Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Itt lehet lelki életet élni, szőrmentén moderációval is foglalkozni.
"Újdonánc" nickek a troll témához és kapcsolódókhoz ne szóljanak hozzá !
A fórum mint virtuális világ.
Ez az egész fórumozás egy számítógépes játék, egy szerepjáték egy virtuális világban. Itt nem emberek vannak hanem nickek és nem emberek vitáznak egymással hanem az álarcaik. Az itteni játékszabályok is éppen ezért mások mint a valós életben. Itt a főbenjáró bűn "A király meztelen!" felkiáltás, azaz az IRL adatok kiadása és a moderátorok beazonosítása, s ennek megfelelően a virtuális bűntettre virtuális az igazságszolgáltatás is, az elkövető törlése a felgyülemlett virtuális okosságaival. Aki az IRL és az URL világot összekeveri és ebből kifolyólag problémái támadnak, az kérjen mihamarabb hozzáértő segítséget, ugyanis időben figyelmeztetve is lett
Ez egy fórum, ami a viták, vélemények ütköztetése. Nem kell, sőt(!!) nem is lesz, hogy egyezik a vélemény, ami jó is, mert így halad/fejlődik az emberiség.
Aki nem bírja elviselni, hogy ellent mondanak neki az ignorálja a másikat.
Alapvetően az a baj, hogy az a néhány fórumozó, akik hivatásuknak tekintik, hogy a trollokat jelezzék - (köszönjük ezen igyekezetüket, habár ez nem mindig sikerül nekik, mert nem tudják megállni, hogy ne szóljanak be/vissza) -, elvárják a moderációtól, hogy feltétlenül, mindenfajta körültekintés nélkül tiltsanak/töröljenek. Ráadásul ha úgy érzik vagy látják, hogy nem történik semmi, be-be szólogatnak a moderációnak. Azt azért jelezném, hogy a moderáció valamelyest többet lát a háttérben lévő dolgokról és nem minden lépés lesz látható a fórumozók számára.
Továbbra is várjuk a jelzéseket a megfelelő helyen.
És egy apróság ami már többször elhangzott: a moderáció nem 7/24-es szolgálat.
Akkor leírom még 1x . Dészáz megértette azonnal, szerintem neked is menni fog.
Te kijelentetted:
"Sajnos addigra meg már általában az a válasz, hogy miért is tiltanák, hiszen maguk a fórumozók legalizálták az ittlétét azzal, hogy beszélgettek vele"
Ez így ahogy van nem fedi a valóságot! Nevén nevezve sajnos a dolgot => hazugság !
Erre írtam (finoman, hogy szépen ki tudj belőle akkor még egy 'bocsival' hátrálni), hogy:
"Visszapörgettem pár oldalt a modi topikokba (pár hónapot).. nem nagyon találom a fent "idézet" mondatot. Megtennéd, hogy te is utána nézel?
Ha nem találod te sem, akkor egy korrigálást jó lenne megejtened. Köszi."
Erre dészáz írta a linket, ami több mint 14 hónapos és valóban volt ilyen régen (!!) - ezt senki sem vitatta - sőt anno ilyen miatt (is) alakult a helyi modi gárda, hogy ne történjenek trollok miatt nicktörlések, ugyanis akkoriban mikor legalizált valaki egy trollt akkor az is ment a levesbe, függetlenül attól, hogy milyen idős volt!
Ennek ellenkezőjére sem te sem más sem tud itt azóta (jó pár éve már) példát mutatni! Erre írtam, hogy ha nem ismered a helyi viszonyokat, ne okoskodjál bele kérdezés nélkül!
Tehát a te állításod, hogy "általában" ez történik, nem fedi a valóságot!
Az ilyen inkorrektségek hoznak elő a barlangomból, amiket nem állhatok meg szó nélkül!
Részemről -befejezve- elég ennyi, hogy itt olvasható a moderációt ért támadás védelme.
" Neked, -mint nem helyi fórumozónak- pedig ha nem vagy képben, előbb érdeklődj, utána okoskodj. "
Miről is kellene érdeklődnöm, okosodnom?
