Keresés

Részletes keresés

podani Creative Commons License 2007.10.03 0 0 378
Legfeljebb félrenéztem OK? Attól még hogy már a miniszterünk is így beszél nem kéne mindenkinek. Köszi ;)
Szóval nem néztem állami támogatásos hitelt, mert egyrészt úgyis lesz valami ami miatt nem felelek meg neki, másrészt bármikor gondol egyet a kormány és eltörli. Inkább nem kérnék az állam segítségéből, most is a 400eft áfa kedvezménnyel szórakozhatok hogy át tudjam vinni ezt a jelzálogot a következő lakásra (mert ugye 10 éves jelzálogot jegyzett be emiatt a magyar állam :PPP), és be is kell fizeni átmenetileg, tehát nem is tudom használni az új lakáshoz vételárként, vagyis 400eft-al kevesebb önrészem van most. Szóval nem akarom csúnyán mondani mit csináljanak a "támogatásukkal". Egyébként a mostani lakásomon amit eladok nekem is állami támogatott hitel van. Szerencsére még az 5 éves kamatperidóuson belül vagyok, így eddig nem nyultak hozzá, de jövőre biztos néznék amikor ez lejár...
Előzmény: Híd (375)
Pee60 Creative Commons License 2007.10.03 0 0 377

Híd!

Ugyan úgy, mint a támogatott építési hiteknél.

Önerő beépítése után, már az önerő 70%-ról (50%szla+20%bontott) el kell számolni, majd az elért készültségi fok beépítése és ellenőrzése után kimegy az 1. hitelrész. Ennek beépítése után pedig ugyan úgy ellenőrzés, elszámolás után megy ki a 2. rész. A szakaszos folyósítást függővé teszik az ingatlan jelenlegi értékétől és a hitel nagyságától is.

A jogerős használatba vételi benyújtása és elszámolás ellenőrzés után megy ki a maradék 10%-nyi hitel rész.

Remélem segíthettem. :)

Üdv:

Előzmény: Híd (371)
Pee60 Creative Commons License 2007.10.03 0 0 376

Híd!

Itt Mo-n, tudjuk, hogy sokmindenki "elkúrt" már sokmindent.... :)

Előzmény: Híd (375)
Híd Creative Commons License 2007.10.03 0 0 375
Akkor valamit nagyon elkúrtál, mert az én 8,5 millás államilag támogatott kölcsönömnek 58 ezer alatt van a törlesztője az OTP-nél, igaz, nem 20, hanem 25 éves. De a 82-88 nagyon soknak tűnik.
Előzmény: podani (374)
podani Creative Commons License 2007.10.03 0 0 374
Na azért az nem igaz hogy nem tartják meg a kamat különbséget, a forint hitel akciós kamata is ugyanúgy emelkedi, emelkedhet. Egyébként azon kívül hogy a forint hitelnél fixen többet fizetsz, a devizánál bizonytalanabbul de rendszerint kevesebbet fizetsz, mi szól a forint hitel mellett? Nekem 8m 20 éves hitelre 82-88eft körül mozog forint hitelnél (pl. OTP), CHF hitel meg 62eft az "akciós" kamat után. Volt több CHF hitelem, és igaz hogy ingadozott, de meg sem közelítette a forint hitel törlesztő részletét. Most az euró csatlakozást ne vegyük be a képbe, mert nem tudjuk mikor lesz, sem azt hogy milyen hatással lesz a deviza hitelekre, sem azt hogy a bankok majd mivel rukkolnak elő az esetleges deviza hiteles ügyfelek megtartása érdekében ha gond lenne...
Előzmény: hgw308 (373)
hgw308 Creative Commons License 2007.10.02 0 0 373
én forint párti vagyok, ha lehet
van kb 2-3% közötti különbség a deviza hitel javára, legalábbis 1 évig, utána meg ki tudja mi lesz, mennyit változik, illetve lehet tudni, emelkednek 1-3%-ot, bankja válogatja.
ha forint hitel, akkor otp, fhb.
ha deviza, akkor elég vegyes a kép, én khb-t javaslom most, teljes induló költségmentesen, jó törlesztőrészletekkel
Előzmény: ilchie (372)
ilchie Creative Commons License 2007.10.02 0 0 372

Köszönöm a választ!

