Keresés

Részletes keresés

Gyak Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3029
akció-reakció, mellesleg nem szorulok a bocsánatodra.

Egyébként örülök annak hogy no more fidesz kormány, ellenben nem örülök bizonyos acsarkodó tendenciáknak és mint már vagy hússzor leírtam, nem örülök a művészek politikai elkurvulásának. Ezért jogos az indulat.
Az érveim meg úgy gondolom telejsen korrektek. És alant olvashatóak. Az más kérdés hogy a propagandába forgatott agyaddal esetleg nehéz megérteni.

Előzmény: soldier22 (3028)
soldier22 Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3028
Gyak
Én nem forgatom ki a szavaidat.
Csak az érveket hiányolom.
Mire ez a nagy indulat?
Hiszen azok nyertek, akiket te támogatsz.
Nem örülsz?

(Nézd át a beírásaidat. Ha a levelezésünkben nálam több a lekezelő hangnemű beírás, mint nálad, megkövetlek. Ha nem, akkor te tedd ugyanezt. Köszönöm.)

Előzmény: Gyak (3024)
Gyak Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3027
most erre mit mondjak? végül is egy iylen fidesz.miép tengelyessel tényleg kár vitázni. Aki ravasz baloldali húzást lát egy antiszemiták elleni fellépésben, az amúgy sem normális. Rendben.Itt abbahagyom. És hogy ne legyek túl toleráns: halál a MIÉPRE!:)
Előzmény: cliftony77 (3021)
Gyak Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3026
az a bojkott nem politikai gesztus, lévén pár jobboldali érzelmű zenész is vállalta. Az a bojkott a jóérzés gesztusa, amely egy párt rádiószócsövének antiszemitizmusa ellen szólt. Ezt tudjuk mindketten, te ezt próbálod ellenem fordítani, és politikai színben feltüntetni. Maradjunk annyiban ezrek előtt szónokolni az országot fenyegfető veszedelemről, vagy egy náci rádiót bojkottálni, két külön csoport. még a politikán belül is.

Népszabó, Kispál és a Torz...komolyan, mintha Rogán Antalt hallanám.

Előzmény: soldier22 (3025)
soldier22 Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3025
clif
Már van ilyen topic. Simán Ákos a címe, a Politikában találod.

Gyak
A bojkott politikai gesztus.
Az a politikai gesztus nem zavart.
Egy sima részvétel egy demonstráción zavar.

Akkor most melyik az igazi álláspontod?
"ők ezt a befolyásolást nem tehetik meg, mert könnyen rossz vége lehet. A birka effektus a művészetben jobban működik",
vagy
egyes esetekben magtehetik,
jelesül akkor, amikor neked tetszik a megnyilvánulás?

"a jól bevált fidelitasos jelzőrendszerrel"

Idéznél? Melyek ezek a jelzők?

Előzmény: Gyak (3020)
Gyak Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3024
a választási eredméynek fényében úgy tűnik, igen sokan elhitték. Én vállalom a véleményem, lévén a saját bőrömön is tapasztaltam, a szélsőjobb veszély 98-03 között létező és egyre erősödő tendencia volt. És amikor a költők és egyéáb művészek, ki meggyőzödésből, ki pénzért, megnyilvánultak, bizony létezett. Hiszen az nem kirekesztés, hogy aki nincs itt, a másik oldalra szavaz, az másik Magyarország, nem polgár(Bayer Zsolt)? ÍJa és kár hogy megint kiforgatni próbálod a szavamat. Ja és ki kezdte a lekezelő hangnemet? te szerencsétlen.
Előzmény: soldier22 (3022)
Gyak Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3023
Fák az ostobaságod. Addig, amíg Ákos ki nem villantotta magát a fidesz mellett, úgy legalább két ízben, volt szó vele kapcsolatban, ideértve a saját nyilatkozatait is politikáról?
Megyőzni nem akar senki, nem hinném, hoyg szüksége lenne bárkinek is az egyetértésedre. Nem a hozzád hasonló, vonulni szerető(komolyan tiszta Kádár rendszer, a nép kivonul a vezető elé)pártkatonához szóltak a gondolataim.
Egyébként meg egy művész, ha kinyilvánítja szimpátiáját egy politikai irányvonal felé, hiába igyekszik semleges szövegeket írni, akkor is csak a politika része marad. Sima etika, és pici politológia. Ez van.

