Meg lesz még FreshFabrik most pénteken (06/15) Debrecenben is, a Lovardában. Ez egy tanévzáró fesztivál-szerűség lesz, rajtuk kívül még "nagyszerű" zenekarok lesznek, pl Alvin és a mókusok, Rémember, Sub bass monster, FOTB + helyi punkbandák egy kisszinpadon. Tehát csak a FF miatt érdemes menni.
Szorri, annyit pontosítanék, hogy amikor ez egyéb koncertekről beszélt, még nem volt 100% az AC/DC-s dolog... Lehet, hogy így a többi ugrott, s csak erre koncentrálnak. Mindenesetre az utazás célja a DMH megjelenés promotálása, így sztem biztos belefér még 1-2 live.
BreZol: sztem is érthető, hogy a zenekar a nagyszínpadon szeretne fellépni. Ott is a helyük.
Csehországban egyébként nem csupán az AC/DC előtt lépnek fel, adnak még 1-2 koncertet - legalábbis Levente ezt mondta. 13.-án jönnek haza. Pont az itthoni általánosan gyászos lemezeladások miatt döntött pl. a FF is úgy, hogy minden egyéb helyen is kijönnek a lemezzel, ha lehetőség van rá. Ameddig Mo.-on sztárnak nevezett bandák (de most minőségileg is valóban jó együttesekről beszélek) 2-4 ezer lemezt adnak el, aki pedig netán 6-7 ezret az maga a kánaán, addig ez az egész dolog halott ügy. Van 1-2 standard, 1 évtizedes előadó (Tcsapda, Ákos), aki sorra aranylemezeket tud produkálni (már csak 20 ezer a határ), de kb. ezeket is bírja el a piac, nem többet. Persze sokan elmondták már, tudjuk, hogy nem a lemezeladásokból kell megélni, de itt nem is a megélésről van szó, hanem arról, hogy egyszerűen a kiadó által befeketetett pénz sem jön vissza, nemhogy haszon legyen... (bár itt akkor joggal kitérhetnék még a cd árakra + egyebekre is) Sz'al nem nagyon lesznek új, igényes zenekarok. A kiadók nem fogják felvállalni őket. Szinvonalasabb zenéhez szinvonalasabb klip kell stb. Kapjuk továbbra is a holt egyszerű dolgokat (ufo"2", kriszrudolf&co). Kiváncsi vagyok, hogy a következő FF lemezt mennyire fogja ugyanígy felvállalni/promótálni/anyagilag támogatni a Warner. Ezért is jobb lett volna, ha többet adnak el a DMH-ből...
Mindenesetre én nagyon szurkolok nekik! :))
Balthazar: Bodrogi András nekem sokáig nagyon ismerős volt, aztán kb. 2-3 hónapja "esett le", hogy ő volt anno a "Kid"... :))
A FF levlistát továbbra sem használják a fanok... Nem értem, pedig vagy 20-30 levlistatag van, de egy mail-t sem kapok onnan.
Tök jó hely a Mega Pub,(a neve ellenére :-))bár azt hiszem nem épp egy FF koncertnek való...
+FF bulik:
06/21: Esztergom - Fesztergom 2001
07/07: Mezőtúr - Wanted fesztivál
Van a Bécinek bátyja? vagy öccse?
Ugyanis tegnap volt szerencsém a Bodogi Andrissal együtt utazni és felszállt egy ürge aki egy az egybe B.Béci volt,csak hosszú hajjal és nagy lelkesen üdvözölték egymást a B.A.-val.
De a Bécinek most rövid a haja.
Szóval gondolom valami rokoni kapcsolatban lehetnek.
FreshFabrik: az AC/DC előzenekara
Könnyű 2001. 06. 01 | 16:03
Június 12-én egy magyar zenekarnak, név szerint a FreshFabriknak megadatik a lehetőség, hogy a prágai Sparta Praha stadionban több tízezer néző előtt, az AC/DC (és a Rammstein) előzenekaraként bizonyítsa, hogy Magyarország is rendelkezik olyan együttesekkel, amelyek megállják a helyüket a nemzetközi porondon.
A már Ausztráliát is megjárt, szakmailag is elismert - Drive My Hand című albumával a 2001-es Arany Zsiráf gálán a "modern rock" kategóriában győzedelmeskedő - banda kitartó munkájának eredményeként a tegnapi napon az AC/DC menedzsmentje rábólintott a FreshFabrik kérésére, hogy pirotechnikájáról elhíresült ipari zene egyik legnagyobb ágyúja, a Rammstein mellett ők lehessenek az a zenekar, amelynek a közönség beizzítása lesz a feladata az AC/DC-turné prágai állomásán. Nagy szó ez azért is, mivel információink szerint a zenekar vetélytársa nem más volt, mint a svéd Clawfinger. A fellépés aktualitását adja még, hogy ezekben a napokban jelenik meg Csehországban a már említett Drive My Hand c. FF album.
