Ebbe a topikba többségében betegek és hozzátartozóik írnak. Sajnos előfordul, hogy a betegeket gátlástalanul kihasználni akaró fórumtagok (csalók) privát levélben különböző hatástalan csodaszereket ajánlanak a topikban megjelenő új betegeknek.
Csak pusztán én is leírtam tapasztalataim, csak ezért reagáltam, mert megnéztem lapjaid, ezen oldal első bejegyzésed volt. "Vén" vagy az Indexen, úgy éreztem nem vagy érintett. Láthatod, ma már nem vagyok napi posztoló, tényleg csak furákat elemezgetem, ritkán reagálok is. Az ominózus Renim én is kapkodtam, mint enyhe mentolos cukorkát, savtúltengésnél a szódabikarbóna segített. Aztán rákom okán az is kiderült, hogy nem gyomorégés van, hanem refluxom dühöng. Onkológusom javasolt Quamatel 40 mg este és Pantoprazol 1 A Pharma 20 mg reggel, 1 - 1 szem. Három éve szedem, bármit ehetek, nincs semmiféle kelletlen "savazás", nagyon jól rendben tartja sav háztartásom, gyomrom szerencsére eddig kitűnő, pedig szegénynek van dolga bőven, hisz rágni nem tudok, egészbe mennek lefelé a falatok.
Szóval semmit sem ajánlok én sem, leírtam gyakorlatom.
Jót nevettem a 10000 lépésedre, azonnal beugrott nekem is Omega, de a Hosszú menetelés-t is, kínai vonatkozásút és Stephen King könyvét is. :-)
Azért amit Fenyvesicről írt ez a patkány, a több mint vérlázító. Szinte azt írta, hogy jó hogy meghalt, így nem tudj a bizniszét tovább rontani :( Elképesztő micsoda emberek vannak.
Macskaszem, holnap 3-ra megyek az UH-s dokihoz. (reggel meg az SzTK-s onkológushoz először)
Amúgy voltam a decemberi TUTUR műtét utáni 3 hónapos kontrollon hétfőn. A hólyagomban semmi nyoma a daganatnak, az ott teljesen ki lett műtve. Más esetben felsóhajthattam volna, de ugye a CT-s máj :( Nem tudom milyen CD-t adtak a CT-n de sem én itthon, sem az urológus doki nem tudta megnyitni.
Portyázik az most is. Így, hogy a napokban leírtam újabb fejleményeimet, már kaptam is a jóindulatú e-mailjét, hogy szeretem-e a természetes megoldásokat és megnevezett két terméket. Amikről egyébként már hallottam egy nagylétszámú főzős csoportban. Ott a topikanya legjobb cimbije (ezért a tagoknak isten) több százával postázta a háziasszonyoknak a két szert, főleg az egyiket. Természetesen úgy lett előadva, hogy neki semmi de semmi haszna nincs rajta, ő csak emberbaráti szeretetből küldi ezeket a termékeket, kizárólag beszerzési áron.
A régebbi topiklakók bizonyára emlékeznek még a RAIN International itt portyázó (és lesben álló) MLM-huszárjára, aki James Bond különböző névváltozataival regisztrált ide és lesben állva csap le az új, óvatlan topiklakókra abban a reményben, hogy meg tudja győzni őket a cég, szinte mindent gyógyító cuccainak hatásosságára.
Amikor nagy ritkán benézek a itt megadott emilcímem fiókjába, akkor nagyítakaraítást végzek. Ezt tettem ma reggel is. Nem kis megdöbbenéssel olvastam MLM-huszárunk tavaly decemberi levelét. :(
Erre kötelező válaszolnom, mindössze és kizárólag a saját tapasztalataim miatt. Szót sem ejtettem, hogy "rákosoknak" ajánlanám. Nem ajánlom senkinek! Leírtam a tapasztalatomat, nem reklám, magamon sikerült. Akkor még annyit a "savasításhoz", hogy jómagam évtizedek óta küzdtem gyomorégéssel, a reni szokott itt-ott segyteni, de tudjuk, az az okot nem számolja föl. Ekkor olvastam az almaecet hatásairól (tájékoztató anyagok, videók...). November közepe óta (akkor tettem egy nagy beruházást, vettem 750 ml szűretlen almaecetet azt hiszem 800 ft körül, még több, mint félig van az üveg) napi egy kávéskanál belőle, de néha el is felejtem. Az évtizedek óta számomra a gyomorégés miatt a menüről sajnos leherült paradicsom leves, paradicsomos káposzta visszakerült az étrendembe, "ipari mennyiségben" eszem, a gyomor égés nálam azóta ismeretlen fogalom. Van pár doboz Renim, ingyen odaadom bárkinek. Mint írtam, mellette rendszeres gyaloglás, a fogyás e kettő közben történt, szerintem ezeknek köszönhető. 10000 lépés naponta, ezt az Omega is megmondta már régen :) Ez csak egy tapasztalat, nem ajánlom senkinek, csak leírtam!