És az a legjobb, hogy te az Ákost védő szerepkörben tetszelegsz, pedig én azt a világot, rendszert(ó igen, a fideszt többek közt és elsődlegesen) szidom és kárhoztatom, amely ilyen megnyilvánulásokat hoz ki bármilyen oldalon bármilyen emberből. De neked persze ez jó. Mert az ilyen személyiségek erősítik a komolyságodat. De akkor hogy lehet, hogy ennyi csodás közéleti személyiség, köztük Ákos mainstream pop-rocksztár kiállása ellenére a fidesz elvesztette a választásokat? Megérte tehát, lett kézzel fogható eredménye a szerepvállalásnak? Vagy mégiscsak a pénzről és egyéb előnyökről volt szó?

Előzmény: soldier22 (3018)
soldier22 Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3022
Gyak

"tipikus acsarkodással reagálsz"
"folyik a nyálad az örömtől"
"Szar a stílusod"

Egyetlen érvemre sem reagálsz.
Biztos, hogy az én stílusom szar?

És egy apró észrevétel: önellentmondásba kerültél kissé. Ezt írtad:

"A költők és egyéb művészek megnyilvánulásai egy normális demokráciában más súllyal esnek latban, mint a 30-as évek idején. Most szerencsére nincs numerus clausus, nincs Gömbös, nincs Horthy."

Aztán meg ezt:

"persze hogy nioncs szélsőjobb veszély, hiszen nem a fidesz nyerte a választást és a miép sem jutott be a parlamentbe."

A Kossuth téri rendezvény idején (amikor a költők és egyéb művészek megnyilvánultak) a Fidesz kormányerő volt. Nem értem. Akkor volt is szélsőjobb veszély, meg nem is volt?
Normális volt a demokrácia? Vagy nem?
Vagy egyszerre mindkettő?

És ha a Fidesz nyeri a választást, és a Miép is bejut a parlamentbe,
akkor lett volna újra
"numerus clausus, Gömbös, Horthy"?

Ez komoly? Tényleg elhiszitek ezt?

Előzmény: Gyak (3019)
cliftony77 Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3021
Barátaim,

Kérlek ne essetek egymásnak Ákos politikai megnyilvánulásai miatt.

Létrehoztam egy Ákos és a politika című új topicot, ott tárgyaljátok meg ez irányú véleményeiteket. ITT érhetitek el az új topicot.

Annak idején azt ígértem, hogy mindenféle Ákos ritkaságokat fogok feltenni a netre, ha végre politika-mentes lesz ez a topic. Akkor 4 napig működött a dolog.

Az ajánlatom ma is él.

Segítségeteket és megértéseteket előre is köszönöm,

clif

Gyak Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3020
Ha egy bizonyíthatóan antiszemita rádió bojkottjáról így gondolkozol, akkor asszem kár vitázni. És komolyan mondom, nagyon szánalmas a neked nem tetsző, más ideológiát valló újságokat, netán zenekarokat a jól bevált fidelitasos jelzőrendszerrel csúfolni. Egyszerűen hányinger.

