Keresés

Részletes keresés

lineup Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4535
A 70-es break-et csak ugy veletlenul nem lehet loni, szerencsevel, egy jo allassal meg eltudok kepzelni 20-30+ at , de a 70-hez mar jol kell tudni terelni. Nem ertem mit ertesz azon, hogy nem oda megy a fehet ahova akarod ?!
Otthoni, csendes nyugodt korulmenyek sehol nem lesznek, azert kell ki probalni, hogy mit tudsz versenyen. Ha profi akarsz lenni, akkor is ott lesznek a kamerak, tobb ezres kozonseg..:)))

Előzmény: Kali003 (4533)
Kali003 Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4534
Látom Ronnie hozza a formáját.
Kali003 Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4533
Azt nem tudom, hogy versenyen is menne-e. Eléggé izgulós tipus vagyok, meghát a fehér az nem ám oda megy ahova én akarom. Itt teljesen nyugodt körülméyek között játszottam egy haverommal.
Előzmény: lineup (4530)
Szababa Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4532

...és lineup-pal maximálisan egyetértek. A hétvégi magyar versenyre tudtommal még lehet éjfélig jelentkezni ;-)

lineup: már kérdeztem. Nem találkoztunk már a Rex-ben? Azt irtad, hogy néha megfordulsz ott is.

Előzmény: lineup (4530)
Szababa Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4531

:-)

Dabas tudtommal olyan 40 km-re van Bp-től. Az olyan 1 óra busszal. A napi 8 óra itt is azért húzos de szerintem ha vki már 2-3 órát tudna játszani heti 5x akkor az szuper lenne. Én is játszanék de nekem már ott a család, a munka és már így is soxor megkapom, hogy: "persze már megint a snooker!".  Ezen kívűl már "öreg" vagyok és nem is egy született tehetség. Amit tudok az nálam a sok játék meg a gyakorlás izzadságszagú eredménye.

Bp-en azért van jónéhány más klub is /mondjuk a Rex a legjobb :-) /, ahol azért olcsóbban ki lehet jönni. Pl a Rex-ben oktatás nincs, de tudtommal az Art-ban 1-2 ember vállal edzősködést. Ha vki komolyabban gondolja Mo-on akkor első lépés ha tetszik, ha nem a magyar bajnokságban elindulni. Itt jó helyezést kell elérni és akkor lehet menni a nemzetközi amatör versenyekre, onnan meg szépen tovább...

Előzmény: Kali003 (4527)
lineup Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4530
En a helyedben, elsokorben megis raszannam azt a kb 10ezer forintot es foljonnek BP-re egy versenyre. Ha 25-30 ora jatek utan lottel 70-es breaket es ezt tudod hozni a versenyen is, akkor mar erdemes elgondolkoznikomolyan hosszabb tavu terveken is.
Előzmény: Kali003 (4527)
lineup Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4529
Bocsnat a benazasert, a kep feltoltessel meg vannak problemaim :)
Szoval harmadszorra:
This routine is the one favoured by most top professional players to practise the 'basics'.

Line all 15 reds up in a direct line with the brown, blue, pink and black as shown. Proceed to take a colour with each red. On potting the final red, obtain position on the colour in such a way as to obtain position on the yellow.

Take all the colours off their spots until the pink is potted and the black is the only ball left on the table.

Replace all fifteen reds, pot the black and start over again

__vagyis folkell rakni a golyokat az abra szerint es vegig loni piros+szines, majd az utolso szinesrol terelni a sargara es megfelelo sorrendben beloni a szineseket, majd mindezt elorol es elorol es elorol.....

