Keresés

Részletes keresés

Giorgio Volli Creative Commons License 2003.08.13 0 0 479
Köszönöm! :-)
Ha lenne saját kéróm, már rég megszerveztem volna valami topic-találkozót. Szerintem egy napot végig lehetne dumálni ebben a témakörben.
Előzmény: sziszke. (477)
Giorgio Volli Creative Commons License 2003.08.13 0 0 478
Ha érdekel az euro- és italo-disco vonulat, akkor majd dobj egy E-mailt privátban, mert van egy ismerősöm a Fehérvár Rádiónál, aki szerintem az 'atyaúristen' ebben a témakörben. Összehozzalak vele? Persze szogorúan csak zenei téren! :-) De szerintem, ez OFF témakör, mert Mylene Farmer-hez nem sok köze van.
Előzmény: vermi (472)
sziszke. Creative Commons License 2003.08.13 0 0 477
Majd küldök virágot a doktorid megszerzésekor:))
Giorgio Volli Creative Commons License 2003.08.13 0 0 476
A maxira sürgősen kérdezz rá, és dobj egy E-mailt privátban! Kösszinger!
Előzmény: bivisz (474)
Giorgio Volli Creative Commons License 2003.08.13 0 0 475
* ON! *
Hát, valóban, lassan le is doktorálhatnék belőle! :-)
* OFF! *
A felvétel perceken belül indul. :-)
Előzmény: sziszke. (471)
bivisz Creative Commons License 2003.08.13 0 0 474
Rock's: Mylene Farmer Best Of (címét ne kérdezzétek, nem emlékszem)
Open: egy db. maxi CD
vermi Creative Commons License 2003.08.13 0 0 473
Nem is a Beyond my control volt az első, amit Mylentől hallottam, hanem a Pourvu qu'elles soient douces, csak akkor még nem tudtam.
A Desireless nem ugrik be hirtelen, F.R. Davidtől meg csak a kalsszikus Word c. zenét ismerem. De ettől még hallhattam, mondom, kazin sok ismeretlen zeném van. Csináltam '94-ben egy válogatást azokból, amiket nem tudtam azonositani. 20-30 másodperces montázsok, kitöltöttek egy 60 perces kazettát. Azóta lekopott az egyik fele, de még igy is rengeteg maradt, amikért a fél vesémet odaadnám :)
vermi Creative Commons License 2003.08.13 0 0 472
Synthfan: tényleg nem vagyok már tinédzser, de azokat a dalokat szeretem a legjobban, amik akkor szóltak, mikor az voltam. Abban az időben nem nagyon volt pénzem CD-ket vásárolni, kazettára vettem fel a "Csak fiataloknak", az éjszakai és a vasárnapi koktél zenéit. sokaknak még ma sem tudom az előadóját. Akkoriban nem volt MTV-m sem, Komjáthy György volt pásztorom :)
no meg később Haluska Imre. Ezen a ponton szerettem meg az ItaloDISCO-t. '93-ban megismertem egy srácot, aki nagyon kente a dolgokat, itt kapot nevet a kazikról agyonhallgatott Max Him, Dr.Ziwago, Silent Circle, Sally Oldfield, Boy Next Door, Attack, Sisley Ferre, Claudia T, Marc Almond, Propaganda, Rofo, Geff Harrison (huhh, ez jó hosszú lett, de nem törlöm vissza), majd jött a szintizene szerelem, különösen a holland csapatokkal. Aztán felfedeztem Székesfehérváron a Gramofont és a Vimpexet (üzletek) és onnan rendeltem ezt-azt. Ami senkinek sem sikerült: "Syntech: By trial and error", nincsen már a Hotsound-nak sem.

