Keresés

Részletes keresés

szeremilaci Creative Commons License 2009.08.29 0 0 1844
uh, értem. Hát ez nem egyszerű. Mindenesetre nem szeretnék a tenyésztő helyében lenni-soraid olvasva:) Lényeg, hogy meglegyen a törzskönyv. Szerződést pedig jó írni-biztos ami biztos.
Előzmény: -Rozsomák- (1842)
-Rozsomák- Creative Commons License 2009.08.29 0 0 1843
Az a vicc az egészben, hogy a kan kutyusunkat is így vettük azzal a különbséggel, hogy 20000ft foglaló ott lett hagyva,és amikor mentünk a kutyusért, minden egyes papír le volt rakva az asztalra, amik jártak a kutyushoz. Elmagyarázta a kedves eladó hogy mi mire való és ha kell valami, hívjuk nyugodtan.Ellenben a nőstény kutyusunk eladójában nemhogy emberség nincs, de még a szaporító szó sem illik rá. Amilyen szó illene rá, azt meg nem írom le, mert lefagyna az internet.Döntse el mindenki ki mit gondol, az biztos, engem kicsit megbotránkoztat hogy a mi kutyánk tele volt bolhával mikor elhoztuk és mint utólag kiderült, még normális kaját se kaptak, vagyis kaptak, ha a döglött csirke szőröstül bőröstül annak mondható.
-Rozsomák- Creative Commons License 2009.08.29 0 0 1842
Helló én Lolly párja vagyok. Nagyon egyszerű, tapasztalatlanok voltunk amikor vásároltuk a kiskutyánkat. Kifizettünk 50000ft-ot úgy, hogy nem töltöttünk papírt, hanem megegyeztünk hogy kis idő múlva kell a törzskönyv és akkor majd keresni fogjuk. Ám 3hónapig elérhetetlen volt mind telefonon, mind interneten. Aztán amikor sikerült végre elérni, akkor kértük, hogy intézze már a törzskönyvet, mert sikerült megvenni a kan kutyánkat is.Akkor már azt állította, hogy mi nem is akartunk törzskönyvet a kutyához, de elintézi nekünk.Megnyugodtunk, hogy elküldte az utólagos törzskönyvezési kérelmet a MEOE-nak, de mivel az utóbbi 1hétben nem jött válasz, felkerestük újfent, hogy történt-e valami, akkor már azt állította, hogy igen, engedélyezték a törzskönyvezést és utaljak neki 13000ft-ot rá ELŐRE.(Hogy utaljak én egy olyan embernek előre pénzt, aki letagadja amit megbeszéltünk és még a kutya oltási könyvébe is hamis pecsétet rak. Azért majd az állatvédelmisek keresik meg :-) ) Erre, hogy nem utalom előre a pénzt, elkezdte lebunkózni páromat, hogy neki nem jó hogy előre utaljuk felét és ha megvan a papír akkor pedig a másik felét, mert neki az összes kell egybe. Na mindegy, egy biztos, valahogy lesz törzskönyvem, de ahogy ő eltervezte hogy Kecskemétre jön CACIB-ra, jól gondolja meg, mert ha meglátom, akkor mosolyogva fogja intézni a törzskönyvet.
Előzmény: szeremilaci (1841)
szeremilaci Creative Commons License 2009.08.29 0 0 1841
Leírnád itt, hogy mi történt? Okulásként másoknak esetleg. A kutyával van vmi baj?