Előzmény: soldier22 (3016)
Gyak Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3019
ja és ha titeket nem zavar a többség, akkor mire fel a polgári körök? Szánalmas érvrendszer. Neked köszönhető hogy egy egyszerű gondolatból máris tipikus acsarkodással reagálsz. És folyik a nyálad az örömtől, hogy politizálhatsz, megmondhatod a magadét, az igazságot. Szar a stílusod. Pedig már rég nem ákosról szólsz, asaját ideológiádat véded. ne akard megtapasztalni, az enyém hova tud csúszni az ilyen "te szerencsétlen" jellegű hozzászólások hatására. Az ártatlannak látszó Ákos rajongóból ím, hogy kitört az ideológus. Az állat. Megtörtént volna, ha a kedvenced nem villantja ki a politikai hovatartozását? Gondolkodj, mielőtt a szar propagandát és a gagyi becézgetést folytatod.
Előzmény: Gyak (3017)
soldier22 Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3018
Nem értelek. Én érveket írtam.
Te meg öcsizel. Érvelj inkább.
Például amellett az állítás mellett,
hogy
"Ákos zenéjéből pedig Ákos csinált politikát."

A zenéjében SEMMI politikát nem látok, nem hallok.
De várom az érveket.
Meggyőzhető vagyok.

Előzmény: Gyak (3017)
Gyak Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3017
öcsi, én ia tudok lesajnáló és bunkó lenni. egyrészt röhejes, hogy te sem tudsz megszabadulni a primitv fideszes becézgetős szóhasználattól. másrészt persze hogy nioncs szélsőjobb veszély, hiszen nem a fidesz nyerte a választást és a miép sem jutott be a parlamentbe.

Ákos zenéjéből pedig Ákos csinált politikát. Ezt kéne az eddigi írásaimból észrevenned, te szerencsétlen!!!!!!

Előzmény: soldier22 (3014)
soldier22 Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3016
Gyak
Mint korábban is írtam, "normális demokráciákban" a vádat kell bizonyítani, nem az ártatlanságot.

"A zene belefolyt a politikába"-kezdetű aggodalmad sokkal hitelesebb lenne,
ha felmutatnád néhány saját hozzászólásodat abból az időből,
amikor a Pannont bojkottálta - többek között - a Kispál és a Torz együttes, nyilvánvaló politikai állásfoglalásként,
nyilvánvaló politikai érdekek mentén.

Természetesen olyan hozzászólásokat várnék itt, amelyekben mélyen elítéled, hogy ilyesmire ragadtatták magukat, és "ők ezt a befolyásolást nem tehetik meg, mert könnyen rossz vége lehet. A birka effektus a művészetben jobban működik", stb.

És mindjárt utána talán - jó példát mutatva - kezdhetnéd is a bizonyítást,
hogy nem pénzért tették, vagy kicsinyes előnyök megszerzéséért.

Ugye milyen klassz helyzet?

Előzmény: Gyak (3012)
Artension Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3015
Ezt úgy híjják, hogy "kellemeset a hasznossal"!

Mindenki jól jár. Egyszerű píár.

Előzmény: soldier22 (3011)
soldier22 Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3014
"A másik oldal, a "mi oldalunk" mellett pontosan ugyanannyian fejezték ki szimpátiájukat."

Csak mi emiatt egyáltalán nem aggódunk.
Ellentétben veletek.

"a melleveregetősnek ható névsor"

Nem veregettem a mellem. Komplexusaid vannak. Sima felsorolás volt. Nem hiszem, hogy bárki elkurvult volna attól, hogy véleménye van, és azt hajlandó vállalni, akkor is, ha az bizonyos emberek szemében nem népszerű. Nem kívántam "mérhetetlen igazságot" bizonyítani, csak azt, hogy ők ott voltak.

"nincs Gömbös, nincs Horthy"

Nos, ezt örömmel hallom.
Ugyanis "elsősorban újságírói-etikai és csak másodsorban politikai szempontból" kedves Magyar Hírlapod egyebet sem szajkózott, mint hogy nem normális demokráciában élünk, szélsőjobbos veszély fenyeget, stb.

Nem változtattam diadalmenetté semmit.
Én nem a Népszabó vagyok, hogy azt változtassak át, amit akarok, és amivé csak akarom.

