Én a "csemetés"-re vagyok nagyon büszke, a nagyokat már úgyis láttad, de ezeket én gyökereztettem... A stargazer be sem fér a képbe, a szívlevelű csak 2 levélpárral kissebb mint az anyukájuk, a linnearisok hajtanak mint a bolondgomba....hát a tarka levelű hoya...ő egy hölgy akit "elnyomnak":) Látom ő is nődögél, de nem látszik ki a sok-sok levélke közül:)
Van még mit gyűjtögetnem kell az igaz:)
Serpensem ha minden igaz jön a csomaggal B.unt-nak hála:)
Mizu a fórumon? Megvagytok? Henike! Írtam mailt vissza!!
Sziasztok, nagyon tetszenek ezek a Hoyák. Nekem is van egy 4-5 éves hatalmas példány, aki viszont még sose virágzott. A gyapjas tetvek kedvence viszont, jó kis munká távol tartani öket. Szeretnék valakivel cserélni linearist és szívlevelü variegatat. Adni azonban ebböl a fajtából csak carnosat tudnék, amivel gondolom tele a padlás. Ezért a következöket ajánlanám föl alternativaként; sárga dupla-tripla egynyári datura, narancssárga Brugmansia, Selyemmályva, virágzó dupla fehér leander, piros dupla Hibiscus, kenyai Trombitafa, pink-lila dupla Fuchsia, Pachistachis lutea, Kalanchoe, Passiflora Citrina, Capsularis, vagy x belottii, Clivia, Kohleria.
örömmel nyugtáztam, hogy a mikulásvirág sokkal szebben fejlödik egy árnyékos helyre kiültetve a szabadföldbe, mint a szük cserepekben. az enyém 2 éves ,, amikor kiültettem áprilisban,akkor volt kb 3 sárga levele áganként( 4 águ), és most a duplájára nött, és szép, egésséges, nagy levelek vannak rajta, akár csak a virágboltiakén. sok pusztulófélben lévö növényt ültettem még ki, amik nagyon megsinylettés a költözést, mert sajnos csak egy hónappa késöbb tudtuk elhozni:(
egy fikusz benjaminát ültettem még ki, egy chlorophytumot, a zöld levelüt( amikor ezt kiültettem 3 centis pici sarjacska volt, most egy 20 centi magas bokor, 2 vitorlavirágot, egy rákvirágot, 2 dieffenbachiát, egy cikláment, egy ficus elastikát,egy csavarpálmát,sok kaktuszt,yukkákat,egy szobafutókát( epipremnum-scindapsus)két dracaenát. sokkal szebbek, mint cserépben, bátran ajánlom mindenkinek, akinek van egy árnyékos helye, ahová ki tudha ültetni szobanövényeit, sokkal erösebb hajtásokat hoznak, mit egy cserépben. májusban ültettem ki öket, majd október elején kiásom, vissza cserepekbe, és be a lakásba. képeket sajnos nem tudok feltenni, mert nem csináltam még, majd ha eljutok odáig:D szép napot mindenkinek, és sok szerencsét, aki most ledvet kapott
Sziasztok! Üdvözletem. A lándzsaleveleket mindenki tegye ki a szabadba árnyékosabb részre. Nekm az erkélyen vannak, de gyönyörűek "megugrottak. A nagy már 4 apró sarjat kezdett el most nevelni a vastagodó szárán. a nagy az új sarjak idei ültetések
Kösz, megnéztem a kerri-t, ennek is szép a virága, a lacunosa-ért meg kimondottan a virága miatt töröm magam, bár élőben még sosem láttam. Ja, a szívlevelűből szintén létezik tarkalevelű :-) (nem nekem, csak láttam)
Mindig elámulok ezen a növényen:) A gyerekét szabadföldbe ültetted? A viaszvirágokat nyáron kicsapom a kertbe, nagyon jól fejlődnek. Olvastam, hogy Te is kiraktad. A szívlevelűnek mi a neve? (Szeretnék rákeresni a virágára.) A lacunosa hogy fejlődik? (Korábban beszéltünk róla, de a megadott címen, mikor kerestem, már nem volt nekik sem, csak picike, a sajátjuk.)
