Keresés

Részletes keresés

senkisemsemsem Creative Commons License 2018.01.01 0 0 42597

Kedves Fórumozók!

A következő oldalon nagyon érdekes datolyaszilva található, neve Japanese Persimmon Coffeecake Nishimura Vase http://exoticplantsbg.com/gb/category/43/fruit-trees.html?page=1

unartis: Creative Commons License 2017.12.31 0 0 42596

B.U.É.K. ;))

Floo2 Creative Commons License 2017.12.30 0 0 42595

Persze, hívhatsz bármikor, amikor Neked jó.

Előzmény: Törölt nick (42594)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.29 0 0 42594

Kösz , jövő héten zorgok...estefelé jó?

Előzmény: Floo2 (42590)
diospyros Creative Commons License 2017.12.29 0 0 42593

babfa: kedveli a hűvösebb időjárási viszonyokat

(...that likes cooler weather and is native to the Himalayas)

http://www.eattheweeds.com/decaisnea-fargesii-true-ghoul-blue-2/

Előzmény: Dmitrij Petrovic (42579)
Dmitrij Petrovic Creative Commons License 2017.12.29 0 0 42592

Lombtalan állapotában fújtam le és azóta nem terjedt/száradt tovább. Nem tudom mi kínja volt. Mindenesetre akkor nem a szőlő közé ültetem. :) A májusi fagyokat meg nem szereti semmi, főleg azok a növények amikről itt beszélünk. :P

Előzmény: CSIxy (42589)
Berényi József Creative Commons License 2017.12.29 0 0 42591

Végül is milyen növényekből szeretnél ültetvényt, és milyen nagyságrendben?

Előzmény: Kandikotamas (42586)
Floo2 Creative Commons License 2017.12.29 0 0 42590

Persze, de gyszerűbb, ha felhívsz:

06204910473

Telefonon gyorsabb!

Előzmény: Törölt nick (42588)
CSIxy Creative Commons License 2017.12.28 0 0 42589

Szerintem a kék babfa a rezet nem szereti és utálja a májusi fagyokat.

Előzmény: Dmitrij Petrovic (42542)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.28 0 0 42588

Szia Endre !

Füge ügyben szeretnék veled értekezni priviben , kérhetnek publikus elérhetőseget ?

Udv : Attila....atifoci

Előzmény: Floo2 (42587)
Floo2 Creative Commons License 2017.12.28 0 0 42587

Ha jól sejtem, akkor igen :)

Találkoztunk Becsehelyen kb. 1 hónapja, akkor meséltél a terveidről.

Előzmény: Kandikotamas (42586)
Kandikotamas Creative Commons License 2017.12.28 0 0 42586

Floo talán ismerjük egymást :) ?
Egyébként telket is keresek és a Ny Magyarországi térség nagyon szimpatikus.

Köszönöm az eddigi tippeket, ha van még valakinek ötlete továbbra is várom. Egyébként nagyon szimpatikus volt az egyik bejegyzésben a fél öklömnyi füge :)

Berényi József Creative Commons License 2017.12.28 0 0 42585

Üdvözöllek a körünkben Tamás!

Szaporító anyagot nagy tételben a Flora Kft.-től tudsz jó minőségben olcsón beszerezni. Ha jól tudom saját növény mikroszaporítását is vállalják. Keresd meg őket, szerintem egy telefont megér.

Előzmény: Kandikotamas (42582)
Floo2 Creative Commons License 2017.12.28 0 0 42584

Nem zalai, de a helyében biztosan Zalába költöznék :)

Előzmény: successful77 (42583)
successful77 Creative Commons License 2017.12.28 0 0 42583

Szinten zalai? :-))))

Előzmény: Kandikotamas (42582)
Kandikotamas Creative Commons License 2017.12.28 0 0 42582

Kedves fórumtagok, aiol!

Szeretnék 2018- ban ültetvény szinten foglalkozni a témâban szereplő növényekkel.

Ha valakinek van akàrmekkora mennyiségben szaporîtó anyaga illetve rendelkezik màr sajât ültetvénnyel ezzel kapcsolatos informàcióval azzal szîvesen egyeztetnék egy személyes talàlkozót a közeljövôben.

Egyeztessünk itt a topikon vagy

kandikotamas0@gmail.com

06705772702

Dmitrij Petrovic Creative Commons License 2017.12.27 0 0 42581

Danek-ra gondolsz? Neki is írtam, de mint a bambusariumosok, ő sem válaszolt. 
Telefonon meg nem tudom mit tudnánk kommunikálni, mert nem az erősségem az angol se, nem hogy a szláv nyelvek. :)
Nem igazán értem őket. Azért köszi!

