Keresés

Részletes keresés

tibia7 Creative Commons License 2005.03.22 0 0 974

Köszönöm Zitka, ki is próbálom a napokban, asszem parmezánnal... Nyami, már össze is futott a nyál a számban! :-)

Az is könnyen megeshet, hogy egy-két Húsvéti sonka darab is belepottyan...

Előzmény: Zitka (934)
adrienne1 Creative Commons License 2005.03.22 0 0 973
Sztem ez egy noname, vékony, és nagy szivformak vannak rajta (8db), elég mély olyan 4 cm körüli) és eddig mindig minden kijött belöle:(((
Előzmény: Tereza (972)
Tereza Creative Commons License 2005.03.22 0 0 972
Milyen szilikonosod van? Márka, vékony,vastag, méret?
Előzmény: adrienne1 (971)
adrienne1 Creative Commons License 2005.03.22 0 0 971
Köszi, megprobalom még egyszer - de elötte kiolajozom a format, hatha... meg a liszt is elfogyott azota (masba:)
Előzmény: Angiszeged (969)
Angiszeged Creative Commons License 2005.03.22 0 0 970
Köszi, el fogom készíteni:)
Előzmény: Zitka (968)
Angiszeged Creative Commons License 2005.03.22 0 0 969
Sztem a fél csomag sütőpor sem sok 15dkg liszthez, és a liszt sem volt túl sok. Ha már sütöttetek ebben a szilikonban, és nem mostátok el utoljára, akkor nem az volt a hibás. Én ténxleg rossz lisztre, sütőporra tippelek.
Előzmény: adrienne1 (964)
Zitka Creative Commons License 2005.03.22 0 0 968

Abszolút hitelen felindulásból, csípőből tüzelve :-))))) dobáltam össze a hozzávalókat. A mennyiségek hozzávetőlegesek.

 

2 tojás

1 doboz (150 ml) joghurt

15 dkg finomliszt

5-7 dkg zabpehely (a markusjud által felfedezett :-) kék zacskós "Kaisermühle" Vollkorn Haferflocken - Plusban kapható, 99 ft/500 g)

fél csomag sütőpor

kb. 8 dkg olvasztott vaj

1 nagyobb alma durvára lereszelve

egy jó marék csokichips (helyettesíthető felaprított étcsokival, kb. 5-6 dkg lehetett)

egy fél citrom lereszelt héja

 

 

Az alma miatt kicsit "nedvesebb" lett, mint a szokásos muffinok, de átsült.

 

Előzmény: Angiszeged (961)
adrienne1 Creative Commons License 2005.03.22 0 0 967
Nekem fél csomagnak tünt... de ki fogom probalni még kevesebbel és kiolajozva a format:)
Előzmény: markusjud (966)
markusjud Creative Commons License 2005.03.22 0 0 966

Valamelyik kezdeti sütésemnél úgy gondoltam, a több sütőportól csak még könnyebb lesz...  A formája mufli lett ugyan, de állagra kissé császármorzsára emlékeztetett... Lehet, hogy Te is jótékonykodni akartál, és nagyvonalúan megsuttyintottad a sütőport? Anno én még szódabikarbónát is tettem hozzá, biztos ami biztos :)

Előzmény: adrienne1 (964)
markusjud Creative Commons License 2005.03.22 0 0 965
Jé, tényleg????? Lehet, hogy eltévedtem? :)
Előzmény: moes (960)
adrienne1 Creative Commons License 2005.03.22 0 0 964

Nem, nem elöször, de valoban nem olajoztam ki - eddig, a többihez, amit sütöttem benne ui nem kellett.

Recept Jamictöl:

10 dkg étcsoki
10 dkg vaj
2 tojás
15 dkg cukor
10 dkg narancsdzsem
3 evõkanál friss narancslé
1 teáskanál sütõpor
15 dkg liszt

 

(Azt mondod, ha morzsas, sok liszt vagy sütöpor volt benne?)

