Már megbocsáss, a numetal topik a kilépésem után lett tele "ámokfutással". Ráadásul a hasonló érzelműjek ugrottak egymásnak.
Azért ezt ne felejtsük el.
na ez minden szempontból gigantikus tévedés. Viszont remélem itt nem viszed végbe azt a nevetséges ámokfutást, amit a numetál topicban. Nightwish ezesetben meg szimplán és ok nélkül geci vagy. :(
Ja.Jancsó is hülye, és bármilyen művész, aki poltikailag nyilvánosan elkötelezi magát. Modnjuk remélem, sőt úgy gondolom, Ákos nem fog divatmelegítőben pózolni, így tényleg éljünk addig:)
Azért egyszer nézz át a politika rovatba, ha van gyomrod, kiderül, hogy a maygarnemzet olvasók legalább olyan gázok, mint magyarnarancs drukkerek:(
Sanyit meg szeretettel üdvözlöm. Még így is, hogy a metál elárulója lett, legalábbis egyes véresen szűklátókörű hülyegyerekek szemében:))))Istenem, a régi szép idők, koleszrombolás Nyíregyen...:)
Hogy mikor játszottak Panterát, nemtom.
Én meg a Sanyit ismerem, majd megkérdem tőle.
Szerintem addig éljünk, ameddig Ákos divatmelegítőben pózol klipben és koncerten.
Örökéletűek leszünk akkor.
A Zsiráf, mint díj és rendezvény valóban nagyon gáz,
de az nem, hogy abban a kategóriában nyert, amelyikhez a legközelebb áll.
Annyit mondott, hogy szerinte a legjobb magyar rockzenekar a Tankcsapda.
Azért lehetett nagyobb visszhangja, mert a színpadról mondta,
díjátvétel közben. :-)
Habzó száj nem volt az említett pol. rendezvényeken.
Felsőbbrendű kioktatás sem volt, legalábbis ezen az oldalon nem, az inkább magyarnarancs-olvasóknál szokott előfordulni.
Torokugrás se történt. Nem annyira éles ez a vita.
"Ákos hülye ebből a szempontból."
Aha. Jancsó meg okos.
Hát, ezt már korábban is tudtuk.
Jómagam nem is nagyon vitatkozom veled,
mert sznob elitmetálos, jobbközép, a Szadeszt kifejezetten megvető gój értelmiségi vagyok.
Még csak annyit, hogy jobban ismerem Ákos zenéjét, mint azt szeretném. :))) És a ROCKsztársága számomra továbbra is kb. annyira hiteles, mint Robbie Williamsé.
És köszönet a higgadt reakciókért, minimum kurvaanyázásra szémítottam. :)))
Neck Sprain mikor játszott koncerten Panterát? Machine Head helyett? Mellett? Mert az utóbbi pár évben jópár koncerten voltam, lévén Leviékkel igen jóban vagyok, de nem nagyon emlékszem ilyesmire. Viszont a MH munkásság nagyon érződik...nagyon, nagyon. A Linkin infó konkrétan a kisérőzenészek egyikének megjegyzése volt, de erre azt mondtam, meglátjuk. Ákos zenéjében elég régóta nyomon követhető a NIN imádat, különös tekintettel a dalszerkesztésre, hangminták használatára, bár ezt persze tizedannyira eredetien teszi, mint trent apó. A Linkin park ténylegesen szintipop zenét keverer a rockkal, kiemelten depeche mode feelinget, gondolom, ha hallottad a Hybrid Theory-t nem tagadod te sem, és bizony Ákosnál is feltűnik ilyesmi, vagy nem? Így a Linkin Park és Nin sem stílusmásolatként, sem lihegő akaratként, hanem inkább kialakuló stílushasonlatként lett kijeletve, mind az illető zenész,mind az én részemről és ha már numetál, inkább Ákos csinálja, mint egyéb zenekarok...