"de politikai fórumokba csak nagyon ritkán írok, mert nem hiszek abban, ha a zene befolyt a politikába"

Minthogy éppen te csinálsz politikai fórumot az Ákos-topicból, MOST IS politikai fórumba írsz.

És hol folyt bele a zene a politikába, te szerencsétlen?

Előzmény: Gyak (3009)
Gyak Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3013
ja igen, hiába kéred. indoklás kettővel ezelőtti hozzászólásom végén található.
Gyak Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3012
miért? teljesen reális gondolatmenet, hogy jópár sztár pénzt kapott a pártvonzalmáért. Mindkét oldalon. Lehet hogy neked ez nem tetszik, de vajon hitelt érdemlően be tudnád bizonyítani, hogy nem igaz? Mellesleg egy színészt, zenészt, nem csak pénzzel lehet ám megvenni...tudnék rá jópár példát mindkét oldalról, de az tényleg nagyon offtopic lenne.
soldier22 Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3011
Hiába kértem, hogy a politikában folytassuk?

Artension
Nem tesz jót a baloldalnak, ha ilyen alacsony szellemi szinten képviselik.
Persze, bement a jobboldal a sztárboltba, és aszonta: kérek két kiló Cseh Tamást, másfél kiló Csukás Istvánt, húsz deka Kovács Ákost.
(Ők meg mentek. És csak azért nem az MSZP-hez, mert azok kevesebbet adtak volna. Ugye?
Volnál szíves bevenni a gyógyszereidet?)

Előzmény: Artension (3008)
Gyak Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3010
ez egy másik kérdés. van akinek elhiszem a meggyőződését, de van akinek nem.
Előzmény: Artension (3008)
Gyak Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3009
ha ide írtál, ide válaszolok. A másik oldal, a "mi oldalunk" mellett pontosan ugyanannyian fejezték ki szimpátiájukat. Most akkor hol az igazság? Ákos hovatartozása nem volt meglepő...
A mi hőseink felsorolásod, a melleveregetősnek ható névsor a színpadon ülőkről vívta ki az ellenszenvemet, úgy hiszem teljes joggal. Hiszen ezzel próbáltad bizonyítani a mérhetetlen igazságát és minőségét egy közönséges, kissé demagóg, bár hatásos(mégha a milliós részvétel hazugság is)utcai politizálásnak. A költők és egyéb művészek megnyilvánulásai egy normális demokráciában más súllyal esnek latban, mint a 30-as évek idején. Most szerencsére nincs numerus clausus, nincs Gömbös, nincs Horthy.

Bennem valóban van kétségbeesés, a művészek ilyen politikai elkurvulása, az utcán folytatott izgató politizálás és a kultúra mint politikai fegyver felhasználása miatt. Ja és Cseh Tamás, na igen, egy újabb csodás példa...Ha msot nem látnád igazolva Ákossal is a jobboldaliság szépségeit, (jóllehet az ország nem látta még a sztárokkal sem igazoltnak, tehát nem szavazta meg, amiről a polgári sejtek hajlamosak elfeledkezni és árnyékkormáynként akarva működni. Így a művészek nagy hittétele szart sem ért. Legfeljebb egyes lemezeladásokat dobott meg...)

Egyébként a politikát te hoztad a topicba, miután egy ostoba provokációra válaszolva jobboldali diadalmenetté változtattad Ákos munkásságát. Összekötve a ti nemzetgyűlésetekkel.

Ja és bocs, de politikai fórumokba csak nagyon ritkán írok, mert nem hiszek abban, ha a zene befolyt a politikába, azt akkor különválasztva kéne megtárgyalni.

