Keresés

Részletes keresés

Lora1213 Creative Commons License 2011.08.13 0 0 5846

Csak ősszel vágom vissza, hogy be tudjam vinni.

Előzmény: tech-pro (5845)
tech-pro Creative Commons License 2011.08.13 0 0 5845

Lehet, hogy sokat nyírsz és csak hajtásokra koncentrál?

Előzmény: Lora1213 (5844)
Lora1213 Creative Commons License 2011.08.13 0 0 5844

Ez mind háromkaréjos levél.  Mi hiányozhat neki?

Minden ősszel visszavágom, hűvösben telel. (Kb 10C) Tavasszal gyorsan kihajt, megy a tetőre. Még sosem virágzott.

tech-pro Creative Commons License 2011.08.13 0 0 5843

Metszegetni kell az edulist....

Ha háromkaréjos leveleket hoz, akkor már virágzóképes.

Előzmény: Lora1213 (5842)
Lora1213 Creative Commons License 2011.08.13 0 0 5842

Szia!  Kb 4 éves, nagy cserépben van, uborkahálóra futva sok 3-4m- es szára van, de virág sehol. Meddig érdemes várnom?

Előzmény: szaguaro (5841)
szaguaro Creative Commons License 2011.08.11 0 0 5841

Nekem régebben volt egy hatalmas maracuyám, növényház talajába kiültetve. Évente hozott 6-8 m-es hajtásokat, amiket télen vissza szoktam metszeni. Évente volt rajt min. 100 gyümi, de a töve az már vagy 5-6 cm vastag volt. Meglepően jól bírta a téli 1-2fokos éjszakai hőmérsékletet. Sztem dézsás növényként nagy mennyiséget ne várj róla!

Előzmény: Lora1213 (5830)
Luigi50 Creative Commons License 2011.08.10 0 0 5840

Szia csoer!

Hát igen, végül is nem velem mérgelődtél, igazából én azon kaptam fel a vizet, hogy végig olvastam és nem találtam semmi okát, hogy mitől lettél te ilyen mérges...Mert azért szoktunk itt veszekedni, de az mindig kezdődik valahogy :-) 

Egyébként spongyát rá, de hát ezt sjohnnal kell majd megbeszélned. 

Üdv: Lajos

Előzmény: csoer (5839)
csoer Creative Commons License 2011.08.10 0 0 5839

Tisztelt sjohn!

Nagyon kellemetlen és nehéz utólag megmagyarázni, hogy miért csinál oltári marhaságot az ember.

Én pontosan így vagyok –amiket írtam-, ilyen mocskolódó stílust én sem tudnék elviselni.

Nem lehet megmagyarázni ezt azzal sem, hogy egy bizonyos pénzintézetnél végtelenül felbosszantás után hazamentem, megnyugtatás végett beléptem a fórumba (utólag kár volt) és abszolút félreértve, értelmetlenül felkaptam a vizet.

Értelmetlenül és agyalágyúltan mocskolódtam.

Nem tudom, hogy meg lehet-e bocsátani (szerintem kétséges), de BOCSÁNATOT KÉREK!

Szégyellem a történteket és utólag nem ismerek magamra.

Szívesen venném meg nem történté tekinteni és törölni az írásokat, de nem lehet.

Gondolkoztam és gondolkozom, hogy egyáltalán van-e erkölcsi jogom a fórumban maradni.

Nagyon sajnálom és még egyszer bocsánat.

Luigi50 –nek: amikor ezeket a mocskolódó dolgokat írtam, lehet hogy nem voltam normális.

Hülye voltam, beismerem.

Hogy miért kellett ennyi idő a bocsánat kéréshez?

Ilyen goromba, alpári stílusú beszéd után, elgondolkoztató, hogy a történtek megbocsátása bocsánatkéréssel egyáltalán letudható-e?

Ha valaki úgy gondolja, lépjek le a fórumból, akkor teljesen megértve veszem a lapot.

gáborke Creative Commons License 2011.08.09 0 0 5838

A vanilia egyszerübb, kissé savanyú v. közömbös talaj, ha lehet nagyon laza orchideatalaj.