Szia AI! Lehet, hogy nem mondok újságot vele, de a viaszvirág mézszerű cseppeket csöpögtet amikor virágzik. Legalább is az enyém így csinál, először nem tudtam mi az a ragacs a bútoron, akkor láttam meg, hogy a virágomból csöppent le.
- filodendronok (NEM a Monstera-ra gondolok, hanem kisebbekre: pl scandens; erubescens; laciniatum)
- syngonium (nyíllevél)
- scindapsus (szobai futóka)
- diffenbachia
- aglaonema (rákvirág)
Ezek a legkönnyebben; de arra figyelj, h a vízbe azért néha kell tápot önteni!!!! És néha (1-2 havonta) érdemes kivenni az edényből, langyos vízzel átöblíteni a növények alsó részét, és az edényben is (kiönteni) és frissre cserélni a vizet!
Sziasztok, Szeretnek erdeklodni, hogy tudtok-e olyan szobanovenyt mondani, amit eleg csak vizben tartani, nem kell hozza viragfold? Remelem tudtok segiteni, tovabbi szep napot, Udv, Soska
Bevallom, én is irigykednék, ha más mutatna nekem ilyet, a sors nagy kegyeltjének érzem, hogy az enyém lehet ez a galéria! Igaz, nem csak a sorstól függöt, tennünk is kellett érte eleget, a sors a lehetőséget adta:-) Hálás is vagyok neki érte!
Ha egyszer nekem ennyi virágom lenne!!Kicsit sárgulok az irigységtől,én most kezdtem gyűjtögetni a szobanövényeket.A viaszod is nagyon szép,gratulálok!!!
Ősszel átültettem, felfrissítettem a virágokat a galérián, nagyon jól néznek most ki, bár pár hét múlva még jobb lesz, mert most kezdenek virágozni a begóniák. Majd akkor is megmutatom:-)
Mindig irigykedve néztem a viaszvirágaitokat, nekem is elég sok a galérián, de igazáőndékomban nem is volt tervbe véve, hogy virágozzon, nekem mint nagyon szép zöld növény is megfelelt, amikor apró darabokra vágtam egy nagy gubancot. És a minap felnézek, hirtelen meg is ijedek, hogy mi van a virágon:-)
Nekem is volt több citrusom ami meg-pajzstetvesedett, köztük egy 23 éves grapefruit, sajnos valszeg a permetlétől pusztult el, még élhetett volna... amikor ugyanis csak kenőszappanoztam az mindig segített, de lusta voltam... azt javaslom előbb a fogkefés módszer, ha kell 2hetente, most is van egy leanderem,amit "kefélgetek" néha, humoros, de tényleg segít, igen, majd egy órai babra munka, de megéri! Nem igen bízom a kemikáliákban...
hát egy átültetés már ráférne, 3-4 cm-mel nagyobb cserépbe rakhatod. elönyös,ha a nyári honapokra ( szept közepéig) ki tudod vinni a szabadba egy fa árnyékába,vagy olyan helyre ahol csak reggel vagy este éri napfény.a téli idöszakbamindenképp napos ablakba tedd,mert különben megnyulik. nyáron,ha kint tartod,1-2 naponta illik megöntözni,de ezt ugy nézheted meg,ha a talaj felszine száraz. a tulöntözés,és a kiszáradás is megviseli.nem szabad vizben állnia,mert megrohad. naponta lehet párásitani körülütte,mert igényli a párát.továbbá ne süllyedjen a hömérséklet tartosan 15 fok alá sem,mert ez levélhullást idézhet elö.átültetése évenként célszerü.laza szerkezetü,tözeggel dusitott általános virágföld megfelel az igényeinek.a már beállt növények kaphatnak tápot,de egyszerübb,ha már az ültetésnél keversz a földjébe oscomote-t. ne nagyon sokat,mert az árt, de ne is keveset. naggyábol ennyi is lenne. nagyon sok sikert,és örömöt kivánok a gondozásához