Nagy segítség lenne ha valaki megtudná mondani hogy az SDA, SCL, MRQ kivezetéseket ha jól kötöm a kijelzőhőz elégséges és úgy működik? Van még egy Diagnose kivezetés, de ahhoz nincs kivezetésem így nem tudom bekötni, de attól még működhet a kijelző? Blaupunkt car300-as rádióról lenne szó
Üdv! Segítségeteket szeretném kérni, hozzájutottam egy gyári kazettás magnóhoz, ami használná a vectra kijelzőjét, de az autóban gányolt rádió van, kijelző kábelek nagy gondossággal mélyen elvágva jelzés nélkül, nehogy könnyű dolgom legyen. A feszt a hagszórokat be tudom kötni, de a kijelzőre ami 3 barna fehér kábel menne azok közül nemtudom melyiket mire kössem. El tudom rontani ha összevissza váltogatom őket míg normális kijelzést nem kapok? Vagy hogyan tudnám megállapítani melyiket hova kössem?
Melegen is lehet ellenőrizni, csak nem kinyitogatással.:) Legalábbis az én tartályomon van egy hideg szintjelző és egy meleg szintjelző is. Ugye akkor hibátlan ha e kettő között mozog.
Hengerfej hibák: - látható ok nélküli vízfogyasztás (látható ok a kipufogóból kijövő fehér füst) - átégett tömítés miatti elfolyás (vagy a hengerbe, vagy a blokk oldalán) - túlzott melegedés - motor leállítása után sokáig bugyborékoló víz - cappuccino lett a vízből
Sziasztok Lehet hogy naív a kérdés, de egy olyan autószerelőt keresek aki lehetőleg nem ver át és az árai is elfogadhatóak(és persze ért is hozzá). Ez tudom hogy Budapesten ritka mint a fehér holló, de ha van valaki akinek vannak jó tapasztalatai kérem dobjon egy emilt hogy mi a helyzet ezredess@freemail.hu-ra. 1999 opel vectra B 2,0i paripám van!
Sziasztok! Szeretném segíségeteket kérni!Nekem 1 1.8-as vectrám van és az a broblémám, hogy mindig világít a szivató lámpa a műszerfalon és nem megy sehova az autóm!Alapjáratom ha elindítom az jó de ha megyek és kinyomom a kuplungot akkor leáll a motor!Ha valakinek van gondolata lécci ossza meg!:-)Előre is kösz!
Nekem a V6-on, 98-fok körül van az üzemi, városba szinte azonnal bekapcsol a ventillátor! nekem is szarakodik a szintjelző nem szabad vele foglalkozni! Elöszőr 102 fokon kapcsol a ventillátor, utánna, nyílván 112 körül a második fokozat! Melegen meg semmikép se csavargasd le a kupakot mert 1.2 bar tulnyomás van benne!
Udv!Nem biztos egyaltalan,hogy hengerfejes.....a jeladod az biztos,hogy rossz. A vizet meg ne meleg motornal nezd mert minden auto a nyomaskulonbseg miatt kinyom valamenyit. A ventinlator meg gyakran fog kapcsolni a v6-on mert 95-fok korul dolgozik,de ez igy van gyarilag.....ez nem problema.
Meleg motornál ne tekergesd le a kupakot. Nem kell, felesleges. Úgy is kifolyik a víz. HIdeg motornál a kiegyenlítő tatályon van egy csík, jelzés. Addig kell lennie a hűtőfolyadéknak... Nem lehet, hogy csak a szintjeladó szivat? Zárd rövidre, s úgy is nézd meg a hibát...
