Keresés

Részletes keresés

PingWinn Creative Commons License 2005.03.15 0 0 620

Köszönöm!

Én meg irigyellek egy kicsit, mert a 10 hibiscusom közül egyik sem olyan mint a tiéd, a klasszikus piros tölcséres... :))) És milyen szépen virágzik... a levelek meg majd kinőnek.

Éppen most készülök átültetni egy-kettőt.

Nagyon remélem, hogy így marad az idő.

Pingu

Előzmény: ziko3 (619)
ziko3 Creative Commons License 2005.03.15 0 0 619

.....)))

Csodaszépek a hibijeid!!!

Remélem nem a telet jelenti a karácsonyi bimbózás..((( Meleget szeretnék!

Az enyémeken levél már alig van,de  most igy néz ki. A többin jönnek a bimbók.

Előzmény: PingWinn (618)
PingWinn Creative Commons License 2005.03.15 0 0 618

Jelentem a karácsonyi kaktusz az nálam is bimbódzik!

De már a hibiscusaim is mocorognak....

ziko3 Creative Commons License 2005.03.13 0 0 617

Szerintem  tedd ki a kertbe,de kezelni kellene talajfertőtlenitővel.Biztos,ami biztos.

A nevét majd megirom otthonról,mert ott van a doboz,fejből nem tudom a nevét.

Most megnyugtattál..))) Nem csak nálam bolondulnak meg a virágok.

Előzmény: kiwancsi (616)
kiwancsi Creative Commons License 2005.03.13 0 0 616

Én meg most láttam mi baja a sárgámnak. Tele van a földje ugráló dögökkel. Méghozzá nem is fehér. Jól befújtam egyenlőre, de azt hiszem át fogom ültetni.

Vajon ezt a földet kitehetem a kertbe? Megfagynak még az izék?

Ne izgulj a szaporítvány miatt, én is csak most kezdtem a projektet. :-)))

Karácsonyi kaktusz!!!

Ugggyanaz. Az egyik újra elkezdett virágozni.

És egy ciklámen új leveleket hoz, remélem virágot is fog!

Előzmény: ziko3 (615)
ziko3 Creative Commons License 2005.03.12 0 0 615

Nekem nem sikerült..(((( BRUHAHA.

De majd vissza kell vágni ugyis,akkor földbe is próbálkozom.Most nincs szivem,mert jönnek a bimbók..)))

Nem tudom most itt mi történik,de a karácsonyi kaktuszon bimbók,a clivia virágzik lassan,a levélkaktusz tele bimbóval....OOO))))

Előzmény: kiwancsi (613)
kiwancsi Creative Commons License 2005.03.12 0 0 614

Hogy érted??? :-)

Ez a neve a fajtának? Vagy csak ez jutott eszedbe róla?:-)

Előzmény: Hibiscus (612)
kiwancsi Creative Commons License 2005.03.12 0 0 613

Nagyon nekezen ereszt gyökeret, de van remény, Ő is házi szaporítás volt.

Az összes többi meghalt, úgyhogy most különböző módszerekkel próbálkozom párhuzamosan. Ha sikerül, cseréljünk!

Előzmény: ziko3 (611)
Hibiscus Creative Commons License 2005.03.10 0 0 612
Tűzmadár... :)
Előzmény: kiwancsi (609)
ziko3 Creative Commons License 2005.03.10 0 0 611

Hűűűű!! Ez is gyönyörű!!!

Ilyen szint még nem is láttam... a rózsaszinem ilyen tripla..)))

Előzmény: kiwancsi (609)
ziko3 Creative Commons License 2005.03.10 0 0 610

Drukkolok,hogy  sikerüljön kiirtani!!

Bekukkantok az Obi-ba,hátha elcsipek valami érdekeset..)))

Pszt!! A többsége nekem is onnan van...))

Előzmény: Hibiscus (607)
kiwancsi Creative Commons License 2005.03.10 0 0 609

Ja még ezt is küldöm, bíztatásul. :-)

kiwancsi Creative Commons License 2005.03.10 0 0 608

Szerintem szedd le a gyanús leveleket, a hibiszkusz kibírja, te meg biztos eltávolítod a tojásokat is.