Csak olyanról szoktam vitatkozni, amiről 100%-ban (vagy ha elfogadottan létezik, ennél is nagyobb arányban létezik bizonyíték:-))
Mielőtt továbbvinnéd e magasröptű fejtegetésedet, ajánlom figyelmedbe dészáz topiktárs által belinkelt idézetét mindannak ami egyértelmű bizonyítéka az egész témának, bár nem tudom, lehet-e másként értelmezni, mint a jelentése??????!!!!!!!!!
Persze lehet tovább polírozni a rozsdás vasat, de miért is?
"Neked, mint helyi moderátornak, azért illene ennél jobban képben lenni, kár, hogy nem ez nálad az 1. számú prioritás."
Na erről beszéltem, mikor felelőtlenül használnak emberek szavakat, mondatokat!
Semennyire nem vagy velem képben, hogy még csak sejtés szintjén kiejtsél ilyet, nem hogy kijelentő módban!
Azt hogy ezt visszavond és bocsánatot kérj, már nem is említem, mert a javítás topikban is kitekertél ez elől! A dobálózás az megy, a beismerés és a bocsánatkérést még hírből sem ismered!
"ez nem attól függ, hogy a fórumozók mit korrigálnak, vagy mit sem, az olyan tartalmú hozzászólásokból, amik tények"
A korrigálást hívják korrektségnek, a terelést felelőtlenségnek. És de, attól függ! Egy fórum attól amilyen, amennyire korrektek benne a fórumozók!
"Neked, mint helyi moderátornak,"
Neked, -mint nem helyi fórumozónak- pedig ha nem vagy képben, előbb érdeklődj, utána okoskodj.
Tudomásom szerint az utóbbi 90 évben ilyen nem szerepelt a szabályzatokban. Már a magyarban. A németben és az angolban valószínűbb.
Ám hűdemodoros, germanisztikus. Érdekes, ez a nagybetűs személyes névmás tényleg lelki fájdalmam. Mert ahogy tanult olvtársunk írt: mi itt semmi másból nem állunk egymásnak, mint írásból. Akkor legalább az legyen helyes. Vagy valami ilyesmit írt.
Pedig a helyesírási szabályzat nem törvénykönyv - előzöm meg a beszólást.
A Te,Téged,"csak"udvariasság!Nincs mögöttes szándék,csak neveltetés.
Igen így utólag(lassan-lassan)érthetővé válnak dolgok,amik akkor,ott gyomorforgatóak voltak.
De,ha teszem azt ,az a "köz",akinek a jójáért( ;-D ) dolgoztál (és dolgoznak az utódaid)akkor és ott tudják,hogy mi zajlik és mi-miért történik(tiszták a lapok)nincs millió félreértés,sérelem,düh és dac!!
Nem USA-majmolás, de azt olvastam, hogy ha ott valakit egy társaság (helyszíni társaság!) tagja(i) megöl(nek), gyk: lincselés, ám a csapatból nem mindenki vett tevőlegesen részt a gyilkosságban, attól még gyilkos mind, ha nem tudják/tudja valaki bizonyítani, hogy tett a gyilkosság ellen. Szerintem is.
A Teaház-tagság nem tette meg, mit kellett volna. Ilyen egyszerű (volt) (például) az. Mert a jog és a kötelesség kéz a kézben jár.
Vagy ott van a sok pocsék Állásfoglalás-pont. A túlbonyolított szabályhegy. X-szer kértem a Gazdát, hogy üljünk le és magyarázzuk el egymásnak (főleg mi, nekik), hogyan működik a fórum. Írja valaki le, mit akarnak. Nem és nem. Aki írta a szerintem-baromságokat, nem volt képes visszavonni. Jó, rendben, akkor betartattam. Úgy, ahogy le volt írva. Elvégre az volt a dolgom. A munkám. Hiszen nem írták le, hogy más kéne. Sőt, egyeztetni senem voltak hajlandóak. Képzeld, rájöttek, mi a szar, mi a baromság, mi a felhasználó-ellenes. Ja, hogy az idióta dolgaik miatt vesztettek ezt-azt? Evvan. De ezt már leírtam. Vagy más. Tudomásom szerint most is úgy néz ki, hogy szerintük nem követett el egy admin illegális reklámozást, mert az csak egy link volt. Fura, más fizet azért a csak linkért. Meg az is fura, hogy a NAV szerint is reklám, azaz szolgáltatás - annak minden törvényi kötelmével.