A nemrég vásárolt v6-os b vectrám állandóan ezt reklamálja, meleg motornál, annyira meleg volt hogy bekapcsolt a ventillátor letekertem a kiegyenlítő tartály tetejét kb 1 liter jött ki belőle, majd később üzemmeleg hőfoknál ismét ránéztem és akkor az a kis úszó ami a tartályban volt, lent volt a tartály fenekén, majd kb 30 km után ismét letekertem a kupakot,újabb 2-3 deci kifolyt belőle, most akkor sok v kevés a víz ami benne van, elvileg üzemmeleg motornál kéne elönteni szintig nem? Mondjon már valaki vmi okosat, mert minden egyes indítás, és leállításnál kiírja..... Köszi
A srác elmondása szerint. 2-4000 között lényegesen rugalmasabb, az ő saját lábához képest 0,5-1 l-rel kevesebb a fogyasztás, és asszem 7800 ig engedi pörögni a motort de 7200 nél kötelező elváltani. Jaja szolok hogy mi az érdemi változás. Ja még anny hogy a gyárihoz képest 0,5 s el jobb a gyorsulás 100 km/h-ra. Érdekes volt a pillanatnyi fogyi is (nyilván nem mérvadó) 90 nél az enyém olyan 5,9-7 között mozgott a chippel 5 l alatt :D
Nem rossz oldalak majd az este folyaman jobban ranezek mert most kajas vagyok es ra is kene mar poffenteni....most neztem ebay-n 1-2 veki v6-ot uh nagyon kemeny,foleg kulso optikailag. Na igen a chip az a lenyeg nekem is,hogy ne kene mindig 4000-fole porgetni hanem huzzon lejebb is... mondjatok mar egy arat,hogy hogyan mozog ez legyszi.........
Udv!Na ennek orulok......Ha beraktad a chipet akkor varom valaszod a valtozasokrol.... Kivancsi vagyok mennyivel lesz jobb.... En is ha vegigzongoraztam amit akarok akkor egy chippel fogom zarni. Ha esetleg tudsz valami megbizhatot jo aron akkor varom valaszod.... Minden jot a Balcsira gondolok rad a 16-17 fokbol es esobol.......sajnos.......
Motorikusan minden ok. Ma beketül a chip-várhatólag, egyik barátom calijában volt (v6), már bizonyitott :D Kiváncsi vagyok rá. Klima feltöltés a héten meglesz, szerintem most már jó lesz :D Hétvégén irány a balcsi :DDD
Igen erre gondoltam....ezt az oldalt meg nem lattam eddig ez igen barati ar mert az ebay-n sokkal dragabb es most nincs is font.... sajna ezen az oldalon is ott van hogy jelen pillanat kiarusitva....majd vissza-vissza nezek hatha lesz nekik raktaron. A masik igen felni utan is keresgelek hatha talalok valami jot jo aron...csak sajna szukos a keret mert a lakast is csinalni szeretnem kivulrol es az 600.000 penz...ez az oka miert nezek hasznaltat is. De vannak kint csak usd be ebay-n :vauxhall vectra alloy wheells....-sok valoban gyonyoru es meg gumi is van nemelyikhez. De a gumi nevenincs kinai amit en biztosan nem teszek fol.....a masik ha kuldik is haza akkor nagyon draga a posta koltseg....es en nem tudom hazavinni jelen pillanat. Igen szoktam nezni magyar oldalt is de az uj szett gumival markas gumival legalabb :240.000 ami sok igaz en azt szoktam mondani egyszer kell megvenni.... azon az oldalt szokott lenni amit mondasz de sok gyari 15-os az meg van nekem is ami meg hasznalt az sokszor irrealis aron.... tehat lehet az lesz ,hogy majd veszek valami vekit v. omegat fasza felnivel amit megtartok a kocsit pedig hazahozom es elbontom....
Udv!Jo hallani rolad.Szoval tudom,hogy nem a legjobb a direktszuro....Nos en nem gagyit vettem es nem ahogy mondjak hanem minden 1000 km -utan tisztitom a kulon erre vasarolt szettel.A sport szurovel nem ertem el olyan szivohatast es rugalmassagot mint ezzel.(az omegamban ez volt 2,5 evig es a megtett 108.000 km alatt semmi bajt nem okozott) De lehet hogy veszek megint sportot es megcsinalom a hideg levegosre..... Amugy neked mi ujsag a geppel motorikus ugyben???Van valami fejlemeny???
Nem is olyan vészes az ára, szerintem majd augusztusban beruházok rá. De erre még rájön a +15 font szállítási költség magyarországra... Direkt szűrőt tényleg dobd ki, mert nagyon sok dzsuvát beenged...
Csak egy szerény javaslat: direktszűröt dobd ki :D Sokat nem ér -igaz szép a szivóhang, de tönkreteszi a légtömegérőt mert olajos poros mocsok rá fog rakódni, illetve végig a szívósoron...