Mondanunk sem kell, olyan lehetőséghez jutottak ezzel a srácok, amivel nemcsak saját maguk boldogulását segíthetik elő, hanem a magyar rockzenei élet valamilyen szintű (reméljük, minél nagyobb) felpezsdülését is. Terveink szerint a prágai koncertről az est.hu is tudósítani fog.
hova viszed terjeszteni?
rendelj a zenekartól....www.extra.hu/babybone
meg a hammer zenebarlangban is biztos talalsz toluk valamit, a global-t a hammer mp terjeszti
Valaki adjon Baby Bone-t. Ha bejon viszem terjeszteni, mert a tokom ki van mar azzal, hogy igenyes rockzene nem nepszeru! Ha a Fresh az lesz, akkor elegedett leszek (meg jonnek majd a rossz dumak: "en mar anno 1997 ota spanja vagyok a zenekarnak, hagy jojjek mar be ingyen a Nepstadoba :))
nem tudom, nekem régebben, 95 körül jobban bejött a zenéjük, mint most az új, dem számaik..valahogy legutóbb koncerten sem voltak meggyôzôek. ettôl függetlenül átlagon felüli kis bandáról van szó szvsz. szereintetek, topicembörök?
De ez andergrund muzsika! Mit bantod oket! Jimmy pedig magyarul enekelt, es nem rakenrol.
Valaki megmondana, hogy mi a facer nem nepszeru a Baby Bone??
hehe...az a legtöbb példányszámban eladott magyar, angol nyelvű metál cucc ... én úgy tudom, hogy 2000 db-ot adtak el...tehát 10 millió magyarból 2000 vette meg...az csak o,o2 %. vagy nem?
En szeretnek a heavyweight arc lightweight edzoje lenni. A versenyzo a merkozesek elott "Rock!" "True metal!" es "Hymrigrimnyr es a Gonoszok!" blackmetal kialtasokkal spannolja fel magat, hogy nagyon gonosz es eroszakos legyen.
A versenyzo meglepetese az un. Metal-DUH, magyarul: acelos erovel es vilaggyulolettel kuzd.
Kicsit tereljük át ide az MHH topicban megkezdett Nagy színpad kontra Metal Hammer színpad vitát.
Szerintem teljesen érthető, hogy Leventéék idén is a Nagyszínpadon akarnak nyomulni, mégha sokaknak ilyen-olyan okból kifolyólag nem teszik.
Egyrészt már tavaly is nagyszínpadosak voltak, pedig a Drive my hand még meg sem jelent akkor, így mindenképp presztiskérdés is, hogy újra ott játsszanak. Másrészt ha jól tudom, a DMH minden idők legnagyobb példányszámnában eladott angol nyelven íródott magyar metal lemeze, mégha ez ebben az országban nem is jelent túl magas számot. (Sajnos) Igaz a legnagyobb médiatámogatása is a Fabriknak van, de nam hiszem, hogy ez sokat jelentene. Azt meg olcsó kifogás felhozni, hogy az Ignite-nak jó a Metal színpad, akkor FF-nek miért nem. Aki látta már Téglás Zolit nyilatkozni, az tudja, mekkora hazafi, szerintem a legutolsó kis faluba is elmenne játszni itthon a bandájával.(Jó példa erre a május elejei Zoli band koncert a Trafóban, ami anyagilag biztos nem volt túl nyereséges a számukra, mégis megcsinálták, ráadásul a cd-ket is 1000! Ft-ért árulták)És itt nem a Trafót akarom lehúzni, nálam messze a legjobb magyar klub. Az már a Sziget szervezőiroda szégyene, hogy egy ilyen magyarországi kötődésű bandát, mint az Ignite nem hívnak a nagyszínpadra játszani.
Szóval szerintem nem megjegyzéseket kéne tenni az FF-re és irigykedni. Sajnos kevés ilyen ambiciózus banda van Magyarországon. Ha nekik sem sikerül a külföld-dolog, akkor nyugodtan le lehet húzni a rólót mindenkinek, aki nemzetközi hírnévről áhitozik. Sajnos.
Én sem olvasom, csak ha meglátom valamelyik munkatársamnál, átlapozom, és halálra röhögöm magam, hogy milyen jelentéktelen témák vonzzák az embereket. Pl. xy-nak kinőtt a bölcsességfoga, Z fodrásznál volt, és egyebek.
:)