a magyar túristák túlnyomó többsége kizárólag Görög,Török,Túnéziai,Egyiptomi és olasz élményekről mesél. Egyszerüen nem hiszem el,hogy nincs más alternatíva... Ne is hidd. Ott van pl. Horvátország...
Hat en nem tudom hol lettek volna hattyuk a Burg elött,a szökökutban?Azt ketlem,to pedig nincs a Burgnal.
Az osztrakoknak van egy durva,megalazo szava a sötetebbbörü /ezen a Balkaniakat,arabokat,es törököket ertik/külföldiekre.Hal istennek egy magyarra sose mondanak,mi nem szamitunk bele.Amugy is naluk az elsö helyen allunk "kedvelem listan",utanunk a csehek,szlovakok,stb.
Azert jo volt valamire a Monarchia.
Szerintem sem lenne jó nekiállni más népek cikizésének, mert sajna a nagy magyar fennsőbbségi érzés teljesen indokolatlan.
Örömködjünk bunkó honfitársainkon, és addig örüljünk, amíg nem tudjuk, milyen véleménnyel vannak a külföldiek a magyarokról (autólopás, trükkös tolvajok, vendéglői átb@szások, közbiztonság(talan)ság stb). Sajnos nagyon "elbunkósodtunk" és az általunk úgy lesajnált balkáni jelzőt sem biztos, hogy indokolt manapság használnunk, legalábbis másokra.
92ben a román állampolgárokat azért (is) utasították ki állítólag az ojrópai unjóból, mert Bécsben a Burg elől megették a hattyúkat. Tüzet raktak a suttyó oltyánok, és vacsiztak egy jót. Legalábbis Romániában ez a nézet tartja magát a mai napig.
Ja. namost, mindehhez még vedd az öltözeteket.
hihhhetetlenek voltak. a tuiristák felé intézett rajzon is egy papucsos, félmeztelen, szalmakalapos arc volt, amint menti kifelé a kajákat az étteremből.
reggelinél egyébként kakaót is töltöttek saját üvegbe és eliszkoltak vele.
öltözet: egy sörpocak felett egy kinőtt kockás ing, bőr malacrózsaszínre sülve, sort kicsit kinőve, a két fokhagyma egy kicsit kifigyelt belőle, vietnámi ujjbevágós papucs amiben általában mezitláb vagy baszom nagy fehér zokniban volt a lébfej, szalmakalap.
stimmt?
Igen, lassan-lassan átalakulnak a dolgok. Az átkosban (mármint a "szoc" időszakban) mindenki foggal-körömmel őrizte a nehezen megszerzett dolgait. Ha valami nem volt szögesdrót-aknamezővel körbekerítve, akkor azt valószínűleg nem is tartotta fontosnak a tulaj, így talán bocsánatos bűn volt elvinni. Ebből kiindulva nem is értik, hogy miért probléma ellopni a kaját a svédasztalról. Hiszen nem őrzik, tehát el lehet vinni. El kell telni még egy kis időnek ahhoz, hogy ez belülről jöjjön, hogy azért nem lopom el, mert az nem az enyém.
Lásd: nehogymá' ne vegyem el, ha egyszer az "utcán hever" a pékáru.
Mi talán már előbbre járunk ezen a téren, mint pl. a románok vagy ukránok. Egy erdélyi magyar ismerősöm a Magyarországra való áttelepülése után még kb. egy évig mindig levette az ablaktörlőket a kocsijáról éjszakára, hogy el ne lopják azokat. Szerintem ha hamarabb elkoptak volna, gond nélkül levette volna valamelyik parkoló kocsiról a "pótalkatrészt". Ma - évekkel később - már biztosan meg sem fordul ilyesmi a fejében.
Bakker, esküszöm, szinte szóról szóra ugyanezt a jelenetet láttam szintén Horvátországba, csak csehektől. egy dubrovnyiki szállodából figyeltük végig, ahogy megérkeztek hangos csinnadrattával, szalmakalapban, hangos zenével, stb. Ahogy kell. ebben a topikban szinte klasszikusnak számítanak. a nagy Chrysler Vanból kiszáll vagy 8 arc cseh focifrizurával, leakasztják az utánfutót, arról leveszik a jet skit és máris vízre teszik. asszem, kb éjfél volt.
innentől kezdve minden nap végigment az öböl partjai mentén az arc és végigintegette az utat a kint rá áhitattal, tátott szájjal leső, zömében cseh turistacsoportnak. egy két cseh hölgy még a melltartóját is villámgyorsan levette és állva napozott, hátha Jiri Szkukalek rájuk tekint csak egyszer.