Most kérdeznék még.Melyiket ajánlod?Melyikkel járunk jobban?

A deviza az jelzáloghitel?Mármint szabad felhasználású jelzáloghitel?Bocs lehet nagyon sötét vagyok, de ezeket annyira nem tudom.És akkor támogatott hitelt csak forintban?Ez a fészekrakónál is így van?

HOmályosíts fel légyszi!

És ha esetleg bankot is tudnál ajánlani!Ami megbízható, meg elég kedvező...

Gondolom kicsi pénzintézethez nem jó ilyenkor fordulni.

Előzmény: hgw308 (362)
Híd Creative Commons License 2007.10.02 0 0 371

Köszi a válaszokat. Ez a szakaszos egyébként hogy fizet? Előbb a számla, és aztán fizet, vagy előre fizet, és utána kell vinni a számlát?

Előzmény: Pee60 (369)
Híd Creative Commons License 2007.10.02 0 0 370

A felújításra kérhetsz lakáshitelt, de a bútorra szerintem csak szabad felhasználású jelzálogkölcsön vagy személyi hitel jöhet szóba.

Írd le szerintem, mire mennyi kellene, és mennyit ér a lakásod, amit meg lehet terhelni.

Előzmény: Mis-tik (368)
Pee60 Creative Commons License 2007.10.02 0 0 369

igen van olyan bank, aki a várható értéket nézi bővítésnél. Szerintem ez a legpraktukiusabb, felesleges több vagy másik ingatlant bevonni, ha ez elbírja a 5M-t.

Előzmény: hgw308 (367)
Mis-tik Creative Commons License 2007.10.02 0 0 368
Lehet, hogy naív a kérdés,de eddig szerencsére nem kényszerültem hitelt felvenni, ezért nem vagyok járatos a dologban. Ha van egy lakásom, és ezt szeretném berendezni, és a konyhát, valamint a fürdőszobát felújítani, erre személyi kölcsönt kell felvenni, vagy lakáshitel címszó alatt erre is adnak pénzt? Meg lehet oldani ezt is életbiztosítással kombinált hitelként? Egyik ismerősöm így vett lakást, és állítólag sokkal kedvezőbbek a feltételek, és rövidebb a futamidő. A válaszokat előre is köszönöm!
hgw308 Creative Commons License 2007.10.02 0 0 367
egy hitelcél, egy hitelfajta. kivéve fészekrakó, közszférás hitel
lehet, hogy van olyan pénzintézet vagy bank, amely a szakaszosan folyósít devizában is, és akkor a várható értéket nézi, nem tudom
Előzmény: Híd (365)
Zsoca-M5 Creative Commons License 2007.10.02 0 0 366
Hát igen azon én sem lepődtem meg, csak azon, hogy az írásos ígéret után most október 5 lett.
Előre is köszi
Előzmény: banditaaaa (364)
Híd Creative Commons License 2007.10.02 0 0 365
Ezt a kettőt vegyíteni nem szokták? Vagy nem érdemes?
Előzmény: hgw308 (362)
banditaaaa Creative Commons License 2007.10.02 0 0 364

Egyébként arevizorok tényleg működnek.. Nálunk most éppen Sopronban vannak, úgyhogy ez nem kamu és az Akadémia utcai fiók a központi, úgyhogy meg sem lepődöm rajta, hogy ott kezték a vizsgálódást....
Előzmény: banditaaaa (363)
banditaaaa Creative Commons License 2007.10.02 0 0 363

Ha mail-ben megírod nekem a nevet, születési dátumot, akkor megnézem, hogy hol álla a folyósítás.. más adat nem kell...
Előzmény: Zsoca-M5 (361)
hgw308 Creative Commons License 2007.10.02 0 0 362
szia

bővítésre támogatott forint vagy piaci kamatozású, deviza hitelt tudtok igényelni
HUF:
általánosan 8% körüli hiteldíjat kell fizetni a hitelre, 1-5-10 éves kamatperiódussal.
a bank által elfogadott költségvetés 70%-áról kell számlát benyújtani - ennek a 20%-át meg nem haladó összegről a felelős műszaki vezető nyilatkozhat, bontott anyag beépítéséről- a banknak.
itt azt veszik figyelembe, hogy mennyi lesz az ingatlan várható forgalmi értéke és ennek függvényében finanszíroznak, szakaszosan, építési készültség arányában
pótingatlan bevonható, így növelhető a fedezeti arány

deviza:
nem kell számlázni, nem veszik figyelembe a várható értéket, tehát csak az aktuálisat, egyösszegű a finanszírozás, van kamat és árfolyamkockázat, változó kamatozás, az akciós időszakok után, jellemzően 5-8% hiteldíjjal.,

nem minősül az általad leírt munka új építésnék, ez használt lakás bővítése.
Előzmény: ilchie (360)
Zsoca-M5 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 361
Szia!

