Ahogy azt már Metazoid is írta, valóban tudtuk, sőt én kb. három évvel ezelőtt készítettem is egy interjút az akkori egyik gyártásvezetővel, aki nekem adta a MAFILM archívumában - azóta pedig már nálam - lévő dokumentációs anyagokat.
Bánhatod, hogy nem kerültél be a klipbe, mert akkor most marhára irigyelnélek! :-) Persze, így is!
Mindenestre, ez is azt mutatja, hogy van még élő tanuja Mylene Farmer magyarországi látogatásának! :-)
Desenchantée. És igen, tudtuk. Főleg egy bizonyos Mylene Farmer rajongó jóvoltából, aki elég sokszor emlegette. :-) Mesélhetnél pár dolgot a válogatásról. Találkoztál Mylene Farmer-el? Vagy esetleg Laurent Boutonnat-al? (Mylene szerzőtársa)
Tudtátok,hogy a "Dessensainte"c. szám videoklippjét magyarországon forgatták?Jómagam is részt vettem a válogatáson,mivel a Pesti Barnabás élelmiszeripari középiskolában zajlott(a válogatás).Akkoriban mint elsős ott koptattam az iskolapadot.A klippbe sajnos nem kerültem bele,magas termetem miatt.És mint tudjuk:Mylene kisasszony egy apró termetű hölgy.
Na üdvelet mindenkinek,az erő legyen Veletek!
Sietnem kell, mert - mint már emmlítettem - egy haveromat várom.
A szám címe: Rêver, és eredetileg az ANAMORPHOSEE c. albumon található, te viszont a LIVE A BERCY-s változatát láthattad. Én egy későbbi turnén láttam, hallottam ezt a számot élőben, és tényleg olyan volt az atmoszféra ott, a Bercy-ben, mint azon a koncertfelvételen.
A dal egyébként arról szól, hogy "arról álmodtam, hogy az emberek szeretni tudták egymást".
Hogy mikbe szaladhat bele az ember, ha jó pillanatban nézi meg a Kultúra rovat topiclistáját... :)
Nem mondhatom magamról, hogy rajongója volnék Mylene-nek, csak néhány számát hallottam jó pár éve, mikor egy időben volt egy francia zenei csatorna (MCM) az itteni ktv-s kínálatban.
Viszont amit hallottam/láttam, az nagyon tetszett, és volt egy dal (pontosabban valami koncertfelvétel-félének tűnt), ami eléggé... Hmm... Meghatott...? (Még úgy is, hogy egy szót sem tudok franciául. :)
Ha jól rémlik, Revere volt a címe, amin Mylene on stage elsírta magát, de úgy rendesen, a közönség énekelte végig helyette szinte az egész dalt, csak az utolsó pár sorra tudta valamennyire összeszedni magát. Eléggé őszintének tűnt a dolog, utána vadásztam rá, annyira hatással volt rám, és még jó párszor sikerült is elcsípnem.
Azóta is azon tűnődöm, miről szólhat vajon az a dal? Itt biztos van valaki, aki tudja...
Open: kicsit lejjebb valahol beírtam a nyitvatartást meg a helyet is, a Blaha előtti megálló, nem a Rákóczi tér hanem a másik irányban, ott van egy udvarban, a Rock's az meg a Vas utcában van, nagy helyek a boltok és jóemberek a boltosok...de most tényleg húzok...
b.
Sajna nem tudok, mert tegnap voltam és egy darabig nem leszek Pestközelben...egy hétig biztosan nem tudok mondani semmit, ez ilyen elutazás előtti búcsú-info volt...a best of eleje ilyen zebracsíkos és rajta van a nagykedvenc zsötemmelankoli, viszont a másik nagykedvenc, az a feldolgozás-duett ami asszem a Live Á Bercyn volt, az sajna nincs. Én amúgy is egy távoli műkedvelő vagyok, ezzel kompenzálom, hogy sosem tanultam meg franciául, pedig a Negresses Vertes-t is kedveltem...szóval nekem nem annyira szívügyem a művésznő, de amit hallottam tőle meg amit itt fordítottatok az bejön. A Belle-t adták valamikor és akkor megint leesett hogy te jó ég mennyi év eltelt és még mindig tud olyat csinálni, amire oda kell figyelni. Ez nagy szó, mert aki ismer azt tudja hogy hozzám csak a nagyon kemény zene és a nagyon geil pop áll közel, ez meg ilyen középút: vállalható, nőies meg minden és ráadásul egy mukkot sem értek belőle, mégis tetszik. Szóval mint látható, elérzékenyültem meg minden, ha valaki veszi a fáradságot osszehozhatna egy magyar rajongói oldalt ahol a hozzám hasonló, franciául elfelejtett kutyaütők is megtudnák miről szól egy-egy dal. Na most ennyi belőlem, sok is volt.
"Egészség" meg minden, viszlát hamarosan
b.
Találkozó rulez. Nálam le is lehetne bonyolitani valamelyik hétvégén a jövő hónapban. Autóval is szolgálhatok, hogy Giorgio hozhasson némi zenei betevőt, illetve megmutathasson némi relikviát.