Előzmény: soldier22 (3006)
Artension Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3008
Lehet ám (sőt, igen valószínű), hogy ezek a művészek zsíros "reklámhonoráriumot" tesznek zsebre.
Azért ez jól jön a meggyőződés mellé. :)))
Gyak Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3007
1. nem. a gondolkodásra.
2. a toleráns egymillió(?) ember nem tekinti a baloldalra szavazókat polgárnak, magyarnak, satöbbi. Ennyit a toleranciáról. Az utcán valü politizálás igen ellenszenves és az ilyenekben résztvevő, majd vadul a jelszavakat skandáló emberek, főleg azok, akik utána az indexen ezzel dicsekednek, maxigázok.
3. MH-ban pont ilyen gáz volt az interjú. Bár ha az mnben nem gáz, akkor itt sem. mn pedig nem azért gáz mert jobboldali(jobbközép, ez nem igaz), hanem az újságírói-etikai problémák miatt.

Az utolsó gondolatom meg annyit jelent, hogy vadul komcsiznának sokan, ha Ákos mondjuk a Majálison lép fel.

Nem bírsz rajtam fogást találni, kár próbálkozni. A lényeg az, hogy semmilyen zenész, író, színész részéről nem túl jó, ha BÁRMILYEN politika mellett állást foglal. Ettől eléggé behányok. Függetlenül attól, hogy az MSZP vagy a fidesz érdekeit képviselik, dícsőitik.

Komolyan nem értem miért próbálsz belémkötni.

Lehet hogy a jobboldalnak vannak értékei, de ha egy jobboldali ember, pusztán abbéli fájdalmában, hogy nem maradt kormányzati erő, nem képes belátni, micsoda felelősség, hiteltelenség van bármilyen híres, nem politikus politikai eszmék melletti kiállásában, hát nem kívánom megismerni azokat az értékeket.

Nem látom az értelmes ellenvéleményt, csak a belekötök a balos csávóba szándékot, valamint a kifordítom, félreértelmezem direkt a szavait, jól ismert szándékot(amiért pölö a mn illetve a hét című műsort a politikai újságírás szégyenének tartom.

Ha Ákos balos lenne, pont úgy támadnád, ahogy most véded(ráadásul,ok nélkül, hiszen szimplán nem érted azt a pártokon túlmutató, humanista elvet, ami alapján én elítélem ezt)

Tényleg a pártok, incl. fidesz, kihagyhatnák a művészeket a politizálásból.

Előzmény: Szigi101 (3004)
soldier22 Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3006
Hölgyek és Urak!
Szeretettel kérek mindenkit, hogy a politikai jellegű Ákos-vitákat a Politika rovat Ákos topicjában folytassuk/folytassák, mielőtt a moderátorok oda száműzik ezt a jó kis társalgást.
Köszönöm.

Kedves Gyak

Kétségbeesett igyekezetet leginkább a te részedről látok.
Azt kívánod bizonyítani, hogy a művészek "ezt a befolyásolást nem tehetik meg".
Nos, tévedsz. A művészeknek kötelességük az etikai állásfoglalás.
József Attila is megtette. Thomas Mann is.
Ady nyíltan politizált. Kassák melldöngető kommunista volt.
A dadaisták mind felforgató eszmék hívei voltak.
Egy Eörsi nevű szépíró pedig sírógörcsöt kapott Sztálin halálakor, úgyhogy gyorsan meg is jelent a Generalisszimuszt sirató verse a Szabad Népben. (A felsoroltak közül ő az egyetlen, aki még ma is publikál. :-) Például az általad - "elsősorban újságírói-etikai és csak másodsorban politikai szempontból" - bizonnyal igen nagyra tarott Magyar Hírlapban.

Csak annak meglepő Ákos irányultsága, aki korábban nem figyelt. A szövegeiben, verseiben központi szerepet játszik az angyal-motívum, a világnézete (termtett világ, keresztény alapú, de sajátos istenkép, stb.) sok helyütt egyértelműen jelenik meg, nemcsak dalokban (példának talán elég lesz A Megváltó című dal...), de nyilatkozatok, riportok alkalmával is.
Így azt gondolom, az általad megadott kritériumoknak ("Egy művész a művészetén keresztül gondolkodtasson, okítson, esetleg befolyásoljon, ne a politikai állásfoglalásával") maradéktalanul megfelel.

