Keresés

Részletes keresés

11_11 Creative Commons License 2021.08.31 0 0 3472

Szeretném ha segítenél ( a Nehémiás :11: fejezet: veseit ha  meg magyaráznád, te mindet tudsz!!

Előre is köszönöm!

Elnézést a  Nehémíás 11:  fejezet: nem neked küldtem,  bocsánat !!!

Szeresd  fele barátodat, mint ön magadat.  Ámen.

Előzmény: 11_11 (3468)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.08.31 0 0 3471

11_11 Creative Commons License 2021.08.31 -1 0 3470

Apostolok  cselekedetei : 4: fejezetet.

Péter és János a főtanács előtt.

1 Még beszéltek a népnek, amikor a papok, a templomőrség parancsnoka és a szadduczeusok odamentek hozzájuk. 2 Rossz néven vették, hogy tanítják a népet, és hirdetik Jézus példájával a halálból való feltámadást. 3 Kezet vetettek rájuk, de mivel már este volt, másnapig őrizetben tartották őket. 4 Azok közül, akik a beszédet hallgatták, sokan hívők lettek, úgyhogy a férfi hívők száma mintegy ötezerre növekedett. 5 Másnap összegyűltek Jeruzsálem elöljárói, a vének, az írástudók, 6 Annás főpap, Kaifás, János és Sándor s mindnyájan, akik a főpapi nemzetségből valók voltak. 7 Előállították és vallatóra fogták őket: „Miféle hatalommal vagy kinek a nevében tettétek?” 8 Péter a Szentlélektől eltelve így válaszolt: „Népünk elöljárói és ti vének! 9 Ha azért vallattok ma minket, amiért egy nyomorékkal jót tettünk, hogy vajon hogyan is gyógyult meg, 10 hát tudjátok meg mindannyian, ti és Izrael egész népe, hogy annak a názáreti Jézus Krisztusnak a nevében, akit ti keresztre feszítettetek, és akit az Isten feltámasztott a halálból. Az ő nevében áll itt előttetek egészségesen.

11 Ő az a kő, amelyet ti, az építők elvetettetek, mégis szegletkővé lett. 12  Nincs üdvösség senki másban. Mert nem adatott más név az ég alatt az embereknek, amelyben üdvözülhetnénk.”

13 Amikor látták Péter és János bátorságát, és megtudták, hogy írástudatlan és tanulatlan emberek, csodálkoztak; s mikor felismerték őket, hogy Jézussal voltak, 14 ráadásul a meggyógyult ember is ott állt, nem tudtak mit mondani. 15 Kiparancsolták őket a főtanácsból, és egymás közt 16tanakodtak: „Mitévők legyünk ezekkel az emberekkel? Hisz egész Jeruzsálem tudja, hogy nyilvánvalóan csodát tettek, nem is tagadhatjuk. 17 De hogy a dolognak tovább ne terjedjen a híre a nép közt, fenyegessük meg őket, hogy többé senki emberfiának ne beszéljenek ennek a nevében.” 18 Ezzel behívták őket, és megparancsolták nekik, hogy egyáltalán ne beszéljenek és ne tanítsanak Jézus nevében. 19 Péter és János azonban így válaszoltak: „Ítéljétek meg magatok, helyes volna-e Isten előtt, hogy inkább rátok hallgassunk, mint az Istenre? 20  Mi nem hallgathatunk arról, amit láttunk és hallottunk.” 21  Erre újra megfenyegették, aztán a népre való tekintettel szabadon bocsátották őket, mert semmi jogcímet nem találtak megbüntetésükre. Mindenki dicsőítette az Istent a történtek miatt, 22  hiszen az  ember, akivel ez a csodálatos gyógyulás történt, már több mint negyvenéves volt.

A hívek imája.