Ha kedvetek van, pinceszer is megoldható. 20km-re lakom Székesfehérvártól, ha eljuttok odáig (kecskeméttel is van közvetlen autóbusz összeköttetés), onnan már autózhatunk.
Dolgozik egy falumbéli srác a fehérvár rádiónál, de nem ismerem. Jóval fiatalabb nálam, én meg már évek óta Budapesten töltöm időm nagy részét.
Viszont a régi haverokkal rendszeresen összejárunk a Ráckertben.
Giorgio, hogy volt a párizsi koncertlátogatás? Legközelebb én is szivesen elmennék. Nem tartozom ugyan a csápolós nézők sorába, de meghallgatnám élőben. Itthon elég ritkán van olyan, ami érdekelne, eddig csak Alphaville, Oldfield és Vanessa-Mae-t láttam.
Ha érdekel az euro- és italo-disco vonulat, akkor majd dobj egy E-mailt privátban, mert van egy ismerősöm a Fehérvár Rádiónál, aki szerintem az 'atyaúristen' ebben a témakörben. Összehozzalak vele? Persze szogorúan csak zenei téren! :-) De szerintem, ez OFF témakör, mert Mylene Farmer-hez nem sok köze van.
Nem is a Beyond my control volt az első, amit Mylentől hallottam, hanem a Pourvu qu'elles soient douces, csak akkor még nem tudtam.
A Desireless nem ugrik be hirtelen, F.R. Davidtől meg csak a kalsszikus Word c. zenét ismerem. De ettől még hallhattam, mondom, kazin sok ismeretlen zeném van. Csináltam '94-ben egy válogatást azokból, amiket nem tudtam azonositani. 20-30 másodperces montázsok, kitöltöttek egy 60 perces kazettát. Azóta lekopott az egyik fele, de még igy is rengeteg maradt, amikért a fél vesémet odaadnám :)
Synthfan: tényleg nem vagyok már tinédzser, de azokat a dalokat szeretem a legjobban, amik akkor szóltak, mikor az voltam. Abban az időben nem nagyon volt pénzem CD-ket vásárolni, kazettára vettem fel a "Csak fiataloknak", az éjszakai és a vasárnapi koktél zenéit. sokaknak még ma sem tudom az előadóját. Akkoriban nem volt MTV-m sem, Komjáthy György volt pásztorom :)
no meg később Haluska Imre. Ezen a ponton szerettem meg az ItaloDISCO-t. '93-ban megismertem egy srácot, aki nagyon kente a dolgokat, itt kapot nevet a kazikról agyonhallgatott Max Him, Dr.Ziwago, Silent Circle, Sally Oldfield, Boy Next Door, Attack, Sisley Ferre, Claudia T, Marc Almond, Propaganda, Rofo, Geff Harrison (huhh, ez jó hosszú lett, de nem törlöm vissza), majd jött a szintizene szerelem, különösen a holland csapatokkal. Aztán felfedeztem Székesfehérváron a Gramofont és a Vimpexet (üzletek) és onnan rendeltem ezt-azt. Ami senkinek sem sikerült: "Syntech: By trial and error", nincsen már a Hotsound-nak sem.
Nekem is öröm, hogy ismét találkozhatom olyanokkal, akik hasonló izléssel birnak; a jelenlegi környezetemben nemigen van ilyen.
Összesen hat ilyen önálló szerzemény van: Tomber 7 fois..., Pas le temps de vivre, Méfie-toi, Optimistique-moi, Serais-tu là?, Et si vieillir m'était conté. Ezek közük nekem a következő három tetszik a legjobban: Pas le temps de vivre, Optimistique-moi, Et si vieillir m'était conté.
A jégkockával való viszonyáról nem tudok, csak arra emlékszem, hogy egy időben a Coca-Cola volt a kedvenc itala. Ennek az italnak a reklámja kissé burkolt módon fel is tűnik az 'En Concert' c. filmben. ;-)
Hallottam több önálló szerzeményét, és szerintem vannak olyan jók, mint Laurent kreálmányai. :)
Azt hallottam, hogy Mylene nem csípi pl. a jégkockát. Mi baja van velük?
Örülök, ha így vélekedsz! :-)
Mylene Farmer valóban rákapott a zeneszerzésre, ahogyan azt észre is vehetted az utolsó két stúdió-albumon. Bár, az Innamoramento-nál talán jobban sikerültek az ezirányú próbálkozásai.
Éppen ellenkezőleg. Te legalább valóban értesz a témához, amiről írsz. Néha az idegbaj kerülget, amikor magukat jólértesültnek tekintő emberkék írnak b@romságokat egy adott témáról. Pl. amikor a Tomb Raider-ről írt egy "szakértő". A Gold részeket külön részeknek vette. Félelmetes volt.
Az Innamoramento albumon több dalnál is csak Mylene neve volt. Lehet, hogy rá kapott a zeneszerzésre is?
Baj talán, hogy 'kezemben tartom a dolgokat'? ;-)
Én szerintem nincs kettejük közül főnök, sőt az utóbbi időben talán egyre nagyobb teret hagy Laurent Boutonnat Mylene Farmer-nek az alkotásban. Én persze őt - mármint Laurent-t - tartom kettejük közül a nagyobb zseninek, de valahol, amúgy Yin és Yang módjára ketten tesznek ki egy egészet.