Igen, ha azon a számon van a mindenkinek csomag előfizetve amiről a hívást kezdeményezed minden helyi (tehát (1) Budapesti) normáltarifás számra érvényes a csomag.
tudom hogy nem isdn téma, de azért megkérdezem:
van egy Tiszanet internet előfizetésem, aminek a behívója itt Bp-en egy (1)466-.... szám (nem emlékszem pontosan), a IX kerületből használom, és a kérdés az hogy érvényes-e rá a matáv mindenkinet csomagja.
Ma delben mar jeleztek, es este megerositettek a MatavNettol, hogy a ket B-csatornas, avagy MLPPP behivasi problema megszunt. Ellenoriztem, kb. 20 felkapcsolodasbol, operaciosrendszertol fuggetlenul, mindig ketcsatornasan ment fel, es nem adott masodik IP-szamot (ami a galibat okozta). A hiba oka: a bejelentkezo szerver hurokba kerult. Meglepo modon az autentikalasi sebesseg is lenyegesen felgyorsult (vagy nem is annyira meglepo modon?). Feltehetoleg jo sok felesleges pluszmunkatol szabadult meg a szrencsetlen szerver. Most hivasinditastol szamitott 7-10 masodperc alatt fent van windowsbol, ami a csodak hatarat surolja az eddigi 15-40-hez kepest. Linuxbol 3-4 masodperc (korabban 15-20), es nem kell 6-8 autentikacios kiserlet, hanem elsore megy. Mindezeket az este 10 orai roham kezdeten, az elso negyedoraban mertem.
Azert a kisordog bennem bujkal. Miert is hajtott el az ugyfelelharito muszaki kollega, amikor mult honap utolso pentek ejjelen ugyanezt a hibat jeleztem? Ha akkor nekifekszenek, jo par embernek jo sok penze megmaradt volna... A mostani hibaelharitas vegul is eroszakossagomnak is koszonheto, meg annak, hogy hetfo delelott egy segitokesz es ertelmes emberkevel akadtam ossze a MatavNet helpdesknel. Bar mindegyik ilyen lenne, de hat rogos ut vezet az egyenszilardsagig.
FixY!
Fix X helyett!
Nem egészen!
Jelen pillanatban abban vagyok, hogy cselezzem ki a a Görög ISDN netdobozt!
+MATÁV-ot.
Nyomon vagyok!
A szag már orom alatt!
Ha nem , beszámolok !
wizes.
FixY!
Pedzegettél valamit!
MATÁV RT. !!
Miért kell hazudni és becsapni az embört?
Ha megfűznek álljak át üzleti vonalra minden kedvezmény megmarad!?
Xart!
Nincs kedvezmény, csak egyéni MAGÁN vonalon!
Visszaállnom 99 eFT + ÁFA -ba kerülne
Rohadtak!!!
A GVH-nál is elindítom!
Ügyfél félrevezetés?
Az van. Maximális
Indul a per!
Nem arra vagyok kíváncs, hogy kötelező-e, azt szeretném megtudni, hogy lehet-e az említett két számot hozzárendelni a modemhez, vagy csak esetleg egy számot.
A telefonszámla és egyebek mellett elindúlt bennem a K... a.. -s!
Kérdezek pár dolgot.
Nem tudják, félreinformálnak, becsapnak!
Mikor átálltam azt hittem nyerek. Vesztettem! /heti 15 eFt./
Részletes számla, kiderül csapda!
Átálltam üzletire, megszünt a kedvezmény!
Én hülye nem néztem be ebbe a topicpa!
Most még hirtelen felindulásból írom ezeket, és elovaom eme topicot!
Hátha tanultam volna belőle!
Üdv. Mindenkinek!
Megyek tanulóba és olvasóba.
wizes WG.
Hogy milyen a progi? Eleg osszetett, tud sokmindent, uzenetrogziteni, a faxot emilre fwd-olni, stb. Nekem az atlathatosagaval van egy kis bajom, a help-sem segit sokat. Valahogy felvette a Lines 1-re egy regen nem hasznalt modemet, amit talalt a gepemen es sehogy sem tudom onnan leszedni es az Elcon-t felrakni helyette. De nem adom fel, mert igeretesnek latszik a progi.
Ha a soros portot használom netezéshez, akkor az NT-be külön be kell programozni, illetve a beépített modemhez hozzárendelni két számot (a modem hívószámát, illetve azt, hogy ha ő kezdeményez hívást, akkor milyen számmal látszódjon), ugyanúgy, mint az NT analóg vonalainál?
