2 napja vagyok újdonsült tulaja egy x25xe B Vectrának.Előtte volt már F astrám és A vectrám, kb 5-6 éve Opelban ülök.Azonban ez az első automatám. Lenne egy két kérdésem néhány tapasztaltabb kollegához,de ezeket inkább e-mailben, mert nem biztos h mindkit érdekel.... Szóval akinek van néhány perce h válaszoljon 1-2 kérdésemre az lécci írjon! Az is érdekelne h Szabolcsban hol lehet megtalálni azt a bontót, mert a közelben vagyok, és ha esetleg kell valami jó tudni az ilyesmi de ezt is inkább e-mailben! A címem:lukhazi@freemail.hu 1-2 napon belül rakok fel képet is.
Itt nem azzal van a baj hogy valami olcso vagy nem....en 1 misiert vettem az enyemet es masfel ev alatt 1.2 m koltottem ra.....mert tudtam hogy megtartom es mennie kell.Tavaly parszor megjartam vele Manchester oda vissza es ezt volt hogy ketszer egy heten ami kb 12,000 km nekem es az auto csak a kompon es a benzinkuton pihent mig megtankoltam valamint Skociaban Invernessig is elvitt hegyeken-volgyeken..szoval ha veszel barmilyen hasznalt autot akkor azt nagyszervizzel erdemes kezdeni akarki akarmit allit rola es nem er meglepetes es nem leszel az adott markaval kapcsolatosan lenezo.A v6 szerintem nem rossz egy motor nekem mar a masodik(elozo omega volt) es a motorjahoz hall' isten nem nyultam soha a fogyasztassal se jojjon nekem senki mert az enyem automata es legutobb ugy jottem haza hogy Londonban barangoltam ugy masfel orat (ami nem Pest kategoria mivel 3-szor nagyobb legalabb es kb:7millas a lakossaga)valamint az osszes orszag 140-50 kivetel nemet 180-230 es atlagfogyi:8.9 szoval ezt csinalja kevesebbol utannam valaki kisebb motorral.....es ezt csak a motort tiszteloleg mondtam.
Hmm előzés közben? Mentél a kocsival, tehát akkor feltételezzük, hogy a hőfokmutatód 90-95 fokot mutatott? Eldurrant a vizcső és Te az előzés befejezése után kb. 5 sec megálltál és már le is állítottad a motort?
Vagy mit értessz azalatt, hogy mire megálltál beállt a motor??? Megállt magától? Jók ezek az olcsó V6ok, csak megveszed, és igazából ugyanannyit kapásból költhetsz rá, mert vezérlés, szimeringek, tömítések cseréje azonnal... Valószínűleg azért 50000, mert olyan is... Attól, hogy Németország nem jelenti azt, hogy jó a kocsi... Dunakeszin van egy szerelő, aki ért a V6okhoz... ha gondolod dobj egy mailt, s megadom a tel. számát...
Hello Matyi! Szoval akkor most mi is lenne amit igazan szeretnel?Motor v. komplett auto?Az 50 papir egy autoert szerintem irrealis amibol a motort is folszeretned hasznalni....ha szetnezel a :mobile.de v.ebay.de v. ebay.co.uk oldalakon(es ez csak harom ismertebb oldal) akkor te is belathatod hogy ezen az aron nehez.Nekem van egy nagyon jo cimboram igaz o szabolcsi (nem tudom te helyileg hova valo vagy)szoval neki van opel bontoja , autosboltja es szerelo muhelye....este ha elerem akkor ha erdekel valami akkor megkerdezhetem...de ha jol emlekszem akkor kell lennie omegav6 motornak...legutobb januarban vettunk egy banki lefoglalt motorhibas vectrat es abba tettuk az omega motort mivel a szam az ua.(x25xe)ha jol tudom egy pesti rendor srac vette meg aztan.Na mindegy ha valami erdekel es segithetek akkor nyugodtan irj.... Amugy kar az autoert mert szep a kepek alapjan...nekem is van mar egy hobbinak 2 eve csak automata ha lesz idom es otthol leszek majd teszek fel kepeket rola.
hali mindenkinek! nem tartott sokáig az öröm. szinte megfőztem a v6ot. eldurrant egy fő cső és elfojt a vizem.(előzés közben!) mire megálltam beállt a motor. lehüllt és beindult de én a legrosszabbra számítok.cseréltem olajat meg minden de most egy ideig nem járok vele. tud valaki esetleg valakit aki külföldről hoz be kocsikat? mert hoznék be egy v6os B vectrát magamnak. állítólag kint már 50e fttól lehet kapni lestrapáltakat(bontós barát mondta). nekem az is jó lenne csak a motorja menjen. vagy esetleg egy komplett motort olcsó? előre is köszi a segítséget mindenkitől!
de,de szétment,ami visszanyomja,meg koptt volt a tárecsa és nagy meló szétszedni,meg ha már ott volt,akkor gyorsan elment műszakira is,mert augusztusban úgyis kéne,arra meg kellett a többi,amit leírtam,aztán össze is jöt.....
