Keresés

Részletes keresés

Modrooka Creative Commons License 2005.08.02 0 0 447

Sziasztok!

Az előbb hívott vissza az értékesítőnk. Mivel a B lépcsőház van a legjobb állapotban, ott már a héten elkezdődnek az átadások, tehát akár holnap is kaphatunk egy telefonhívást, hogy egyeztessenek velünk időpontot.:-))))))))))))))))))))))))))))))))

Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.08.01 0 0 446

Akkor már ezen a héten nem is várhatjuk, hogy készen lesznek?

Hm, én csak a garázsban vettem észre, hogy több hiány van.

Jók a képek.

Előzmény: Véső (444)
enibody Creative Commons License 2005.07.29 0 0 445
Szia, az udvar felőli részen is sárgára van festve az utolsó két emelet vagy maradt fehér?
Előzmény: Modrooka (443)
Véső Creative Commons License 2005.07.28 0 0 444
Ne aggódj, az Esztergomi út felől a teraszkorlátok továbbra sincsenek felrakva, a Véső utcai, közvetlenül az építkezés mellett lévő lépcsőház lépcsője pedig nincs burkolva. Ahogy benéztem a csupasz betonlépcső mosolygott vissza. :))))) De szerintem még a tetőkerten is bőszen dolgoznk.
Előzmény: Modrooka (443)
Modrooka Creative Commons License 2005.07.28 0 0 443

Sziasztok!

Vasárnap voltunk kint körülnézni. Remélem, azóta már a hiányzó korlátokat is pótolták és az elválasztásra is gondoltak!

Íme a képek:

Véső Creative Commons License 2005.07.28 0 0 442
Én személy szerint nem kaptam még étesítést. Két napja felhívtam az AF-et, a telefonos hölgy szokás szerint nem tudott semmit mondani, ha jól tudom, augusztus 1-jén lesz a ház műszaki átadása, utána kezdik meg a lakások átadását. 
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (441)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.07.28 0 0 441
Szóljon már, aki kapott értesítést a műszaki átadásról!!!
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.07.26 0 0 440

Tegnap jártunk ott.

A korlátok 99%-ban fent vannak, a palánkot körben elbontották.

Valakinek vannak képei az utóbbi időből?

Kért valaki légkondit?

Fedél nélkül előfizető Creative Commons License 2005.07.25 0 0 439
Nekem múlt hét közepén azt ígérték telefonon, hogy ezen a héten küldik az értesítéseket.... remélem tényleg így is lesz....
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (438)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.07.25 0 0 438

A terveken is jórészt fehér/szürke a most fehér rész. Az Esztergomi úti oldal udvar felöli részén a felső szinteken van szín, máshol nincs.

Mi is nagyon reméljük, hogy gyors használatba adást és bortoka vételt...

Értesítőt kapott valaki? Ez az uccsó hét!

Előzmény: Papagena79 (436)
fiend Creative Commons License 2005.07.23 0 0 437
A használatbavételi engedélyt csak akkor kapod kézhez h az utolsó részlet is az AF számláján van! Mindenki átvátte műszakilag a lakás, senki nem emelet lényeges kifogást (nem kell falakat bontani, újra csinálni valamit ami a lakók nagytöbbségét érintené) szóval ha minden rendben akkor adja ki az önkormányzat a lakhatási engedélyt, meg persze ha többi hivatal sem emelet kifogás (pl. tűzoltó, ÁNTSZ, rendőrség, a többire nem emlékszem még ki jön a bejárásra). No ha mindez megvan akkor bejegyeztetik a főldhivatalban a megosztásokat (nem tom mi a hivatalos neve) amikor is a saját már létező lakásod a nevedre kerül. No ha mindez megvan akkor lehet értesíteni a lakókat, hogy kötözhetnek! :-) Az a baj, hogy ha tényleg minden rendben és nincs semmi kifogása a vásárlóknak akkor is extrém esetben az egész hercehurca eltarthat 2X30 napig. Mert ugyi a hivatoloknak 30 napjuk van sőt egyes esetekben 60 arra, hogy valamit csináljanak is végre! De án azért nagyon reménykedek egy szeptember közepi költözésben!:-)
Előzmény: Fedél nélkül előfizető (435)
Papagena79 Creative Commons License 2005.07.22 0 0 436

Hali!

Én ezelőtt kb 3 héttel kérdeztem rá a festésre, akkor annyi volt a válasz, hogy: "attól tartok, így fog maradni....."

Én úgy voltam vele, hogy ha ennyi lesz minden, amit nem szerződés szerint teljesítenek, akkor OK, különben majd balhézok....

