Keresés

Részletes keresés

Biga Cubensis Creative Commons License 2023.10.17 0 1 83525

Szerintem az Andor és az Obi-wan sori meg pont minket célzott, más kérdés, hogy előbbi túl is lőtt a célon komolyságban, az utóbbi meg teljesen felesleges volt. A Mando/Boba Fett/Ahsoka meg egyértelműen a Rebels-en és Clone Wars-on felnőttekeknek/rajongóknak szólt-szól. 

Egyébként valami jelöléssel tényleg sokat tehettek volna, hogy kisebb legyen a régi rajongók felháborodása ahogy Atherton írta, jelölhették volna Filoni műveit mondjuk Young Adult Star Wars kategóriával. Én egyébként anno nem néztem végig a Rebels-t, pedig volt benne egy-két jó sztori, de nem bírtam én se a szögletes grafikát és karaktereket. Viszont azt gondoltam, na ha valaki egyszer megcsinál ebből hasonlót élőszereplősen, igényes külcsínnel, akkor kíváncsi leszek rá. De akkor sem gondoltam, hogy azt az élményt egy lapon emlegetném az OT filmjeivel. Kicsit hasonló feeling, mint amikor bűnös élvezettel Jedi Kristályt olvasgattunk a régi időkben, hozzátéve, hogy "jó jó de ez nem igazán SW". Most meg milyen jó emlék látni egy ilyen Roburt.

És teljesen igazad van, azzal, hogy Lucas eladta a jogokat, teljesen lemondott arról, hogy az ő elképzelései szerint folytatódjon a történet. Innen már rendkívüli szerencse kell ahhoz, hogy egy olyan rendező kerüljön valaha az SW direktori székébe, aki valami hasonló komolyságú és drámai történetet le tud tenni az asztalra, mint a régiek. Se RJ, se JJ, se Filoni nem ilyen. Hogy ez azt jelenti-e, hogy az is sokkal jobb lett volna, ha az OT után nincs többé kontent, ha csak ezzel kell beérjük, részemről a válaz nem. Én pl örülök, hogy van egy Rogue One és láttam megvalósulni tök jó dolgokat, amik csak könyvekben vagy rajzfilmben léteztek (és nem a bálnákra gondolok).

Előzmény: smile64 (83524)
smile64 Creative Commons License 2023.10.17 0 0 83524

Sajnos a Disney megvette a cuccot. És nem tudjuk pontosan, mi volt a szerződésben, de valószínűleg az, hogy azt csinálnak vele, amit akarnak.

És ugyancsak sajnos az eredeti SW rajongói mára kisebbségben maradtak egyrészt, kiöregedtek másrészt. És nem képeznek számottevő célcsoportot. Szóval megteheti a Disney, hogy nagy ívben szarik ránk. Sajnos.

Előzmény: atherton_ (83523)
atherton_ Creative Commons License 2023.10.17 0 0 83523

egy dolog hogy mint fogyasztónak, kinek mi a SW. - ízlések és ízlésficamok: ki min szocializálódott.

és egy egész más dolog, amikor egy "alkotó" ráépül valaki másnak a sajátos/egyedi szellemi termékére, mint egy parazita, és azon élősködve teszi tökre az eredeti koncepciót, és mérgezi a saját fantáziátlanságával, csak mert ki kell fosni valamit magából határidőre, mert az egeres cégnek kell a profit.

ha disney létrehoz egy spin-off brand-et valami más vagy módosított néven (amire itt pl. "dizney wars"-ként hivatkoztok), jelezve hogy ez némiképp már egy eltérő és más valami mint az eredeti, akkor biztosan nem okozna ekkora visszatetszést az eredeti sw híveinek, mert tudná hogy ez egy gagyi változata az eredetinek.

Előzmény: Biga Cubensis (83517)
Bateman Creative Commons License 2023.10.16 0 0 83522

jó hasonlat

Előzmény: mindenki senkije (83518)
Bateman Creative Commons License 2023.10.16 0 0 83521

dizni felé tendálsz😉

Előzmény: Mlle. Grenelle (83520)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2023.10.16 0 0 83520

Hm.

Akkor én minek számítok, ha tetszett a PT és az OT, az ST viszont nem, nagyon tetszett az Andor, tetszett a Mandalorian, az Ahsoka, mérsékelten a Boba Fett Chronicles, és nagyon nem az Obi-Wan Kenobi...?

Nekem akkor a Star Wars tetszik, vagy a Disney Wars...?

Előzmény: Jani-wan. (83519)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.10.16 0 0 83519

Persze hogy van ilyen is.

Mindenre van valaki, akinek pont az tetszik. De attól az még nem lesz az.