Feketepanda, gratulálunk:)
Előzmény: -Lolly- (1839)
-Lolly- Creative Commons License 2009.08.29 0 0 1840
Gratulálok :)))))
Előzmény: feketepanda (1838)
-Lolly- Creative Commons License 2009.08.29 0 0 1839
Igen. Ugyanis mi nagyon át lettünk verve. Sajnos nincs papírunk az adás-vételről, és a megállapodásról sem, így a szaporító (mert ő nem tenyésztő!!!) szépen visszaélt a helyzetével.
Előzmény: szeremilaci (1837)
feketepanda Creative Commons License 2009.08.29 0 0 1838
:))

Most érkezett a hír, hogy Santiago éppen Debrecenben fiatal osztályban HPJ, Best Junior - komoly ellenfelekkel mérkőzve, és ami külön öröm, hogy teljesítette a JUNIOR CHAMPIONT!!!:))

Gratula mosolygómaci:)) Sani HPJ

buckalakó a kiállításon Buckalakó gratulálok, pussza a nózidra:))
szeremilaci Creative Commons License 2009.08.28 0 0 1837
Lolly,

szerződésre gondolsz? Garanciára?
Előzmény: -Lolly- (1836)
-Lolly- Creative Commons License 2009.08.28 0 0 1836

Sziasztok

Jó tanács: Minden kutyus vásárláskor írjatok papírt mindenről!

szeremilaci Creative Commons License 2009.08.27 0 0 1835
Szia Anya3!

Örülök, hogy jobban vagytok!:) Mi volt a baja tulajdonképpen?

Feketepanda! A p2 hiányzik, és köszi, hogy válaszoltál, hogy nem hiba! Kicsit azért megijedtünk. A mi lányunk kertészkedik, még bimbó állapotban eltüntet mindent...:( Ha vmi szerencsés növény megéri a magasab kort, arra egyszerűen ráfekszik:)

Szép napot mindenkinek, vízimedvéknek jó pancsizást!
Előzmény: anya3 (1834)
anya3 Creative Commons License 2009.08.27 0 0 1834

Sziasztok!!

Nagyon úgy néz ki minden rendben lesz velünk. Túl vagyunk 3 injekció kúrán, most tabletta formájában kapja a Zinnatot, ill. az Ibuprofent.

/a kullancsokat pedig permetezzük!!!/

Köszönöm mindenkinek a hozzászólását, tanácsát :)!!

Puszi: Anya3

Besszi
feketepanda Creative Commons License 2009.08.26 0 0 1833
Azol nadyzs, azok...csak itt tüzelnek, és ez előhozza belőlük a temperamentumot:)) Megélik rendesen. Kelletik magukat, nyafognak, szóval idióta kamaszok:) Ha elmúlik ismét fundiszőnyeg-hortyogás.

Nagyobb lesz, hiszen vizipaci még csak 6 hónapos:)) Egy jámbor, nagy, lusta maci lesz Maci:)

pussza
Előzmény: nadyzs (1832)
nadyzs Creative Commons License 2009.08.26 0 0 1832

Ezek szerint engem átvertek? Én azt hittem ezek békés , jámbor kutyák....:-)))

A párommal voltunk állatorvosnál, neki is van fundija, aki most majdnem 6 hónapos. Mikor a párom meglátta a kis vizipacit ,ledöbbent.....úristen ez ekkora lesz?

A doki megkérdezte, hogy tudja, hogy nem pulit vettünk?:-)))

Előzmény: feketepanda (1831)
feketepanda Creative Commons License 2009.08.26 0 0 1831
Üdv. a fórumon szeremilaci:))

Fogas kérdésedhez: a p1-p2 hiány nem hiba. Harapás legyen ollós vagy harapófogó. Melyik foga hiányzik? Annó itt a fórumon már régen írtam a szívféregről, dokim figyelmeztetett, hogy itt van az országban!

Bakker, nálam dúl a tombolás....eszement kamaszaim rangsort vívnak, mi több sportot űznek belőle. Érdekes megfigyelni a 3 generációt. A két ötéves szuka méltóságteljesen figyelnek. A kamaszok (9-16 hó) minden energiáját a ki pisil előbb, ki fut gyorsabban és ki tudja jobban megtépni a másikat játékos futás közben játékot játszanak. Mindezt egy "idegen" kamasz érkezése indította el, egy bővérű, temperamentumos ördög:)

Egyetlen épeszű kutyalányom most a 8 éves Darinka, ő odajön az ajtóhoz és ezerrel kiabál nekem, ha túllépik a kamaszok a határt. Persze mire elkapnám őket már békés egyetértésben pancsolnak a kádban...akár reggel 5-kor is. Ezekben atomreaktor van...tuti. :))

pussza
Előzmény: szeremilaci (1830)
szeremilaci Creative Commons License 2009.08.25 0 0 1830
www.parasitenfrei.de

Szia Panda és többiek! Itt van még egy kis idegennyelvű anyag a férgekről, ha vkit érdekel.
Olaszországban pl. kötelezően tablettát szedetnek szívféreg ellen!

