Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Nemrég szert tettem egy A4 B6-os Avant-ra amiben a következő furcsa jelenséget tapasztalom:
Az ESP visszejelző lámpám a műszerfalon teljesen véletlenszerűen néha kigyullad és a gomb nyomogatásakor sem tűnik el(ergo a gombra ilyenkor egyáltalán nem reagál). Amikor leállítom a kocsit és újraindítom akkor eltűnik a műszerfalról. Ezt követően néha kigyullad néha nem, teljesen random-on tapasztalható a jelenség. Amikor nem ég a műszerfalon a lámpa akkor viszont az ESP gomb működik és ki-, be- kapcsol nyomogatásra.
Valaki találkozott már hasonló problémával? Esetleg a szenzor lehet rossz?
Üdv. Lenne egy Audi A4 2001-es, 2000ccm benzin (131LE) automata autó amit szeretnék megvenni. Az lenne a kérdésem hogy az eladó azt irja hogy a váltó néha rángat!!! Ennek mennyibe kerülne a javitása?
Szerintem egyértelműen üzemanyagra vezethető vissza, kísértetiesen egybeesett a tankolással.
Nem tudom elképzelni hogy a gázolaj ilyet tudna csinálni... Inkább szerencsétlen véletlen egybeesése a tankolás és a dugótörés..... Nekem ilyet off autón a maszek dugó szar minősége tudot okozni....
1996-os 1.9 Tdi Avantom van. Sajnos a közelmúltban tankoltam egy ENVI kúton Szegeden, 1 km megtételét követően elkezdett szaggatottan járni, a blokk ki akart szakadni a vázból és füstölt mint a gyárkémény.
Lecseréltem az üzemanyagot és a szűrőt, majd porlasztócsúcs csere következett.
Sajnos nem javult a helyzet így kénytelenek voltunk levenni a hengerfejet. Az egyik dugattyú hosszában teljesen megrepedt, kb. 1 cm-es szakaszon fogta csak, nem sok hiányzott, hogy teljesen eltörjön és átrendezze a motor belsejét.
Sajnos a legszomorúbb, hogy egy halvány barázdát is karcolt a henger falába. Pillanatnyilag tanácstalan vagyok, megfúrassam-e mind a 4 hengert, vagy pedig próbálkozzak egy dugattyú cserével és gyűrűzéssel, max. hónolással.
Járt-e esetleg valaki hasonlóképpen, mik a tapasztalatok? Mi lehetett az oka a hibajelenségnek? Szerintem egyértelműen üzemanyagra vezethető vissza, kísértetiesen egybeesett a tankolással.
Egyébként az autóban 225e km van, a hajtókarcsapágyak (és feltehetően a henger, dugattyúk) még nem voltak megbontva.
Meg tudna nekem mondani valaki, hogy hol van a Radio antennaja az Audi A4-1996?. Lehet banalis a kerdes de en nem talalom sehol, a radio mukodik, meg a gyari kaszo van benne....
Üdv.mindenkinek ! Segítségre volna szükségem egy 2005-ös A4 1.9 PDTDI (DPF nélküli)-hez kellene egy gyári szoftver.
( Úgy vettem,hogy fel van chippelve 150LE-re a "mester"nem lehetett a helyzet magaslatán,ha így marad szétvágja a turbót)
Ha valakinek van ilyen autója, Bp.-en egy fél óra alatt le tudná a szerelő másolni a programot és már mehet is tovább.(természetesen a költségét térítem). Köszönettel
A segítségeteket szeretném kérni! a csomagtartóban jobb oldalán találtam egy szivacsal körül burkolt valamit és sok kábel csövek csatlakoznak hozzá :D :D jobban nem tudom leirni :D és ezt szeretném kérdezni hogy mi lehet az ??? 1996 audi a4 b5 -ös azt autóm
Hello kérnék egy kis segítséget! még a régi a4 b5 os audim van pontosabban a 98 as és ki akarom cserélni a középkonzolt a klíma vezérlővel együtt. ez lehetséges? elméletileg a 99 es modelltől csak facelift volt semmi komolyabb. és nekem pont a 99es középkonzolja tetszik . a csatlakozója stimmelni fog rá a klimának? mindenki mást mond és nem tudom eldönteni. feleslegesen meg nem akarom megvásárolni . előre is köszönöm a választ.
98-as Avantom van, mekkora hangszóró van az első ajtókban, mert az egyik elnémúlt. Miz ajánlotok milyenre cseréljem illetve kell-e valamilyen beépítő keret vagy egyéb okosság hozzá?
A hátsó ajtóimban viszont gyárilag nincsenek hangszórók, még a helyük sem. A kérdésem az lenne, hogy bevezetékelve be van-e, vagy azt is be kell húznom, ha tenni szeretnék oda valamit?
A B5 azt hiszem a típusa azaz a 96-2000 közötti talán nem akarok butaságot mondani, csak erről hogy B5 tudom hogy mikori, mint pl BMW nél az E36 és így tovább.
Kinéztem egy 2009.03 Audi A4 Avant 2.0 TDI DPF 143LE Multitronic kombit.
Tud valaki segíteni hogy mire felgyeljek vásárlásnál és melyik az a motorkód ami tuti? Vagy ennlél az évjáratnál csak egyféle 2 literes diesel létezik?
mas 10 eves autóban is benne a km.. pd nem rosszabb mint a sima tdi ... ne km-re vegyél autót hanem állapotra....280 van az enyémben, de az olajat nem eszi, nem fústöl,most jöttem ki vele görögországba végig tartossan 160-190 között jöttem meg sem nyikkant neki... enyem 1.9 pd 130 pacis 6-os váltóval... roszabb autóm az életbe ne legyen....csak a 2000 ccm es pd-kel van gond abból is csak egy kettő motorkodossal... pd elemek halnak meg azokon, de ha bosch-ra cserélik akkor már többé nincs veluk gond...ismerő pd-jében 700000km van, és még megy....az egy passat avf.es mot kód...
Mert aszongyák sokat meghibásodnak. Amit írsz az OK biztató, de valószinű, ha most veszek egy 10 éveset abba már benne van a 280ekm még ha nem is ugy hirdetik.
De gondolom annál is olcsobban... Ezek az autok kb 3-400000 között mennek ...Papirozva ér kb 600000-700000-t...jobb esetben... Sajnos mar csak ennyit érnek....