Aztán azt javaslom hogy CHESS-el permetezd és locsold meg! A szívókártevőket éhenhalasztja.

Nehogymár baja legyen ennek a gyönyörűségnek

Előzmény: Hibiscus (607)
Hibiscus Creative Commons License 2005.03.10 0 0 607

Hát elég rendesen visszatért belé az élet! :) Nagyon szép, igazán.

Az én kicsikém OBI-ból érkezett, és sajnos, vannak rajta fehér, repkedő kis dögök, aljlevelek tele petével... :(

(A kis rohadékok, kiírtom őket mind egy szálig. Grrrrr....!)

Előzmény: ziko3 (606)
ziko3 Creative Commons License 2005.03.10 0 0 606
Mindjárt én jajgatok!! .....))))))))))))))
Előzmény: Hibiscus (604)
ziko3 Creative Commons License 2005.03.10 0 0 605

Nálam is ez volt a reakció..)))

Majdnem meghalasztottam,akarom mondani megfagyasztottam szegényt a múlt télen..(((

Ugylátszik most tért magához..)))

Előzmény: Hibiscus (603)
Hibiscus Creative Commons License 2005.03.10 0 0 604

Amióta új a zindex, még nem tettem fel fotót, ezért nézzétek el nekem, ha elcseszem. De szeretném megmutatni Nektek, hogy kit kaptam nőnapra. :)

sárga nőnapi hibi
Hibiscus Creative Commons License 2005.03.10 0 0 603

Jajj, jajj és jajj... :)

De ez öröm-jajj. :)

Előzmény: ziko3 (602)
ziko3 Creative Commons License 2005.03.08 0 0 602

Akkor teszek fel még ..)))

Lehet,hogy mégis jön a tavasz???

Előzmény: Hibiscus (591)
cucurbia Creative Commons License 2005.03.04 0 0 601

Igen még üvegházban is,idén nem tudom mi lelte öket:((

Tavaly vagy 25-30 fajta hajtását sikerült szereznem,nagyvirágú amerikai fajtákat amiket csak amerikábol meg ausztráliában lehet(ne)beszerezni,ha hajlandoak lennének Magyarországra küldeni töveket.De sajna nem:((Ismerős meg nincs nekem kint.

Ebböl ugy 4-5 kivételével mind megeredt,nyáron tüzö napon voltak tartva,meg jol meg lettek hajtatva,sok ki is virágzott(ezekböl tettem fel erre a topikra korábban képeket),mivel sokbol lett több tö,igértem is ide-oda tavaszra növényeket.Erre most nem tudom(illetve sejtem),mi lett velük,a kétharmaduk szára fogta magát és egyszerüen összeaszalodott:((,még a fás részen is,s bár most melegebbre meg több fényre tettem öket,sajna ugy látom,hogy menthetetlenek,nem látok rajtuk életképes rügyet(de persze még reménykedek),Gondoltam megfáztak?De nem hiszem,hiszen mellette más fajták meg egyszerü viráguak csak a levelüket hullatták,de a száruk ép,és van rajtuk zöld rügy.Gondoltam kiszáradtak?Nem lehet mert rendesen vannak öntözve.Esetleg kirohadt?Azt sem hiszem mert az üvegházamnak azon a részén nincs páralecspodás sem.Valami gomba?Ez lehetséges,de akkor is fura,hogy csak bizonyos szineket támadott meg.Szóval nem tudom.Az tuti,hogy 3 tö piros-sárga virágu,3 tö nagyvirágu fehér-roszaszin csikkal virágu kipusztult,elpusztult a nagyvirágu bordos lilásom,döglödik a piros szinü El-Capitolo,döglödik a sárga virágu roszaszin középpel...és még néhány.Szoval most vigasztalhatatlan vagyok,kiváncsi leszek mi maradt meg.(s ezekböl a szinekböl csak két tövet adtam ismerösöknek,hogy ha valami baj lenne,vissza tudjak szedni hajtást)

Na nem is panaszkodok,lassan ugyis minden ismerösöm megtalál,és vigasztalni probál,de az idö sem ugy néz ki,mint ami a növényeknek kedvez.