Előzmény: Tuskeboki es Tsa (434)
Fedél nélkül előfizető Creative Commons License 2005.07.22 0 0 435
Modrooka,

A szerződésben az áll, hogy az utolsó vételárrészlet kifizetését követően, a használatavételi engedély birtokában történik meg a lakás birtokbaadása. Ezzel én is tisztában voltam, csak azt nem tudtam, hogy a használatbavételi engedély megszerzése 1-1,5 hónapig fog nekik tartani a műszaki átadást követően.

Egyébként ma jártam arra, megcsinálták a járdát a ház körül, felszerelték a garázsajtót, és a bejáratok környéke is késznek látszik.... közben komolyan csinálják a második ütemet is....
Előzmény: Modrooka (431)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.07.22 0 0 434

Kérdezzétek már meg! Ma megnézem a réges-régen kapott prospektust, hogy tervezték a festést.

Állítólag a kivitelező már átadta (vagy nagyon közel van hozzá) az épületet, de nem megbízható a forrás.

Előzmény: enibody (433)
enibody Creative Commons License 2005.07.22 0 0 433
Remélem, hogy el lesznek választva, bár múltkor nem úgy tűnt... Nálunk is teljesen egyben van azon a szinten az erkély, érdekes lenne, ha mindenki keresztül-kasul sétálgathatna a lakások előtt :)))))
Előzmény: fiend (426)
enibody Creative Commons License 2005.07.22 0 0 432
Én meg mindkettőre értettem :). A fehér falakra meg az erkélyes elválasztásokra is.
Előzmény: Papagena79 (428)
Modrooka Creative Commons License 2005.07.22 0 0 431

Kedves Fedél nélküli előfizető!

Nekünk ezt tavaly, szerződéskötés előtt  mind elmondták...

Előzmény: Fedél nélkül előfizető (429)
zzoltan Creative Commons License 2005.07.22 0 0 430
Eredetileg nem sima fehérre tervezték?

Mi az albérletünkből pont a Véső utcai frontra látunk rá, az gyönyörű. De a kert felöli rész elég "csupaszra" sikerült.
Előzmény: Papagena79 (428)
Fedél nélkül előfizető Creative Commons License 2005.07.21 0 0 429
Szia Fiend!

Nem akarom elvinni a témát az autógyártás rejtelmei felé, de egészen konkrétan tudom, hogy egy alkatrész beszállító magyarországon konkrétan így gyártja az alkatrészeket a felsorolt márkákhoz ahogy leírtam :-) Nyílván én sem úgy gondoltam, hogy minden alkatrész így készül, csak amik teljlesen egyformák a különböző típusoknál.... De mind1, legyen neked igazad, Te biztosan jobban tudod.....

más:

Egyébként ma beszéltem az AF irodával, és azt ígérték, hogy jövő héten küldik ki az értesítéseket a ház elkészültéről, augusztusban lesznek a műszaki átadások, viszont a birtokbaadás azért is lesz szeptember körül, mert a használatbavételi engedély még nem lesz meg az átadások során. Ami azt jelenti, hogy ha (nagyon optimista esetet feltételezve) semmi hibát nem találunk az átadáskor, és gyorsan átutaljuk a maradék részletet akkor sem költözhetünk hamarabb.... :-(
Előzmény: fiend (420)
Papagena79 Creative Commons License 2005.07.21 0 0 428
:-))) jaaaa, én nem erre a leválasztásra értettem, hanem arra, hogy fehérek a falak...:-)
Előzmény: enibody (425)
zzoltan Creative Commons License 2005.07.21 0 0 427
Az a szomorú, hogy nálunk a Horizontban is ezt mondták, hogy "majd el lesznek választva valahogyan". Pedig a tervező szerintem egyértelműen meghatározta az elválasztás módját és anyagát.
Előzmény: fiend (426)
fiend Creative Commons License 2005.07.21 0 0 426
Nekünk azt mondták, hogy az erkélyek el lesznek választva egymástól valami módon. Szerintem kb. egy eternit fallal vagy valami ilyesmivel. Azt mondták, hogymindenképp el lesz szigetelve egymástól valami módon a két erkély ami egyben van (legalábbis nálunk). MOndjuk célszerű is mivel a szomszéd lepcsőházban lakóval lenne közös az erkély!:-)
Előzmény: enibody (425)
enibody Creative Commons License 2005.07.21 0 0 425
Akkor nem lesz elválasztva??? :( Vonalzóval fogjuk meghúzni a határt? :)))))))
Előzmény: Papagena79 (424)
Papagena79 Creative Commons License 2005.07.20 0 0 424
Én is felvetettem már ezt az értékesítőknek, de csak széttárták a kezüket....Mellesleg a látványterven sem így volt....
Előzmény: enibody (423)
enibody Creative Commons License 2005.07.20 0 0 423
Nekem is ez a bajom az udvarival, hogy teljesen fehér, az én lakásom pont arra a részére esik. Valami izgalmat vihettek volna bele, csinálhatták volna úgy, mint a Véső utca udvari részét... :) Ja még azt néztem a legutolsó fényképeken, hogy vajon az erkélyeket elválasztják valamivel? Remélem, igen...
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (421)
Nőgyógyász Creative Commons License 2005.07.19 0 0 422
Candy hűtőt használok már vagy fél éve, és meg vagyok vele elégedve. Eredetileg Whirlpool-ban gondolkodtam, de kicsit elszabták a konyhámat, és csak 55 centis fért be, Whirlpool-nak meg olyanja szabadonálló kivitelben nincs.
Előzmény: Bluenose (413)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.07.19 0 0 421

