Nem tudom mit talált ki a szünetre. Vagy a legendás B terv (Paul Hunter), vagy a heti sikersztori, a pogácsa. :D
De akkor is azt mondom, 5-6 után már javult, csak akkor 49-nél egy rossz terelés miatt hibázott.
Hirtelen nem emlékszem lehet jól, 5-6 után volt egy piros kihagyása 49-nél, 6-7-nél egy rontott hosszú, amiből fluke lett, majd 9-8-nál egy hosszú, ami kimaradt szintén.
Amikor golyók között volt, nem rémlik olyan golyóbelökés, ami íveken táncolt volna, szinte mindig lyuk közép (úgy értem live play alatt, az hogy 77-nél vagy 90-nél ront, azok már régen megnyert frame szituációk voltak).
Az azért szép javulás, úgy, hogy vastagon 90% alatt volt ekkortájt a golyóbelökése.
Nem hivatalos statisztika alapján pont 90%-os golyóbelökése lett a végére:
"..az első két frame-ből! Ma Ronnie nagyot fog küzdeni és nyerni fog. A zseni nem alszik..." Twohanded legközelebb kérdezz meg, bármikor szívesen segítek eligazodni az esélyeket illetően! Komolyra fordítva, azt gondolom, hogy Robertsont a döntő utáni nyilatkozatáért azonnal felterjeszteném Fair Play díjra! Ronnie hatalmasat alakított 5/7 után, csak Ő, a zseni verhette ma meg Neilt, a világklasszist. A 2020-as VB döntő óta nem volt ennyire élvezhető snooker döntő - számomra. Kis karácsony...
Mit csinált vajon a szünetben? Mintha kicserélték volna. Itt-ott egy kis szerencsével társítva, de csak meg lett az a fránya győzelem. Egy forintot nem tettem volna rá a szünetben.
(Sorsolással szerencse volt, és jó párszor segítette a golyók ütközése, hogy neki legyen kedcező, de hé: az Englsih Open végjátékbani Higgins szerencséket azóta se tudom elengedni, csak kijárt már egy cím neki.)
Így máris jobb e szezon, mint a tavalyi.
Csak kritizálnom kellett, hogy döntő frame-eket nem nyer, aztán meg hogy top 16-osokat meg se tud verni.
Holnaptól csütörtökig levezetőnek Championship League Snooker, aztán ünnepi pihenő, majd januárban újra Championship League, január 9-től Masters.
(Aztán, év közben, Turkish Mastersnek megint nekifutunk, ha covid-helyzet engedi.)
Neil százasára Ronnie jó úton haladt egy végre nagy break felé, egy esélyből frame nyerősre, erre 49-nél rontott, s ott a terülj terülj asztalka Neil előtt, nincs nehéz golyó az asztalon. Nagyon nem mindegy, hogy 6-6 vagy 7-5.
Ebből látszik hogy a statisztika nem minden, sokszor nüanszokon múlik egy frame, ettől szép ez. :) Bár Robi helyében én kissé befeszültem volna hogy 2:2.