Üdv: Laci
feketepanda Creative Commons License 2009.08.25 0 0 1829
Sziasztok!

Az alábbi hírlevél rendszeresen érkezik nekem. Most bemásolom ide, a rendelő tulajdonosát személyesen ismerem évtizedek óta, számomra ő az egyik "nagy fehér", aki ha mondott valamit vakon követtem és mindig segített...tanácsokkal és aktívan is. Rendelőjében történt beszélgetéseink alatt rengeteget tanultam tőle! Most messzebb él tőlem bánatomra, Budapesten, de tiszta szívből ajánlom Nektek! Hílevelére érdemes az oldalán feliratkozni, értékes információkat oszt meg és egyedülálló, hogy ezt kérdezés néklül - hírlevélben - is teszi!!! Nem titkolózik, hanem felvilágosít, segít, együttműködik, próbál megelőzni.

Nézzétek meg a lapját, érdemes! Keressétek, ha baj van, tiszta szívből ajánlom, ő dr Csikós Károly.

Tartalom:
Kullancsveszély!
V. védekezés
Szeptemberi AKCIÓINK

Kutyabaj Hírlevél

Kiadja a

Mancsok Állatorvosi Rendelő és Állatgyógyszertár

1045 Budapest,
Chinoin u. 4.
787-2637

http://mancsok.hu

Kullancsveszély!

V. védekezés

Elõzõ hírlevél számainkban a kullancsok által terjesztett leggyakoribb betegségeket, a babéziózist és a Lyme-kórt mutattuk be, sorozatunk utolsó részében pedig a kullancsok elleni védekezés lehetõségeivel foglalkozunk.

A nyári, viszonylag kullancs-szegény idõszak után a kérdés ismét elõtérbe kerül, mert szeptembertõl nõ a kullancsok aktivitása, ami eltarthat egész november végéig. Védekezésül meg lehet kísérelni távol tartani a kutyát a kullancs által gyakran látogatott helyektõl (vízpartok, erdõszéli bokrosok), de sajnos fertõzés még a lakott területeken is elõfordul. Ezért ennél járhatóbb és megbízhatóbb út a kullancsok mesterséges távoltartása és elpusztítása.

A kereskedelmi forgalomban kaphatóak kullancsot riasztó és ölõ hatású készítmények is, általában cseppek és nyakörvek formájában. A riasztók távol tartják a kullancsokat a kutyáktól, az ölõ szerek pedig 48 órán belül megölik a vért szívó példányokat, vagyis még azelõtt, hogy megfertõzhetnék a fent említett betegségek kórokozóival a kutyát. A kutyatartók többsége a riasztó szereket preferálja, bár gyakorlati tapasztalatok alapján az ölõ hatásúak általában hatékonyabbak. Sajnos sok hatástalan készítmény is kapható, ezért egy új szer kipróbálása elõtt érdemes állatorvos tanácsát kérni.

--------------------------------------------------------------------------------

Szeptemberi akcióink

Igyekszünk mindenkinek kedveskedni valamivel, ezért szeptemberben a kutyatartóknak 3 különbözõ akciós szolgáltatást is ajánlunk:

ingyenes mikrofilária szûrést

kedvezményes mikrochipet és nyilvántartást

akciós ivartalanítást

1.) Ingyen kínáljuk, mert fontos! Szeptemberben ingyen végezzük el minden érdeklõdõ kutyájának natív mikrofilária szûrését! Ehhez a vizsgálathoz néhány csepp vért veszünk, amiben a tekergõ mikrofiláriákat keressük. Ezek parazita lárvák, amelyek a magyarországi kutyák legalább 10%-ának a vérében megtalálhatóak és nálunk két különbözõ betegség során is elõfordulhatnak. Az egyik az enyhe lezajlású bõrférgesség, a másik a gyakran halálos kimenetelû szívférgesség. A megfelelõ linket követve tájékozódhat ezekrõl a kórképekrõl.

