Most beszéltem meteorologus ismerősömmel.Tegnap kapták meg a két havi hosszutávu előrejelzésüket,és a grafikonok azt mutatták,hogy márciusban végig ilyen hideg idö várhato,melegedésnek hire hamva sincs:(((
Jo nektek.Nekem a gyüjtemény egy része ugy néz ki a téli enyészet martaléka lett.Több éve nevelt egyedek mentek tönkre a hidegtöl.Egyenlőre minden levéltelen ,egy ritka példány már ki is pusztult, a többi is elég dögledező,pedig már hősugárzoval is melegitem öket a -15 fokos estéken.Azt hiszem,akinek igértem hajtásokat egyenlőre kénytelen vagyok lemondani mert egyenlőre azt sem tudom a 30 cserépböl,hágy faja éli tul ezt a hideg telet:((
Én a "nagy" hibimet a múlt héten tetű-írtóztam, és tervezek egyet még a hétre, a "kicsik" pedig lassan, nagyon lassan elkezdenek "ébredezni" téli álmukból.
Locsolni locsolom rendesen, próbálkozom majd egy kis táppal, hátha...
Amúgy meg tényleg jó ilyenkor (is) virágot látni, fel is sorakozom minden reggel egy pár perces gyönyörködésre, és lelkendezem, mint egy kisgyerek, hogy milyen szép! :DD
Tény, hogy holtszezon, de az enyém (az egyik) most bolondult meg, és vagy már a tizedik tenyérnyi virág van rajta. :))
Sajnos egy másik, egy fiatalka, amit nyáron ültettek nekem, hozza sorban a bimbókat, jó kis húsos, vastag bimbók (dupla lenne a lelkem), picit ki is pattan, de aztán puff, leesik mind. Hogy ez miért van? :/
Nem a méret a lényeg(ebben sem:)) ),hanem hogy legyen rajta legalánn 3-4 rügy(levélnyélrész),érdemes gyökereztetőhormonba is belemártani.
A félfás részek erednek legjobban.A lágyrész is megered,de könnyen rohad, a fás meg sokszor nagyon nehezen hoz gyökeret,és ha mégis,akkor is könnyen kipusztul a földbe ültetés után.
Én is szeretnék gyökereztetni, van egy elég szimpatikus kb. 25 centis ág amit le tudnék vágni.
Az lenne a kérdésem a tudorokhoz :), hogy mekkorrának kell lennie a levágandó résznek, hogy meggyökerezzen? Kell hozzá fás rész? Levél alatt kell levágni?
Igen,ilyenkor ide nem sok mindent lehet irni.Minden pihen,vagy kopasz,vagy hasonlo,ki hol tartja a töveket.szerintem majd március fele beindul ez a topik is.
Gyökereztetés ügyben csak ismételni tudom magam. A módszerem befőttesüveg, víz, konyhaszekrény teteje a tűzhelyhez közel. Elég jók az erdményeim. De van ami befuccsol.
Igen sajna tényleg nehezen ered:((Nekem is csak másodszorra sikerült,ezért irtam,hogy MEGPROBÁLOK egyet ledugni hátha.Egyébként nekem eddig összel és tavasszal is sikerült dugványozni.Ugy vettem észre nem az évszaktol függ az eredés,hanem fajtátol.Van amelyikböl szinte bármennyi megered,másokbol meg évek ota egy sem(föleg a nagyvirágu hybridek)ezeket a tropusokon állitolag oltják,dehát nekem erre nincs lehetöségem.
Nekem a Vácrátoti bot.kerböl van a növény,sima piros.Neten már olvastam más szinüröl is,de amiket hazánkban mondtak annak,az sosem az volt,igy egyenlőre csak pirosom van.
A gyökereztető por egyébként jo megoldás,én is szoktam tenni.