Előzmény: Angiszeged (963)
Angiszeged Creative Commons License 2005.03.21 0 0 963

Először volt használva a szilikonforma? Lehet, h elsőre be kellett volna olajozni picit.

Bár igazán nem értem, h mi volt, ha túl száraz volt, akkor vagy túl sok lisztet tettél bele, sok sütőport, de akkor miért nem vált ki a formából? Hmm

Biztos jók voltak az alapanyagok? Sütőpor, liszt?

Írd le ide a receptet, és megmondom, h azzal volt e gáz, vagy az alapanyagokkal!

 

Előzmény: adrienne1 (956)
Angiszeged Creative Commons License 2005.03.21 0 0 962

Nagyon örülök:)

 

7végén megint alkottam, készítettem fényképeket is, majd holnap feldobom, most eldőlök.

Előzmény: horec (936)
Angiszeged Creative Commons License 2005.03.21 0 0 961

Almás-csokis-zabpelyhes receptet ide de izibe!!!

 

 

Előzmény: Zitka (930)
moes Creative Commons License 2005.03.21 0 0 960
ez egy fórum, nem cset
Előzmény: markusjud (959)
markusjud Creative Commons License 2005.03.21 0 0 959
Aaaaaaaaaaaaannnyira magányos vagyok itten... Hát sehol egy lélek?!
markusjud Creative Commons License 2005.03.21 0 0 958
Ebben sajnos nem tudok segíteni, mivel szilikonos cuccban abszolút nem vagyok otthon, és csak nedves jellegű muflákat szoktam csinálni :(
Előzmény: adrienne1 (956)
markusjud Creative Commons License 2005.03.21 0 0 957

Találtam egy ilyet. Ismeritek?

 

"Próbáld ki a ma oly divatos muffin egy görögös változatát! A baklava ízvilágával és a tél fűszereinek felhasználásával különleges csemegét alkothatsz.

Hozzávalók

a tésztához:
• 30 dkg liszt
• 2 kiskanál sütőpor
• 10 dkg cukor
• 2 evőkanál méz
• ½ citrom reszelt héja
• 3 evőkanál olaj
• 5 dkg olvasztott vaj
• 1,5 dl tej
• 1 tojás

a töltelékhez:
• 1 csésze apróra vágott mandula, dió vegyesen
• 3 evőkanál barnacukor
• 3 evőkanál őrölt fahéj
• 1 kiskanál őrölt szegfűszeg


Előkészületek

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, a muffin formát pedig béleld ki papírkosárkával. A töltelékhez valókat keverd össze egy tálba, majd készítsd el a muffin tésztáját.
Egy nagy edényben keverd el a lisztet, a sütőport, a citrom reszelt héját, egy másik edényben pedig a folyékony anyagokat: a tojást, az olajat, az olvasztott vajat, a mézet, a cukrot és a tejet. A két masszát fakanállal keverd eggyé: a lisztet szórd bele a tojásos masszába.

A muffinforma feléig tegyél a tésztából, szórj rá 1 evőkanál fűszeres-diós-mandulás tölteléket, és fedd be a masszával úgy, hogy a tészta egy ujjnyival a perem alatt maradjon. Ezzel az eljárással kell a többi muffinnál is eljárni. Ha marad a töltelékből, akkor nyugodtan szórj belőle a muffin tetejére.

Kb. 15-20 percig, tűpróbáig kell sütni, míg a teteje enyhén megbarnul."
adrienne1 Creative Commons License 2005.03.21 0 0 956

SOS!!!

 

7végén sütöttem muffint (csokis-narancsosat, mhhhmmm). Az ize remek volt, de kiskanallal kellett kivajnunk a szilikonformabol, mert nem jött ki magatol:((( Es nekem picit szaraznak tünt, morzsalodott:((

 

Mit rontottam el? Köszi a segitséget...

markusjud Creative Commons License 2005.03.21 0 0 955

Látod, ez most abszolúte nem jutott eszembe... Köszi nagyon!