Előre is köszönöm.

Szóval röviden:
Az első ok a csúszásra a "revizorok vannak a bankban és minden nagy összegű (10 m feletti) összeget szigorúan megvizsgálják" volt.
Erre kaptunk a bankból egy hivatalos papírt, hogy szeptember 15-ig folyósítják a pénzt. Aztán mégis kértek egy újabb apeh igazolást és akkor mondták szóban az október 5-t.

Kérdéseidre a válasz:
Mindenre igen, tehát ezek közül már minden megvan.

Az ingatlant nem terhelte semmi jelzálog.

És a hitelfelvétel (ha jól tudom) a központban lett megkérve az Akadémia utcában.

És sajnos már próbáltam én is a bankkal felvenni a kapcsolatot, elkértem a hitelfelvevők adatait is, de ők is arra hivítkoztak amit írtatok: mivel nem én vagyok a szerződő partner bla bla....

Én csak annyit szerettem volna megtudni, hogy tényleg hol áll ez az egész, mert sajnos engem is sűget az idő, mert ennek a pénznek már meg lenne a helye.

Hát remélem tudsz segíteni még ha csak tanácsokkal is, mert ez a két hónap már teljesen tacsra vágta az egész családot.

Előre is kösz.
Előzmény: banditaaaa (357)
ilchie Creative Commons License 2007.10.01 0 0 360

OK!

Akkor leírom ide is az egyszerűség kedvéért.Szóval a következő  lenne a kérdésem, amiben szeretném kikérni a nálam szakavatottabbak véleményét.

Fiatal házaspár vagyunk gyerek nélkül.Bővíteni szeretnénk meglévő, romos házunkat.Milyen hitelt javasoltok rá?

Jelzálog megoldható családon belüli ingatlanra.Mi a legjobb?Ha van ilyen?

Kb. 5 millióra lenne szükség, 2 van.

Szerintetek?Jelzálog vagy egyéb lakásépítési hitel?Esetleg fészekrakó?

Egébként mindketten a közszférában dolgozunk, ha ez számít valamit.

És kb.15-20 éves futamidőre tudnánk vállalni.Inkább 15.És OTPs számlánk van.

Köszönet a segítségért!

I

És még egy kérdés, ha esetleg valaki tudja.Az, ha a házról lekerül a födém, és bontunk is belőle elég sokat, plusz a hozáépítés...Ez nem minősül már új ház építésének mondjuk szocpolnál?

hgw308 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 359
akkor tedd közkincsé itt is;)
Előzmény: ilchie (358)
ilchie Creative Commons License 2007.10.01 0 0 358

Sziasztok!

A lakáshitel topicba írtam, légyszi nézzétek meg, és aki tud, adjon tanácsot!Előre is köszi:I

banditaaaa Creative Commons License 2007.10.01 0 0 357
Szia

Kérdésem az lenne, hogy mi az oka ennek a késésnek.
Valamilyen okitr csúszik, vagy nem sikerült elintézni?
Mondom mik a folyósítás feltételei:
- jelzálogjog bejegyzés megtörtén?
- közjegyzői okirta készült?
- biztosítási engedményeztetés?
- adás vételi földhivatal által érkeztetve?
- tulajdonjog lemondó nyilatkozatok bankfiókba vannak?

Esetleg terhelte-e jelzálogjog az ingatlant? Mert amíg az előző bank akár széljegyen is rajta van, vanak fiókok, akik nem fizetnek...

Azért furcsállom a dolgot, mert most futtattam át egy 30 millás lakáshitelt kompetencia nélkül (szept.15-én indult) és ma fizették ki a maradék vételárrészt a tehermentesítés után...
Lehet hogy kifogtatok egy gyenge fiókot egy kezdő referenssel, de ezt 1 hónap alatt is simán meg lehetett volna csinálni...