Pl. biztos vannak akiknek azt tetszik, ha teszem azt egy VW bogárra rátesznek egy spoilert és egy Porsche logót. Csakhogy attól az nem lesz Porsche, hanem VW bogár marad, és akinek az tetszik annak nem a Porsche tetszik hanem a VW bogár.
És ha ennek az embernek ez mellett nem tetszik a Porsche, az nem is tartozik a Porsche rajongótáborba.
Akkor sem, ha a Porschét és a VW-t ugyanaz a cég gyártja.

És ha valakinek nem tetszik a 2 Lucas trilógia közül egyik sem, de tetszik neki az amiket felsoroltál, annak nem a Star Wars tetszik, hanem a dizni warsz. Ennyi.
Ha tetszik neki akkor lelke rajta. Nincs miről beszélni vele, legfeljebb ha hajlandó elfogadni hogy a kettő nem tartozik össze.
Szerintem.

Előzmény: Stratonicus84 (83516)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.10.16 0 0 83518

láttunk már ilyet sokat, aztán majd vélhetően megnézi egyszer kétszer az összeset és szépen minden a helyére kerül, leesik neki is a tantusz :)

olyan ez, mint amikor valaki későn születik meg és mondjuk a Momentary Lapse of Reason lesz a kedvenc Pink Floyd albuma és kapásból nem tud még mit kezdeni a többi, özönvíz előtti lemezekkel

aztán ahogy szépen-lassan elmélyed a témában, rájön, hogy hol is lakik az Isten, hogy jószerével minden felesleges kacat, ami a The Wall után látott napvilágot :)

Biga Cubensis Creative Commons License 2023.10.16 0 0 83517

El kéne fogadni, hogy mindenkinek mást jelent az SW.

Lehet ezen versengeni, hogy kié a legautentikusabb, meg a leglogikusabb, de nagyrészt ezt úgyis érzelmi alapú.

Nekem eszem ágában sincs utálkozni Filoni-n, én elfogadtam, hogy ezzel a Rebels érával-folytatással nem én vagyok az első számú célcsoport, de tudom élvezni, nyilván azzal a kicsit keserű szájízzel, hogy le lehetne tenni jobb produktumokat is a szabakk asztalra.

Szóval ahelyett, hogy itt húzzátok egymást, elkezdhetünk totózni, hogy a Skeleton Crew v az Acolyte is marhaság lesz? :)

Stratonicus84 Creative Commons License 2023.10.16 0 0 83516

Jött a beszélgetésre egy ilyen hozzászólás:

Előzmény: Jani-wan. (83514)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.10.16 0 0 83515

ÁMEN!

Előzmény: Stratonicus84 (83511)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.10.16 0 0 83514

Kemény szavak, minden tiszteletem.

Viszont szükségesek a változáshoz. Beszélgetőtárs meg is volt döbbenve. Nekem az jött le ő nagyon nem érti, hogy egyáltalán mi a baj az egésszel. De talán elgondolkozik, és talán lassan de biztosan elkezdi látni.
És talán lassan de biztosan egyre többen lesznek akik elkezdik látni, ha szembesülnek azokkal a dolgokkal amiket mi látunk.

Előzmény: Stratonicus84 (83511)
Bateman Creative Commons License 2023.10.15 0 0 83513

zseni:) Ryan is biztos örülne, ha látná.

Előzmény: Biga Cubensis (83505)
Biga Cubensis Creative Commons License 2023.10.15 0 0 83512

Ha valaki játszogat PC-n vagy konzolon, a Starfield-hez már van egy csomó jó SW mod.

https://www.youtube.com/watch?v=Z-KRD-a703I

De modok nélkül is hasonló feelinget ad, mint az SW univerzum. Érdekes módon a hátrányuk is hasonló, mindkettőben hiába óriási a galaxis, egy tucatnyi fő helyszín köré csoportosulnak és a szálak sokszor egy-egy bolygón futnak össze.

Stratonicus84 Creative Commons License 2023.10.14 0 0 83511

Készülj fel, hogy az ezt követő részek csak rosszabbak lesznek.

Kendőzetlen véleményem Filoniról 1.08.12-től itt:

https://www.mixcloud.com/HoloNetKr%C3%B3nik%C3%A1k/holonet-kr%C3%B3nik%C3%A1k-76-epiz%C3%B3d/

Előzmény: atherton_ (83510)
atherton_ Creative Commons License 2023.10.14 0 0 83510

ezeket én is vettem.. pedig ritka ocsmány borítókkal tolták..