Annnnnnnnnnyira logikus vagy!

Előzmény: Zitka (954)
Zitka Creative Commons License 2005.03.21 0 0 954

Szerintem nem árt neki, ha beleteszel egy kis sütőport... Száraz biztosan nem lesz, hiszen a krumplis pogácsa is hasonlóan készül, és azt is sütőben sütjük... Meg aztán van olyan mélyhűtott krokett is, amit sütőben lehet megsütni.

Szerintem érdemes akkor kísérletezned, amikor amúgy is sütsz muffint. Egy kis mennyiséget összekeversz, és 2-3 db-ot sütsz belőle.

Előzmény: markusjud (953)
markusjud Creative Commons License 2005.03.21 0 0 953
Gondolod, h. nem lesz bő olaj nélkül qtyatáp ezekből? Mondjuk valami szikkasztott ropi... Lehet a krokettbe sütőport tenni?
Előzmény: Zitka (952)
Zitka Creative Commons License 2005.03.21 0 0 952


http://www.konyhamester.hu/a_r_t/recept/543.htm
Burgonyafánk  3-4 személyre

25 dkg burgonya
30 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
2 dl tej
3 dkg zsír (szerintem lehet vaj is)
cukor

sütéshez olaj 


Az élesztőt egy kiskanálnyi cukorral futtasd meg a tejben. A  krumplit főzd meg héjában, majd - még melegen - hámozd meg, s törd át. A lisztet dolgozd össze a krumplival, a tejes élesztővel, a tojássárgákkal, a 3 dkg zsírral és egy kevés sóval. A tésztát nyújtsd ki egy lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra, s így keleszd egy órán át. Lisztezett pogácsaszaggatóval vágj belőle kis fánkokat, s azokat - bő forró zsiradékban - mindkét oldalukon süsd pirosra. 

 

Muffintepsiben szerintem úgy lesz jó, ha jól kiolajozod a mélyedéseket, és a fánkok tetejét is megecseteled olajjal.

 

 

A krokettet leginkább érzésre szoktam csinálni: 
Fél kg áttört krumpli, 12-15  dkg liszt, 1 tojássárgája, 1 ek. vaj, 1 kiskanál só, kevés szerecsendió.

A krumplit melegen törd át, de a lisztet már csak akkor add hozzá, ha kihűlt. Állítólag ez a titka, hogy ne legyen ragadós. Összegyúrod, formázod, zsemlemorzsába hempergeted, kisütöd. A morzsázás persze muffintepsinél kimarad.



 

Előzmény: markusjud (946)
markusjud Creative Commons License 2005.03.21 0 0 951

Hát sehol senki??? :(((

 

markusjud Creative Commons License 2005.03.21 0 0 950
Nálam, természetesen :) Túl fehér, ezáltal túl kövérítős :(((((((((((
Előzmény: Tereza (948)
Tereza Creative Commons License 2005.03.21 0 0 949
Kiegészités: 1609 sz. alatt található más recipék között.
Előzmény: Tereza (938)
Tereza Creative Commons License 2005.03.21 0 0 948
Nálad van tiltólistán, vagy tán onnan nem engedik?
Előzmény: markusjud (944)
markusjud Creative Commons License 2005.03.21 0 0 947
Ja, és qtya nincs, csak egy szál aranyhör meg néhány vízicsiga, akiket éppen nem szándéxom megkínozni is kimúlatni...
Előzmény: Zitka (945)
markusjud Creative Commons License 2005.03.21 0 0 946

Cúna vagy :(((((

:)))))))

Azért a krumplifánk, krokett, nevezd bárminek receptjét várom nagyon!

Előzmény: Zitka (945)
Zitka Creative Commons License 2005.03.21 0 0 945
Tkp. a zsemlegombócot is ki lehetne próbálni megsütni, nem? Talán több olaj kellene bele, mint a főzőshöz, de egy próbát talán megér. Kutyátok van? :-)))))))))))))))))
Előzmény: markusjud (944)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!