A natív szûrõvizsgálat szeptemberben mindenki számára ingyenes, vagyis azoknak is, akik eddig még soha nem jártak nálunk!

2.) A kutyákba beültetett mikrochip fontos állatvédelmi szempontból, hiszen esélyt ad az elkóborolt, elveszett állatok hazatalálására. Sok más szempontból is hasznos eszköz, pl. útlevelet csak a chippel ellátott kutyák kaphatnak. A mikrochip egy hosszú, egyedi számsort tartalmaz, ami megfelelõ eszközzel olvasható le. Ezért akkor van igazán értelme, ha szerepel a Magyarországon egységes, központi nyilvántartásban is, ahonnan a megtalált kutya adatait bárki könnyen lekérdezheti. Ezért úgy határoztunk, hogy ezeket, vagyis a chipet és a nyilvántartást együtt kínáljuk szeptemberben, méghozzá óriási kedvezménnyel, hogy mindenki számára elérhetõ legyen. A mikrochip és a nyilvántartás ára most bruttó

3500 Ft

ha más beavatkozással, vagyis vizsgálattal, mûtéttel vagy védõoltással egyszerre ültetjük be és bruttó

4500 Ft

ha a látogatás során csak chipbeültetést végzünk. Mindkét ár rendkívül kedvezõ, a szokásos töredéke!

3.) Végül folytatódik az ivartalanítási akciónk is, kiegészítve azzal, hogy az ideális életkorú, vagyis a 4-5 hónapos kutyák ivartalanításának árából

további 10%

kedvezményt biztosítunk.

Az év hátralevõ részében újabb akciókat tervezünk, októberben pl. megismételjük a tavaly nagy sikerrel zárult fogászati hónapot. Figyelje akcióinkat!

szeremilaci Creative Commons License 2009.08.23 0 0 1828
Sziasztok! Üdv mindenkinek a fórumon!
Anya3 ne izgulj, holnapra biztosan jobban lesz a kutyusod!
Én egy kevésbé fontos, "fogas" kérdéssel fordulnék hozzátok. Újfundlandi szukánk, Szindi, 1 éves múlt,szerettük volna tenyészszemlére vinni, de az állatorvosunk egy kontroll közben a fogait is megszemlélte, és csak 40 foga van. Szerinte ez nem hiba, mert nem a p1ről van szó, de biztosra nem tudta mondani, hogy ez nem kizáró ok-e tenyésztésből.Tudnátok ebben segíteni?
Laci
anya3 Creative Commons License 2009.08.23 0 0 1827

Sziasztok !

Feketepanda, köszönöm a hozzászólást, sajnos ráéreztél...

Ma már nem folyt az orrából a vér, de bágyadtabbá vált,  a bal hátsó lábára sántított, és a láza is 39.9 volt.

Nemrég érkeztünk haza az állatorvostól.

Ultrahang alapján beigazolódott a kullancscsipés okozta fertőzés.

5 szuri után /kopp-kopp/ jól van, de ezt holnap és holnapután a doktorbácsi megismétli.

Szorítsatok, remélem nem lesz semmi baja !!

Anya3

feketepanda Creative Commons License 2009.08.23 0 0 1826
anya3

Ehrlichiosis (vérzéses kullancsláz):
Fõ tünetei: láz, fejfájás, hányás, hasi fájdalmak, izületi és izomfájdalmak stb. A kórokozó az ereket támadja meg, ezért bõr alatti és nyálkahártyabeli vérzések és következményes sárgaság látható a betegen, íny- és orrvérzés kíséretében. Az ember és a háziállat (elsõsorban kutya) betegsége.

de ilyen tünetet sokféle betegség okozhat: az orr, arckoponya csontjainak törése (pl. ütés, autóbaleset következtében), orrüregbe került valami (pl. toklász, fűmag...stb), kórokozók okozta gyulladás (bár ilyenkor inkább gennyes-nyálkás váladékozás van), daganat, magas vérnyomás (bár ilyenkor egyéb tünetek is vannak, mozgékonyság...pupilla...stb).