"Egy olyan művésznél, aki eddig nem politizált aktívan" sokkal nagyobb erővel hat a nyilvános szimpátia. Biztosan ezért zavarja a balosok egy részét, hogy ilyen sokan ilyen egyértelműen álltak ki a másik oldalon. És elképzelni sem tudja egy magadfajta gondolkodó ember, hogy nem kicsinyes érdekek vitték azt a sok prominens személyt a Kossuth tér pódiumára, hanem esetleg az elvi elkötelezettség.
Uram bocsá', a világnézet.

A Nemzetben - Ákos előtt egy nappal - Cseh Tamás nyilatkozott erről. Ugyanígy. Ugyanebben a szellemben. Ugyanezzel a konklúzióval.
Micsoda felelőtlenség, hogy csak úgy mer neki véleménye lenni!
Ráadásul kinyilvánítja!
Felháborító!

És végezetül: ha volnál szíves tőlem "népgyűléses kirohanásokat" idézni, azt nagyon megköszönném.

Amennyiben válaszolsz, kérlek, hogy a Politikás Ákos-topicban folyatassuk. Köszönöm.

clif és a többiek
Nemlétező konkvisztádor-felvételem ügyében annyi, hogy dolgozom rajta. Hova tölthetném fel, ha bedigiztem?

Előzmény: Gyak (3003)
Artension Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3005
"Bono is baloldali érzelmű, mégis szeretem."

A lényegre tapintottál! Ennek kapcsán jutott eszembe, hogy itthon még mindig teljesen mást jelent a "bal" és a "jobb", mint a (kénytelen vagyok így nevezni, bár nem mindig igaz) "civilizált" nyugati világban.

Nekünk még mindig egy dolog ugrik be, ha "bal"-ról vagy "jobb"-ról van szó. Ezért a sok indulat! És ezért "veszélyes" itthon közéleti személyiségnek (művésznek) konkrétan állást foglalnia!

Előzmény: Szigi101 (3004)
Szigi101 Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3004
Gyak:

maximum rávezető.

Mire? A baloldali útra? Mert csak és kizárólag az az üdvözítő?

A birka effektus a művészetben jobban működik mint a politikában(bár ott a népgyűlés a jó példa)

Hoppá! A toleráns balközép lebirkáz egymillió magyar embert, aki kiment a Kossuth Térre.
De hát kérem, hol van a liberalizmus és a tolerancia, ami ugye alapelveik közé tartozik?

De elég csak megnézni az általam elsősorban újságírói-etikai és csak másodsorban politikai szempontból mélyen megvetett Magyar Nemzet interjűját. Egy valódi újságíró sosem kezdte volna feszegetni a poltikai megnyilatkozását, érezhető az az izzadságszagú igyekezet, hogy megmutassa a számtalan előfizetőknek, még Ákos is velünk van

Nézz egy picit vissza barátom itt a topicban!!! A Magyar Nemzet előtti hosszabb lélegzetvételű Ákos-interjú a balliberális Magyar Hírlapban volt. Az újságíró a(z elég hosszú) cikk 80%-ban Ákos politikai pártállását faggatta, elég ellenszenves stílusban.
Mi a gond egyébként a Magyar Nemzettel? Mint az egyetlen magyar jobbközép napilappal? Nem elég Nektek a 3 vezető balliberális napilap?

Egyébként tisztelt jobboldali Ákos rajongók. Most képzeljétek el egy pillanatra, hogy Ákos a baloldal mellett foglal állást....

Semmi gond nem lenne. Szíve joga! Nincs semmi bajom a Padödövel sem. Én már leírtam: Babos Norbi kommunista beállítottságú, mégis szeretem. Bono is baloldali érzelmű, mégis szeretem.
Nahát! Lehet, hogy csak a baloldali gondolkodásúak skatulyázzák be így a kedvenceinket, a jobboldaliak nem???

