Keresés

Részletes keresés

Pelican Creative Commons License 2003.09.06 0 0 601
a magyar túristák túlnyomó többsége kizárólag Görög,Török,Túnéziai,Egyiptomi és olasz élményekről mesél. Egyszerüen nem hiszem el,hogy nincs más alternatíva...
Ne is hidd. Ott van pl. Horvátország...
Előzmény: Törölt nick (600)
szedmák bakter Creative Commons License 2003.09.06 0 0 599
A hattyút meg lehet enni?Ínyencfalat lehet...
Előzmény: Törölt nick (597)
alha Creative Commons License 2003.09.06 0 0 598
Ugye csak viccelsz?
Mikor is voltal a csaszarvarosban?Megkerdeztem egy-ket osztrakot,ilyet meg senki se hallott.
Becs ovarosaban nincsenek hattyuk.

A szot igy mondjak ki,leirva meg nem lattam.
"csuzs" az u-ra teve a hangsulyt,ez egy olyan szleng,nem talalhato a szotarban.

Előzmény: Törölt nick (597)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2003.09.06 0 0 596

"Az osztrakoknak van egy durva,megalazo szava a sötetebbbörü /ezen a Balkaniakat,arabokat,es törököket ertik/külföldiekre."

Mi ez a szo'?

Előzmény: alha (595)
alha Creative Commons License 2003.09.06 0 0 595
Hat en nem tudom hol lettek volna hattyuk a Burg elött,a szökökutban?Azt ketlem,to pedig nincs a Burgnal.
Az osztrakoknak van egy durva,megalazo szava a sötetebbbörü /ezen a Balkaniakat,arabokat,es törököket ertik/külföldiekre.Hal istennek egy magyarra sose mondanak,mi nem szamitunk bele.Amugy is naluk az elsö helyen allunk "kedvelem listan",utanunk a csehek,szlovakok,stb.
Azert jo volt valamire a Monarchia.
Előzmény: alpár (594)
alpár Creative Commons License 2003.09.06 0 0 594
"Bécsben a Burg elől megették a hattyúkat"
Ez így történt!
Előzmény: sxofofazzfmxe8sdpouooaőúüwükuz7utosjcossful (589)
Hogyisvanez Creative Commons License 2003.09.05 0 0 593
Szerintem sem lenne jó nekiállni más népek cikizésének, mert sajna a nagy magyar fennsőbbségi érzés teljesen indokolatlan.
Örömködjünk bunkó honfitársainkon, és addig örüljünk, amíg nem tudjuk, milyen véleménnyel vannak a külföldiek a magyarokról (autólopás, trükkös tolvajok, vendéglői átb@szások, közbiztonság(talan)ság stb). Sajnos nagyon "elbunkósodtunk" és az általunk úgy lesajnált balkáni jelzőt sem biztos, hogy indokolt manapság használnunk, legalábbis másokra.
alpesi Creative Commons License 2003.09.05 0 0 592
Bele olvasgatva a topicba igen jókat derültem, de sajna nem csak utazás közben vagyunk toplákok, hanem........!!!!
bopat Creative Commons License 2003.09.05 0 0 591
Ez jóóóóóóóóóóóóó.....:)))))))
Előzmény: sxofofazzfmxe8sdpouooaőúüwükuz7utosjcossful (590)
sxofofazzfmxe8sdpouooaőúüwükuz7utosjcossful Creative Commons License 2003.09.05 0 0 590
Igen, előbbre, "mi" nem az ablaktörlőt lopjuk el, hanem az egész autót.
Előzmény: lamed (585)
sxofofazzfmxe8sdpouooaőúüwükuz7utosjcossful Creative Commons License 2003.09.05 0 0 589
Legfeljebb a köreidben! Mi szükség az ilyen marhaságok terjesztésére?:-/
Előzmény: bogyó (588)
bogyó Creative Commons License 2003.09.05 0 0 588
92ben a román állampolgárokat azért (is) utasították ki állítólag az ojrópai unjóból, mert Bécsben a Burg elől megették a hattyúkat. Tüzet raktak a suttyó oltyánok, és vacsiztak egy jót. Legalábbis Romániában ez a nézet tartja magát a mai napig.
asx Creative Commons License 2003.09.05 0 0 587
"Ha valami nem volt szögesdrót-aknamezővel körbekerítve, akkor azt valószínűleg nem is tartotta fontosnak a tulaj..."