óriási jelenetek voltak ezek.
akartam egyébként ezerszer mondani, hogy azokat a hülyeségeket, amiket magunkra írtunk, abszolút nem sajátunk, hanem a volt szoc. blokk turistáié.
hogy is lehetne ez másképp ugye.
legutóbb a costa bravai szállodánkban figyeltem, hogy pl. a szlovákokkal sokkal több volt a baj, mint velünk. a szállodában már (!!!) ki sem volt írva magyarul, hogy kaját nem szabad a reggelizőből kivinni. lengyelül, oroszul, szlovákul és csehül igen. ugyanez a folyamat van Ausztriában is egyébként.
ilyenkor büszke vagyok :))
Ez naaaggyon állat lehetett, még most is rázkódom a röhögéstől!:-)
Amúgy Marokkóban is láttam néhány példányt a magyar turista nevű "állatfajból", úgy zabáltak, hogy 4-en felpakolták a tányérra a 200 emberre szánt kaja felét, mintha elvennék előlük, aztán persze nem tudták megenni. Ráadásul csámcsogva zabáltak, repült a sok morzsa és kiabáltak közben.
Szicíliában meg a reggelire szánt narancsléből töltöttek (más példányok) ásványvizes palackokba jó két litert, majd ezt a part menti bár teraszán fogyasztották el, a tulaj nagy "örömére". Természetesen helyben semmit sem vettek. "Szerencsére" a tulaj még nem ismerte a magyarokat, így némi mutogatás után csak legyintett rájuk:-(
Elkészítése:
A tojást szétválasztjuk, a fehérjét hidegre tesszük. Egy limettát forróvizben (!) lemosunk, majd a héját lereszeljük, utána mind a háromból kifacsarjuk a levét.
Tojássárgája, kókusztej, limettahéj, 2 ek. limettalé, 3 ek. víz, 2 csipet só, 1 csipet cukor és egy kevés Cayenne-bors egy tálba kerül, majd összekeverjük. Hozzáteszünk 100g lisztet és az egészet jól összegyúrjuk. 20-30 percig kelni hagyjuk.
Halfiléket hidegvízben leöblítjük, majd konyhapapírral leitatjuk a vizet róla és 5cm hosszú csíkokra vágjuk. 4 ek. limettalét és kevés Tabascot összekeverünk, a meghámozott és kipréselt fokhagymát hozzátesszük és a halat marinírozzuk vele.
A dipphez korandert és tavszihagymát megmosunk. Koranderlevelet és a hagymát apróra vágjuk. Peperónit hosszában elvágjuk, kimagozzuk, megmossuk és karikára vágjuk. Az egészet 4 ek. limettalével a narancslével, szezámolajjal, kevés sóval és cukorral összekeverjük.
Tojásfehérjét keményre verjük, majd először a felét utána a maradékot elkeverjük a tésztával. Egy mély serpenyőben bőségesen olajat hevítünk. Halcsíkokat a maradék 30g lisztben megforgatjuk majd áthúzzuk a tésztán, lecsöpögtetjük és a forró olajban kb. 5 percig ropogósra sütjük.
A koriander dippel tálaljuk.
Jóétvágyat hozzá!
Vagy készítsd el magyarosan, csinálj belőle pörköltet! :)))
Hehe..erről eszembe jutott egy osztálytársam.Kint síeltünk Szlovákiában,majd elhatároztuk,hogy virslit kajálunk.Beálltunk a sorba,a srác meg elkezdett kioktatni minket,hogy nem szabad magyarul beszélni,mert akkor a szlovák eladó nem szolgál ki...Be is állt nagyképűen a sorba,mi meg jókat röhögtünk rajta,és kommentáltuk magyarul.Sorrakerül,a lehető legválasztékosabban mondja az eladónak:"-Zweimal wurst bitte" (Megjegyzem,németből egyébként majd hogy meg nem bukott..)
Csaj biccent,mire a tag felénkfordul és lelkendezve:"-Ugye megmondtam,b@zmeg.."..:-D
A választóvíz nem a magyar és más turisták között van, hanem a bunkó és kulturált emberek között. Ami ugyebár nem nemzetiség-függő. Én kerülöm az olyan helyeket, ahol sok magyar fordul meg, mert törvényszerűen akad köztük bunkó. És egy magyar bunkó jobban zavar, mint eg külföldi, akinem nem értem a bunkóságát. De nem gondolom azt, hogy a bunkómagyar magyarsága miatt kellene szégyellni a magamét.
Rengeteg csodálatos hely van a világon, ahová kevés turista jár, sok hely közülük meglepően közel van. Az életem rövid ahhoz, hogy mindenhová eljussak, ígyhát válogatok, és a fő szempont a hely eldugottsága. Megéri.
lehet hogy írtam már: nagyméretű 130 kilós honfitársunk száguld le a szlovák hófedte pályán és kezdő sielő lévén, ügyelve mások testi épségére torkaszakadtából üvölti: POZOR, BAZMEG POZOR!!!
:)))
of:
KÖNYÖRGÖM NEM LEHETNE MÁR ELSZAKADNI A KAJÁKTÓL???
(látszik, hogy milyen bugris nép vagyunk, mihelyst valaki bedob valami ételreceptet már mindenki csak a kajáról beszél... pedig olyan sok jó kis sztorit olvastam előtte)
Kérem hogy aki a különböző népek konyhájáról akar írni vagy veszekedni menjen át a konyha fórumba, ott lelkes fogadtatásra fog találni!
on:
Na szóval kinek is van jó kis sztorija arról, hogy hazánfiai hogyan öregbítik a MI Hazánk hírnevét? Ide vele!!! :-)