Keresés

Részletes keresés

fiend Creative Commons License 2005.07.19 0 0 420
Szia!

Az autós hasonlatod nem az igazi! Már csak azért sem mert pl. a WV és a Skoda nem igazán egy tőről szakadnak!:-) Sőt a Skodáknál próbálják ki az új fejlesztéseket. A Seat-ról nincs összehasonlítási alapom de az tuti, hogy nem úgykészülnek az autók, hogy amelyik gyártósor kezd elkopni a VW-nél azon kezdik el gyártani a Seat-ot és utána a Skodákat mert akkor nem jelenhetne meg egyidőben ugyanazon méretbeli autó csak az összes gyártmányból! Arról nem is beszélve, hogy a Csehországi Skoda a VW kutató, fejlesztő bázisa!:-) És ott készülnek az újabb autók majd ezeket a fejlesztéseket veszi át kicsicsázva a VW!:-) Arrol nem is beszélve, hogy pl. az Audiban nem igazán van olyan alkatrész ami legalább nagyvonalakban hasonlítana a Skoda Fábia-ban találhatóra! Max. egy két csavar, vagy műanyag dugó!:-)Bár még ez sem teljesen mert az Audikban ha jól melékszem torx csavarok vannak a Skodákban meg sima 8 szegletű imuszok!:-)

Egyébkénet az igaz, hogy egy gyártócsoporton bellül készülnek csak más paraméterekkel és más a megcélzott vásárlóközönség így a mínőségi politika is más más!

Visszatérve a háztartási gépewkhez az AEG, Whirpool, Elektrolux ami egy cégcsoporthoz tartozik. És itt nem is egy helyen történnek a különböző háztartási gépek gyártása. Az AEG csak németországban gyárt ha jól tudom a Whirpool hüttőket meg Lengyelországban de ez nem 100 % csak mintha valahol olvastam volna! :-) A Candy egy másik cégcsoport terméke! :-) És kb. az AEG szinvonalú termékek közé tratozik a paraméterei alapján bár annál egy kicsit olcsóbb viszont a Whirpoolnál kicsit drágább! :-)

Előzmény: Fedél nélkül előfizető (415)
enibody Creative Commons License 2005.07.19 0 0 419
Szia, e-mail-ben érdeklődtem az átadás kapcsán és emeletenként haladnak lentről felfelé. Mivel én a 6.-on leszek, ezért csak augusztus végén kerülök sorra :(.
zzoltan Creative Commons License 2005.07.19 0 0 418
Nézzél körül több helyen, mert mi is egy bizonyos típusú hűtőt kerestünk, és szinte mindenhol 135-140 eFt volt. Végül 84 eFt-ért sikerült megvennünk.
Előzmény: Bluenose (417)
Bluenose Creative Commons License 2005.07.19 0 0 417

Köszi mindenktől az infókat.

Megnéztem az árakat a Candy a drágább:-))

Előzmény: Catman (416)
Catman Creative Commons License 2005.07.19 0 0 416

Hello! Mi Candy hutot vettunk, sokan dicserik a Candy-t. De hallottam mar olyat is, hogy a Whirlpoolt szidta valaki... Szoval csak a tapasztalat dontheti el, hogy bevalik-e egy adott termek, vagy sem...

Szerintem a kertet (ugy lesz, mint a horizontban? a garazs tetejen, az elso emeleten?) meg kell csinalniuk atadasra/birtokbaadasra, mert egyebkent nem kapnak ra hasznalatbavetelit...

Bluenose: nezd meg, hogy arban mennyi kulonbseg van, aztan ha a Candy sokkal olcsobb, akkor kerd melle a kulonbozet visszafizeteset. :)

Nektek mikor lenne hivatalosan az atadas?

Fedél nélkül előfizető Creative Commons License 2005.07.18 0 0 415
Sziasztok !

A Candy-ről nincs tapasztalatom, nem tudok róla nyilatkozni. Azt viszont tudom, hogy nagyon sok gyárban az egyes tipusok azonos licensz alapján azonos műszaki paraméterekkel készülnek, és a minőségellenőrzésen dől el, hogy pl. Whirpool, vagy valamilyen másik márka cimkéjét kapja a termék. Szóval lehet, hogy a Whirpool és a Candy hűtő ugyanabból a gyárból jön.... (nem tudom, hogy a Candy benne van-e a körben)

Olyan ez mint az autó alkatrész gyártósor. Egyfajta alkatrészt kezdenek gyártani, amikor a gyártósor a beállítások után a legponosabban dolgozik akkor Audi alkatrész lesz belőle, aztán később, amikor már picit elállítódnak az egyes gépek, és pontatlanabb a gyártósor akkor VW, később Seat, majd Skoda. Ha már a Skodának sem felel meg leállítják a gépeket, újra beállítanak mindent, és megint jön az Audi, és így tovább.... így olcsóbb a gyártás....

