Te nem én vagyok? Mer'hogy én is most indítottam a Harkonnen házat... (:o) Viszont én belelapoztam egy kissé, sajna úgy tűnt, hogy ugyanolyan gány munka írói szempontból, mint az előző... (:o(
Ezert es csak ezert veszem meg oket. Es nagyon bizom benne, hogy az informaciok, legalabb, az oreg Herberttol szarmaznak, ha mar a stilus olyan messze esett tole.
Hát igen, K. J. Anderson lehetne inkább Andersen, legalábbis ami a történet bonyolultságát illeti... Viszont elég sok olyan információ akad a könyvben, ami - ha eltekintesz a stilisztikai gondoktól - szvsz értékes.
Most olvasom a Dune Gyermekeit. Hat az Andersonek elmehetnek a fenebe. Olyan jelenetet ok nem birnak irni mint amikor Jessica megerkezik az Arrakisra. Gurney Halleck pedig tamadasba dobja az embereit.
"A cseleken belul ujabb cselek es azok mogott ujabb cselek."
Na ez nagyon nincs benne az ujabbakban.
„Majd begépelem, de még élezem a kriszkést..” – Hogy' halad az élesítés?? :-)) Érdekel az is, honnan, pontosabban melyik újságból is lesz az idézet.
üdv,
Ghanima
Volt már róla szó, valaki egy jó linket is adott a témához. Ezt a Jodorowskit amúgy nem ismerem, de H.R. Gigert nagyon sajnálom.
Viszont a Pink Floyd nem vagyok biztos benne, hogy a legjobb választás lett volna, de kitudja.
Ha már a filmekről esik szó, muszáj megemlíteni a 70-es években elvetélt Jodorowski kísérletet (ha volt már szó róla itt, akkor bocs).
Valszeg az évszázad filmes vesztesége, hogy nem lett semmi a tervből. Ha belegondolok, mindig ideges leszek:
-a Pink Floyd írta volna a zenét- dupla album, miegymás (szóba került a Tangerine Dream és a Magma is- kell ezeket bemutatni!?)
-H R Giger tervezte volna a Harkonnenek látványvilágát
-maga Salvador Dalí játszotta volna a padisah császárt
stb....
Az új Frank Herbert's Dune nevü gámát próbáltad már? Nekem warezröl jött, és 22%-nál behal az install, de annyi már eddig is kiderült, hogy a Miniseries képezi a szerz?i jogok tárgyát. Még a demót próbáltam, de az ugyan se a Lynch filmre nem hajazott, de a Miniseries-re sem.
Én is elolvastam a cikket, szerintem végre korrekt módon foglalta össze a film hányatott sorsát. A globalizációt jelképez? Harkonnenek (vagy félreértettem valamit?) meg az egymásra utalt emberiség kicsit er?ltetettnek t?nt azért.
Amit hiányoltam, hogy az a producerekkel való nézeteltérés sokkal de sokkal súlyosabb volt mint a cikk alapján gondolni. A film befejezetlen torzó maradt, mert a végsö vágást elvették Lynch-töl, ami azért nagyon csúnya dolog. Emiatt van, hogy ha körbenézel a neten Dune DVD ügyben legalább három különbözö változatot találsz (bár ezek közül egy sem nevezhetö director's cut-nak), van amiben még befejezetlen jelenetek is vannak (pl. nincs még kékre festve a fremenek szeme)
Sajnos nem derült ki, hogy a magyar kiadás melyik lesz, de tartok töle hogy valami mainstream változat, semmi special.
Viszont a Hábéó TV újfent nyomja a Miniseriest, és a rádió és tv-újság (tudomis én melyik, asszem a klasszikus) írt err?l egy 'képaláírást'. Na az aztán tényleg vérlázító. Majd begépelem, de még élezem a kriszkést...
Aki olvasta a konyvet es megnezte a filmet tudja hogy Lynch sokkal jobban visszaadta a filmet mint azt a savanykodo kritikusok valaha is megertik. Mitobb hozza is adott valami pluszt mind otletben mind "feeling"-ben. A mai napig minden Dune jatek Lynch kepi vilagat masolja, gondolom nemhiaba.
Mit ír?
nem hiszem, hogy eljutok újságos közelébe ma..:-(
megvette valaki DVD-n a filmet itt?
én fontolgatom....érdemes?! tetszik a film, de kiváncsi vagyok milyen plusz csemegék vannak a dvd-n...
Most belegondoltam, hogy a MiniSeries + a folytatás költségvetéséből milyen jó kis filmet lehetett volna összehozni, díszletek is lehettek volna benne, meg színészek, meg minden...
A Dűne Gyermekei / Children of Dune (TV- sorozat): a Variety beszámol arról, hogy a Dune mini-sorozat után (nálunk az HBO vetítette, és videón is kölcsönözhető), zöld utat kapott a folytatás is, amit 2002. áprilisban kezdenek el forgatni Prágában 16 héten keresztül. A sorozat Frank Herbert következő két regényéből, a Dűne Messiása, és a Dűne Gyermekeiből készül majd. A forgatókönyvet az első Dune sorozat forgatókönyvíró-rendezője jegyzi, de a rendezés kérdése még nem tisztázott.