Örülök, hogy megtaláltam ezt a topikot, mert magam is nagyon nagy hibiscus őrült vagyok. 11 hibiscusom van otthon, ők a kertem (6nm-es erkély) ékességei.
Úgy vettem észre, hogy amelyik nem akar, az nem esik le. Bár igaz hogy óvatossággal fennmarad a beteges is. Nincs lehetőség a megfontolásra. Nagy a család:-)
A levágott szárakat ha nem vagyok lusta, kicsit preparálom. Nódusz alatt vágom és a héjat bevagdosom, hogy ne a gyökérnek kelljen felszakítani. Bár a kalluszképződés ettől függetlenül létrejön, de máshol is szokott nőni gyökér.
A lényeg, hogy benyomom őket befőttesüvegbe(vízbe), a konyhaszekrény tetejére teszem, közel a tűzhelyhez, (mint a leándert) és igyekszem elfelejteni. Néha megnézem, akkor lemosom, vizetcserélek. Ötletszerűen. :-)
Szépek, szépek!!!
És jót tesz neki, ha mozgatod a leveleit? Én mindig úgy vigyázok, nehogy hozzáérjek, mert tutti, hogy akkor éppen egy bimbója pottyan le.
Szaporítani hogyan tudod?
Ez a Te kis triplád nagyon tetszik nekem. Nem lehet valahogy hozzájutni? Hol őrzöd? :->
Ezek az enyémek sem lesznek egyhamar megmetszve, pedig a lépcsőn alig lehet elmenni mellette, igaz addig sem lesz tetves, míg lökdössük. Ez tapasztalat. :-)
Mindketten dugig vannak bimbóval.
Régen többféle volt, de költöztünk, és nem élték túl. Aztán egyszer vettem egy szép fehéret, de nem lehetett egészséges, mert következő évben meghalt. Pedig jól vannak nálam, és nagyon sokat szaporítok is.
Nagyon szépecske, nekem éppen a hétvégén nyílott ki az idei utolsó szimpli sárgám. Érdekes, hogy a szirma mennyivel kisebb és halványabb, mint nyáron volt, amikor sütött a nap ezerrel. Még hagyom egy kis ideig, aztán visszametszem. Hadd pihenjen, sokat dolgozott idén.
Szia, MILU!
Ha elküldted a címed, válaszoltam is, és küldök, persze.
Most nem érek rá megnézni, mert sietek el.
Ma állítom össze a "listát", a magok már készen állnak.
Hogy én eddig hogyan maradtam innen ki, nem is tudom.
Most viszont beneveznék ezzel a két képpel, ha befogadtaok.
Elég nehéz nekem őket teleltetni, mert a házban meleg van, a garázsban meg hideg, mégsem tiltakoznék ha valaki meglepne valami szép példánnyal. Egyenlőre csak én szaporítgatom ezeket, barátaim örömére. :-))
Guriga szerinted lehet ezeknek a csodáknak ellenállni? Én kérek ha jut belőle, és szerintem ha mindenkinek teszel a csomagjába meglepetésként biztos vagyok benne hogy nem küldi vissza.:))))
Tavaly valakinek ígértem mocsári magoncokat, de beáztatás után jött az emailje. NEM EMLÉKSZEM, KI VOLT AZ !!! Most szedtem megint magot,
és ráadásul külön is tettem a színeket.
Ha az illetönek más magot is ígértem az idén (pl. piros hajnalkát), akkor
most sikítson, mert a jövö héten küldöm a magokat!