Persze ha csak ezen múlna akkor nem indokolná semmi a különbséget az árakban, a Whirpool is sok olyan fejlesztést csinál, ami a többi gyártó termékében csak később jelenik meg....

Na ennyi, nem okoskodok tovább :-)

Viszont jártam a hétvégén az Ikon felé, és teljesen eltüntek az állványok, kívülről szinte teljesen kész a ház. Egy-két helyen szerelik még az erkélyek korlátjait....

Értesítettek már valakit az átadással kapcsolatosan? Nekem azt mondták, hogy Július második felében várhatók az első értesítések, és augusztus folyamán megkezdik az átadásokat. Kíváncsi lennék milyen sorrendben kezdik meg az átadásokat, emelet, vagy lépcsőház szerint....

Nem tudjátok, hogy a garázson lévő kertet szerződés szerint meg kell csinálniuk átadásra? Ugye nem úgy lesz, hogy csak a második ütem építése után parkosítanak?
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (414)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.07.15 0 0 414

A Candy mostanság kezdett Magyarországon terjeszkedni, nem hiszem, hogy sokaknak lenne tapasztalata. Amerikában ismert márka.

De hátha. Szerintem a Whirlpoollal csereszabatos. Azt nézd meg, hogy a garancia azonos időre szól-e.

Előzmény: Bluenose (413)
Bluenose Creative Commons License 2005.07.14 0 0 413

Ma felhívtak, hogy nincs olyan hütőszekrémy mint amit rendeltem ajánlottak egy másikat.

Fingom nincs hogy elfogadjam e?

Whirlpool helyett egy Candy?

Előzmény: Tuskeboki es Tsa (412)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.07.14 0 0 412

Így pontos!

2005. július 30-ig készre jelentés,

8 napon belül értesítik vevőt, hogy további

8 napon belül műszaki-átadás átvétel., jegyzőkönyvvel. ---> augusztusban

30 napon belül birtokba adás (több feltételhez kötött). ---> szeptemberben

Előzmény: Véső (411)
Véső Creative Commons License 2005.07.13 0 0 411
Tudomásom szerint július 31-ével a készre jelentésnek kell megtörténnie. Az meg szerintem meglesz, mivel már tereprendeznek. Persze a legjobb az lenne, ha minél hamarabb elkezdődne az átadás-átvétel. Na, és akkor még utána várni kell, amíg a hiteltörlesztés utolsó részletét átutalja a bank (már akit érint).
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (410)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.07.13 0 0 410

Mivel csupasz falakkal vesszük át a lakást, lehet, hogy nem kérünk műszaki ellenőrt. Valszeg a burkolónk jön megnézni. Sajnos, éppen ezért, nem tudok senkit sem ajánlani.

Azonban, aki fürdőt, WC-t, konyhát készíttetett, annak feltétlenül érdemes!

Júliusban már aligha lesz műszaki átadás, mert még senki sem írta, hogy értesítették. Márpedig valszeg két héttel előtte szólnak.

Előzmény: enibody (407)
Bluenose Creative Commons License 2005.07.11 0 0 409

Üdv mindenkinek.

Valamikor még a topic elején írtam ide.

Ha jól emlékszem Tüskeböki és Tsa(?) írta, hogy ők műszaki ellenőrrel vetetik át a lakásukat.

Ha valakinek van megbízható ilyen ismerőse akkor jelezze már ezen a fórumon aztán írok én neki egy privát mailt.

Egyébként mit gondoltok erről a műszaki ellenőrős dologról?

geov Creative Commons License 2005.07.10 0 0 408

Sziasztok!

Minőségi német bőr ülőgarnitúrát ajánlok ismét a figyelmetekbe!

Változatos szín és méretválaszték, amelyekről az alábbi
fotóalbumban lehet képeket megtekinteni
http://pg.photos.yahoo.com/ph/geovectrahungary/album?.dir=/6a9b
A garnitúrák ülőhelyenként 25.000 Ft+Áfa áron vásárolhatók meg és ez az
ár tartalmazza a házhozszállítást Budapesten.
Érdeklődni:geovectra@yahoo.com v. 06-209-712-023

enibody Creative Commons License 2005.07.09 0 0 407

Hahó, sehol senki..? Vajon befejezik hó végéig az építkezést..?

enibody Creative Commons License 2005.06.27 0 0 406
Köszönjük a fotókat! :)
Előzmény: fiend (405)
fiend Creative Commons License 2005.06.26 0 0 405

Sziasztok!

