A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
SD kártyáról hogy lehet térkép frissítést telepíteni?
Szerintem nem nagyon... Az RNS-510-nél az SD kártya még elég korlátozott keretek között dolgozott. Az új Discover Pro-nál cserélődött fel a helyzet, most már a DVD a "kakukktojás plusz eszköz", alapvetően az SSD meghajtó (NAV és JukeBox), valamint az SD kártya a fő tároló. Ezért a frissítések is innen mennek már: http://goo.gl/VVpZhY
Felraktam a keleti 8129 V11-t, frissítés előtt megkérdezte, hogy átmenetileg akarom használni a DVD térképet vagy véglegesen másolja fel. Aki megy németektől nyugatra célszerű kiírnia a nyugati verziót is, nyilván nem hasít annyira mint a vinyóról, de legalább nem kell 40 min-t várni a telepítésre.
Az alább belinkelt frissítés csak DVD-R lemezzel megy.
SD kártyáról hogy lehet térkép frissítést telepíteni?
Szerintem a Te kihangosítód távoli sim-es. ezzel is lehet párosítani az androidot, csak előbb a play áruházból le kell töltened rá egy "rsap" alkalmazást. Az ingyenes is megteszi, nem fontos a fizetőset választanod! Ha ezzel készen vagy, akkor már fogod tudni párosítani a telefont a kocsihoz.
(Ályfonnal ez nem megy, ott marad a szívás, vagy a butábbik kihangosítóra kell cserélni a kocsiban lévő motyót...)
A Reset alatt mit értesz pontosan? Mikor ki és bekapcsolod a rádiót, vagy van valamiféle gombkombinációs módszer, amivel tudod resetelni a rádiót? Ha az utóbbi, akkor nem kéri majd a rádió biztonsági kódját? Mert azt nem igazán tudom... :)
Egyébként a többi kérdésre esetleg vki tudna válaszolni:
Androidos (HTC One S) telefonnal össze lehet párosítani a gyári kihangosítót? Mikor a rendszerrel keresek új telefont, akkor kiírja, hogy nem kompatibilis. Ha a telefonnal keresek bármilyen bluetooth eszközt, nem találja az autót, pedig arra is láttam videót, hogy megkeresik a telóval a kihangosítót, párosítják, aztán működik. Nekem egyébként, ha nincs párosítva semmilyen teló, akkor a Setup/Telephone menüben nem is aktív semmilyen beállítási lehetőség.
E-mfa menüt lehet valahogy aktiválni márkaszerviz nélkül?
2006-os az 1,9 TDI Octavia 2 amihez multimédiás fejegységet keresek. A Skoda Octavia fórumon "jártam" és kaptam is segítséget és átirányítást erre a fórumra.
Nekem az vált be anno, hogy a RESET után megvártam, amíg a kijelzőn megjelent a felirat, akkortól nyomtam a SETUP gombot, olyan 10-12 mp-ig, amíg be nem ugrott a speciális menü.
Hogy tudom előhozni azt a rejtett menüt, ahogy meg tudnám nézni a sw/fw-t? Nyomom hosszan a Setup gombot, de pár másodperc múlva csak az FM/AM infó jön elő, semmi más. Ha tovább nyomom (mert láttam ilyen vidit is youtube-on), akkor sem történik semmi. Kb. 40 másodpercig tartottam nyomva, de nem történt semmi.
Androidos (HTC One S) telefonnal össze lehet párosítani a gyári kihangosítót? Mikor a rendszerrel keresek új telefont, akkor kiírja, hogy nem kompatibilis. Ha a telefonnal keresek bármilyen bluetooth eszközt, nem találja az autót, pedig arra is láttam videót, hogy megkeresik a telóval a kihangosítót, párosítják, aztán működik. Nekem egyébként, ha nincs párosítva semmilyen teló, akkor a Setup/Telephone menüben nem is aktív semmilyen beállítási lehetőség.
E-mfa menüt lehet valahogy aktiválni márkaszerviz nélkül? :)
Magyarország mindig is valahogy a két halmaz metszetében szerepelt. Nekem mindig a WEU volt betöltve, akkor tettem be ideiglenesen az EEU-t amikor pl. Romániába mentem...
"Helsinki az már nyugat ? :-) ) https://www.youtube.com/watch?v=va3dP9pnk2c
Azt hiszem lassan feladom a problémás Columbus navigációmmal.
Odáig eljutottunk, hogy valami marha szétszerelte és összerakásnál elgörbített pár lábat a -nem tudom a hivatalos nevét- energiapanel visszaszerelésekor.
Ezt megoldottam egy új panel vásárlásával, most mechanikailag teljesen rendben van a készülék, de nem sikerült eddig szoftvert frissíteni rajta.
Ha valaki érez magában annyit, hogy játszon vele -akár meg is javulhat :-) -, vagy kell neki alkatrésznek, akkor eladnám mondjuk 60 eFt áron.
Ugyanitt gyári, 6-os CD-tár Skoda Octavia szedánba való gyári tartókonzollal (a csomagtartó bal oldali üregébe való) és kábelköteggel 20 eFt áron eladó.