Előzmény: Gyak (3003)
Gyak Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3003
épp ebben van a művészek felelőssége: ők ezt a befolyásolást nem tehetik meg, mert könnyen rossz vége lehet. A birka effektus a művészetben jobban működik mint a politikában(bár ott a népgyűlés a jó példa). Egy művész a művészetén keresztül gondolkodtasson, okítson, esetleg befolyásoljon, ne a politikai állásfoglalásával. Azt meg veszem észre hogy nemm fogjátok, ez nem egy balos ember ákos utálata akar lenni, mert áki jobbos. Elhiszem hogy baromi kényelmes hogy az imádottunk hasonló politikai nézeteket vall, de pont az a lényeg, hogy ettől ne legyen kényelmes. Pártbeállítottságtól függetlenül visszataszító felhasználni, vagy felhasználódni híres embereket, és egy oylan művésznél, aki eddig nem politizált aktívan, nem túl jól veszi ki magát. Ha cinikus lennék, azt mondanám, önreklámnak nem rossz, kedves Ákos. De elég csak megnézni az általam elsősorban újságírói-etikai és csak másodsorban politikai szempontból mélyen megvetett Magyar Nemzet interjűját. Egy valódi újságíró sosem kezdte volna feszegetni a poltikai megnyilatkozását, érezhető az az izzadságszagú igyekezet, hogy megmutassa a számtalan előfizetőknek, még Ákos is velünk van. Szóval akár tetszik, akár nem, Ákos is csak azt érte el az állásfogalással, hogy egyre inkább a jobboldali politikai erők példaképévé, esetleg hősévé fogják avatni, és ebbe túl sok beleszólása nem lesz. Elég soldier 22 lelkes népgyűléses kirohanásait elolvasni(hiába provokálták) és ezt már nem lesz nehéz politikai pr-ra lefordítani.

Egyébként tisztelt jobboldali Ákos rajongók. Most képzeljétek el egy pillanatra, hogy Ákos a baloldal mellett foglal állást....

Előzmény: Törölt nick (3000)
zzzzz1 Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3002
barátom -ez nem volt álom-

nem is írhattál volna igazabb dolgot..

z.

Előzmény: TMK (3001)
TMK Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3001
17 nap és koncert. Engem ez érdekel. :)

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.11 0 0 3000
Nohát.

Egyszerűsítsünk:
2002, Magyar parlamenti választások; mi harcol egymás ellen? Két párt? Két világnézet? Mindkettő. Az embereknek melyik a fontosabb? Az utóbbi(többnyire). Majdnem az egész angolszász-európai kultúrkört foglalkoztató folyamatok, utak ütköznek, meghintve persze magyaros fűszerekkel, ízekkel, melyek teljesen megcsavarintják a dolgokat, így keveredik össze a jobb s bal oldal, persze mindkettő bizonyos konkrét irányokba mutat.

Nem akarom a két világnézet mibenlétét feszegetni, globalista-antiglobalista-nemzetközi-nemzeti irányait ismerjük mindannyian, azt hiszem. Közösség volnánk, sokfelé elkötelezve, gondolva jövőre, így ha nem érdektelen számunkra a világ, valamerre el kell fordulnunk, tenni kell, hogy ne csak történjen velünk az élet.

Tenni kell, és az ember tesz, ha teheti: választ, kiáll, kifejez, átad. Hogy merre és mit, persze jellemzi őt, de ha nincs ellentétben korábbi önmagával, rossz fényt rá nem vet.

Befolyásolni is akar, naná, arrafelé, amiről ő biztosan tudja, jó, s jobb épp nincs. Akit lehet egy bizonyos irányba terelni, terelődik, aki már ott van, erősödik, aki nincs ott, elgondolkozik, aki nem gondolkozik el, ám ne is gondolkozzék.

ps. Milyen világnézet az, ami magánügy?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!