Köszönöm a reagálásokat, jobban utánanézek a dolgoknak, megmérem a másik lámpa bekötését is - egyébként váltóáramra mértem, de megmérem egyenre is. Köszönet!
Létezik az, hogy 24 V is van a lakó hálózatában - vagy rossz a multiméterem? Knaus Azur a lakó és a belső fej fölötti lámpa ( tűlábas izzó minden látható jelzés, felirat nélkül) csokijában 24.0 V feszültséget mértem, rajzom nincs és én nagyon úgy érzem, ott 230-nak kellene lennie. Majd elmegyek egy szaküzletbe és veszek 230-ast, mert bár kapható 24 V-os is, olyannal nem találkoztam eddig a lakó izzói között!. Tapasztalat knauszosok? Köszönet előre...
Gondom támadt... moverem (Pwrtouch Model 1) jobb oldali áttétel házában az elektromos motort az áttét tengellyel összekötő "gyűrű", vagy bárhogy is nevezzük, eltört. Amúgy minden működik rendben, szépen, halkan, motor is, áttét is. Kérdeztem a gyártót (Pwrwheel.com, amúgy Truma) hogy árulják-e a teherelosztót vagy sem, de válaszuk szerint csak kompletten, motorral - áttéttel együtt, összeszerelve árulják.
Kérdésem az lenne, tudtok-e bármi egyéb megoldást, honnan lehetne ezt a gyűrű szerű valamit beszerezni? Olyan, mintha spiáter lenne az anyaga, középen pedig egy gumi csillag, felteszem az elektromotor hirtelen nyomatékát van hivatva kompenzálni valamennyire.
Az biztos, hogy ez a régi fajta, kialakításának köszönhetően szerintem sokkal jobban ellátja a feladatát mint az újak. De azt csak találgatni lehet mi történik, ha szakad a vonófej. Valszeg a két edzett acéllemeznek köszönhetően vonszolja tovább a lakót. Szurkolj, hogy ha baj van ne a fej szakadjon, hanem a horog törjön de az meg tőből.
Viccet félre....masszív cuccok ezek. A horog ritkán törik, ha meg a vonòfejjel van baj, azt még tán meg is fogja gond nélkūl. Én 6 évig használtam gond nélkūl.
Véleményed szerint érdemes használni? Az kicsit birizgálja a csőröm, hogy nélküle ha bármi van és elenged a vonófej, a szakadófék biztosítja hogy nem tolja rá a kocsira. De ez ha fentvan elég masszívan ráül a vonófejre, remélem nem rántja magával a vontatót.
Tuti 1000x volt téma de se google se itteni kereseő nem hozott nagy eredményt.
Teher kasznit szigetelni érdemes e zártcellás purhabbal?
Igaz lakóházaknál de olvastam párakicsapódásos gondokat, és mérnökök veszekednek hova milyen párazáró kell vagy nem kell tehát totális a káosz"nekem".
Ha mégis jó akkor a hőtükör szerepe ha jól sejtem nem belül lenne, hanem a lemez és a purhab között , hiszen a kintről jövő sugarakat szeretném"visszaverni"
A gázpalack tartó fedelének teleszkópja nem tartja meg a fedelet. A hozzá adott seprűnyelet snassznak tartom, tudtok valakit aki felújítással foglalkozik?
Van nekem egy ilyen régi stabilizátorom. Eddig nem volt felrakva, de gondoltam kipróbálom. Csak arra nem tudok rájönni, hogy a tetején lévő ábrák mire valók. Ez egy körbeforgó rászorítócsavar, nem igazán tudom értelmezni, hogy meddig kellene húzni. Ismeri valaki?
Szia Tikky ! Köszönöm a tanácsod, volt már lakóm de még nem foglakoztam akkor az aljával.Az le volt kezelve.Kenni fogom és úgy gondolom alvázvédő fekete az jó lesz.
Szép napot mindenkinek ! Ne ilyen esőset. Szeretném megkérdezni, hogy foglalkozott -e valaki lakókocsi alvázának festésével. Esetleg kenhetőt vagy szórhatót és milyen tipust. Egyáltalán érdemes foglalkozni vele ? Köszönöm a válaszokat.