Köszi ez érdekelt, az enyémen a fix kés mérete 200x100x18 tehát ha olyat találok mint a tiéd azt oldalhézagolással használhatóvá tudom tenni ,ez a lényeg !
Egyik hidraulika bolt levele (csak a motor miatt..):
Tisztelt Lipták Úr!
A 100 mm átmérőjű dugattyú felülete 78,5 cm négyzet. 10 tonna erőhöz 127 bar üzemi nyomást kell előállítani. Hatásfokot figyelembe véve 5 kW telj. E motor kb 20 lit./min szállítású szivattyút tud meghajtani a 127 bar üzemi nyomáson. Ez a szivattyú a henger egy löketéhez szükséges 4,7 liter olajat 14 másodperc alatt biztosítja. A tápegység építéséhez szükséges elemeket jó áron, raktárról tudjuk biztosítani. Jó munkát kívánunk. Üdvözlettel:/ M f G:
amint írtam meg beszéltük is, a meglevő dolgokból akarom kihozni a maxot. A munkahenger meg az 5.5kW motor adott. (Ugye amint beszéltük, a 7.5kW nagyon ki van pengetve, hogy bírja a 16A...)
A szivattyúhoz való villamos teljesitmény kettő hidraulika boltban mondták, hogy úgy kell számolni hogy: szivattyú teljesítmény L/s X a kívánt max nyomás Mpa-ban. Így jött ki mind a ket helyen, 12ccm szivattyúval 0.28L/s X 18Mpa=5kW. Azt is mondták mind a két helyen, hogy 10% tartalék maradjon benne.
Előre szólók nem akarok belemenni hidraulikus dolgok tanácsadásába/nem is fogok
Drága dolgok ha valami +nem sikerül akkor meg ez mondta
1.Na 35cm3 szivattyú vill felvétele 180 báron 7,5kw 1440ford motornál 3x18-19A,ne menjünk bele hogy a 7,5kw motor 3x16a működik,amíg elroppantja a fát bírja a 20 ampert is pár másodperec alatt nem fog leégni
2.nekünk/mi hasítónkon 71cm3 szivattyú van 52+19cm3 tandembe,ugyanúgy 7,5kw-os motorral,mint látjuk ugyanaz teljel 1,5x gyorsabb a hasítónk mint előző +oldásnál,nagy szivattyú 30-40bárra van állítva eléri nyomást ő lehatárol csak kicsi nyom tovább ahogy +roppan fa újra dolgozik nagy szivattyú is,hasító gyorsítására 1 fajta +oldása, drága mert 2 szivattyú kell hozzá,nagy átfolyású vezérlőtömb,vastag keresztmetszetű csövek
3van olyan munkahenger amiben rugó segíti visszamenetet ezért gyors,írják pl előre 4-6cm vissza 15-20cm/s járatási idő
4van olyan ami dupla csöves munkahenger,nem tudom mi a szakszerű neve,ezekkel szokták hülyíteni a népet 20-30 tonnákat tud,végül is igaz is csak azt nem írják oda hogy csak 20-30cm-en tudja utána már nem,csak ilyen 8 tonnákat 30cm után már csak a kicsi dugattyú dolgozik,viszont gyors,meg nagyon drága
Kevés ilyen szart láttál ezért nem tudod hogy kell/lehet gyors/erős hasítót készíteni:)
Azért ne mond hogy nem segítek,nem tudom honnan veszed a szivattyúhoz való telj adatokat
Oksi értem ,de nekem a rajta lévő ék mérete kellene mivel szeretnék rá venni egy keresztéket .
Találtam is normális áron ,de nem tudom kideríteni a méretét, ha nagyobb fej át lehet alakítani
(hézagolni )viszont ha kisebb akkor macerás .Ezért érdekelt volna neked milyen méretű van ,mivel
amit találtam három típushoz is jó alko lhs 5500 600 700 tehát feltételezem hasonló teljesítményű
gépen vagy egyforma vagy minimális eltérés van a kereszték méretében .Ha nem sikerül holnap végigjárom az OBI Praktikereket és csak találok valahol a három típus valamelyikét és akkor megmérem . Egy röhej
felhívtam számtalan boltot és nincs egy gép amit megmérnének mert vagy nincs (csak rendelésre)
Jól néz ki, igazából olyanok tapasztalata érdekelne, akik maguk csináltak hidraulikusat. Én is abban vagyok, és igazából a méretek lennének érdekesek. Nem azokkal az adatokkal amik rajtuk van, nem tudom hogy egy 3kW-os motorral hogyan tudnak 6-8Tonnás hasitókat csinálni azzal a sebességgel. Akárhogyan számolom, a 3kW nagyon karcsú. Vagy nem tudja a 6-8tonnát. Kardos segítségével méreteztük az én munkahengeremet az 5.5kW-os motorra.
9.5cm=4.74x4.75x3.14~70.8cm2 X 150bar=10.5T 190bar=13.4T 70.8cm2x60cm=4.3L (7.1L/100cm)
A motor a szűk keresztmetszet. Ha kissebb a munkahenger, akkor nagyobb nyomás kell az adott teljesítményhez. Ha nagyobb a munkahenger akkor meg nagyobb szivattyú kell a sebesség miatt mi miatt megint kell a nagy motor.
12ccm 17.2L/m 0.28L/s X 15=4.2kW 0.28 X 19=5.3kW (13.4T) 14ccm 20.1L/m 0.33L/s X 15=4.9kW 0.33 X 16=5.3kW (11.3T) 15ccm 21L/m 0.35 X 15 =5.2kW (10.5T)
Szerintem marad a 12-es szivattyú, mert azzal 190báron 13.4T amit tud viszont kicsit lassabban. Időben viszont nem hiszem hogy hátrányban leszek, mert egyből 4-6-ba fogom hasítani. Bár ahogy elnézem a gyári hasítók is 5cm/s körül dolgoznak, nekem meg 4cm/s-re jött ki.