Te jó ég! Mi lesz, ha ezek az emberek véletlenül Hollandiába, vagy Belgiumba tévednek? Mert arra fele nem nagyon van kerítés a házak körül...

Fatboy Slim Creative Commons License 2003.09.05 0 0 586
Ja. namost, mindehhez még vedd az öltözeteket.
hihhhetetlenek voltak. a tuiristák felé intézett rajzon is egy papucsos, félmeztelen, szalmakalapos arc volt, amint menti kifelé a kajákat az étteremből.
reggelinél egyébként kakaót is töltöttek saját üvegbe és eliszkoltak vele.
öltözet: egy sörpocak felett egy kinőtt kockás ing, bőr malacrózsaszínre sülve, sort kicsit kinőve, a két fokhagyma egy kicsit kifigyelt belőle, vietnámi ujjbevágós papucs amiben általában mezitláb vagy baszom nagy fehér zokniban volt a lébfej, szalmakalap.
stimmt?
lamed Creative Commons License 2003.09.05 0 0 585
Igen, lassan-lassan átalakulnak a dolgok. Az átkosban (mármint a "szoc" időszakban) mindenki foggal-körömmel őrizte a nehezen megszerzett dolgait. Ha valami nem volt szögesdrót-aknamezővel körbekerítve, akkor azt valószínűleg nem is tartotta fontosnak a tulaj, így talán bocsánatos bűn volt elvinni. Ebből kiindulva nem is értik, hogy miért probléma ellopni a kaját a svédasztalról. Hiszen nem őrzik, tehát el lehet vinni. El kell telni még egy kis időnek ahhoz, hogy ez belülről jöjjön, hogy azért nem lopom el, mert az nem az enyém.
Lásd: nehogymá' ne vegyem el, ha egyszer az "utcán hever" a pékáru.
Mi talán már előbbre járunk ezen a téren, mint pl. a románok vagy ukránok. Egy erdélyi magyar ismerősöm a Magyarországra való áttelepülése után még kb. egy évig mindig levette az ablaktörlőket a kocsijáról éjszakára, hogy el ne lopják azokat. Szerintem ha hamarabb elkoptak volna, gond nélkül levette volna valamelyik parkoló kocsiról a "pótalkatrészt". Ma - évekkel később - már biztosan meg sem fordul ilyesmi a fejében.
Előzmény: Fatboy Slim (583)
jedilovag Creative Commons License 2003.09.05 0 0 584
olaszosan vagy magyarosan szeretnéd elkészíteni?
;-)
Előzmény: Törölt nick (573)
Fatboy Slim Creative Commons License 2003.09.05 0 0 583
Bakker, esküszöm, szinte szóról szóra ugyanezt a jelenetet láttam szintén Horvátországba, csak csehektől. egy dubrovnyiki szállodából figyeltük végig, ahogy megérkeztek hangos csinnadrattával, szalmakalapban, hangos zenével, stb. Ahogy kell. ebben a topikban szinte klasszikusnak számítanak. a nagy Chrysler Vanból kiszáll vagy 8 arc cseh focifrizurával, leakasztják az utánfutót, arról leveszik a jet skit és máris vízre teszik. asszem, kb éjfél volt.
innentől kezdve minden nap végigment az öböl partjai mentén az arc és végigintegette az utat a kint rá áhitattal, tátott szájjal leső, zömében cseh turistacsoportnak. egy két cseh hölgy még a melltartóját is villámgyorsan levette és állva napozott, hátha Jiri Szkukalek rájuk tekint csak egyszer.
óriási jelenetek voltak ezek.
akartam egyébként ezerszer mondani, hogy azokat a hülyeségeket, amiket magunkra írtunk, abszolút nem sajátunk, hanem a volt szoc. blokk turistáié.
hogy is lehetne ez másképp ugye.
legutóbb a costa bravai szállodánkban figyeltem, hogy pl. a szlovákokkal sokkal több volt a baj, mint velünk. a szállodában már (!!!) ki sem volt írva magyarul, hogy kaját nem szabad a reggelizőből kivinni. lengyelül, oroszul, szlovákul és csehül igen. ugyanez a folyamat van Ausztriában is egyébként.
ilyenkor büszke vagyok :))