Nekem is öröm, hogy ismét találkozhatom olyanokkal, akik hasonló izléssel birnak; a jelenlegi környezetemben nemigen van ilyen.

sziszke. Creative Commons License 2003.08.13 0 0 471
Akárhányszor olvasom a forumot, mindig ámulatba ejt, hogy Giorgio mennyire profi Mylene Farmer témában. Honnan tudsz róla ennyit?
Giorgio Volli Creative Commons License 2003.08.13 0 0 470
Jól tudod. Én láttam is egy TV-s interjújában. :-)
Előzmény: MetaZoid (469)
MetaZoid Creative Commons License 2003.08.12 0 0 469
Jól tudom? Van egy E.T. nevű majma?
Előzmény: Giorgio Volli (468)
Giorgio Volli Creative Commons License 2003.08.12 0 0 468
Összesen hat ilyen önálló szerzemény van: Tomber 7 fois..., Pas le temps de vivre, Méfie-toi, Optimistique-moi, Serais-tu là?, Et si vieillir m'était conté. Ezek közük nekem a következő három tetszik a legjobban: Pas le temps de vivre, Optimistique-moi, Et si vieillir m'était conté.
A jégkockával való viszonyáról nem tudok, csak arra emlékszem, hogy egy időben a Coca-Cola volt a kedvenc itala. Ennek az italnak a reklámja kissé burkolt módon fel is tűnik az 'En Concert' c. filmben. ;-)
Előzmény: MetaZoid (467)
MetaZoid Creative Commons License 2003.08.12 0 0 467
Hallottam több önálló szerzeményét, és szerintem vannak olyan jók, mint Laurent kreálmányai. :)
Azt hallottam, hogy Mylene nem csípi pl. a jégkockát. Mi baja van velük?
Előzmény: Giorgio Volli (466)
Giorgio Volli Creative Commons License 2003.08.12 0 0 466
Örülök, ha így vélekedsz! :-)
Mylene Farmer valóban rákapott a zeneszerzésre, ahogyan azt észre is vehetted az utolsó két stúdió-albumon. Bár, az Innamoramento-nál talán jobban sikerültek az ezirányú próbálkozásai.
Előzmény: MetaZoid (465)
MetaZoid Creative Commons License 2003.08.12 0 0 465
Éppen ellenkezőleg. Te legalább valóban értesz a témához, amiről írsz. Néha az idegbaj kerülget, amikor magukat jólértesültnek tekintő emberkék írnak b@romságokat egy adott témáról. Pl. amikor a Tomb Raider-ről írt egy "szakértő". A Gold részeket külön részeknek vette. Félelmetes volt.
Az Innamoramento albumon több dalnál is csak Mylene neve volt. Lehet, hogy rá kapott a zeneszerzésre is?
Előzmény: Giorgio Volli (464)
Giorgio Volli Creative Commons License 2003.08.12 0 0 464
Baj talán, hogy 'kezemben tartom a dolgokat'? ;-)
Én szerintem nincs kettejük közül főnök, sőt az utóbbi időben talán egyre nagyobb teret hagy Laurent Boutonnat Mylene Farmer-nek az alkotásban. Én persze őt - mármint Laurent-t - tartom kettejük közül a nagyobb zseninek, de valahol, amúgy Yin és Yang módjára ketten tesznek ki egy egészet.
Előzmény: MetaZoid (463)
MetaZoid Creative Commons License 2003.08.12 0 0 463
Látjuk! :-)
Van olyan cikk a magyar neten Mylene Farmerről, amit nem te írtál? beírom a nevét a keresőbe, és több cikket is kidob. Megnézem, és ki írta? :)
Egyébként kettőjük közül (Mylene + Laurent) ki a főnők?
Előzmény: Giorgio Volli (462)
Giorgio Volli Creative Commons License 2003.08.12 0 0 462
Itt vagyok, ragyogok...! :-)
Synthfan Creative Commons License 2003.08.12 0 0 461
Én ezzel foglakozom. 5 évig a HUNGAROTON színeiben, most szólóban. Ha komolyan érdekel Benneteket bármilyen CD, DVD, írjatok privátban, becsülettel utánanézek, hogy be tudom-e szerezni, csak ezután vállalom, utána adok egy árajánlatot, és ha megfelel, létrejön a business.

vermi: Nagyon jó érzés olyat olvasni, hogy valaki ismer kis hazánkban olyan előadókat, mint a Secret Service, vagy a Début De Soirée. Ebből arra következtetek, Te sem vagy tinédzser. :) Tényleg Desireless, F.R. David, ilyenek bejönnek?

