Vajon miért nincs a kajszinak külön topikja? Hisz' se nem szilva, se nem őszibarack. Ellenben a kedvenc gyümölcsöm gyerekkorom óta, amikor először magyar kajszit kóstoltam... no meg a lekvár, pálinka, ki mit szeret.
Én ma reggel fél tízre kifújtam a Chorust (3 fok volt 9-kor). Kajszi és mandula bőven sziromhullató, őszi 5% virágban. Ide (Kerepes) csak 13 órára jeleznek esőt, addig talán felszívódik. Ez nekem így permetezésileg megnyugtató (nyolc napja volt Topas kajszira, mandulára), de a hétfő hajnaltól elkeseredek:-(((
Megelepetésre már az éjszaka -0.3 fagy volt itt 2 méteren. Eddig bőven mindent megúsztunk, ez most meglepő lett. Úgy látom, minden évben most már van egy-egy olyan szituáció, ami ide is becsap, pedig ugye 300 méteren vagyunk, szeles és sok felhő. A hétfő lesz a kritikus, hacsak nem már a következő éjszaka :(
Ha lassan hűl le, és három az alja, az még nem a legrosszabb forgatókönyv. Érdemes megnézni a valószínűségi előrejelzést az OMSZ honlapján. A nagyfelbontású eredmények talán a legfontosabbak. Az OMSZ a létező legalacsonyabb értéket írja ki az előrejelzésére.
Nem kajszi, hanem vad őszibarack. A 91 éves nagyanyámé. Már csak a kéreg van meg, annak is csak a fele és még azon is van egy ökölnyi lyuk, de mégis tele van virággal és termés is van minden évben. Nem tudom meddig húzza még.
Képekre annyit hogy újra fényképezett képek az első képen látszik a mai dátum...valamièrt az eredetit soha nem engedi feltölteni....azért a mai dátum van rajt!
Szépek a fáid, nálam a Shalah kivételével mind elvirágzott már...nemsokára kiderül mi maradt. A lemosó a jajsziknál elmaradt...túl korán virágoztak, nem értem oda..azóta egyszer kaptak Chorus +Megafolt ill. tegnap Folicur + Merpant...imádkozni nem tudok, ateista vok ☺
Inkább az ésőtől függ. Rögtön utána. Cuproxat 20ml/10l,és (vagy topas) vagy tebukonazol tartalmú szerrel fújhatja. Hetes fordulóval legalább kétszer. Ez mehet mindkettőre.
Hozzáértők segítségét kérem: munkatársam barackfáinál (őszi és sárga) kimaradt betegsége miatt a lemosó permetezés, virágoznak a fái, most, vagy virágzás után mivel, hányszor permetezzen? l
Lombtrágyának Fitohorm családot folyamatosan, több éve, nagyjából összerakott képlettel + adott év viszonyaihoz igazítva. (Termésmennyiség, időjárás, stressz stb.)