Előzmény: lineup (4526)
Gracioso Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4528
Áháán! Most már értem, köszönöm!
Előzmény: lineup (4526)
Kali003 Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4527
Kb annyit játszottam. Persze előtte a haverokkal biliardoztunk hétvégenként, de ott inkább a söré volt a főszerep. Tehát dákot fogtam és leköktem már egy pár gólyót, de snooker asztalon csak a nyáron játszottam először. Már egyre komolyabban gondolom, hogy fel kellene menni Pestre gyakorolni és másokkal játszani. Valami olcsó albérletet kellene találnom.(nagyon olcsót) Tudod hogy Dabastól kb. milyen messze van a Rex Williams? Napi 8 óra? Az itt Szegeden havi 240ezer ft-ba kerülne. :(((
Előzmény: Szababa (4523)
lineup Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4526
line up 1line up-2
Előzmény: lineup (4525)
lineup Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4525
Itt van ket kep a line up -rol, avagy rolam :))
Előzmény: Gracioso (4524)
Gracioso Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4524
Bocsesz a tudatlanságomért, de mi is a line up? Csak szét vannak szórva a golyók, és kész?
Előzmény: Szababa (4523)
Szababa Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4523

Ha csak 25-30 órát játszotál és már volt 70 feletti break akkor az a született tehetséggel egyenlő (Ja és leesett az állam!!!) és nem szabad veszni hagyni!!! Lásd korábbi diszkurzus a profivá válláshoz! Én vagy 4 éve játszom és meccs közben eddig 60 a max break-em (pl lineup-ból már volt 70 felett is de az azért nem egyenlő egy igazi frame-el)

Rengeteget kell gyakorolni. 1-1 lövést több 100x meglőni, állásokat megjátszani, hogy rögzüljenek a szituációk és sokat kell profi meccseket nézni mert stratégiát igazán onnan lehet megtanulni. Ott is vannak azért akiket ilyen szemmel nem szabad nézni pl a White-ról azt tartják, hogy szórakozásnak szuper de tőle inkább ne próbáljunk tanulni. Egy Hendry-vel más a helyzet. Ő egy fapofa viszont klasszikus stratégiával játszik (ilyen a Davis is)

Neten itt-ott lehet találni kifejezetten edzésre szánt gyakorlatokat (állásokat), de könyvekben is vannak ilyenek

Egy Hendry a kezdetekben napi 8(!) órát gyakorolt. Ma a profik átlag napi 2-3 órát edzenek/játszanak

Előzmény: Kali003 (4522)
Kali003 Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4522

Köszi! Ez nyilvánvaló, de arra gondoltam talán van más is. Hát, akkor marad a gyakorolj és utána is gyakorolj szitu. De mégis mennyi ideig? Ha 1 évig csak gyakorlok és semmi az már csőd? vagy még több ideig kell? Esetleg eddigi életemben játszottam talán 25-30 órát és volt már 70 fölötti breakem. Az nagyon jó, vagy átlagos?

Előzmény: Zombie (4519)
Zombie Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4521
Respotted black-kel avagy visszatett feketevel.

A feketet a helyere teszik, sorsot huznak, hogy ki kezd. A kezdo a feheret a D-n belul teheti mint altalaban. Elso szabalyos pot vagy hiba eseten vegeter a frame.
Előzmény: Thomas_ (4520)
Thomas_ Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4520

Koszi, most mar legalabb ezt is ertem:) De ugye ez a szabaly csak a 7-nel nagyobb kulonbsegnel ervenyes?

Es mi van akkor, ha a feketevel pont egyenlo lesz az allas? Akkor hogyan dontik el, hogy ki nyeri a frame-et?

Előzmény: Zombie (4517)
Zombie Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4519
Reporter: Do you have any tips for aspiring young players?
Stephen Hendry: Work hard.

hat, nagyjabol ennyi a lenyeg...
Előzmény: Kali003 (4518)
Kali003 Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4518
Tudsz valahol a neten bármiféle oktató anyagot? (video, szöveg) A nagy játékosok mitől lettek olyan jók? tehetség? vagy rengeteg gyakorlás? esetleg elméletet is kellett tanulniuk? Mennyi gyakorlásra lenne szükség, hogy a fehér mindég oda álljon ahova akarom?
Előzmény: Szababa (4515)
Zombie Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4517
Ha már csak fekete van az asztalon akkor az első hibánál véget ér a frame!

Kicsit pontosabban:
Elso hiba vagy szabalyos pot utan veget er a frame, kiveve, ha ez a pot vagy hiba az allast egyenlove teszi -> respotted black.