Semmiképpen nem normális az orrvérzés, nehezen lehet belekukkantani a nózijukba, 2-3 cm-re csak, endoszkópos vizsgálattal lehetne megnézni mi a franc okozza.

Diagnózis nélkül (amihez doki kell!) ez tippmix.

pussza
Előzmény: anya3 (1825)
anya3 Creative Commons License 2009.08.23 0 0 1825

Sziasztok!

Lolly! Köszönöm, hogy írtál.

Belülről folydogál /t/ az orrából a vér, lekopogom hál'Istennek most reggel nem vérzik. Igaz, tegnap este, adtam neki egy újabb, az állatorvos által itthagyot szurit, valószinű ennek köszönhető, hogy megszünt a vérzés, de folyamatosan figyelve van !!

Anya3

Besszike
-Lolly- Creative Commons License 2009.08.22 0 0 1824
Szia

Nem lehet hogy kicsípték a legyek, vagy kikaparta? vagy rendesen folyik/folydogál a vér, vagy sebes?
Előzmény: anya3 (1823)
anya3 Creative Commons License 2009.08.22 0 0 1823

Sziasztok !

Segítségeteket szeretném kérni !

Újfoundlandinknál /Besszike, 2 éves / reggel vettük észre, hogy vérzik az orra. Nagy nehezen sikerült kerítenünk egy állatorvost, aki kijött, megnézte, de semmi eltérést nem talált nála. Vérzéscsillapitásként Disinon inj. kapott, ami jónak tünt.

Sajnos most este vettük észre, hogy újra vérzik az orra.

Általános állapotában nem látunk semmi furcsát, játszik, és az étvágya is jó.

Holnap elmegyünk a "saját" állatorvosunkhoz, de addig szeretnék érdeklődni,hátha járt már valaki hasonló helyzetben.

Válaszotokat előre is köszönöm!!

Anya3

Zs. Engi Creative Commons License 2009.08.20 0 0 1822

Sziasztok!

Nadyzs:

Örülök hogy bevált! Sok sikert a növekedéshez!

Kérdésem:

Szerintetek mit tegyek, hogy a Dancy-ke ne érdeklődjön minden tárgy után. A saját játékaival csak akkor foglalkozik, ha felkeltem vele az érdeklődését, amúgy nem.

A pincébe, ha nagyon meleg van le szoktuk őket engedni. A Hádész az elfekszik és alszik. A Dancy meg folyamatosan azon van, hogy mit tegyen tönkre, mit lehet megenni, szétszedni. A multkor a férjem régi motorjának a karburátorával futkozott az udvaron. Az udvarunkon semmit nem lehet kinthagyni mert szétszedi!

Segítsetek mit csináljak?

Előzmény: nadyzs (1821)
nadyzs Creative Commons License 2009.08.18 0 0 1821

Sziasztok!

Engi:

Köszönöm a tippet ez a táp bevált. Kétpofára enné a kis csibész. Elötte persze megkináltam a régi fajtával....az nem kellett. Elbujt inkább.

Kihoztam az új fajtát, már a zacskót rágta...

Remélem ez beválik , és az adagolással sem lesz gondom.

Nagyon várom már hogy, végre sétálni mehessünk vele....de sajnos az még pár hét.

A cica kergetés is nagyjából megszünt. Fekvő, ülő macsot  nem bánt. Bezzeg ha mennek elötte a billagő farkukkal....az olyan izgi, harapni való.

