1. hát én is hoztam tavaly 1 jó nagy üveggel. a kollegáim igazán nem vetik meg az alkohol tartalmú italokat, de ez a snapsz nem ment át. egyöntetű véleményként állítják, hogy főként csukamájolajból és halszemből van és ihatatlananabb a denaturált szesznél, úgyhogy feltétlen próbald ki:) én a magam részéről már ittam rosszabbat is, de mondjuk csajozni tényleg nem a legjobb vele... 2. az 1-es déli szakaszához bőven elég a legkisebb kategóriás autó is, ha elfértek benne, száguldozás úgyis mellőzendő, ld lentebb. sztem válaszd a legolcsóbbat és a megspórolt pénzből menj fel a vatnajökullra v. igyál sok brennivínt:)
Sokan írjátok, hogy gyorshajtásért milyen horror összegeket kell fizetni. Elnézve a tájat...hallva a vidéki forgalom nagyságáról....érdekes, hogy hol bújnak meg (sehol egy bokor, parkoló kamion..) a traffipaxok? Hány órát/napot várnak mire 1 áldozat felbukkan.... Talán ezért akkor a bünti is. Ritkán, de akkor nagyon!
ráéreztél a lényegre =) igazából tényleg nem sok ültetvényes kertet látni =) (de azért vannak) viccesen megfogalmazva... minden benne van az italban, ami megterem a szigeten :D sorolták helyi munkatársaim, hogy mi minden van benne, de nem győztem megjegyezni =) de bárkit megkérdezel kint... pontos választ kapsz... nagy italszakértő minden egyes ember =)
az igazat megvallva az 1.0 yaris nagyon gyenge - munkatársaim szereztek egyet... megölni magad a sebességgel nem fogod - inkább akkor sajátkezüleg, mikor nem akar felmenni a dombra =) a Jimny szerintem felesleges, de ez pénztárca függő... =) sima aszfaltra nem kell kisterepjáró. a Rönónak lelke van =) bármennyire is nem szerettük egymást a corollával ami nekem jutott a nyárra... azért megnyugtató volt, hogy legendásan megbízható - nem azt mondom, persze minden elromolhat és természetesen egy rönó is lehet jó - csak én nem biztos, hogy megkockáztatnám egy szoros nap mellett, hogy a francia csodát teszem próbára. nehéz választani - én két éve béreltem autót, az árakat idén megnéztem, de nem tanultam ki. az Europcarnak van azt hiszem japán Ignis 4x4. megbízható, ismerős sok hazai autósnak ám mégis más =) és az eredeti suzuki feeling is megvan benne ;)
nehéz megmondani. de akár az 1.0 yaris is jó lehet, ha nem kell teljesítmény, csak valami ami elgurul a végcélig.
Még azt mondd meg lécci, hogy az 1 napos Reykjavik - Vik - Jökulsarlon túrára (ahol útközben megnéznénk a kötelező vízeséseket/sziklákat a tengerben), milyen kocsit béreljek: Yaris 1.0 - tényleg elég? Suzuki Jimny 4x4 1.3 - a biztonság kedvéért Renault Megane - az 1.6-os motor és a kényelem kedvéért
Én itthon keresem a pénzt és (sajnos?) nem spórolok, ha utazom...Egyszer élünk... Miből csinálják ezt az italt?? Mert gyümölcs/növény az nem sok lehet??? bálma pálinka ? :)
jó lenne, ha tudnék írni, vagy legalábbis odafigyelnék arra, hogy mit írok. szóval Brennivin a neve... valahogy az a és az e mindig túl közel vannak a billentyűzeten =)
amúgy ha kint keresed a pénzt, akkor rájössz, hogy a 200 ISK bizony apró és nem igazán tűnik fel, ha esetleg elköltöd. persze, ha nem spórolsz, hogy utána itthon élvezd ki az ottani munkád gyümölcsét =)
persze =) hoztam most 5öt, de rájöttem, hogy kevés =) jaaa... a másik - lehet kapni a sétálóutcában (Laugavegur) hozzá való kicsi kis kupicát (homokfúvott) 320 ISK darabja =) amúgy az ital maga, az a nemzeti "pálesz" és nagy népszerűségnek örvend =) 37,5%os ;) "the original icelandic schnapps"
az óra ott is úgy megy, mint máshol - egy óra 60 perc :P =) amúgy nyáron ez nem teljesen így érződik, mert az éjszaka sosem jön el. (amúgy CEST -2) aug végén már este 8körül megindult lefelé a nap... és úgy 10kor már azért nem volt világos - de ez rohamosan változik napról-napra. telephely mindenhol van, de szeretik ha beállítod az autót a garázsba, lemosva, kiporszívózva stb stb =) gondoltam, hogy bérelek egy kocsit és repülő helyett leautózom északról Rvikba. de több lett volna a máshol adom le többletdíj, mint az alap bérleti díj =) Látom megemlítette valaki a jeget. tényleg lenyűgöző <3 megpróbálok feltölteni egy képet, bár igaz, hogy az már reklámmal egybekötött =)
lécci lécci hazafelé a reptérről hozz pár üveg mini brannivínt (50ml) 200 ISK/db. itthon megadom (bár nem ISKban) =) =)
Eddig erre a déli túrára egy Suzuki Jimny 4x4 bérlésén gondolkoztam, de látván, hogy főleg az 1-es kell menni....talán a Megane 1.6-ossal kényelmesebb lenne menni erre a hosszú útra....
Örülök, ha vállalod. Természetesen nem kell négykerékmeghajtás,végig az 1-es főúton mész, sima kisautóval (legolcsóbb a Toyota Yaris) is el lehet jutni, mindössze két erősebb emelkedő van útközben, egy Hveragerdi előtt (ez Reykjavik felől lejtő, visszafelé emelkedő!) egy pedig Vik-nél (mint az előbb). Ha idődből futja, Skaftafell-nél (Reykjavik felől) fordulj balra, menj be a kempingig, itt van az a turistacentrum, amiről néhány napja írtam (dokumentumfilm) és innen lehet gyalogtúrázni, nem nehéz terepen Izland egyik legszebb vízeséséhez, a Svartifoss-hoz (bazaltorgonákról zuhan le a víz - lenyűgöző). Oda-vissza 1,5 órába belefér. Mégegyszer üdv és sok sikert!
Kedves torban! Ha egy - teljes - napod van, és bírod az autózást, az idő is jó, akkor mindenképp javaslom, hogy ne állj meg Vik-nél, hanem menj el Jökulsarlon-ig. Az a legnagyobb csoda Izlandon (szerintem), egyszinten van a gejzírrel. Egy lagunatóba érnek bele a Vatnajökull gleccsernyelvei (borjadzás, jéghegek születése) és évekig úszkálnak a jéghegyek a tóban, majd mikor már elfogytak, egy keskeny csatornán kiúsznak (apálykor) az óceánba. Fenomenális látvány, és kétéltű járművel csónakázhatsz a jéghegyek között. Tiszta Antarktisz/Grönland. A hajókázás kb. 45 perc, a távolság Reykjavikból 330 km (autóval 4.5 óra), de útközben láthatsz (a főút mellett) vízeséseket, Vikné a Dírholaey-sziklákat. Persze ha nem tudod bevállalni ezt a viszonylag hosszú utat, akkor marad az Arany körút. Hát ennyi, gondold meg.
Én naívan azt hittem, hogy szombat 16 órától vasárnap 20 óráig a bérlés díja nem lesz 2 napi díj...de az... Pedig - gondolom - vasárnap 16 után "kulcsbedobós" a visszaadás, kvázi fogalmuk sincs, hogy mikor vittem vissza