Párában gyorsabban nő egy kicsit de nem igényli túlzottan, nyáron gyenge szűrt napsütés, meleg, télen világos, 16-18 fok felett enyhe locsolás. Nyáron sem kell tocsognia, csak mértékkel locsolni.

Kakaó kicsit nehezebb. Párásítani a környezetét lehet de nem muszáj, alátett viz rá kavics és erre a cserép, de ne érjen a vizbe. Esetleg gyakori permetezés. vagy üvegház..

Min. 18 télen-nyáron, és árnyékos, de világos hely. Locsolást itt sem kell erősen csak mértékkel, főleg télen. De kiszáradnia persze nem szabad. Talaj savanyú, de minél lazább pl. perlites. Lágy viz öntözéshez. Sajna szokott 1-2 év után hiánytüneteket produkálni, mikroelemes tápozás ellenére is.

Előzmény: adam81 (5837)
adam81 Creative Commons License 2011.08.09 0 0 5837

Sziasztok!

Segítséget szeretnék tőletek kérni!Sikerült beszereznem egy kakaófát, és egy vaniliát.Légyszíves segítsetek nekem hogyan kell tartani ezeket a növényeket?A páratartalmat hogyan biztosítjátok?Télen mik az igényei a növényeknek?

Köszönettel: Ádám

Luigi50 Creative Commons License 2011.08.07 0 0 5836

Kedves csoer!

Megkérdezném, egyáltalán normális vagy? Vagy legalább lenne annyi vér ott ahol kell, hogy bocsánatot kérj, ha hülye voltál. Te kérdezel, aztán aki normálisan válaszol azt pedig minősíthetetlen hangnemben ledegradálod? Most vagy ismerd be, hogy hülye voltál, vagy nem erre a fórumra való vagy.

Egyébként Tisztelt Fórumozók , hol vagytok? Mi van veletek? Miért nem lehet az ilyen embereket kiközösíteni? Mindenkinek lehet rossz periódusa, na de azért vagyunk itt, hogy figyelmeztessük és álljunk már ki egymásért. Hát nem igaz! Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet - elméletileg.... De azért beszarinak sem kell lenni, milyen világban élünk? Elképesztő. Üdv: Lajos

Előzmény: csoer (5787)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.06 0 0 5835

Ez egy Brazil pali Picasa wbalbuma.bene egy csomó magonc kép.A Te érdeklódésed növénye is.Megjegyzéseivel a nevelésről.ezt az egyet leszedtem neked.De a szöveg miatt jobb az egész oldal meg akkor lehet kérdezni is tőlle!

Előzmény: Törölt nick (5834)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.06 0 0 5834
Előzmény: kles (5833)
kles Creative Commons License 2011.08.06 0 0 5833

Nem működik :-(

Előzmény: Törölt nick (5831)
kles Creative Commons License 2011.08.06 0 0 5832

Még nem virágzottak, csak egyévesek.

Előzmény: Lora1213 (5830)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.06 0 0 5831

Próbáld itt:

https://picasaweb.google.com/Viveiro.Arborizando/Jaboticaba

Előzmény: kles (5829)
Lora1213 Creative Commons License 2011.08.06 0 0 5830

Virágzott már Nálad  maracuja?   

Előzmény: kles (5823)
kles Creative Commons License 2011.08.05 0 0 5829

Hát igen a türelem avokádót terem. :-) Azon morfondírozom hogy a 3 avokádom közül 2-től megválnék, mivel mind a 3 egy típusba tartozik és szerzek be másfajtát. Viszont baromi gyorsan nő és nekem csak a helyet foglalja. Meg amúgyis dísznövényként tartom addig míg virágozni fog.

A brazil guavák nálam már arasznyiak voltak és valószínűleg kiszáradtak, mert hosszabb ideig nem voltam otthon és elmaradt az öntözés.Mire hazaértem már le volt kókadva az összes. :-(

A brazil cseresznyével pedig megszívtam: rendeltem magot netről aztán egy se kelt ki. :-(

A jaboticabáról olvastam hogy lassan nő: 15 év is eltelhet mire virágozni kezd. De nézzük a jó oldalát: legalább nem növi ki a teleltetőt olyan gyorsan. :-)

Előzmény: gáborke (5827)
kles Creative Commons License 2011.08.05 0 0 5828

Köszönöm szépen :-)

Előzmény: Ales. (5825)
gáborke Creative Commons License 2011.08.05 0 0 5827

Igen szourszup elég jól birja, de azért 7-10 fokban nálam elégé levélhullatott sárgulgatott, nyára visszanyerte fényét.