A MAchine Head nem sértődhet meg: akik a Burning Reden (ami azért egy jó lemez) korons riffeket használnak, rappelnek, valamint divatmelegítőben pózolnak klipen és koncerten, nem hinném, hogy csak úgy elvethetnék magukról a numetál megjegyzést, főleg hogy kissé eltávolodtak az eredeti trash iránytól.
Arany Zsiráf mondjuk, úgy ahogy van gáz, és maga Ákos jelentette ki, hogy nem ő érdemli a díjat, vagy rosszul emlékszem? Akkor be voltam rúgva és az Emergency House-t baszogattam...:))
Ami a politikát illeti, kurva nagy gáznak tartom, hogy híres emberek akárcsak csendesen, vagy habzó szájjal, protestáljanak bármelyik politikai párt mellett, mert ezzel csak az adott párttal szintén habzó szájjal szimpéatizáló rajongókat izgatják fel, engem, aki csöndesen áll két oldal között, mégha balközépként is, kicsit undorít és mindegyikük hitelét veszti némiképp. És ne értsük félre, mindegy, hogy bal vagy jobb oldali szimpatizánsról, népgyűlőről, vagy majálisozóról van szó. lehet hogy ez apénz dolog rosszindulatú, avgy hülyeség, bár tartok tőle, valami alapja van, de nem balos, hanem ökumenikus, hiszen mindkét oldal hívei ezzel dobálóznak...és ennek az eredméyne az, hogy valaki hülyén beszól, majd egy jobbos Ákos rajongó felsőbbrendűen kioktatja, a rajongott később megnyilvánul és a rajongók egymás torkának ugranak. Hurrá. Ákos hülye ebből a szempontból. Én mégis bírom, pedig sznob elitmetálos, baloldali, a Fideszt kifejezetten megvető zsidó értelmiségi vagyok...
Szeretném, ha felsorolnád,
mely elemek emlékeztetnek a NIN-re vagy a Linkin Parkra az Ákos-koncerteken. Ez komoly kérés, nem kötözködés. Nekem megvan a NIN-DVD, és a (kiábrándító) Linkin Park DVD is.
Azon kívül, hogy szemplerek és rockbanda van összekeverve (Ákosnál kicsit régebben, mint a LP-nál, hehe), nem látok közös elemeket.
Főleg kísérteties hasonlóságot nem.
A Neck Sprain játszik Pantera számokat.
Talán mégsem akkora ökörség.
A Machine Head pedig jócskán megsértődne,
ha a nu-metalhoz sorolnád.
(Van valaki, aki észrevette, hogy a tavalyi Ákos-koncertek beengedő zenéjének nótái között volt egy MH-zúzda is?)
Linkin-szivárgást nem jelentettek, sem a főhős zenei környezetéből,
se a Csatornázási Művektől.
Szerintem nem volt röhejes, hogy rock-díjat kapott,
ha belegondolok, ezt újabban a kispál szokta nyerni,
ha az rock, akkor az Ákos szpídmetál.
Jogállamban a vádat kell bizonyítani.
Nem akarnám újra kezdeni,
de Cseh Tamás, Csukás István, (oké, nem sorolom tovább, haha), Kovács Ákos NEM TÜNTETETT.
Rosszindulatú és (te kezdted) balos hülyeségnek hangzik, hogy pénzért tették volna...
Bemondás meg nem volt, arra tényleg ne higgy el semmit.
Nighwish ugyan kötekszik, de muszáj beleszólnom, pedig ezt arovatot inkább olvasom. Artension tényleg ökörségeket beszél, Ákos elég régóta a zúzás irányába tendál, ez lemezen is követhető, de az Ikon és a Hűség koncertek egyértelműen szintivel és samplerrel színesített rockkoncertek. Ákos zenéje, élőben főleg, nem egy részletében kisértetiesen emlékeztet a Linkin parkra és a Nine Inch Nailsra, ez eprsze nem feltétlenül klónozás vagy lopás de ettől még igaz. Az új irányvonalról szerintem egy hét múlva mindenki meggyőződhet.