Kint jártunk újfent a háznál és készült pár fotó amin már elég jól látszik, hogy miként is fog kinézni majd leendő otthonunk kívűről! :-) Úgy gondolom ha a belső munkákkal is úgy haladnak mint a külsőkkel akkor a hátralévő egy hónap elég lesz a befejezéshez és tartható lesz az augusztusi műszaki átadás!:-)

messzirőlmesszirőlIlyen lesz a paprapetEsztergomi út felőli oldal színezéseEsztergomi-Véső sarokVéső út felőli oldalVéső út színezéseNekem tetszik a burkolat!Az ominózus ablak rács!Lépcsőházi lőrések?Az összkép azért nem rossz!A bejárati ajtó!A jó munkásember csak ásványvizet iszik!:-)A belső udvarItt má r látszan az erkély korlátok!Ez nem éppen horganyzott kivitelt mutat!
smatte Creative Commons License 2005.06.25 0 0 403

Leszedték az állványokat a Véső utcai oldalról!

Ha belül minden oké, akkor tényleg tartható az időpont.

Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.06.24 0 0 402

Hát azért az nem klinker tégla, hanem kb centi vastag kerámia borítás. Persze, szerintem, sokkal jobb, minta festés, amelyet aztán 5 év múlva moshatunk - ha lehet - vagy festhetünk újra.

Elfogadhatóan néz ki, most ez a trendi. Nézzétek meg a Fókusz házat, mintha a tesója lenne, kékben.

Előzmény: fiend (401)
fiend Creative Commons License 2005.06.23 0 0 401
Sziasztok!

Hát az az igazság, hogy a látványterv meg a kapott ismertető szerint pl valmi ilyesmi a szöveg: " Az épület homlokzatán alkalmazott anyagok: törfehér, helyenként terrakotta rusztikus vakolat, rusztikus halványsárga téglaburkolat, valamint fahatású építőlemez burkolat. A korlátok horganyzott kivitelűek."

Nos eheéyett a tégla ahol az van szép vörös klinkerit tégla és minden más hófehér! Mondjuk nekem tccik így is és az az érzésem, hogy nem igazán tudunk reklamálni érte ha mégsem ilyen lesz mert emlékeim szerint a szerződésünkben valhol benne volt, hogy az építtetőnek jogában áll modosítást végre hajtani a közös fal felületeken, helységeken, stb. ha az nem érintí jelentősen a méreteket és a bekerülési árat!
Nagyon nem emlékszem már rá mert kb. egy éve olvastam utoljára és egyetlen egyszer a szerződést!:-)
Papagena79 Creative Commons License 2005.06.23 0 0 400

Sziasztok!

A ház belső oldalán a 6-7 emelet külső színe a látványterv szerint bordó, az állványt már leszedték és még fehér...

Tudom, hogy ez nem kardinális kérdés, de akkor sem így volt eltervezve....

Véső Creative Commons License 2005.06.22 0 0 399
Zártak a lépcsőházak. Üvegfalat kapott a lépcsőfeljáró, az apró kis négyzetekbe is ablak került. Bár a színe nem igazán nyerte el a tetszésemet. De hát ízlések és pofonok.
Előzmény: fiend (398)
fiend Creative Commons License 2005.06.22 0 0 398
Én amennyire az alaprajzokból ki tudtam venni a lépcsőház, legalábbis a mienk biztosan zárt volt! Bár most sem lesz teljesen zárt. Legalábbis amikor a bejáráson voltunk én úgy érzékeltem, hogy maga a lepsőház nem lesz beüvegezve! Bár ezt én nem igazán szeretném! A folyosók meg eleve zártak voltak! Azzal a szép ötletes üvegtetővel! Kicsit olyan atrium-os hatással!:-)
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (396)
kalambaka Creative Commons License 2005.06.22 0 0 397
Köszönöm szépen a válaszokat, aztán mihamarabbi problémamentes költözést kívánok!
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (396)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.06.22 0 0 396

A közös területek átadás-átvételétől és is aggódom, mert ugye ezenek nincsen igazi gazdája.

Azért mi is megnézzük.

A szerződésünk teljesen inyorálja a közös dolgokat. Pl. a kaputelefont mi külön beletetettük, a többi dolog esetében (lépcsőház, lift) a minőség a szabványban előrt (gondolom). A házról - mint ahogy máshol is így lehet Mo.-on - nem kaptunk terveket, de azok megtekinthetőek a Földhivatalban.

Nálunk is nyílt volt a terveken a lépcsőház (ha jól tom), de most mégis zárt lett.

A lakáson belül a strangfalat félig-meddig gipszkartonból tervezték, de téglából építették meg (nem tuti info), ráadásul kevesebb helyet vesz el a lakásból, mint a terven.

Az építkezés jól halad, elérhetőnek láccik a júliusi műszaki átadás.

Igazából, ami  kritkus, de nem tudjuk ellenőrizni: szigetelés (tető és falak) megfelelősége, elektromos hálózat, fűtés- (kazán!!) és vízhálózat, lift. Az alapozást csak nem rontották el. =:-o

Előzmény: kalambaka (394)
fiend Creative Commons License 2005.06.21 0 0 395
Szia!