Előzmény: Törölt nick (579)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.05 0 0 582
Én meg egy lumpenproletár:-)
Előzmény: Fatboy Slim (553)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.05 0 0 581
Lehet, hogy OFF, de megérdemli a reklámot:-)
Előzmény: bogyó (550)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.05 0 0 580
Ez naaaggyon állat lehetett, még most is rázkódom a röhögéstől!:-)

Amúgy Marokkóban is láttam néhány példányt a magyar turista nevű "állatfajból", úgy zabáltak, hogy 4-en felpakolták a tányérra a 200 emberre szánt kaja felét, mintha elvennék előlük, aztán persze nem tudták megenni. Ráadásul csámcsogva zabáltak, repült a sok morzsa és kiabáltak közben.

Szicíliában meg a reggelire szánt narancsléből töltöttek (más példányok) ásványvizes palackokba jó két litert, majd ezt a part menti bár teraszán fogyasztották el, a tulaj nagy "örömére". Természetesen helyben semmit sem vettek. "Szerencsére" a tulaj még nem ismerte a magyarokat, így némi mutogatás után csak legyintett rájuk:-(

Előzmény: brigi88 (529)
asx Creative Commons License 2003.09.04 0 0 578
off:

kérdeztek, válaszoltam...

on:

Előzmény: bopat (577)
bopat Creative Commons License 2003.09.04 0 0 577
UTAZIK A MAGYAR
nem

FŐZ A MAGYAR
vagy

ESZIK A MAGYAR

LEGYEN MÁR ON is ez a topic...

Előzmény: asx (576)
asx Creative Commons License 2003.09.04 0 0 576
Kreol Vörössügér (Barbados)

Hozzávalók:
1 tojás
3 limetta
4 ek. kókusztej (nem cukrozott!)

cukor
Cayenne-bors
130g liszt
Tabasco
2 gerezd fokhagyma
1 csomag koriander
80g tavaszi hagyma
1/2 piros peperoni
4 ek. narancslé
2 ek. szezámolaj
2 vörössügér filé (vagy heck filé :-)

Elkészítése:
A tojást szétválasztjuk, a fehérjét hidegre tesszük. Egy limettát forróvizben (!) lemosunk, majd a héját lereszeljük, utána mind a háromból kifacsarjuk a levét.
Tojássárgája, kókusztej, limettahéj, 2 ek. limettalé, 3 ek. víz, 2 csipet só, 1 csipet cukor és egy kevés Cayenne-bors egy tálba kerül, majd összekeverjük. Hozzáteszünk 100g lisztet és az egészet jól összegyúrjuk. 20-30 percig kelni hagyjuk.
Halfiléket hidegvízben leöblítjük, majd konyhapapírral leitatjuk a vizet róla és 5cm hosszú csíkokra vágjuk. 4 ek. limettalét és kevés Tabascot összekeverünk, a meghámozott és kipréselt fokhagymát hozzátesszük és a halat marinírozzuk vele.

A dipphez korandert és tavszihagymát megmosunk. Koranderlevelet és a hagymát apróra vágjuk. Peperónit hosszában elvágjuk, kimagozzuk, megmossuk és karikára vágjuk. Az egészet 4 ek. limettalével a narancslével, szezámolajjal, kevés sóval és cukorral összekeverjük.