23Azután, hogy szabadon bocsátották őket, az övéikhez mentek, és elbeszélték, mit mondtak nekik a főpapok és a vének. 24 Ennek hallatára egy szívvel-lélekkel Istenhez emelték szavukat: „Uram, te alkottad az eget, a földet, a tengert és mindent, ami bennük van. 25Szolgádnak, Dávid atyánknak szájával ezt mondtad a Szentlélek által: Miért háborognak a nemzetek, a népek miért kovácsolnak hiú terveket? 26A föld királyai fölkelnek, nagyjai összeesküsznek az Úr és az ő Fölkentje ellen. 27Mert valóban összefogott ebben a városban Heródes és Poncius Pilátus a pogányokkal és Izrael népével fölkent, szent szolgád, Jézus ellen, 28 hogy végrehajtsák azt, amit hatalmad és akaratod előre elhatározott. 29 És most, Uram, tekints fenyegetőzéseikre, és add meg szolgáidnak, hogy teljes bátorsággal hirdessék szavadat. 30Nyújtsd ki kezedet, hogy gyógyulások menjenek végbe, jelek és csodák történjenek szent szolgád, Jézus nevében.” 31Amíg így imádkoztak, megremegett a hely, ahol összegyűltek. Mindnyájukat eltöltötte a Szentlélek, és bátran hirdették az Isten szavát.

A jeruzsálemi hívők élete.

32A sok hívő mind egy szív, egy lélek volt. Egyikük sem mondta vagyonát sajátjának, mindenük közös volt. 33Az apostolok nagy erővel tanúsították Urunk, Jézus feltámadását, és mindnyájan bőségesen részesültek a kegyelemben. 34Nem akadt köztük szűkölködő, mert akinek földje vagy háza volt, eladta, és az érte kapott pénzt elhozta, 35és az apostolok lába elé tette. Mindenkinek adtak belőle, a szükséghez mérten. 36József, a ciprusi származású levita is, akit az apostolok Barnabásnak neveztek el, ami azt jelenti, hogy a vigasztalás fia, 37eladta földjét, az árát fogta, és az apostolok lába elé tette.

11_11 Creative Commons License 2021.08.31 -1 0 3469

Jeremiás könyve : 9: fejezet: 1-9,  11-13, 15-20, versek

1 Ha a pusztában akadna számomra utasnak való szállás, akkor itt hagynám népemet és messze mennék innét, mert mindnyájan házasságtörők, hitszegő népség.

2 Felajzzák nyelvüket, mint az íjat; a hazugság, s nem az igazság uralkodik az országban. Bizony, bűnt bűnre halmoznak, de az Urat, őt nem ismerik.

3 Ki-ki őrizkedjék barátjától, és még a testvérében se bízzék! Mert minden testvér Jákob szerepét játssza, és álnokul jár el minden jó barát.

4 Az egyik becsapja a másikat, s nem mondanak egymásnak igazat. Nyelvüket hazug szóra idomították; teljesen megromlottak, s már megtérésre is képtelenek.

5 Erőszakot erőszakra! Hazugságot hazugságra! De az Úrról nem akarnak tudni.

6  Ezért ezt mondja a Seregek Ura: Nos, megolvasztom és próbának vetem őket alá. Mert mi egyebet tehetnék velük gonoszságaik miatt?

7 A nyelvük halálos nyílhoz hasonló, csupa hazugság ajkuk minden szava. „Békesség” – mondogatják egymásnak, de a szívében cselt vet az egyik a másiknak.

8 Hát az ilyenekért tán ne büntessem meg őket – mondja az Úr –, és ne álljak bosszút ilyen nemzeten?

Siratóének Síon fölött

9Kezdjetek sírásba és jajgatásba a hegyek miatt, és a puszta legelői miatt mondjatok siratóéneket, mert fölperzselték őket, és senki nem jár arra, nem hallatszik többé a nyájak hangja. Az égi madaraktól a barmokig minden elfutott és elmenekült.

11 Hol van olyan bölcs ember, aki ezt megérti? Akihez az Úr szája szólhat, és így tudtul adhatja: Miért hever romokban az ország, s miért ég ki, mint a sivatag, ahol senki se jár.