Előzmény: O lajos (42580)
O lajos Creative Commons License 2017.12.25 0 0 42580

Utánanéztem itt Felvidéken is a keresett fajtáknak.

Tavaszig nem lesznek beszerezhetők.

Nyitrára járt sok itteni fórumozó..  Nála beszerezhetők ( szaporító).

A bambuszárium nem postáz... hozzánk se.

Próbáld felhívni őket mielőtt mész.

Előzmény: Dmitrij Petrovic (42554)
Dmitrij Petrovic Creative Commons License 2017.12.24 0 0 42579

Igazad van, na meg a füge nem is a legjobb példa volt, de a lényeg, hogy nagyon sok tényezős mi mennyire bírja a fagyokat. Igen, egyébként én is ebben látom a titok kulcsát, hogy a gyorsan növő lotusra oltanak egyrészt, másrészt nitrogén túlsúllyal nyomatják a növényeket eladásig. Ha virginiana-n van, ha kezdetektől káliumtúlsúlyos tápot kap, ha jó az alany erőnléte, ha hazai oltvány, ha a jó isten is úgy akarja mindenképpen jobb egy növény fagytűrése. :)

Köszi diospyros! Akkor tavasszal, ha még él, kifogom ültetni. Érdekes, hogy nálad napra érzékeny, mert mindenhol napos helyre ajánlják. Lehetséges, hogy a vízhiánnyal párosulva okozott neki gondot, mert szereti a vizet, az biztos. 

Előzmény: dg46 (42576)
diospyros Creative Commons License 2017.12.24 0 1 42578

Áldott Karácsonyt és Gyümölcsöző Új Évet Mindenkinek!

diospyros Creative Commons License 2017.12.24 0 0 42577

decaisnea fargesii: fél méteres volt, de domboldalra ültettem, eléggé megviselte a tél, de kihajtott. utána a nap tette majdnem tönkre, szóval szerintem árnyékolni kell(ett volna) mint a paw-ot. emiatt idén sem nagyon nőtt, de jövőre kezelésbe veszem (árnyék és víz, ill. amalgerol).

másik helyemen kissé fagyzugban lehet, hogy kifagyott volna, szóval tény, hogy kissé (vagy jobban) fagyérzékeny.

Előzmény: Dmitrij Petrovic (42567)
dg46 Creative Commons License 2017.12.24 0 1 42576

A Costata 2012-ban  -23 fokot vészelt át károsodás nélkül.  Én az egyik problémát abban is látom, hogy az árú termelő kertészetek arra törekednek, hogy minél hamarabb eladható növény legyen , hajtatják, oltják üvegházban, ezért a növény szövetei sérülékenyebbek. Ez az olasz eredetű növényekre a klíma miatt fokozottan érvényesek. Természetesen a fajta is számít. A Tipo fagyérzékenyebb, mégis szinte minden kertészetben ezt árulják olasz importból..  Ha megfigyeljük , hogy a talajszinten egy-két fokkal is hidegebb van télen, különösen ha hó is van , még sokszor ez a kis eltérés is okozhat  elfagyást. 

Én kísérletezem azzal, hogy  magasan 1,5-2 méteren rakom a nemest a vadba. Az alanyt csak szabad földben nevelem,  hagyom megnőni, utána oltom be. 

Az elmúlt télen 4 fajta fügémből ,amelyek egymás mellett voltak 3 fagyott ki, egynek semmi baja nem lett, a hőmérséklet -17 volt. Ez is visszafagyott 2012-ben amikor -23 volt.

Előzmény: Dmitrij Petrovic (42570)
unartis: Creative Commons License 2017.12.24 0 0 42575

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánok!

Sok gyümölcsben legyen részünk jövőre!

unartis: Creative Commons License 2017.12.24 0 0 42574

Köszönöm  a linket! ;)

Előzmény: diospyros (42565)
unartis: Creative Commons License 2017.12.24 0 0 42573

Kedves sz.álmos

Az előző 2016-2017-es tél(pedig nem is volt rekord hideg, -16 c°, csak egy probléma volt, másfél hónapig tartott), sokunknál hasonló jelenséget okozott, nálam is sok olyan növény fagyott vissza amely az 5 év alatt egyszer sem sérült, ez benne van a pakliban, ha, nem megszokott, általánosan elterjedt növényeket nevelünk, akkor erre számítani kell, ezért nem tartanék mást hibásnak, mert egyedül csak magamat hibáztathatom, az én hibám, hogy ilyet nevelek, de konok vagyok és kitartó, és legfőképpen bizakodó!