Ami pedig a Neck Spraint illeti, nem tudom ezt az ökörséget honnan vette Soldier22, de a Panterához sosem volt közük, ellenben, a Machine Headhez annál inkább, jellegzetes, bár ügyes MH klónok, és mivel a MH utóbbi két lemeze, bármilyen jó is, bátran kimeríti a numetál kategóriát, kijelenthetjük a Neck Sprain is belefér ebbe.
És az Ákos numetálra váltását nem nightwish találta ki, hiszen a Linkin Park jelleg hősünk közvetlen zenei környezetéből szivárgott ki. De majd meglátjuk. mindenesetre erős a valószínűsége, hogy ilyen múlttal, várhatóan a mainstreamben megmaradva, a modern kütyüket nem eldobva, Ákos a Linkin-NIN mix vonulatra fog hajazni, persze nem kétlem, teel eredeti ötletekkel és jó szövegekkel. De majd meglátjuk. Mondjuk eddig azért röhejes volt hogy az egyébként is röhejes Aranyzsiráfon rocklemez kategóriában nyert. Mert voltak valóban rockos elemek a Hűségig is, de egy Tankcsapdához, vagy Freshfabikhoz képest, lássuk be, nem volt rockzene. majd most. Hajrá Ákos!
És hogy ne csak Nightwish kapjon, egyes jobboldali Ákos rajongók bizonygatós, neves embereklistás kitörései bizony pont olyan szánalmasak, mint amikor egy másik ember fikáz ezért valakit, vagy mint amikor neves emberek, főleg zenészek és színészek széles mellkassal, büszkén tüntetnek egyik-vagy másik oldalán a politikának és még csak hitelt érdemlően bizonyítani sem tudják, kaptak-e pénzt vagy nem. Mert bemondásra ne higgyünk már el semmit, még a kedvenceinkről sem, legyen szó Pataki Attisrtól, a Padödöről, a Republicról, vagy akár Ákosról.
A negatív előítélet - miként a harag - rossz tanácsadó.
Elárulja az embert. Kiszolgáltatja.
Elsősorban is azt mondja el rólad,
hogy nem ismered, amit bírálsz.
"Arti megalapozottan mondott véleményt", mert nem ismeri Ákost?
Ez komoly?
A Neck Sprain szerinted nu-metal?
Fogalmad sincs, mit beszélsz. A banda old-school Pantera-hívő.
Teljesen hülyét csinálsz magadból, nájti.
A zúzás ígérete elég régi.
Olyannyira, hogy be is váltotta már.
Sokszor.
Ákos nem akar numetalra váltani, ezt te találtad ki.
Régóta játszik rockot, ha ismernéd, nem kéne leírnom se: kapásból a '97-es Beavatás címadó dala
akkora zúzda volt, mint egy ház. (A numetal meg sehol se volt ekkor. Milyen divat? Milyen lovaglás? Sokat voltál kinn a napon?)
A Menekülj a legelső szólólemezen 1993-ban (9 éve, Úristen!),
a Dekadens vagy a Láss bennem mást a Test albumról,
a Nem, az Ideális popsztár, a Ne fájjon többé MIND elég húzós rockdalok.
Az Arany Zsiráfot Az Év Rocklemeze kategóriában három évig zsinórban megkapta, mindig az aktuális albumért.
"rockernek, metálosnak stb. valló arcok is megnyilatkoznak a témában"
Úgy van.
Olyannyira megnyilatkoznak, hogy évek óta állandó látogatói az Ákos-koncerteknek.
De te ezt sajnos nem tudhatod.
Nem figyelsz, nem figyelsz, el vagy vakulva kissé.
Netezés közben is a lovasi szólólemezt hallgatod?
hahó!
márcsak 1 hét és egy pici nap, és végre itt van a NAGY esemény !!!
hurrá !!!
másrészt: jómagam a "stílus" megnevezést az igazi szintipop zenékre értem, pl.: BONANZA BANZAI,
értem.
tovább megyek: igazából csak szóhasználat, hogy ki kinek vallja magát, lehet valaki rocksztár v. popsztár, az a lényeg, hogy aki hallgatja, ama illetőnek mi esik le az adott zenéből, és saját magának úgyis az lesz a mérvadó, amit a személy érez, hall, lát stb.