Tényleg előfordult régebben (3-4 éve) 6-8 hetes folyósítás, de mára már nem jellemző hála istennek, legalább is nálunk nem....
Az írásbeli igéret mint takar, mert olyat én még nem láttamm.. ni volt benne? Vagy arra gondolsz, hogy a KHCs kiküldött egy értesítőt,hogy helyben van hagyva a hitel?
Előzmény: Zsoca-M5 (352)
Pee60 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 356

Szia!

Igen, régebben ott dolgoztam, de sajnos nekem nincs sok pozitív tapasztalatom az ügymenettel kapcsolatban. Főleg a jelzáloghitelezésre gondolok. Anno, abban a fiókban ahol dolgoztam átlag 6-8 hét átfutási ideje volt egy vásárlási ügyletnek. Igazából a jelen állapotról nem tudok nyilatkozni. Talán banditaa tudni fogja, hisz Ő még mindig rafis.

A magán véleményem, hogy bár ha csak szóban is, de már jelezték, hogy október 5-ig megérkezik a pénz, ez már lehet egy pozitívum. Mondjuk, ha csak a vevőidtől hallottad, akkor az semmit nem jelent. Szólj a vevődnek, hogy örömmel vennéd, ha valaki a bankból tájékoztatna a várható folyósítás dátumáról...bár erre nem vennék mérget, hiszen Te, mint eladó nem vagy szerződött partnere a banknak, így banktitokra hivatkozva megtagadhatják a tájékoztatást.

Remélem hamarosan rendeződnek a dolgaid és megkapod a pénzt.

Üdv:

Előzmény: Zsoca-M5 (355)
Zsoca-M5 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 355
Látom Pee60, hogy te is a Raiffeisenban dolgoztál?
Szted mennyi esély van arra, hogy október 5-ig kifizet a bank?
Szerződés kötés aug eleje.
Pee60 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 354
:) Híd vigyázz mit mondassz.. :)
Híd Creative Commons License 2007.10.01 0 0 353
Szerintem azért van így, mert a Raiffeisen egy kicsit olyan, mint a MÁV Biztosító. Túl gyorsan növekszik, hajt a sales-re, és nincs mögötte megfelelő apparátus.
Előzmény: Zsoca-M5 (352)
Zsoca-M5 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 352
Sziasztok!

Én csak a tapasztalataimat szeretném közzétenni.

Mi most adunk el egy telket és ezt egy lakáshitelből fizetnék ki.

A RAIFFEISEN Banknál vették fel,15 millióról van szó és már két hónapja csak a pénzre várunk. Már kaptunk egy írásbeli ígéretet, amit nem sikerült betartani, de ezt utánna csak szóban változtatták meg október 5-re. Hiszen, ha írásban tették volna, akkor ennek az időpontnak a be nem tartása komoly következményekkel járt volna. Így meg szóban hitegethetik az embert.
Az én megítélésem szerint ilyen összegnél nagyon is komolytalan ez a bank.

De, hogy jót is mondjak:
Az egyik ismerősöm ugyanennyi összeget az OTP banknál vett fel és egy hónap alatt a papíron jelzett időpontig ki is fizették.

Remélem ezzel senkit nem sértek meg, csak a tapasztalataimat szerettem volna veletek megosztani.
hgw308 Creative Commons License 2007.09.28 0 0 351
teljesen 1et értek veled!
Előzmény: Híd (350)
Híd Creative Commons License 2007.09.27 0 0 350
Kriszti! A hitelt a tanácsadó nem garantálhatja, szinte sem, ezt vésd az eszedbe. A hitelbírálat a banknál zajlik.
Előzmény: Kriszty84 (349)
Kriszty84 Creative Commons License 2007.09.27 0 0 349
Szaisztok/ köszönöm a válaszokat, azt hiszem az erstét fogom választani...
voltam egy ingatlan közvetítő hiteltanácsadójánál is, szerintetek ha rajtuk keresztül intézném a hitelt? végülis nincs díja a közvetítésnek, és lehet vinni is lakást, s ök szinte garantálták hogy megkapom a hitelt..hmm

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!