Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Szerintem az már túl nagy párhuzamosság lenne, inkább a Vincellérre vinném, mégpedig az István úton keresztül.
FÉL-OFF:
A hónapban én is tömegközlekedésre leszek szorulva, a megszokottnál több lesz a kritika :D
Kezdeném azzal, hogy vasárnap miért kell 50 percet várni a TESCO felől, hogy jöjjön egy busz, ami a külső Kishegyesi felé megy tovább (46E ugye nem áll meg, nagyon nagy időveszteséggel járna); vagy hogy hétköznap reggel 7:30 után miért kell 7:50-ig várni a következő buszig, ami nem rostokol a Bartókon.
Ez jó dolog, de ettől még nem kéne szünetelnie a forgalomnak három órán át. Bár való igaz, nem verdesi az eget a 13-as kihasználtsága, pláne a diákok nélkül.
TEVA sportnap... oké! De jó az, hogy egy pénteki napon három órán át nem közlekedik busz Pallagra? Arról nem is beszélve, hogy a 13-ast "elvileg" Debrecenen belül is használnák, és ez a három járat nem csak Pallagl, hanem a Klinikákról, vagy az Egyetem sugárútról is hiányzik majd.
Ha jól emlékszem, pár éve ezt még úgy oldották meg, hogy a 4-esen közlekedett a 13-as a pallagi fordulóig. Azóta a körforgalom is elkészült, így több megállót is érinthetne a busz. Miért kell teljesen megszüntetni az összeköttetést, még ha csak három órára is?
Lehet, hogy amatőrök, de legalább valakik ki merték nyitni a szájukat az ügyben. Tényleg pofátlanság, hogy egy ilyen, viszonylag fontos vidéki vonalat szarnak le magasan. A GYSEV fele ilyen forgalommal bíró vonalakat is villosított már, és tette vonzóbbá a szolgáltatást.
......"......Lintényiék azért a debreceni vonalra szervezték a bojkottot, mivel ez a legtöbbet használt szakasz: évente 825 ezer ember veszi igénybe. Sokan tanulnak és dolgoznak Debrecenben, és ha a vonatok sebessége felgyorsulna mondjuk 80 kilométer per órás sebességre, akkor még többen tennének így......."
Az a baj az ilyen jó szándékú, de rendkívül amatőr vasútbarátokkal, hogy nyilatkozni mernek, de arra már nem figyelnek, hogy legalább a nyilatkozat tétel ELŐTT, megbeszéljék, pontosítsák, mit akarnak mondani és abból mennyi igaz ?
Mindkét oldalban épült egy-egy az Antall József utcai kereszteződés után, de parkolónak használják. A Széchenyi utcai megállóban is parkolhattak az autók mielőtt a józsai viszonylatok elkezdtek hurokban közlekedni. Csak sok értelme nem lesz, miután a Széchenyi utca fordított irányban lesz egyirányú.
Kinézem a DKV-ból, hogy mutatóba odatesz valamit, de az is lehet, hogy engedélyhez kötött parkoló lesz, mint a Miklós utcai két megállóból. Innen látszik, mennyire elkapkodták az egyirányúsítást, a megállókat mindkét irányban megépítették.
Ebben is van valami. Én csak arra akarok rávilágítani, hogy biztos lesz olyan járat, ami használni fogja azt a megállót is, ha már megcsinálták. Az már persze megint egy másik kérdés, hogy lesz-e értelme.
Szerintem maradni fog a megálló a buszvég áthelyezése után is, ha másért nem, akkor a szemközti megálló miatt. A Széchenyi utcai megálló egyébként is rövidebbnek tűnik, plusz a peronja sincs úgy kialakítva, mint a buszállomásnál lévőé.
Egyébként sem túl szerencsés, ha a kereszteződés után állnának meg a buszok. Főleg, hogy a 41-41Y egyenesen halad tovább, így egy átszállási ponttal kevesebb marad.
Hamár nem ott lesz a buszállomás, akkor az arra közlekedő buszoknak is mindegy lesz, hogy a Mechwartot vagy a másik megállót használják. Plusz ha már nem lesz ott a 42-es kocsiállás sе, akkor még hosszabb is lesz. Pedig valószínűnek tartom, hogy így lesz, meet így nem fog annyira felesleges pénzkidobásnak tűnni a Széchenyi utca megálló.