Előzmény: Giorgio Volli (451)
Giorgio Volli Creative Commons License 2003.08.12 0 0 460
Majd dobj előtte egy E-mailt, ha Fehérváron jársz, aztán mutatok egy-két érdekes dolgot! (Ezzel tulajdonképpen 'sziszke' előző kérdésére is válaszoltam a nagy nyilvánosság előtt. :-))
Zazie-tól a következő albumok képezik a 'kötelező olvasmány'-t: JE, TU(E), ILS (1992), ZEN (1995), MADE IN LOVE (1998), MADE IN LIVE (1999). Amúgy mostanság (?) turnézott - vagy még talán koncertezik is (?) -, és igencsak szerettem volna megnézni őt élőben.
Előzmény: vermi (459)
vermi Creative Commons License 2003.08.12 0 0 459
Rue de la Paix
Giorgio, örökké hálás leszek Neked, hogy megemlitetted Zazie-t. Sajnos hamarosan megáll a zenefolyam, megyek haza :(
Látott már valaki Zazie CD-t itthon?
Nem is haza megyek. Keresek.
sziszke. Creative Commons License 2003.08.12 0 0 458
Örülök, hogy ennyire beindult a forum:)
Je suis contente:-)
Giorgio Volli Creative Commons License 2003.08.12 0 0 457
Hát, akkor ahogy a hagymaszagú franciák mondanák: "encore une fois": "... pár éve Székesfehérváron..." Mit kerestél errefelé?
Előzmény: vermi (455)
vermi Creative Commons License 2003.08.12 0 0 456
80 CD? Na ez az. Te magasabb kategóriában játszol. Ennyit én életem végéig nem tudnék gyűjteni. Nem is szólok hozzád többet :) Vicceltem.

Mit keresek arrafelé? Arrafelé lakom, de Bp-en dolgozom, onnan járok ki az országba.

Pont a ze live!-rol jon most valami.

vermi Creative Commons License 2003.08.12 0 0 455
Tout le Monde, harmadikként. Zazie azért más, mint Ysa Ferrer. Nem is helyette ajánlottad, hanem mellé :)
Ja, remélem, nem veszitek zokon, hogy gyakran irok másokról is. Előbb-utóbb kiderül, hogy J.M. Jarre a legnagyobb kedvenc francia zenészem, valamint anno sokat hallgattam debut de soire-t is :))

A libertine-t is kate ryan dolgozta fel? Még nem volt hozzá szerencsém. Majd holnap a rádióban. Amúgy dolgozni megyek oda.

Giorgio Volli Creative Commons License 2003.08.12 0 0 454
Majd privátban, jó?
Előzmény: sziszke. (452)
Giorgio Volli Creative Commons License 2003.08.12 0 0 453
Próbáld meg beszerezni Zazie-tól a 'Made In Live' c. koncertalbumot! Naggyon jó! Nekem megvan videon is, de nem tudom, hogy vette át a srác, aki küldte, mert hol színes a kép, hol fekete-fehér. Pedig DVD-ről másolta VHS-re.
Előzmény: vermi (446)
sziszke. Creative Commons License 2003.08.12 0 0 452
Nekem jó a másolt CD is:-))
Giorgio, te székesfehérvári vagy???
Giorgio Volli Creative Commons License 2003.08.12 0 0 451
Honnan hozattad? Én is próbálkoztam a külföldi megrendeléssel, de nem nagyon tudtak segíteni.
A Mylene Farmer duettes albumot megszerezted már? :-))) Csak vicceltem.
Előzmény: Synthfan (445)
Giorgio Volli Creative Commons License 2003.08.12 0 0 450
"... pár éve Székesfehérváron..." Mit kerestél errefelé?
Előzmény: vermi (447)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!