Na, ezért jó a IV-en, nem érhet meglepetés! :-)

Azt néztétek, hogy a lépcsőház felső szintjém tudunk-e szellőztetni, mert mintha nem lenne nyitható ablak ott. Azért volna jó az ablak, mert a meleg felszáll és akkor megreked a felső szinten, ami ott igen zavaró lehet.

Télleg szépen haladnak, a Dunára merőleges homlokzat szép, de sajnálom, hogy a többi, főleg az udvari szinte teljesen fehér. Vagy ezt még festik?

Nagyon csábító reklámfelületnek tűnik a tűzfal, ha végül úgy döntünk, hogy kiadjuk, nehogy olcsó legyen. ;-)

Előzmény: enibody (419)
fiend Creative Commons License 2005.07.19 0 0 420
Szia!

Az autós hasonlatod nem az igazi! Már csak azért sem mert pl. a WV és a Skoda nem igazán egy tőről szakadnak!:-) Sőt a Skodáknál próbálják ki az új fejlesztéseket. A Seat-ról nincs összehasonlítási alapom de az tuti, hogy nem úgykészülnek az autók, hogy amelyik gyártósor kezd elkopni a VW-nél azon kezdik el gyártani a Seat-ot és utána a Skodákat mert akkor nem jelenhetne meg egyidőben ugyanazon méretbeli autó csak az összes gyártmányból! Arról nem is beszélve, hogy a Csehországi Skoda a VW kutató, fejlesztő bázisa!:-) És ott készülnek az újabb autók majd ezeket a fejlesztéseket veszi át kicsicsázva a VW!:-) Arrol nem is beszélve, hogy pl. az Audiban nem igazán van olyan alkatrész ami legalább nagyvonalakban hasonlítana a Skoda Fábia-ban találhatóra! Max. egy két csavar, vagy műanyag dugó!:-)Bár még ez sem teljesen mert az Audikban ha jól melékszem torx csavarok vannak a Skodákban meg sima 8 szegletű imuszok!:-)

Egyébkénet az igaz, hogy egy gyártócsoporton bellül készülnek csak más paraméterekkel és más a megcélzott vásárlóközönség így a mínőségi politika is más más!

Visszatérve a háztartási gépewkhez az AEG, Whirpool, Elektrolux ami egy cégcsoporthoz tartozik. És itt nem is egy helyen történnek a különböző háztartási gépek gyártása. Az AEG csak németországban gyárt ha jól tudom a Whirpool hüttőket meg Lengyelországban de ez nem 100 % csak mintha valahol olvastam volna! :-) A Candy egy másik cégcsoport terméke! :-) És kb. az AEG szinvonalú termékek közé tratozik a paraméterei alapján bár annál egy kicsit olcsóbb viszont a Whirpoolnál kicsit drágább! :-)

Előzmény: Fedél nélkül előfizető (415)
enibody Creative Commons License 2005.07.19 0 0 419
Szia, e-mail-ben érdeklődtem az átadás kapcsán és emeletenként haladnak lentről felfelé. Mivel én a 6.-on leszek, ezért csak augusztus végén kerülök sorra :(.
Előzmény: Fedél nélkül előfizető (415)
zzoltan Creative Commons License 2005.07.19 0 0 418
Nézzél körül több helyen, mert mi is egy bizonyos típusú hűtőt kerestünk, és szinte mindenhol 135-140 eFt volt. Végül 84 eFt-ért sikerült megvennünk.
Előzmény: Bluenose (417)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!