Szerintem nem kell ezen görcsölni. Tudjuk, h többféle turnékoncepcióval dolgoznak - akinek nem jön be az egyik, az majd megnézi őket legközelebb, aztán kész. Szerencsére sokat koncerteznek, úgyhogy ebből nem lehet gond.
Komolyan, miért nem kizárólag '95 utániakat nyomnak akkor már, szigorúan csak Harris-féléket, és ami 6 perc alatti, az eleve kiesik a rostán? Ha már lúd, legyen kövér...
Ezért kár perelni, mert már jó rég óta tudni, hogy nagyrészt a három 2000 utáni lemezre fognak koncentrálni a turnén. Ha ehhez mérjük a setlistet, szerintem szinte tökéletes. Én ezeket a számokat egytől-egyig szeretem, úgyhogy nekem nincs vele bajom egy percig sem... Az meg, hogy egy csomó régi számot valószínűleg sohasem fogunk hallani, nos...ez tényleg szomorú, de én már régen beletörődtem. Nem várom el tőlük, hogy elővegyenek olyan dalokat és nekiálljanak betanulni 50 év fölött, amiket csak a stúdióra játszottak föl és sosem ment le élőben... egyszerűen nekik így kényelmesebb. A múltkori nosztalgia turné után nekem semennyire nem fáj ez a lista, sőt jó kis buli lesz ez. Nyálat csorgatni majd lehet a History III-nál, mert most elég sok info arról szól, hogy Somwhere-Seventh turnét nyomnak mellé. Ha azt nézzük, két ilyen nosztaliga műsor bellé, mint a Somewhere Back in Time és majd a History III lesz, szerintem tökéletes egy modern-kori maiden koncert is. De ez csak az én véleményem. 2007-ben és 2008-ban is láttam őket, amikor trooper meg run to the hills is volt...most nem fáj a hiányuk.
Nem rossz ez a set. Az AMOLAD turné kicsit erős volt, hogy leadták egybe' az egész lemezt, de ez a mostani jó így. OK, mindenki kicserélne egy-két számot vmi másra, én sem vagyok oda pl. a Wildest Dreamsért, de jó ez így.
Nekem az a fura, hogy a Wickerman után sok középtempós és lassú szám van egy csomóban. Én mondjuk megcserélném egymással a Benny Breeget meg a No More Liest, de mind1, Steve a főnök. :)))
Ezzel csak az a bökkenő, hogy kurva sok régi van, amiket évek-évtizedek óta nem játszanak. Biztos egy seggfej vagyok, de én rohadtul nem vagyok kíváncsi élőben a Blood Brothersre meg ezekre. Bírom az utolsó három lemezt is, nem arról van szó, de ezt a setlistet rohadtul nem érzem kihagyhatatlannak, az az igazság.
Komolyan, miért nem kizárólag '95 utániakat nyomnak akkor már, szigorúan csak Harris-féléket, és ami 6 perc alatti, az eleve kiesik a rostán? Ha már lúd, legyen kövér...
kb mintha a metalicska 2 órán keresztül a death magnetic,st anger, load lemezeket tolná az arcunkba, utolsó fél órára meg elővennék a creepinget, meg a one-t
Igaz. Ám a talicska nem nyomott olyat az előző turnéján, hogy a killemóltól a feketéig csak régieket játszik... A Maiden meg nosztalgiázott, nekem jobban is tetszik, hogy az újakra koncentrálnak... van elég jó számuk, hogy ne hiányozzanak a régiek, amiket már jónéhányszor hallottam amúgy is élőben.
Belefér...30 állomásos miniturné ez mert unatkoznak s le kell rabolnia nyári fesztivál piacot. Majd jövőre jön a nagy turné 5-6 új számmal meg a régi slágerekkel, a szokásos recept szerint.
Amúgy én nagyon örülök ennek a menünek,10 szám a legutóbbi lemezekről..atom lesz! Mellesleg eleve a közönségük fiatalabb generációjának az új lemezek az ismertebbek, fesztiválokon meg fiatalokkal lesz tele a színpad előtti tér.
igen sok a 2000 utáni dal kb mintha a metalicska 2 órán keresztül a death magnetic,st anger, load lemezeket tolná az arcunkba, utolsó fél órára meg elővennék a creepinget, meg a one-t
Érthető húzás hogy a legutóbbi nosztalgiakoncert után új dalokhoz nyúlnak. Tényleg kicsit merész setlist, de bárcsak a záró klasszikus blokk kiválasztásánál is ilyen merészek lettek volna :)
Intro - Doctor Doctor
The Wicker Man
Ghost Of The Navigator
Brighter Than A Thousand Suns
El Dorado
Paschendale
The Reincarnation Of Benjamin Breeg
These Colours Don't Run
Blood Brothers
Wildest Dreams
No More Lies
Brave New World
Fear Of The Dark
Iron Maiden
Encore:
The Number of the Beast
Hallowed Be Thy Name
Running Free
Elvileg:
Intro - Doctor Doctor
The Wicker Man
Ghost Of The Navigator
Brighter Than A Thousand Suns
El Dorado
Paschendale
The Reincarnation Of Benjamin Breeg
These Colours Don't Run
Blood Brothers
Wildest Dreams
No More Lies
Brave New World
Fear Of The Dark
Iron Maiden
Encore:
The Number of the Beast
Hallowed Be Thy Name
Running Free
Akkor jövőre jöhetnek a tényleges lemezbemutató turnéval:)))
Nagyon bátor setlist, büszke vagyok, hogy bevállalták, de ideje volt a reuniont is előtérbe tolni.
Paschendale, No more lies, grrrrrrrrrrhhhhhh, yesssssss:)
Egy nagy hiányzó a Dance of death
Ezekkel egyet kell értenem. Nézzétek csak meg a Brave New World-ről a Thin Line Between Love and Hate-et. Szerintem a lemez legnagyobb slágere lenne, ha simán csak az alap verse-t hagyják benn és csinálnak belőle egy 5 perces fasza nótát. Így is szeretem a számot, de jobb lett volna ha marad együtős rifforientált szám.
Gondoltam hogy szereted a hosszú dalokat, azért a maidenesek többsége így van ezzel. Egyetértek veled, valahogy régebben tartalmasabbak voltak az igazán hosszú számok. A Matter hiába volt jó lemez, azért a dalok szerkezetén lehetett volna még faragni.
Hogyha van hat perc zenei mondanivalónk, akkor abból hiba kilenc perces számot írni!
Na, szóval, tisztázzuk, hogy én szeretem a hosszú dalokat, például a Maidentől is, ha azok jól kitöltötték. De a Matteren nagyon zavar a rengeteg ismétlés, ahogy a Dream Theater utobbi lemezein is. Régebben jobban ki bírták tölteni a hosszú nótákat: Rhyme, Hallowed, To Tame, Phantom Of The Opera (akkor hosszúnak számított) Persze, meg fogom még hallgatni, ez utóbbit három hallgatás után írtam.