Te gyerek! Értem én a viccet, csak nem szeretem! :-))
Amúgy meg még nem is küldtem semilyen magot senkinek. De most ötletet adtál, lehet hogy a haragosaimnak küldök kender magot, azután meg rájuk küldöm a kommandót.
Akkor szerencsétek volt. Alapból legyen gyanús bárki, ki tudja, lehet gergerg valami indiai kender magját küldte el, aztán majd egyik éjjel beoson szüretelni. :D :D
Lassan már kialakul a túlélőfelszerelésem is a városba; vajas zsömle koldusok ellen, valami nagyobb bicska, meg egy fél méteres acélcső...
Halljátok, hihetetlen, mik vannak! Muszáj elmesélnem, már csak mások okulására is.
Feri kinézett a mobile.de oldalon egy autót, tök jó áron. Ugyanolyan Alhambra, mint amilyen most van, csak sokkal szebb állapotú, szóval nagyon megtetszett neki. Kérte, hogy vegyem fel a némettel a kapcsolatot, s mivel telefont nem vették fel, írtam mailt. Ma egy nagyon kedves választ kaptam, igazán ígéretes háttérinfókkal: egy nyugdíjas házaspár árulja az autót, dánok, az autót csak németországi nyaralójukban használták. Szuper! Sajnos angolul válaszolt, ami annyira nem megy nekem, mint a német. A hangvétel szinte negédes volt, viszont a „nice couple of pensioners”-t betettem a gugli keresőbe, mondom úgyis rögtön lefordítja, isten tudja miért, pedig értem én, csak olyan talán túl negédes kifejezésnek tűnt, sztem a sors vezérelt, hogy ezt tettem. És mi jön ki? Egy oldal: Betrug beim Autokauf bzw. Autoverkauf
Beleolvastam: szóról szóra ugyanezzel a szöveggel szélhámoskodnak bizonyos csalók, ugyanezt a választ kapta más is, csak más autóra. Aztán részletezi, mibe is rángatták volna bele.
El se hiszem, hogy ilyen szerencsém vagy megérzésem volt, hogy nem indultunk el jövő héten Németo-ba (ebben az időben!!) autó-nézőbe. Durva!
MIkor a házunkat árultuk, akkor is szinte csak szélhámosok, csalók jelentkeztek. És a buszoknál is, de nagyon durván. MIndenféle trükkökkel, mesékkel. Annyira mocskos ez a világ, a fene egye meg!
Akkor meg egy erősebb net kell, a főnök azt vegye meg, ne a bmw-jét :D
Amúgy ilyen meló nekem is kéne, mit kell csinálni? :D no mondjuk egy irodaival is megelégednék, csak hát a rokon az rokon, még ha semmit sem ért a pc-hez, akkor is... Tudod, pl. a hivatali ügyintéző, akinek te mondod hol van ez meg az a betű... lejjebb, jobbra, mondom jobbra... hülyepcs...
Nem, semmi piramisharcosba nem lépek be, csak ez most nem lenne rossz, na :D csak nem hiszem el, hogy tök ingyé hozzádvágnak egy hektár földet... pedig nagyon kéne... Kezdetnek ha csak kullancs meg egyéb rovartartónak indulok, akkor is megérné... csak valahogy biztos nem igaz. De azért jó lenne többet tudni.
Nekem a mobilos csak azért kell mert melóba sokat megyünk egyik helyről a másikra és akkor ki tudom használni. A munka során is sokszor kell hogy meg tudjak nézni egy terméket, vagy egy gyártó honlapját.
Velem meg azért játszák ezt hogy lépjek följebb egy csomagot, ahol már nincs adatkorlát. Tisztára hülyének néznek. Most küldtem nekik egy panaszlevelet, megkértem őket hogy tartsák magukat a szerződésbe vállaltakhoz, ellenkező esetben szerződés szegésnek veszem, ami ezáltal már nem is szerződés, és következő levelem a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság-hoz megy.