Arti nem én vagyok, de ezt szvsz te is érzed, mindig az nw nicket használom (még az Internettón is, ha emlékszel).
A másik: Arti szvsz megalapozottan mondott véleményt, mert ha Ákost nem is ismeri – persze nem tudhatom, hogy így van e –, eddigi hozzászólásai alapján nekem úgy tűnik, hogy a rockot/metált viszont annál inkább, és ha Ákos numetálra akar váltani (mi mást sejtethet a zúzás ígérte, meg az, hogy pld. a Necksprain egyik volt tagját szervezte a csapatába?), akkor már nagyon is helyén való, ha magukat rockernek, metálosnak stb. valló arcok is megnyilatkoznak a témában. Ez ilyen egyszerű.
Ami a zenét illeti: ez a NIN-féle vonal már jóval korábban megvolt Ákos zenéjében, tagadhatatlan, s ahogy a dolgok állnak, abból arra lehet következtetni, hogy néhány lépéssel közelebb megy ahhoz a zenei világhoz, magyarul: újabb divatirányzatot akar meglovagolni. Nos, lelke rajta, tegye. De azért ne hurrogjatok le rockereket, mert szóvá teszik, hogy egy magát jelenleg rocksztárnak valló elôadó korábban még popsztárkéntt futott.
Sziasztok!
Ákos sokfajta stílus elemeit ötvözi a munkáiban, így kap ezzel teljesen egyéni színezetet a zenéje. Ráadásul mindez változik (fejlődik?) is. Éppen ezért szerintem a stílusa úgy általában nem sorolható be egyetlen kategóriába sem, max. az mondható el, hogy egy-egy számban, esetleg albumban milyen elemek vannak túlsúlyban.
Tisztán rockzenének nem mondanám (annak ellenére, hogy a rockzene igencsak tág fogalom), de popnak meg pláne nem. A popzene bevallott lényege a könnyed fogyaszthatóság és szórakoztatás (ami nem szégyen), esetünkben azonban nemcsak erről beszélhetünk. Mind a zenei, mind a szövegbeli jellemzők túlmutatnak ezen.
Én úgy látom, hogy a nagy stíluskategóriák határterületén mozog. Nekem többek közt ezért is tetszik.
Egyéni vélemény volt.
Béke.
olvasgatom a topicot, de nekem úgy túnik ez nem Ákosról szól. :((
Nem tök mindegy hogyan hívják a stílust?? az a lényeg, hogy legyen mondanivalója, magaménak érezzem a zenét, a szöveget. Hogy úgy érrezzem, rólam szól.
A stílusa egyrészt "az idők folyamán megkopott kissé", másrészt nagyon sokat változoztt a Karcolatok óta..
A lényeg... már mondtam.
hülyeségeket beszélsz.
Aki volt már Ákos-koncerten,
az tudja, hogy kétségkívül ROCKprodukcióról van szó.
(Mellesleg ebben a kategóriában nyert Arany Zsiráfot háromszor zsinórban.)
A zúzás jelszavával indult a 2000-es SAP buli,
meg a tavaly tavaszi turné is.
Bizonyíték vót, nem igéret, höhöhö...
A Keresem az utam nem tuctuc-nóta.
Hogy a versenyre ilyen beadványok is érkeztek,
az tök mindegy Ákos megítélésében.
Mellesleg egy igen súlyos és sötét remix nyert.
De te ezt sajnos mind nem tudhatod,
mert nem ismered azt, amit bírálsz.
(Ne rohanjatok már ilyen hirtelen egymás segítségére, még fel talál ébredni a gyanu...
Ez valahogy gyakorta alakul így:
nightwish jön, szellent egyet, a rajongók visszavágnak, esetleg érvelnek is, oszt mindjárt megjelenik egy addig sose hallott user, és megvédi...