Abban még reménykedek(ha a magyar Vám is ugy akarja),hogy az amerikábol két éve rendelt 9 Hibiscustövemet végre két év után végre tényleg beengedik az országba és nem küldi vissza harmadszorra is valami kukacoskodo aparatcsik:)

Előzmény: Hibiscus (598)
Hibiscus Creative Commons License 2005.03.04 0 0 600
:)
Előzmény: GURIGA (599)
GURIGA Creative Commons License 2005.03.04 0 0 599
Kedves Hibi!

Végre látunk!
Dobj egy emailt légyszíves !
verbach@cogeco.ca

Előzmény: Hibiscus (598)
Hibiscus Creative Commons License 2005.03.04 0 0 598

Még üvegházban is? :(  Pedig azt hittem, hogy az égövünkön attól megfelelőbb klíma nem is lehet nekik... Mit akarok én akkor körfolyosós belvárosi lakásban?!

(Bár ha jobban belegondolok, az irodai hibijeim elhalását én éppen az üvegházhatásnak tudtam be: reggelente úgy tűzte őket a nap, olyan fülledt melegben voltak 10-ig, 11-ig nálam, hogy szinte láttam, ahogyan szegénykék csak pihegnek... ) Aztán le is konyultak... :(

Előzmény: cucurbia (597)
cucurbia Creative Commons License 2005.03.03 0 0 597

Én is igy nevelem a hibiscusaimat.most is tüzö napon vannak az üvegházban,fénnyel nem lehet bibi.Hajtásuk több mint levelük nyáron emiatt:))

Egyenlőre a téli károkat probálom lokalizálni.Még szerencse,hogy néhány szinböl adtam ismerösnek rokonnak,ha az eredeti töveim nem élték tul a telet,talán szedek vissza hajtást.egyenlőre egy olyan szin van ami menthetetlen és nem volt belőle több. a Többit még nem tudom,várom a meleget és a hajtást,mert most minden kopasz:((

Előzmény: pasa_ (595)
PingWinn Creative Commons License 2005.03.03 0 0 596

"addigi levelei le fognak egni, viszont helyette no kismillio uj hajtas"

Tisztára olyan mintha levedlene, nem?? Nekem sokszor összel illetve télen meg a nyári leveleket dobálják le és hoznak "téli" leveleket...

Az öntözés télleg nagyon fontos, félelmetes mennyiségű vizet meg tudnak inni.

Pingu

Előzmény: pasa_ (595)
pasa_ Creative Commons License 2005.03.03 0 0 595
>Dugjak le dugványt?nehezen ered.

Nehezen ered? Nekem az a tapasztalatom, hogy priman gyokeret ereszt barmilyen levagott veg es csinalni se kell hozza semmit, csak egyenesen a viragfoldbe es varas. Es a magok is nonek, egy kerteszetben markoltam leszaradt termest probakeppen es siman kinott...

>Van,de még nekem sosem virágzott,csak nö.

Ha nem kap messzivan fenyt azt csinalja. tavasszal ki kell rakni a tuzore, tapoldatozni (meg masszivan visszavagni is, az addigi levelei le fognak egni, viszont helyette no kismillio uj hajtas mindegyiken egy halom viraggal). Csak figyelni kell az ontozesre, mert eszmeletlen mennyiseget parologtat.

Előzmény: cucurbia (563)
Hibiscus Creative Commons License 2005.03.02 0 0 594
:)
Előzmény: korfolyoso (593)
korfolyoso Creative Commons License 2005.03.02 0 0 593
OFF: Jééé, a kedves topic-gazda:-)))) ON
ziko3 Creative Commons License 2005.03.02 0 0 592

Köszi,de nem az én érdemem..)))

Annyira pátyolgatom,szegény majdnem elfagyott tavaly..(((

Hibiscus Creative Commons License 2005.03.02 0 0 591
Annnnyira szépek... ! :)
Előzmény: ziko3 (581)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!