Nálunk semmi gond nincs! Mikor múlt hónap végén voltunk kint akkor csináltam a fényképeket. Nálunk a szemrevételezés alapján téglából van kirakva az a rész aminek téglából kell lennie. A műszaki leírás szerint az erkélyek korlátja horganyzot rács!
A lépcsőház amennyire a bejáráskor láttám olyan lesz amilyen kell lennie! Bár nem sok szó esik róla sem a szerződésben sem a "műszaki leírásban" az építési engedélyt meg nem láttam! Szóval nem tudom miért de én egyenlőre semmi kivetni vagy reklamálni valót nem tapasztaltam még!
Előzmény: kalambaka (394)
kalambaka Creative Commons License 2005.06.21 0 0 394

Kedves IKON-osok!

Centerházból jelentkezem, pár apró kérdésem lenne.Minket ugyanis az AL kissé átb*ott.

Bizonyára ismeritek a látványterveket, ami szerint (meg szerződés, építési engedély, műszaki leírás szerint is) téglával kéne burkolni az erkélyeket függőlegesen összekötő lamellákat. Na mármost nekünk olyannyira kispórolják a téglákat, hogy egyszerűen csak beburkolják valami anyaggal, amiről eddig úgy gondoltuk, hogy legalább ytong, de még az is lehet, hogy hungarocell, majd lefestik eszméletlen ronda vörös festékkel.

Irtunk már egy panaszlevelet, de válasz nem érkezett. Értékesítők sem tudnak semmit. (azt kérjük javítsák ki vagy adjanak árleszállítást)

Az a tippünk, hogy késésben vannak az építkezéssel és ezért csinálják. A fényképet elnézve én a helyetekben még nem aggódnék az átadás miatt. Nézzétek meg inkább a Center C-D épületeit, amiket most kezdtek el kívülről állványozni (!) és a szerződés szerinti készrejelentési határidő július 31! A hülye is látja, hogy k*ra nem lesz kész addig. (viszont az augusztus-szeptemberi átadású A-B mindjárt kész..)

Szóval vagy emiatt variáltak be, vagy csak egyszerűen spórolni akarnak.

Másik dolog:

A lépcsőház nálunk nem lesz mindenütt zárt. Ez nem felel meg az OTÉK-nek, meg az építési engedélynek sem. Nálatok milyen lesz?

Volt-e nálatok hasonló galiba, ha igen mit léptetetek rá, mi volt a válasz?

Bocs, ha túl hosszú voltam, csak kis figyelemfelkeltést szerettem volna, legyetek résen!

fiend Creative Commons License 2005.06.09 0 0 393
Sziasztok!

Emlékeim szerint nekünk eleve ilyen időpontokat mondtak! Mondjuk más időpont nehezen is fért volna bele mert a szerződés szerint az építtetőnek július 30-ig kell befejezni az építkezést. Ebből számomra az következik, hogy augusztusban lesznek a műszaki átadások! Tudomásom szerint ha meg van a műszaki átadás-átvétel akkor már csak az utolsó részlet kifizetése akadályozhatja a birtokba adást! Ez főként akkor gázos, ha a bank fizeti az uccsó részletet mert ezt állítólag a Bankok megpróbálják addig húzni ameddig bírják! (Főként a hitelkezelési költség miatt, gondolom én). Mert ugyi addig van ilyen amíg a hitel teljes egészében kifizetésre nem kerül! Legalábbis a Raiffeisen-nél így csinálják!:-( Szóval az átadás után nagyon sok múlik azon is, hogy mennyire tudjuk kierőszakolni a Banktól a fizetést ami rossz esetben akár 30 nap is lehet, és még után van az építtetőnek megint csak, azt hiszem, 30 napja, hogy birtokba adja. Nomár most a legrosszabb esetet vizsgálva: aug végén történik meg az átadás+ a 2X30 nap akár október vége is lehet! :-( De persze ez nagyon pesszimista hozzáállás a részemről! És nagyon remélem, hogy nem lesz igazam!:-)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.06.08 0 0 392
a szeptember eleji-közepi birtokba adás tökéletes, csak ezen ne csússzanak túl
Gabrini Creative Commons License 2005.06.07 0 0 391

az idő előrehaladtával romlanak esélyeink?:-)

Mai infóm szerint műszaki átadás augusztus, a m. átadás augusztusi időpontjától függően szeptember eleje/közepe/vége a birtokbaadás.

Előzmény: enibody (390)
enibody Creative Commons License 2005.06.04 0 0 390
A műszaki átadás júliusban, a kulcsátadás szeptemberben lesz. Legalábbis ezek a legutolsó infóim.
Előzmény: smatte (389)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!