Tojásfehérjét keményre verjük, majd először a felét utána a maradékot elkeverjük a tésztával. Egy mély serpenyőben bőségesen olajat hevítünk. Halcsíkokat a maradék 30g lisztben megforgatjuk majd áthúzzuk a tésztán, lecsöpögtetjük és a forró olajban kb. 5 percig ropogósra sütjük.

A koriander dippel tálaljuk.

Jóétvágyat hozzá!

Vagy készítsd el magyarosan, csinálj belőle pörköltet! :)))

bogyó Creative Commons License 2003.09.04 0 0 575
Szerintem simán fokhagymás olajjal kenegetve, de lehet marinirozva is.
szedmák bakter Creative Commons License 2003.09.04 0 0 574
Hehe..erről eszembe jutott egy osztálytársam.Kint síeltünk Szlovákiában,majd elhatároztuk,hogy virslit kajálunk.Beálltunk a sorba,a srác meg elkezdett kioktatni minket,hogy nem szabad magyarul beszélni,mert akkor a szlovák eladó nem szolgál ki...Be is állt nagyképűen a sorba,mi meg jókat röhögtünk rajta,és kommentáltuk magyarul.Sorrakerül,a lehető legválasztékosabban mondja az eladónak:"-Zweimal wurst bitte" (Megjegyzem,németből egyébként majd hogy meg nem bukott..)
Csaj biccent,mire a tag felénkfordul és lelkendezve:"-Ugye megmondtam,b@zmeg.."..:-D
Előzmény: jedilovag (571)
loi-loi Creative Commons License 2003.09.04 0 0 572
A választóvíz nem a magyar és más turisták között van, hanem a bunkó és kulturált emberek között. Ami ugyebár nem nemzetiség-függő. Én kerülöm az olyan helyeket, ahol sok magyar fordul meg, mert törvényszerűen akad köztük bunkó. És egy magyar bunkó jobban zavar, mint eg külföldi, akinem nem értem a bunkóságát. De nem gondolom azt, hogy a bunkómagyar magyarsága miatt kellene szégyellni a magamét.

Rengeteg csodálatos hely van a világon, ahová kevés turista jár, sok hely közülük meglepően közel van. Az életem rövid ahhoz, hogy mindenhová eljussak, ígyhát válogatok, és a fő szempont a hely eldugottsága. Megéri.

jedilovag Creative Commons License 2003.09.04 0 0 571
lehet hogy írtam már: nagyméretű 130 kilós honfitársunk száguld le a szlovák hófedte pályán és kezdő sielő lévén, ügyelve mások testi épségére torkaszakadtából üvölti: POZOR, BAZMEG POZOR!!!
:)))
Előzmény: szedmák bakter (570)
szedmák bakter Creative Commons License 2003.09.04 0 0 570
Úgy látszik így ősz felé leáldozóban az új sztoriknak..na nem baj,pár hónap,és lehet gyűjteni a síelős sztorikat!
Előzmény: AliceCsodaországban (569)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.09.03 0 0 569
of:
KÖNYÖRGÖM NEM LEHETNE MÁR ELSZAKADNI A KAJÁKTÓL???

(látszik, hogy milyen bugris nép vagyunk, mihelyst valaki bedob valami ételreceptet már mindenki csak a kajáról beszél... pedig olyan sok jó kis sztorit olvastam előtte)

Kérem hogy aki a különböző népek konyhájáról akar írni vagy veszekedni menjen át a konyha fórumba, ott lelkes fogadtatásra fog találni!

on:
Na szóval kinek is van jó kis sztorija arról, hogy hazánfiai hogyan öregbítik a MI Hazánk hírnevét? Ide vele!!! :-)

asx Creative Commons License 2003.09.03 0 0 568
"az olasz konyháról is vannak mélyebb ismereteim (nem csak a pizza meg a spagetti, csak sarkítottam a véleményem)"

Ez érdekes...

Előzmény: Széllovas Tomika (561)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!