Nem akarok mindenáron fogyózni, a rákosoknak inkább a súlytartás, minimum kívánatos. Ismerem az almaecet hatását, főképpen állataimnak, maximum, és nem hiszem, hogy savasítás jó ötlet rákosoknak. Inkább a megfelelő táplálék minősége és mennyisége , rendszeres mozgás a kulcs. A tél hozza a kilókat. Most vissza lehet állni normálisba.
Évek óta van saját almaecetem, de ételhez maximum salátákhoz használom.
Tudom, volt egy időszak, amikor divattá vált, mint csodaszer, persze több benne a pénzlehúzás, mint a valóságos érték. Végül is nem mérgező, :-) de gyakorlatomban semmiféle csoda hatást nem tapasztaltam.
Azt hiszem, ha nem este "reggeliznék" bőségesen, biztosan nem lenne 3 kilóm, de én akkor tudok jót aludni, ha tele van a bendőm és nincs éhségérzet, korgás. Persze lehet, fordítva vagyok "bekötve", nem érzek "nehéz" kaját, gyomrom dolgozhat kedvére. :-) Hát, erre a kis időre (állítólag még cca. 28 évre vagyok kalibrálva) nincs sok értelme változtatni. :-)))))
Nekem, és környezetemnek nagyon bevált az almaecet fogyókúra gyanánt. Normálisan kajálok, és napi egy kávéskanál almaecetet teában v. paradicsomlében, de tök mindegy hogyan. 4 hónap alatt fokozatosan 10 kiló lement, jól érzem magamat. Másképp ez sehogy sem sikerült. Ja még annyit, hogy rászoktam a gyaloglásra, főleg este 4-5 km. A kettő együtt. Szűretlen almaecet 7.5 decis kapható sokfelé, DM, herbária... Komolyan mondom, még ha hihetetlen is.
Ma megtörtént a kontroll. Amire számítottam, rendbe vagyok, a következő klinikai jelenlétem október, fél év múlva! Akkor ismét CT. Sajnos íz érzet változatlanul nincs, marad a látvány és illat. Ezekkel sikerült felhizlalom magam +4 kg-val napi egyszeri étkezéssel, persze azt meg este. A pluszt azért kicsit lábaim érzik, hisz a 109 kg azért nem kevés. Három hete naponta 10-15 km-t tekerek, keményen kerékpározok, vissza szeretnék "fogyni" 100 kg-ra. Eddig semmi változás.
Holnap folytatódik a kert. Egyik kacsa kotlóm 12 db kis mütyürt vezetget, további két kacsakotlós rendületlenül ül. 3 nap múlva 2 db japán kotlós tojásai fognak pattogzani, várhatóan 8 - 8 db csibe, a harmadig két hét múlva esedékes. Nyulaim gyönyörűek, egészségesek, ma született ismét 8 db. Kaptam 3 db fiatal posta galambot, már ez is van, építenem kell egy "királyi" dúcot. Szóval megy a meló, rengeteg feladatot terveztem magamnak, de azért pihenek is, de jól érzem magam. Most már el merek indulni horgászni is, közeli vizekre, alig várom.
Kívánom, mindenkinek sikerüljön legyőzni a dögöt. Tudom itt van bennem, de próbálok vele szembe nevetni.
Szia, az erekről nyirokcsomókról ennyit ír: A retroperitoneumban a nagyerek mellett és a kismedencében kóros nyirokcsomók nem láthatóak. Igen, örülnék ha küldenél orvos kontaktot, Budapesti vagyok.
Szerintem nem kell a biopsziára várni, mire kiírják műtétre addig simán meglehet a biopszia szövettan. Bár a műtét a legjobb, de ha adott esetben csak a műtőasztalon derül ki, hogy az a szövettanú cucc abban a fázisban már nem lett volna operálható ezért becsukják, akkor időt veszít amíg a műtétből felgyógyul annyira, hogy el tudják kezdeni a kemót.
Szia Macskaszem, hálás lennék. ksil@freemail.hu. Amúgy a CT-s doktornőnek is a biopszia volt az első szava. Csak azt nem tudom, hogy egy a májdaganatnál is vannak-e különféle kockázatok, kicsi vagy nagy kockázat.
Biopsziát kell csináltatni mielőbb, akár magánúton is. Ismerek egy jó uh-s dokit nejemnek elölről beszúrva vett biopszia mintát a gerinc előtti nyirokcsomóból, ha kell elküldöm az elérhetőségét mailben.