12  Ezt mondja az Úr: Azért történt meg, mert elhagyták törvényemet, amelyet szabtam nekik; mert nem hallgattak szavamra és nem igazodtak hozzá.

13 Inkább szívük gonosz szándékát követték és a Baálok nyomába szegődtek, ahogy őseiktől tanulták.

15 És olyan nemzetek közé szórom szét őket, amelyeket sem ők, sem atyáik nem ismertek. Addig üldözöm őket a karddal, amíg csak meg nem semmisülnek.

16 Rajta! Hívassátok a siratóasszonyokat, hadd jöjjenek; küldjetek olyanokért, akik jól tudnak sírni!

17 Siessetek! Kezdjetek fölöttünk gyászénekbe, hogy szemünkből csak úgy peregjen a könny, és a szempillánk könnytől ázzék!

18 Magáról a Sionról is siralom szava hangzik: „Ó, hogy elpusztultunk, rettenetesen megszégyenültünk! Mert itt kell hagynunk az országot, és otthonaink elárvulnak utánunk.”

19 Halljátok, ti asszonyok, az Úr szavát, fogadja be fületek ajkáról a szót. Tanítsátok meg leányaitokat siralomra, tanítsátok meg egymást ezt a gyászéneket mondani:

20 „A halál bemászott ablakainkon, behatolt palotáinkba. Letarolta csecsemőinket az utcán, és ifjainkat a tereken.

11_11 Creative Commons License 2021.08.31 -1 0 3468

Ráadásul, te beszélsz életuntságról, aki idejár bemásolni a bibliát?

Nincs jobb dolgod? Vagy várod, hogy majd az istened megdicsér? 

Te meg mit keresel itt  mért nem  futkározol a sivatagba ?

Már meg dicsért  és meg is  gyógyított,  ajándékot  is kaptam !!

Szeretném ha segítenél ( a Nehémiás :11: fejezet: veseit ha  meg magyaráznád, te mindet tudsz!!

Előre is köszönöm!

ÁMEN

Előzmény: pudingman (3465)
11_11 Creative Commons License 2021.08.31 0 0 3467

Ha nem hiszel Istenben, mért támadod itt az embereket ?

Személyes ügyeket,  avval tisztázzad, akivel problémád van.

Nem csak te sportolsz , más is sportol én is, és még sokan mások! 

De én nem dicsekszek!

Vannak híres sportolok hiába fizetett az orvosoknak meghalt.

Legalább 15 éve nem voltam orvosnál, és több országban jártam én is és más is !

Tudod Istentől kell félni nem embertől !  Nekem a hit példaképeim a kedvenceim !

Ábel,  Hénoch , Noé, Ábrahám, SÁRA, Jákob, Jiftach, Dávid, Sámuel, stb....

Jó egészséget és békességet ! ÁMEN.

Előzmény: pudingman (3466)
pudingman Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3466

Nem válaszoltál! Ha beteg vagy, fogadok, hogy kórházba mész, nem templomba. Ebben az esetben te is ateista vagy. 

Mikor a templomra felszerelték az első villámhárítót, amit Franklin talált fel, elismerték, hogy nincs semmilyen isten. :))

A tudásban nem hinni kell. A középkorban. különböző járványokban milliók haltak meg, hiába volt isten. Az ima szart sem ért. 

100 éve a spanyolnáthában 50 millióan haltak meg, mert akkor még nem volt oltás. A tudás segített az embereknek: ma már nincs ilyen. 

Előzmény: 11_11 (3463)
pudingman Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3465

Életunt? Hehe... sportolok: évente többször futok a sivatagban, triatlonozok, évente olvasok kb. húszezer oldalt (moly.hu), koncertekre járok, most tanulok 64 éves fejjel csellózni.

Ilyen helyekre röhögni járok. 

