Én is aggódom a haszonállatokért. A nyuszikra-tanács ellenére-kicsit fűtök hősugárzóval, a tyúkólba most a libák is be lettek terelve, többen többet melegítenek, macskák és tacsi a kis lengőajtón bejár a kazánházba- mit bejár? K i se jönnek szinte. A két nagy kutya meg kívül. DE ha egy (ill.2) Közép-Ázsiai Juhász nem bírja ki, az azért már szégyen lenne.
DE azért van szőnyegük a kenneljükben, ne a betonon feküdjenek.
Tegnap este fürdőköpenyben mentem ki holdat fotózni, a 6. kép körül kezdtem is érezni, hogy tél van.
A növényekért legalább ennyire aggódok de úgyis meglátjuk, amit lehetett megtettem értük, most már csak várok. :S
Nemtomm, nyulat-csirkét-lábasjószágot meg nem tartottam, de azok valszleg csoportban dideregnek és összebújnak, a gyöngytyúkoknak az akác alá lehet gyújtani, az remekül ég még viszonylag nyersen is... :D
De komolyra fordítva: tudom, miről beszélsz. Német juhászunkat nem lehetett beimádkozni az ólba, mert az ajtó előtt, a lábtörlőn csak az igazi... Úgyhogy a választási lehetőségét ilyen időben az ajtó elé, ám annak belső oldalára korlátoztuk. :P
Nekem is vagy 3-4 évembe került mire sikerült rábeszélnem hogy bemenjen az óljába. Pedig egy rakás pénzembe került mire kész lett. 1m2 alapterület, alul hungarocell+padlószőnyeg, oldala lambéria 3réteg dió lazúrral, teteje zsindelyezett, ajó fölött zsindelyből kivágott aranyra fújt B betű a nevére utalva. Őkelmének meg a sokcsillagos tetszett.
Szvsz ilyen ext-rém(es) zegernyében inkább a kazánház, egy pár réteg újságpapír az egyik sarokba, vacok a másikba, megmutatni neki, melyik melyik, az biztosabb lenne... Tényleg nagyon hideg jön a hét végére - és ha csoda nem történik, akkor marad is.
Kaptam már olyan házi bort is amelyik azt a kategóriát súrolta. Félúton tartott az ecet felé éppen, a szakszerűtlen kezelés miatt. Nem azzal kezdtük az estét, de a végén fogyott az is. De régen is volt ez már....
Igen. És ezért csak egy rövid zarándokutat kellett volna megtennem a zagyvagáton Zagyvaszántóig vagy tovább. Ott egy gyors frissítő a kapuban és indulás haza. (ha vállalom a denevérfogást talán egy litert kapok a hazútra)
Nem tudom ki mit értett, de hogy egy kortyot sem kaptok a gyanusítgatásért az tuti! Ha bele gondolok hogy még majdnem adtam a savanyú borból...... :-)))))))))
Az nem úgy van ahogy gondolta hogy gondolom... és Juan Guilherme Nunes Jesus nem is szeretett bele Igancio Lopez Tarso lányába, hanem Juan Pablo Gamboja féltestvérének a szomszédjával kötött titokabn házasságot.
Ezt úgy hogy emlékeim szerint (lehet tévedek) te kérdezősködtél a pálinka eladás szabályairól. És az lett a végkövetkeztetés, hogy ha nem lehet eladni majd megiszod. És mióta ez a vékövetkeztetés megvolt csak szaporodik a pálinka. Most már van miért!
;)
A bort meg ha lefőzeted borpárlatod lesz. És az már nem savanyú. Vagy tudom is én...