Tisztelt Fórumozók! Tudom, a téma nem idevágó, de sajnos, karambolos baleset ért engem, Budapesten a XVII kerületben, egy kereszteződésben, balról nekem jött. Szerencsére nem történt személyi sérülés, viszont a vétkes, elhajtott. Rendszámát nem tudtam felírni, az ütközésnél leesett az OPEL Vectra-B, meggypiros színű kocsiról. Kérem, aki ismer ilyen kocsit a környezetében, és a teljes eleje karambolos, annyira hogy a hűtővíz folyt belőle, az értesítsen priviben. Még annyit tudok leírni, hogy ködlámpás a kocsi. Köszönettel!
na kicseréltem, és télleg ez volt a baja azóta a 90 °C-ot mutat a mutató, és hamarabb melegszik a motor.és a hűtőventi is kapcsol, tehát rendbe jött a drága:D
Sziasztok! Miért van az, hogy a B Vekiben mindig eltömődik egy kivételével az összes ablakmosó folyadék-fúvóka? Mivel tudom rendesen kitisztítani a fúvókákat? lehet, hogy le kellene cserélnem a folyadékot, a tartályt meg kitisztítani?
Nekem úgy rémlik, hogy az ABS vezérlése és a TC egy egységet képez. Lehet ez az egyik ok. A másik, hogy bár az ABS/TC az ABS jeladóksegítségével működik, de szükségük van a kilóméteróra jeladójára is. Könnyen lehet hogy ez döglött meg, de lehet talán vezeték szakadás, vagy szétcsúszás is.
Segítségért forulok hozzátok. Van nekem egy 2000-es évjáratú 2.5 V6 autómata vectrám. A probléma az, hogy folyamatosan világít az ABS és TC kontroll lámpa és ezzel párhuzamosan nem mér a km óra. Hibakód leolvasásakor a computer nem kommunikál a géppel. Találkozott-e már valaki hasonló problémával ? A motorral és váltóval van kapcsolat. SDS-nél már voltam. Sajna nem sikerült rájönni a hiba okára.
nekem elszállt a légtömegmérőm a 2.5 V6-ban. Egy fél évig úgy volt: gázadásnál gondolkodott, remegett az alapjárati fordulatszám, nem ment úgy az autó, stb. A gyári 120 000 (vagy 80?!) lett volna (Bosh) az utángyártottat "csak" 30 000-ért kínálták, de aktuálisan nem volt rá pénzem. Egy-két hónapja vettem bintóban egyet, azóta semmi baja. nem tudom, meddig lesz jó...
Szóval: ha van pénzed, vegyél új gyárit, ez tuti kibír még olyan 10-12 évet ha nincs annyi, akkor vagy utángyártott vagy bontó, mert az a legrosszabb, ha nem megy és még zabál is az autó
Légtömegmérőből csak újat érdemes venni, ráadásul csak gyárit. Esetleg autósoltokban beszerezhető Bosch-t. Olcsó utángyártottat meg se kérdezd, mert még annyit sem ér, hogy az időt húzd vele, bármit mondanak is róla! Viszont először mindenképpen olvasd(tasd) ki a hibát, mert ilyen rángatást sokminden okozhat.
Állandóan nyöszörög? Néhány gyújtásráadás után a klíma szinkronizálja a szervókat. Legalábbis digit klímásnál ez így van. Plusz minden leállításnál a gyújtáslevétel után valamelyik szervó alaphelyzetbe áll és addig a digitklíma kijelző világítása is világít.
Digitklímásnál ráadott gyújtás mellett kikapcsolt klímánál az 'OFF' és az 'AUTO' gomb együttes nyomvatartása kb 5 mp-ig, melynek eredménye, hogy beindul a szervók szinkronizálása.
Másik trükk, hogy bekapcsolt klímánál a hömérsékletszabályzó '+' és '-' gombját egy kis ideig nyomva tartva a hőmérséklet kijelzését lehet változtatni Celsius és Fahrenheit fok között. :-)
Mostanában alacsony fordulaton berángat a motorja egyet egyet gyorsításkor. Ez lehet légtömegmérő ill. alapjárati motor? Egyszer egy éve kb. volt egy ilyen hibakódom, hogy levegőtömegmérő fesz. alacsony, de olyan árat mondtak a szervízben, hogy hanyagoltam. Egy évig nem is volt baj, csak most jött elő ez a rángás.
2.
Világít az ABS lámpám, ha jól sejtem egy első jeladó kellene DP betűjelű.
Tudtok esetleg ajánlani valakit aki ért az ABS-hez és meg tudja állapítani a hiba okát?
Milyen árban van egyí első jeldó és a levegőtömeg mérő? Csak újat érdemes venni ezekből?