Egyszerűen nem hiszem el, hogy a XXI. században vannak emberek, akik elhiszik ezt a hatalmas hülyeséget. Arról már nem is beszélek, mekkora erkölcstelenség lenne, ha valaki az én bűnömért halna meg. Persze, ez is baromság, mert ha tényleg isten volt, akkor tudta, hogy nem halhat meg. Ráadásul, milyen áldozat az, ha két napig tetszhalott vagyok? :))

Szerintem, te meg a többi vallásos annyira fél a haláltól, hogy elmegy a józan esze, és elhiszi, hogy egy sosem élt ember által majd feltámad, miután elrohadt a temetőben. :)

Ráadásul, te beszélsz életuntságról, aki idejár bemásolni a bibliát? Nincs jobb dolgod? Vagy várod, hogy majd az istened megdicsér? Ha látja, hogy milyen lelkes vagy, biztos jobb lesz az orgazmusa. :))

Eszembe sincs haragudni. Habár, a hozzád hasonló fanatikusok üvöltöttek a boldogságtól, mikor a máglyákon megégették az ártatlan embereket az istened nevében. Ő meg, ha tényleg létezik, csak nézte és nem csinált semmit. Különben sok vallásos mondta, hogy Auschwitzban őt ist megégették. 

Hál istennek, már nincsenek máglyák. Ezek az idők elmúltak. Már nincs hatalmatok hozzá. :))

Előzmény: 11_11 (3461)
11_11 Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3464

Ezért szeret az Isten.

M a nehéz napom volt,  aludj jól.

Előzmény: Törölt nick (3462)
11_11 Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3463

Te a tudásban hiszel az adott neked jobb életet ! ezt nevezem emberi tudásnak !

Nekem  meg az Isten adta a tudást !  az Isteni tudásnál  nincs nagyobb bölcsesség !

És ezért  tisztelni kell egymást !

Tudjuk sok bűnös ember van a világban, törvény majd ítélkezik, ez nem a mi dolgunk.

ÁMEN.

Törölt nick Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3462

cuki vagy.

11_11 Creative Commons License 2021.08.30 -1 0 3461

Én azt hiszem hogy te itt valamit keresel , valami hiányzik az életedből  de úgy érzed, ez már késő ,   sok ember csalódott  az életében   mégsem adta fel , ennyire élet unt lettél ?  Ne légy elégedetlen az életeddel  .

Nem félsz a haláltól  sem én sem ,  végre megtaláltuk az összhangot.

Akkor  nincs vita, bátrak vagyunk!

Ne haragudj rám, ha én mégis hiszek a Teremtő Istenben. Tudod mindenkinek más a célja az életben.   

Előzmény: pudingman (3459)
pudingman Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3460

Azt hiszem, a Svájci gárda már kb. 600 éve védi a pápákat. Katonákból áll, nem orvosokból. :)

Előzmény: Törölt nick (3458)
pudingman Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3459

Nekem nincs semmilyen hülye vallásos kívánságom! Kinőttem már abból a korból, hogy várjam a mikulást meg a jézuskát. 

Ez az egy életem van. Ezt akarom jól élni és nem félek a haláltól. Nincs rá szükségem, hogy ámítsam magam a primitív feltámadással. :)

Előzmény: 11_11 (3456)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3458

"hogy hozza magával a 135 fős Svájci gárdáját."

komolyan? kikből áll a gárda. pisztos nem orvosokból. 

Előzmény: pudingman (3457)
pudingman Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3457

Én inkább tudni akarok, nem hinni! A tudás tette jobbá az emberek életét. A vallások csak rosszabbá és hátráltatták a fejlődést. 

Fogadjunk, ha beteg vagy, kórházba mész, nem templomba? :))

A Feri pápa is annyira bízik az istenében, hogy hozza magával a 135 fős Svájci gárdáját. Ő tudja a legjobban, hogy nincsenek semmilyen istenek.