Kellenek a negatív tapasztalatok, meg ezek a viták is, hogy tisztán lássunk, a legjobb fajtákat honosítsuk meg  az adott növényből.

10 éve gond (és takarás) nélkül telelt nagy agávé töveim fagytak ki, szerencsére sarjakról újultak, de volt ami végleg kiment, néhány déli Opuntia engelmanii típusom, Opuntia lindheimerii  is kifagyott(ez utóbbiból volt biztonsági másolatom)!

A füge, a termő gránátalma(részben) a babér, a fagytűrő leanderek, a kenderpálmák visszafagytak, de őszre megerősödtek, újra kihajtva várják az újabb megpróbáltatást, remélem az idei tél kegyesebb lesz  a tavalyinál.

A török, bolgár,  ukrán, orosz beszerzés biztatóan hangzik.

Előzmény: sz.álmos (42563)
unartis: Creative Commons License 2017.12.24 0 0 42572

Na, ez a durva!!!, éveket elfecsérelni, más etikátlan viselkedése miatt :(, Ha már nem fiatal a vásárló, akkor lehet, hogy életében nem fog az áhított növény fajta terméséből enni,  amit a saját kertjében óhajtott volna felnevelni.

Alapvetően az ember bízik a cégekben, mert miért feltételeznék rosszat alapból a másikról, csak itt azért is csúnya dolog, mert ha a növények jó minőségűek is, engem amúgy az sem érdekel ha 10 cm-el kisebb, de egészséges növény legyen, és alap feltétel, hogy legalább az a fajta amit a vásárló kifizet. Persze, ha külföldi behozatalnál van félre címkézve, akkor a kertészet saját tudta nélkül adja tovább, és máris etikátlanná válik, saját tudta nélkül!

Előzmény: bombaba (42559)
sz.álmos Creative Commons License 2017.12.24 0 0 42571

Teljesem megértek mindenkit,mert most már mindenkinél betelt a pohár,mindenkit vérig sértegettem ide nem illő szemtelen,felhábirító, kiábrándító, megbocsáthatatlan irományaimmal. Mélységesem sajnálom, hogy megjelentem a fórumon,sajnálom, hogy mindenki kárára ilyen pimasz módon bepofátlankodtam. Mindenki közkívánatára eltakaradok,mindenkit békén hagyok. A fórum hangulatát,színvonalát és a kedélyeket nem fogom elrontani. Felvállalom,hogy egy nem ide illő bunkó,modortalan tuskó vagyok. Elnézézést kérek mindenkitől, a minden határot túllépő írásaim miatt. 

Előzmény: Berényi József (42568)
Dmitrij Petrovic Creative Commons License 2017.12.23 0 0 42570

Nem használ idézőjelet, de másoktól idézte két kifogásolt hozzászólását is.
Ettől független, amit utoljára leírt, az szerintem nem kifogásolható. Pl füge. Patakparton, városias környezetben több évtizede nem fagyott el. Nekem ugyan az a fajta dugványa völgyszinttől 50-70 méterre, védett helyeken, de nem városias környezetben szinte minden évben tövig fagy.

Tehát nem mindenért okolhatók a kertészetek, kivéve ha valótlanságokat állítanak. Costata -22 fok, közben -19nél a 6 éves fa elfagy. STB.

Berényi József Creative Commons License 2017.12.23 0 0 42569

Mellesleg ha valakit érdekel itt vannak a hozzászólásai: szálmos  

Berényi József Creative Commons License 2017.12.23 0 0 42568

"Kedves" fórumtárs sz.álmos, vagy szálmos!

Nem gondolod hogy pofátlan dolog az amit te itt művelsz?

Az első hozzászólásodban már reklámozod magadat, idézem: "Ebből még van néhány eladó tő, amelyek már termettek idén, áruk 15 ezer Ft.A Li és Lang jujubák,.... Garanciát adok az eredésre..."

Aztán beszélsz össze vissza az aszalásról: "Most kandíroztam kb 30 kg-ot nagyon finom és nagyon szeretem.... Én nem vásároltam,hanem a kelebiai Fábián István termelő aszalt annyit,mert nálla rengeteget termett a jujuba..."

És mire a hatodik bejegyzéshez érsz, könnye szemmel, a hülyét játszva már a harmadik dísznövény forgalmazóról veszed le a keresztvizet!

Mindezt teszed úgy, hogy még az email-ed sem publikus!

Szerintem jobban teszed ha elkotródsz oda ahonnan jöttél, addig amíg valaki fel nem jelent hitelrontásért!

Melegen ajánlom a moderátor uraknak, hogy nézzenek utána ennek az "úriembernek", mert gyomorforgató amit ez itt művel!

Előzmény: sz.álmos (42563)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!