Rugalmassag szidasa felig visszavonva. Hivoszama azota lett, csak meg nem el. :-( Negyedik hivoszam, a vonal asszony neven, mert neki ajanlottak fel a Csak Onneket, h*lye meg nem vagyok, igy a regi ismert szam le lett adva, majd megkertem a negyedik szamot ISDN-re, miutan megerdeklodtem, hogy a meglevo csoport alatti es folotti is szabad meg. Vegkifejlet elott szugyintezo keri az elofizetot (hiaba, nem megy mar ugy a koloraturszopran, mint korabban :-)). Mondom, nincs itthon, de athivhatom a szomszedasszonyt, az jo lesz? Igy aztan elhalasztodott az akcio. Estere meg kiadtak a szomszedos csoportot masnak :((.
Macika:
Valakivel osszekeversz. Warez nalam sosem volt, mint tudod, alapszabalyellenes a fidoneten. Volt ellenben minden, ami csak kellett OS/2-hoz. Ez most fel lesz egy kicsit tupirozva Linuxszal. Bill Gates szemetdombjahoz valo dolgok meg elvbol nincsenek. Tudod, szerintem nincs igaza a tizenotmilliard legynek. :-)
Hm
Van ez a mindenkinek átalány. ISDN bszerelése után következő számlán volt éjszakai, ami nem lehet. 1212, ok, küldenek egy hivásrészletezést. Jó, megkaptam. Átnézem, semmi éjszakai időszakban levő nincs rajta. Számlán rajta van.
27Ft. Nem érdekes.
Ezentúl nem bízom a számlázásban. Valahogy nem azt számlázták, ami a hívásrészletezésben van.
Hi!
Ki tudná megmondani pontosan, hogy soros porton a dobozra kapcsolva hogy lehet elérni a 128K-s sebességet (tudom a 128K-t csak segédprogival lehet) de, hogy pontosan hova kell beírni az ATB0&J2 parancsot? Azt mondják az ATB0 helyére, de nekem ez sincs sehova beírva és megy a 64K-s kapcsolat szépen. Jól gondolom, hogy "Telefonos kapcsolat-tulajdonságok-általános-beállítás-kapcsolat-speciális-különleges beállírások?" és ha igen akkor hozzá kell-e fűzni a naplófáljhoz.
Köszi a segítséget előre is.
"Amugy a eppen most toltottem le a tucows egyik kulfildi servererol(magyaron nem volt) egy i200 nevu fax progit, ami kepes kezelni a soros portra kotott isdn vegberendezest. Hog hogyan, azt csak holnap fogom megirni, mert este tesztelgetni foghom"
Hol a program és hogyan ?
Én sokat szenvedetem eredménytelenül ezügyben, még a Symantec-es WinfayPro-t is letöltöttem:(, hát addig jutottunk, hogy felismerte a digitális modemet ... a felkinált beállítások egyikével sem ment a dolog.
Jó, hogy írod, mert nem tudtam mire vélni, hogy az elmúlt ~10 napban sehogyan sem jött össze a tényleges 128 k-s kapcsolat, csak talán minden huszadikra.
MatavNetes ketcsatornas kapcsolatokkal vigyazat! A MatavNet altal elismert Cisco-router szoftver hiba miatt a masodik csatorna felkapcsolodasakor ujabb IP-szam kerul kiosztasra az esetek tobb, mint 90 %-aban. Ilyenkor a teljes kommunikacio lebenul. A hibat az uj Cisco-szoftver okozza. A regi szoftver visszatoltese folyamatban, de mivel tobb szaz routerrol van szo, hetekbe is telhet. Addig, ha kedves a penztarcad es az idegrendszered, csak egycsatornasan internetezz MatavNeten. (Es kozben tord a fejed, hogy fogod visszaperelni a dupla elofizetesre folosen kidobnott penzedet...)
Hello!
Tudna nekem adni valaki 1 cimet, ahonnet letolthetnem az elcon nt1+2ab v.24 driveret?
A hozza adott driverrel lehet gaz a matavnetes ugyfelszolgalatosok szerint, de ok nem tudnak ebben segiteni, csak telefonszamot adtak.
Elore is koszi.
alco
En is eppen ma kerdeztem meg a 1212-t. ott megadtak az Elcon forgalmazojanak a telefonjat, ott pedig aszonta az ember, hogy OEM verzio lesz egy honapon belul a matavnal, mivel heavy rsv-com cd 270 euro lenne, a matav oem-et vesz meg, egyfajta light verzioval.
Ez van.
Amugy a eppen most toltottem le a tucows egyik kulfildi servererol(magyaron nem volt) egy i200 nevu fax progit, ami kepes kezelni a soros portra kotott isdn vegberendezest. Hog hogyan, azt csak holnap fogom megirni, mert este tesztelgetni foghom.