Max. a beteg emberek agyában.  Ha ők meghalnak, meghalnak, velük halnak az isteneik is. :)

Előzmény: 11_11 (3455)
11_11 Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3456

A kívánsága mindenkinek teljesül,  az kérdés  merre találod  meg ! Meg ígérte hogy látni fogod,  hol az üzenete számodra ???

Előzmény: pudingman (3450)
11_11 Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3455

Mindenkinek a saját döntése , miben hisz!  A Jézuska  már Jézus érthető ! 

Előzmény: pudingman (3450)
elterito Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3454

Éljen a Feri!

Előzmény: polária (3453)
polária Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3453

Először neveztek ki apácát államtitkárnak

Ferenc pápa többször is hangsúlyozta, hogy több szerepet kell adni a nőknek az egyházban.

Ferenc igenis apró lépésekkel halad előre

elterito Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3452

akár az is lehetne

Előzmény: polária (3448)
pudingman Creative Commons License 2021.08.30 0 1 3451

A jézuska egy soha nem élt mesefigura. De mintha a mesében ő is isten lenne. Hogy tudja egy isten magát alárendelni? Vannak erősebb és gyengébb istenek? :)

Előzmény: 11_11 (3443)
pudingman Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3450

"Istennek vagyunk alá rendelve" Szerencsére csak te, meg a hozzád hasonlók. :) Én magasan teszek minden istenre. Jó, talán Zeuszt még meggondolom. :) 

Előzmény: 11_11 (3443)
polária Creative Commons License 2021.08.30 -1 0 3449

Lukács 8.1

Ezután városról városra és faluról falura járt, és hirdette az Isten országának evangéliumát. Vele volt a tizenkettő és néhány asszony, akiket gonosz lelkektől szabadított meg, és betegségekből gyógyított meg: Mária, akit Magdalainak neveztek, akiből hét ördög ment ki, Johanna, Kuzának, Heródes egyik főemberének felesége, és Zsuzsánna, de sok más asszony is, akik szolgáltak neki vagyonukból.

polária Creative Commons License 2021.08.30 -1 0 3448

Példát mondok :

Az MSZP politikai párt TÁSELNÖK rendszerében egy nő és egy férfi van,ezzel jelzik a hölgyek iránti TISZTELETET !

Simán lehetne páros-pápaság egy nő és egy férfi !

Előzmény: elterito (3447)
elterito Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3447

"A pápai munkakörre egy férfi és egy nő !"

Egyszerre két ember? És kutya is?

Előzmény: polária (3442)
polária Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3446

Jézus az egyházat Péterre alapozta akiről tudjuk hogy HÁZASEMBER volt !

Előzmény: asamprajnata (3444)
11_11 Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3445

Fején találtad a szöget ,  szerencse hogy nem csak a férfi felet ítélkeznek nő is van köztük !

Végre jön majd az akit mindenki vár már !!  Nagyon szeretem  a Hit példaképeit !

Előzmény: Törölt nick (3439)
asamprajnata Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3444

támogatom!!!

+1 meg legyen gendersemleges:-D csakhgoy a mai kívánalmaknak is megfeleljen:)

Viszont komolyan jogos a felvetés.

Kérdése, eg erősen patriarchális mű, mint a héber ószövetség, illetve Paulus levelei hogyan támogatnák ezt.

A Jézusi tanításokkal sztem teljesen összeférne a felvetésed!

Előzmény: polária (3442)
11_11 Creative Commons License 2021.08.30 0 0 3443

Jézus és Szamáriai asszony történetét olvasd el !

1 Korintusnak irt levél : fejezetek: 1, 2, 4, 6, 12, 15  fejezetekkel rendelkezem ! Talán azért nem kaptam meg  a többit , mert Isten férfit, és nőt is teremtett,  1,1, érthető !  Az Új világban más lesz !

Nagy meglepetések lesznek!!!!

Mindenki a saját tettéért felel majd. Istennek vagyunk alá rendelve és a törvénynek!

Felkent   lehet  férfi és nő is . Jézus is alá rendelte magát, de csak az Istennek. 

Előzmény: pudingman (3438)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!