Sziasztok. 11 éve írtam ide utoljára - akkor még sima Spanci néven - felkiáltó jel nélkül, amikor is hugyhólyagrákom volt (4 cm-es, legkisebb kockázató). Megműtötték, 6,5 évig tünetmentes voltam. Gondoltam, akkor ennek szia és nem is foglalkozam vele tovább, kontrollra sem jártam az utóbbi 5 évben. Majd novemberben vért pisiltem. Ultrahang rögtön kiszúrta a 2 cm-es daganatot. Ekkor már nem volt meg a kontaktom a 11 évvel ez előtti orvossal, aki a szakma csúcsa volt és protekció által kerültem hozzá. Így elmentem a kerületi szakorvosi rendelőbe. Ashabere Dávid dokihoz kerültem, aki meg is műtött. A szövettan 5 % agresszív részt mutatott. Csodálkoztam is ez hogy lehet, 95 % kiskockázat, 5 % agresszív. Ez a doki igen alapos - ezt neten is olvastam róla vadidegen emberektől -, ezért elküldött hasi CT-re, hogy felülre is ránézzen, minden rendben van-e. Ma voltam a CT-n. Utána el is akartunk húzni onnan, hogy majd hétfőn visszamegyünk a leletért, de mindenkinek meglett mondva, hogy meg kell várni a főorvos asszonyt, mindenkivel beszélni akar. Épp, hogy kiültem várni rá, előttem voltak vagy 4-en, erre engem hívott be először és kérdezte, hogy kerültem én ide a CT-re, mi alapján utaltak be. Mondtam, hogy karácsonykor volt egy TUTUR műtétem és a műtőorvosom küldött. Hát ekkor derült ki, hogy nagy a baj, máj. Következő van a leleten: A máj megnagyobbodott, a 8-as segmentumban subcapsularisan 41 mm, 20 mm és több kisebb hypodens góc látható, a 6-os segmentumban konfluáló 60 mm átmérőjű hypodens terület ábrázolódik. Több apró hypodens góc még megfigyelhető. Minden más belső szervem rendben van, vesék, epe stb. A végén még ennyi: A késői képeken a májban látható gócok további is hypodenzebb maradnak. Egyebekben szabályos urográfiás viszonyok. A májban látható képletek matestasisok vannak megfelelnek (ezt szó szerint írtam, nem én gépeltem el, mert nekem kicsit értelmetlen mondattanilag). Primer elváltozás nem ábrázolódott. Biopsia szóba jön.
Szóval ennyi, kicsit magam alatt vagyok. Erősen májrák gyanúsnak tartom. Ráadásul szétszóródva, nehogy egy kivágással meg lehessen szüntetni.
Van köztetek, aki ért ehhez a témához? Akinek volt ilyen problémája vagy ismerősének, rokonának. Ugye szerintetek is csúnya a helyzet. Ráadásul az orvosnőnek az a véleménye, hogy ez nem valószínű, hogy a hólyagdaganat áttétje. Ez valami kis önálló akció :( Ha valaki válaszolna, nagyon hálás lennék.
Szia. Én tavaly használtam a krémet, enyhe pirosságon kívül nem volt semmi bajom a sugártól. Az első naptól minden este kentem vele az érintett területet. Ha tudjátok, szerezzétek be és ne várjatok addig, amig bármilyen tünet jelentkezne.
Köszönöm szépen. Minden úgy megy, ahogy mondod. Várom az esőt, mert a letsposott kertet nagyon nehéz ásni. Eleknek már utódja is van. Hârom kacsa, két japi ül, nyulaim folyamatosan szaporodnak, van bőven bió husi. Sokat "magozok", csipesszel pakolom a palánta alapot. Szóval meg az élet. Kedden megyek dokimhoz, Ő még nem látta a szöveges CT-t. Biztosan,értékelve, 6 hónapos kontroll lesz, úgy hogy a nyár "orvosmentes" lesz.
Remek hírek Japi, örülök hogy jól vagy és írtál is, kívànom, hogy hosszú- hosszú évekig maradjon is így. Jön a tavasz, lehet kertészkedni meg a jó kis D vitaminból bespejzolni. Finom kajàknak való alapanyagot termeszteni, és lazulni.
Szia! Emlődaganatos ismerőseimnek sugárkezeléskor keletkezett égésre a Kék-Lukács kenőcs vált be. Azt tudni kell, hogy kezelés előtt nem szabad semmilyen kenőcsöt kenni a bőrre. Ha pedig mégis megég, egy ideig szüneteltetik a sugarat, hogy gyógyuljon a bőr. A legjobb megelőzés (és az égés kezelésére is a leghatékonyabb) a bőr "szellőztetése". Ez szó szerint ruhamentes bőrfelületet jelent.