Az ideálisnak látszó megoldás talán egy kis Leica cl lett volna, de bizonyos okok miatt (20x szorzó) a Canon Canonet QL19 GIII lett a választás, a héten érkezik országon belülről, részemről nagy várakozás előzi meg. Yashica electrom volt, szerettem is de nagy batárnak éreztem, ugy tűnik a Canonet joval kisebb (igazábol egy nekem nagyon bevált Minolta XE7 , 1,8/35 üveggel nagyon finom darabot fogja helyettesiteni a mindennapi használatban) Így képről nagyon "handy", aztán majd meglátom
Szia ! nem próbáltam, cipőkellékboltban vittem egy igen régi (kb. 1942 évi) bőr tárgyat és mutattam az állapotát. Ott ajánlották a bőrolajat, nem volt olcsó igaz.
Másfél deci 600ft.
Nagyon jó, de nem azonnali eredményt értem el vele. Az anyag igazán borzalmas állapotú volt, a rugalmasságát visszakapta, és esztétikailag is nagyságrendekkel jobban néz ki, habár a lényeg az volt, hogy egyáltalán menthető-e.
Egy nem túl sérült anyagnál amolyan frissítésre, állagmegóvásra kiváló, és azonnali eléggé látványos eredményt produkál.
A bőrbevonatú bútorokhoz is ilyen anyagot használnak.
Nagyon szépen köszönöm a felajánlást, szívesen élnék is vele, de (ha addíg nem sikerül szerezni) halasszuk a dolgot tavaszra.
Most észak Tirolban, Achenkirch faluban vagyunk, lassan egy hónapja. Ha minden jól megy, akkor jövő április végéig maradunk a Párommal. Ide biztosan nagyon drága lenne csomagot küldeni, a Kristall is a szobaszomszédomon segítségével jutott el hozzám.
Történt egy kis galiba az autómmal, és ha már a szomszéd elhozta a cserealkatrészt,meg a szerszámokat akkor kihasználtam a lehetőséget és odatetettem a pakkba a fényképezőt rejtő csomagot is. Így legalább van egy igazi fényképező is nálam, mégha nem is működik éppen:)
sztem barhol lehet kapni nem egy olyan nagy kuriozum, ami a nagyobb gond hogy eleg draga (a valodi borre valo), plane ha csak a fenykepezo tok miatt kell.
Sajna bőrápoló viasz nincs a közelemben. Cipőkrémen és kézkrémen kívül mást most nem tudok előkeríteni, így várok vele a tavaszig. Addíg meg elnézegetm a jelenlegi állapotában. Amúgy maga a gép is szervízre vár, de ez nem olyan nagy baj. Külsőre elfogadható állapotú és nem volt drága.
esetleg ha megelegedsz a nem cserelheto obikkal es ragaszkodsz a leicahoz, akkor minilux vagy minilux zoom. multkor volt egy borzen, egesz olcson, de kiprobalni nem tudtam elem hijjan. aszongyak az egyik legcsendesebb kisfilmes gep (bar a hexar af-nel nincs csendesebb), igazabol csak egy baj van vele, nincs teljesen manualis expoziciovezerlese.
hat pedig ha M-es kell akkor ebay. itthon nagyon ritka. ebayon meg latni az arakat. ha ebay nem jatszik akkor becsben ott a leicashop.com. normalis araik vannak, meg is nezheted mindet, akar online megveheted, de becs nincs messze erdemes ellatogatni mert jo hely (az ar persze mihez kepest normalis, de mondjuk europai ebayhoz).
kozelmultban volt egy M4-P a vateran de sztem nem ment el, ki tudja mennyi volt a tenyleges, mire szamitott az elado.
azert ha valoban M-esben gondolkodsz akkor erdemes koruljarni a temat mert latszolag keves tipus van, de valojaban nagyon sok az elteres amik egesz apro dolgokban nyilvanulhatnak meg.
soosban van egy md de az ugye nem az igazi, mert nincs benne tavmero.
az R3 az slr, szoval nem tom azt direkt irtad e, mondjuk en leicabol nem vennek slr-t, vagy ha megis akkor R8.
cl az nem valami jol sikerult darab, volt egy a vateran de nem tom vegul elment e, lenyeg hogy az elado nagyon etette a nepet (mar csak a stilusa se tetszett), es borzaszto hosszu lejarati idovel tette fel (talan megvan meg a linkje itt a topicban).
arrol meg mar nem is szolok, hogy nezz utana az objektiv araknak, mert a kovetkezo meglepi az lesz;)
Mennyibe kerül manapság egy M2, vagy M3-as Leica? Vagy esetleg egy R3-as, vagy netalán egy CL? Illetve, hogy hol lehet megtalálni ezeket a gépeket? Van egy Leica Digilux 2 gépem ami minden igényemet kielégíti digitális téren és gondolkodtam egy filmes változat beszerzésén.
Csak vicc volt, mindenképp eladom, mert ilyesmiből finanszírozom az egyéb gyűjtési mániáimat! A fényképezőképek is tetszenek, de részben mert nem értek hozzájuk, másrészt, még egy hobbi, és otthon vehetem az "útilaput" sajnos teljes joggal...:)
Köszönöm, ez korrektnek látszik! Sajnos én is így látom, de nem akartam az ebay-el szórakozni de úgy nézem, az marad... Van egy Leningrádom, de kissé macerás lenne filmel szórakoznom, a D90-en meg hülyén nézne ki...:)
hat nem egyszeru dolog az ilyet itthon araban eladni. eleg megnezni a vateran mi tortenik ha felkerul egy leica valami, egybol raugranak lehuzos szovegekkel stb-stb. itthon kicsi a kereslet, az is belterjes, es persze mindenki xarerhugye akarja megvenni (foleg ha az elado nem ert hozza). en azt mondom nezd meg a nemet ebay arakat, mennyiert szokott elmenni hasonlo allapotu es koru, az jo iranyarnak (minusz koltsegek). de ha penzt is akarsz erte akkor legjobb ha az ebay topicban keresel olyat aki nemi jutalek fejeben felteszi neked. valoszinuleg nem fog egyhamar elmenni mert anyira nem ritka darab. de sztem akkor jarsz a legjobban ha veszel hozza par e ft-ert egy ruszki gepet es kiprobalod, vagy ha van valami digit milc-ed, akkor ahhoz veszel egy ltm adaptert es hasznalod azon ;)
Bocs, de mivel elektronikát kínáltál, az hittem egy pillanatra, hogy ismersz az audiolandról!:) Én gyűjtök audio cuccokat, de csak különleges, ritka darabokat, főleg orsós magnókat...