A feladas es a teljes letakaritas mellett egy masik modja is lehet a frame vegeteresenek. Ha mar csak a fekete all az asztalon es az eppen loko jatekosnak tobb, mint 7 pont elonye van, akkor jogaban all a frame-et megnyertnek nyilvanitani sajat maga (nem kell megvarni, mig az ellenfel neki adja a frame-et).
luxxie Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4516
Köszi, ezt nem tudtam!
Szababa Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4515

Ha már csak fekete van az asztalon akkor az első hibánál véget ér a frame! Ha mondjuk vezetek 8 ponttal és hibázom az egyetlen feketére, akkor a másik kap 7-et és vége a frame-nek. Mivel 8-7=1 ponttal még mindig "megyek" így én nyertem a frame-et. Ezért nem szokták erőltetni a feketét.

Egyébként egyetlen feketére is lehet biztonságit lökni. Nekem 1x sikerült (véletlenül). Ha a fehér vmelyik lyuk ívén ál meg és nem lát rá a másik a feketére (ív-snooker-nek hívják) A fenti szabály miatt viszont ennek sincs értelme bár az elméleti esély még valóban itt is megvan

Előzmény: luxxie (4514)
luxxie Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4514
Persze matematikai esély ilyenkor is van, mert melléüthet valaki egyenesből is a golyónak, de lássuk be, ez nem jellemző :)
Előzmény: luxxie (4513)
luxxie Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4513
Persze. Egy esetben nem, ha már csak a fekete van fenn, tehát elméleti lehetőség sincs snookerre és több, mint hét pont a hátrány. Ilyenkor automatikusan vereség. Egyébként ez úri sport, mindig elismerik, hogy az adott ellenfél jobb volt abban a frame-ben, ezért adják fel :)
Előzmény: Thomas_ (4512)
Thomas_ Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4512
Tehat akkor minden olyan frame feladassal vegzodik, ahol nem teszik el az osszes golyot? Csak a jatekoson mulik, meddig akar jatszani?
Előzmény: luxxie (4511)
luxxie Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4511
Nagyon ritkán, döntő frame-ben néha megpróbálják 3 snooker hátrányból is, de általában nem szokott jó vége lenni a dolognak :)
Előzmény: Thomas_ (4509)
Thomas_ Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4510

En nem hallottam, hogy mondtak volna. Bar lehet hogy a vegen kiirtak, de mar nem vartam meg a Hunter meccs vegenek ismetleset.

Delutan en Williams-t vagy Hicks-et szeretnem megnezni, este meg Hendry (vagy Higgins) lenne jo!:)

Előzmény: Justice Dr. (4501)
Thomas_ Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4509
Ertem, koszonom a magyarazatot. Arra tenyleg nem gondoltam, hogy ezzel egy szines is kiesett. Akkor tehat akkor hagyjak abba, ha a fennlevo osszes ponttal egyutt sem tudja 8-ra megkozeliteni az ellenfelet?
Előzmény: Gracioso (4499)
Justice Dr. Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4508
Grand Prixn volt, hogy Hunter meccsét adták mikor a Mester is játszott.
de legyen igazad, adják Ronnie meccsét. :)
Előzmény: Zombie (4506)
Justice Dr. Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4507
ja félek én is, hogy Williams meccsét adják. szerintem a választékból az a legkevésbé érdekes. Dinget már kétszer is mutatták, így valszeg őt ma hanyagolják, pedig az ő meccse lesz várhatóan a legjobb. remélem Maguire győzelem lesz.
de szívesen megnéznék egy Doherty Hickset is, mindketten jó formában vannak.
Előzmény: OZ Juice (4504)
Zombie Creative Commons License 2004.11.11 0 0 4506
O'Sullivanek lesznek minden bizonnyal, elvegre ott ket top10-es jatekos meccsel. (Masreszt en olyanra nem nagyon emlekszem mostanaban hogy Ronnie jatszott es masik meccset adtak)

En legszivesebben a Maguire-Junhui meccset neznem, de a Doherty-Hicksre is kivancsi lennek (persze egyiket sem nezem. dolgozom)
Előzmény: Justice Dr. (4501)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!