Pedig ha tényleg "zúzni fognak ezerrel" , akkor nightwishnek igaza van (részben legalábbis) és az igencsak gáz.
Ákos hiteles POPelőadó volt mindig is (sose szerettem, de ezt elismertem, meg azt, hogy a nagy átlagból messze kiemelkedik- mondjuk ez nem nehéz), ne álljon már neki rockerkedni, még akkor se, ha privátim szereti a rockzenét. Főleg ne a Keresem az utam tüc-tüc remixverseny után.
"Biztosan lesz, aki sokallja, de én pl. mindre megyek, rajongó volnék magam is."
Na akkor már ketten leszünk aki mindre megy. :) Bár szerintem sokkal többen. :)
LoReNa
A Sportsziget ingyenes,
a fesztiviválok olcsók szoktak lenni a tömérdek szponzor miatt (itt már írta valaki, hogy 2500 Ft körül lesz a beugró),
az augusztusi bulikra még egyetlen jegyirodában sem tudtak árat mondani.
Ha abból indulok ki, hogy 2000. novemberében a debreceni koncert asszem 3200 Ft volt, akkor idén kábé négy rugó lesz.
(Biztosan lesz, aki sokallja, de én pl. mindre megyek, rajongó volnék magam is. Most voltam 7500-ért Vanessa May koncerten, az meg rettenetesen gagyi volt, komplett szektorok álltak fel a Kisstadionban a koncert közepén, hogy hazainduljanak... Általában az a véleményem, hogy az ákos-bulik nemigen maradnak el színvonalban a nyugati bandák koncertjeitől, de feleannyiba kerülnek. Én se vagyok kőgazdag. Aki spórolni akar, az megnézheti a Sportszigeten. Aki már elkísérte Ákost turnén, az tudja: az igazi bulihangulat úgyis Debrecenben lesz, meg Vonyarcon, meg Siófokon. Addigra felengednek egy kicsit a fiúk.)
Hoppla, most sasolom a honlapon a vadiúj hírt. Barátaim, képek az új bandáról!!!
Ez a project, hogy így nevezzük, az én ötletem volt, mintegy másfél évvel ezelőtt. Ez egy adatbázis lesz Ákos fellépéseivel kapcsolatban. Én gyűjtöttem hozzá anyagot, egy előzetes verziót már akkor felnyomtam a netre. (Mellesleg már valamikor akkortájt is kérdeztem ez ügyben itt a fórumban, csak akkor még a korábbi azonosítómon futottam.)
Nem az én ötletem volt, hogy bekerüljön az akos.hu domain alá, de ha már jött egy ilyen lehetőség, akkor éltem vele. Ákos rábólintott, azzal a kitétellel, hogy előtte látni szeretné, illetve hogy neki ne legyen semmi tennivalója vele. (Ezért is kérem a ti segítségeteket azokra a kérdésekre, amikre én nem tudom a választ.) Eddig azért nem készült el, mert egy gagyi cuccot nem akartam egy akos.hu-s domain alá betenni. Ha már ott lesz, akkor legyen ütős.
Majdnem teljesen független lesz az akos.hu-tól, a függés csak kb. annyi, mint A hivatalos Ákos levelezőlista honlapja esetén. De közvetlenül nem lesz semmi kapcsolat. Ettől én még nem leszek Akosh-Team tag, mint ahogy pl. LoviGabi sem lett az a listás honlappal, vagy Kacsa és LeSSiE sem az irc.akos.hu-val.
Nem értem, hogy miért kell minden cselekedet mögött valami alantas hátsó szándékot keresni. ha be szeretnék jutni az Ákos Teambe, azt már rég megtehettem volna, de nem érdekel a dolog. Csak hiányoltam valamit, mint kiderült mások is, és gondoltam megcsinálom. Abba a veszélyeztetett állatfajba tartozom, ami úgy hívnak, hogy rajongó. Ez az egyetlen ok, ami miatt csinálom.