amúgy apró dózisokban vagyok csak képes megnézni ezt az ahsokát, annyira hitvány egy valami, még csak most vergődtem el addig, hogy fénysebességre kapcsoltak az a bálnaraj, ami szarik a gravitációra, szökési sebesség alatt kiúsznak az űrbe. mindez az után hogy ahsóka a jedi túlvilágon barangolt. semmi kétség, hogy a dízni bullshit-generátorát dave filoninak hívják, aki kb. az űrgammák szintjére zülleszti az sw univerzumot. sőt egy galaxis már szűk is a fantáziájának mert nem tudnak hová illegalitásba vonulni a birodalmiak.. most megint kell pár hét hogy ezt feldolgozzam és kiderüljön vajon cimbora tábornokot fegyelmiben részesítek e.. ahh micsoda izgalom..  ráadásul mindez úgy van tálalva, mintha tudnom kellene kik ezek figurák a szomorúszamuráj csaj meg valami ezra.. hát nem tudom, mert nem néztem meg nyomorult szögletes dizájnú rebelst meg egyéb húszadrendű spinoff-okat.. ahh de fos..

Előzmény: Jani-wan. (83509)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.10.14 0 0 83509

Jani-wan. Creative Commons License 2023.10.14 0 0 83508

Sajnos megint csak azzal szembesültem hogy milyen gyenge amit dizni művel.

Egy 5 perces Amerikai foci áldokumentumot csináltak pusztán szórakozásból (!) a Jerry McGuire egyik mellék karakteréről, és valami kurva jó. Szóval vannak akik tudnak írni, karaktereket létrehozni és azokat jól eljátszani.

Dizni miért nem képes erre?

https://www.youtube.com/watch?v=NZ-bcIwPaQQ

Jani-wan. Creative Commons License 2023.10.14 0 0 83507

LOL

Leia és Poe csalódott képe, hogy mit csinált ez a hülye :D

Zseniális.

Előzmény: Biga Cubensis (83505)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2023.10.13 0 0 83506

Biga Cubensis Creative Commons License 2023.10.13 0 0 83505
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2023.10.13 0 0 83504

Bateman Creative Commons License 2023.10.13 0 1 83503

AI generalt SW film, ami a földi 20-as években játszódik. Valami egészen elképesztő. Lehet a dizninek is AI-re kellene bíznia a frencsájzt🤣 mindenképpen hanggal nézzétek!

https://www.instagram.com/reel/CxlpX7XIsTD/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Hiryu27 Creative Commons License 2023.10.12 0 0 83502

öhm yep...  mia gond vele? 

Előzmény: Stratonicus84 (83497)
kannibál Kovács Creative Commons License 2023.10.12 0 0 83501

Valaki öntsön már tiszta vizet a pohárba.

Hogyan alakultak az egyes Star Wars-sorozatok nézettségi mutatói?

Igaz-e az az előfeltevés, hogy a helyzet sorozatról sorozatra haladva romlik?

Jani-wan. Creative Commons License 2023.10.12 0 0 83500

És itt azt írják hogy nem is Lucas találta ki Ahsokát.

https://www.starwars.com/news/designing-star-wars-ahsoka-tano

"Supervising Director Dave Filoni’s original vision for the series, scribbled on a piece of lined paper, involved a band of misfit scoundrels aboard a freighter and operating on the fringes of the galactic conflict. It would have included a Padawan Learner named Ashla, and her Jedi Master on assignment with the crew ...

But before the idea came to fruition, George Lucas stepped in, offering a guiding hand to bring Anakin and Obi-Wan Kenobi back into the spotlight to explore the heat of the battle with characters that already had a foothold in the war. Ashla became Anakin’s Padawan, Ahsoka"

Szóval Lucas ennyit mondott hogy legyen Anakin tanítványa, és hirtelen a net azzal van tele hogy GL és Filoni közösen találták ki. 
Na így működik az álhír terjedése és elfogadása.

Jani-wan. Creative Commons License 2023.10.12 0 0 83499

https://www.inverse.com/entertainment/ahsoka-dave-filoni-favorite-characters-death

The character started out as one destined for death: it was the only way to explain her absence in films like Revenge of the Sith and George Lucas’ original trilogy. Ahsoka was firmly set on the path to becoming a Jedi, after all, so the Jedi Purge that bookended the Star Wars prequels was inevitably going to affect her.

For Lucas himself, it was always the plan to kill Ahsoka. But Dave Filoni, Lucas’ apprentice and Ahsoka’s co-creator, saw another way forward for the character. “I’ve always been a bit more into the ‘Ahsoka Lives’ camp, and George has been very full-on in the ‘Ahsoka Dies’ camp,” Filoni said in 2013.

Amikor az önző belecsinál az univerzumba.

Jani-wan. Creative Commons License 2023.10.12 0 0 83498
Előzmény: smile64 (83495)
Stratonicus84 Creative Commons License 2023.10.12 0 0 83497

Biztosan ezt a cikket akartad linkelni?

Előzmény: Hiryu27 (83490)
Hiryu27 Creative Commons License 2023.10.12 0 0 83496

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!