Válts olyan díjcsomagra amelyikben nincs túlforgalmazási díj! Nekem olyan mobil netem van. Ott is becsapnak, csak nem számláznak rád. Én több mint 10 éve tartok 3 mobil előfizetést ugyan annál a szolgáltatónál de amíg nem kértem részletes számlát mindig több volt egy 10-el a számla mint azóta. Volt hogy lemondtam mert azért is fizetni kell, akkor 2. hónapban megint megugrott a számla. Nagy ganajok ezek.
Mi is hasonlóképp vagyunk: megvettük a mobilnetet, megnézték bent az üzletben: kiváló lesz a sebesség, tökéletes a lefedettség. Akkor még nem volt az az egy hetes próbaidő, hát elhittük.
Asszem havi 3500-ért kapunk havi 1 v. 2 Gb-ot, afelett plusz fizetés. 2009 aug óta az eddigi összes adatforgalmunk(még sose nulláztam le):907,72 MB. Az utóbbi hónapban minden hónapban ránk vernek még 5-6 ezer Ft-ot pluszban. Ja, és az eddigi rekordsebességünk 27 KB/sec. Tényleg tuti. Csak itt nem tudunk váltani, mert rossz helyen vagyunk, nincsenek lehetőségek. Ja, és havonta egyszer kédőre vagyok vonva, hogy mit csinálok, hogy ennyi a netszámlánk(csak én netezek).
Internet szolgáltató x havidíjjért, ad y sebességű netet, z adatmennyiségig. Ez után csökkenti a sebességet. Rendben is lennénk, csak hónap elején elfelejti feloldani a korlátot. Ma telefonálok nekik hogy nem erről volt szó, erre bedobnak minden trükköt, (ők nem látnak gépet csatlakozva, stb) Vonal megszakad, újrahívom, 2 perc után ugyan az az ügyintéző már nem emlékszik rám de megkér próbáljam ki most. Most megy a jó sebesség. Azt mondja, minden ok.. Mondom hogy nem igazán, ugyanis nullázni kellene az adatmérőt mert amit eddig használtam, azt nem az igért sebesség mellett tettem. Azt mondja, azt nem lehet, ez van. Tehát buktam a 38%-ot.
Én is aggódom a haszonállatokért. A nyuszikra-tanács ellenére-kicsit fűtök hősugárzóval, a tyúkólba most a libák is be lettek terelve, többen többet melegítenek, macskák és tacsi a kis lengőajtón bejár a kazánházba- mit bejár? K i se jönnek szinte. A két nagy kutya meg kívül. DE ha egy (ill.2) Közép-Ázsiai Juhász nem bírja ki, az azért már szégyen lenne.
DE azért van szőnyegük a kenneljükben, ne a betonon feküdjenek.
Tegnap este fürdőköpenyben mentem ki holdat fotózni, a 6. kép körül kezdtem is érezni, hogy tél van.
A növényekért legalább ennyire aggódok… de úgyis meglátjuk, amit lehetett megtettem értük, most már csak várok. :S
Nemtomm, nyulat-csirkét-lábasjószágot meg nem tartottam, de azok valszleg csoportban dideregnek és összebújnak, a gyöngytyúkoknak az akác alá lehet gyújtani, az remekül ég még viszonylag nyersen is... :D
De komolyra fordítva: tudom, miről beszélsz. Német juhászunkat nem lehetett beimádkozni az ólba, mert az ajtó előtt, a lábtörlőn csak az igazi... Úgyhogy a választási lehetőségét ilyen időben az ajtó elé, ám annak belső oldalára korlátoztuk. :P
Nekem is vagy 3-4 évembe került mire sikerült rábeszélnem hogy bemenjen az óljába. Pedig egy rakás pénzembe került mire kész lett. 1m2 alapterület, alul hungarocell+padlószőnyeg, oldala lambéria 3réteg dió lazúrral, teteje zsindelyezett, ajó fölött zsindelyből kivágott aranyra fújt B betű a nevére utalva. Őkelmének meg a sokcsillagos tetszett.
Szvsz ilyen ext-rém(es) zegernyében inkább a kazánház, egy pár réteg újságpapír az egyik sarokba, vacok a másikba, megmutatni neki, melyik melyik, az biztosabb lenne... Tényleg nagyon hideg jön a hét végére - és ha csoda nem történik, akkor marad is.