Mamej: szereti a meleget, inkább félárnyék,  télen a hüvösben kevés viz kell neki, de ahogy észrevettem inkább a 18 fokos teleltetést dijjaza, de kitelel 10 fokon is, de vigyázni kell a gombásodásra.

gáborke Creative Commons License 2011.08.05 0 0 5826

Na végre szép képek:)

Avokádó virágzik magról is csak idő, sajna viszont több tipust kell tartani úgyanis egy növényen a bibe elszáradása után nyilik csak a portok, igy kell pollenadó neki.

Viszont vannak nemes öntermök is.

Valamivel a brazil guave érzékenyebb de csak leheletnyivel, föleg mikor kicsi, felnött korban már vizet, szárazat birja, bár a szárazságra a nagy melegben érzékeny.

Kapri magot a neten érési időben kapni fillérekért, egy kis hideghatás kell neki, de elég jól kel.

Ha minden igaz és brazil csereszném van, akkor nem kell neki sok viz, félárnyék, télen 5-8 fokot is bírja, de azért jobb kicsit melegebben tartani.

Myrciaria retek lassan nő, vizzel óvatossan kell bánni, viszont a hideget birja.

Előzmény: kles (5824)
Ales. Creative Commons License 2011.08.05 0 0 5825

Gratulálok, szépek a növényeid!

kles Creative Commons License 2011.08.05 0 0 5824

Avokádóval kapcsolatban lenne kérdésem: a szakirodalom szerint magról nevelve is virágzik és termést hoz. A kérdésem az lenne valakinél virágzott-e vagy termett-e már magról nevelt növény. Vagy ha biztosra akarok menni akkor oltsam be?

A brazil guava nálam nem volt hosszú életű, én úgy tapasztaltam kényesebb mint a szamócaguava vagy a közönséges guava.

Kapri hajtást vagy magot hol lehet beszerezni?

Valakinek van tapasztalata brazil cseresznye (Eugenia brasiliensis) és jaboticaba (Myrcaria cauliflora) nevelésében?

kles Creative Commons License 2011.08.05 0 0 5823

A többiek:

szourszop, meglepően jó hidegtűrő

mamej, valakinek van tapasztalata tartását illetően?

cserimoja, nő mint a gomba az idei esős, párás idő jót tett neki

avokádó

marakuják, ha valakinek kell szóljon, el lehet vinni őket (már csak 2 db van)

na ő a kakukktojás: szecsuáni bors termésekkel

kles Creative Commons License 2011.08.05 0 0 5822

És íme a barbadoszi cseresznye, amelyikre különösen büszke vagyok: amióta szabadban van rövid szünetekkel tarkítva folyamatosan virágzik és egy hónapja gyümölcskötésbe és érlelésbe kezdett. Annak ellenére hogy idén kapott hideg-meleget.

kles Creative Commons License 2011.08.05 0 0 5821

lilly-pilly

szurinami cseresznye

szurinami termése

egekig növő paradicsomfa

kles Creative Commons License 2011.08.05 0 0 5820

Sziasztok!

Pár kép a guaváimról. guava

guava

szamócaguava

parga 010 Creative Commons License 2011.08.05 0 0 5819

Én is sok kaprimagot ültettem el, de csak egy kelt ki.azt átültettem mediterrán föld,marhatrágya és tőzegkeverékbe.Most még él és nő.Majd teszek fel képet róla.

sjohn Creative Commons License 2011.08.04 0 0 5818

Köszi.

A kaprinak nagyon szép virágai vannak.

A másikról gondoltam, hogy valamiféle paprika, volt is nekem tulipánpaprikám, az volt hasonló.

Előzmény: parga 010 (5816)
gáborke Creative Commons License 2011.08.04 0 0 5817

A kapri az amivel szemvedek kicsit, még nem találtam meg a megfelelő talajkeveréket, de már rajta vagyok.

Előzmény: parga 010 (5816)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!