Nem baj majd leszokik erről is addig is átmozgatja a macskákat és magát is.:-)))

Előzmény: Zs. Engi (1749)
dance! Creative Commons License 2009.08.18 0 0 1820

sziasztok

gratulálok az Esztergomban elért eredményeitekhez :-)

szombaton mi beszélgettünk - tőled tudtam meg,hogy nyírni kell köszi a segítségedet :-)

üdv  Laci

Előzmény: mosolygó macik (1817)
feketepanda Creative Commons License 2009.08.17 0 0 1819
mosolygó maci:)

Azon totózok, hogy a csudába tunkoltad fel a csöpp falatnyi ebet erre a Stonehenge kőremekre??:)) Nagyon szépek ezek a nyaralós képek!

Kornél...csökkentett adag! Reggelinek vedd el a felét, estit hagyd meg.

...egy slagevő elfáradva:)

Nadyzs! Szeptemberben Kecskeméten a 2 napos CACIB-on lesznek Pandák meg én. Pontos helyszín és időpont itt: MEOE kiállítások
Előzmény: mosolygó macik (1817)
máxem Creative Commons License 2009.08.17 0 0 1818
Sziasztok!

Lolly öcsiből elveszett az úriemberség amiről régebben írtál?:) Ilyenek a pasik, védtelen csajoktól lenyúlnak mindent:) Kornél88: egykorúak a kutyáink. Hunor holnap lesz 10 hónapos. Nála is gond van az evéssel, de már beletörődtem. Kicsin állandóan ment a műsor: én nem akarok sétálni, én nem akarok kocsikázni, én nem akarok pancsizni. Ma már ha meglátja a pórázt nem lehet bírni vele, kocsiból nem akar kiszállni és állandóan a kertitóban hűsíti a fenekét. Neten azt olvastam, hogy a nagytestű kutyáknak felnőttként is jobb a 2x etetés.
mosolygó macik Creative Commons License 2009.08.17 0 0 1817

Sziasztok!

Nyaraltunk...

úsztunk a Drávában...

...úsztunk a Drávában....

...itt laktunk Harkányban...

... sokat kirándultunk...

....pancsoltunk a Dunában...

... de itthon sem unatkozunk!

kornél88 Creative Commons License 2009.08.17 0 0 1816

Sziasztok!

Lassan a Boby akkora lesz, hogy ő is tud enni már az asztalról. Salgótarján mellől származik, most lesz 10 hónapos és kb. 45-50 kg, nagyon nehéz már. Mostanában az jött rá, hogyha beállunk az udvarba a kocsival akkor neki az az első hogy be akar szállni...máskor meg úgy kellett berakni:D ja és folyamatosan kertészkedik...elviszi a kapát, lapátot, gereblyét és már a slagg is szét van rágva!:D Mikor egyedül van és hazaérünk akkor percekig futkározik körülöttünk az örömtől és ezt tök jó látni! A csipkelődésről lassacskán már leszokik hála istennek! Minden rendben vele, csak nem nagyon akar enni!!! Napi 3 pohár tápot kap összesen reggel és este! A reggelijét a teraszon szokta megkapni 8-9 óra között, amit nem igazán akar megenni. A vacsiját pedig a kennelbe kapja meg 20-21 óra között mikor megy aludni...Lehet, hogy a vacsit nem mozogja le és nehezebben emészti meg? Mondjuk, új tápot kap most, de már az előző tápot sem akarta megenni reggel! Lehet, hogy elég lenne neki napi 1x étkezés? Vagy a meleg miatt nem eszik?

Előzmény: máxem (1814)
-Lolly- Creative Commons License 2009.08.16 0 0 1815
Nálunk most nagy harc volt. Tegnap kaptak 1-1 almát, és Léda játszani akart vele, Öcsi meg természetesen enni. Ebből jó nagy balhé lett. Majd ma kaptak 1-1 hatalmas cupákot, amiből szintén vita lett. Léda letette a sajátját,Öcsi meg begyűjtötte. Ebből akkora balhé lett, hogy magam is megrémültem. El is vettük tőlük...szóval kijut az izgalomból mostanában. :) De odavagyunk értük. :)))
Előzmény: máxem (1814)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!