Kosz, jo tipp volt, most minden vilagos. (Az is kiderult mellesleg a helpbol, hogy miert nem talaltam azt a menupontot, ahol a DAO modra kell beallitani az irast. :) )
Az lenne a kérdésem, hogy egy 80 perces (700 megás) TDK Cd-re rá tudok írni egy 716 megás filmet, ha engedélyezem a Neroban a túlírást?
Ha igen, hol kell azt engedélyezni?
Az a helyzet, hogy az átgyúrással mindenképp minőségi veszteséget fog szenvedni az anyag de ha VideoCD-t szeretnél készíteni belőle, akkor valóban nincs más megoldás. A TMPGEnc programot ajánlom a tömörítésre, abban van szabványos VCD sablon, ami garantálja a kompatibilitást.
Üdvözlöm a T.asztaltársakat, egy hülye kérdésem lenne: VideoCD-t akartam írni Nero-val, különböző mpeg-file-okból. Néhány mpeg file-ra a Nero azt írta, hogy:
"the file akármi.mpeg is invalid, need MPEG-1 which was encoded for VideoCD. You are creating a VideoCD V2.0 (CDI player) compliant CD, but the MPEG file is not suitable for such a disc."
Namostan: nyelvtanilag értem az szöveget, de segítsetek, milyen progi tudná átgyúrni ezeket a file-okat? Merthogy ránézésre ugyanolyan mpeg mind, DataCD-ként megírva simán olvashatóak, csak VideoCD-re íráskor jelentkezik a bosszantó különbség...
Telepítenem kéne egy programot a laptomora. Az ehhez kellő fájlokat kiírtam egy CD-re, de ha beteszem a laptop CD meghajtójába, az nem tudja olvasni (nem is látja, hogy ott lenne). A CD-t kipróbáltam másik 3 gépben, és mindegyikben működött. Ezután teszteltem a laptop CD-ROM meghajtóját, másik CD-kkel remekül ment. Kiírtam ugyanazokat a fájlokat egy új CD-re (alacsoyabb sebességgel), de a probléma nem szűnt meg, ezt sem tudja olvasni.
A CD-ROM típusa: TEAC CD-316E
ÉS TDK CD-kre írtam.
Visszatérő téma, aminek a megoldását az előző oldalon is megtalálhatnád, ha nem lennél lusta :)
Egy író progi sem tud ennél nagyobb értéket kiírni, ugyanis ezt az értéket a cédéről olvassa le, azonban a stzabvány miatt ez az érték csak max ennyi lehet a lemezen. Ez nem okoz problémát, hiszen csak be kell állítani a túlírást és ha rákérdez, hogy valóban akarod-e, akkor igent mondasz (mint a templomban) :) 800, 870 és a 700-nál több megás cédék is csak 700 megásak, mindössze az a különbség, hogy ezeknél jobban túl lehet írni (a megadott értékig) :)
Vázol a problémámat: Mp3-mat szeretnék CD-re írni, Neroval. Múltkor vettem 800 megás CD-t, de a Nero szerint csak 703 Mb hely volt rejta. Konstatáltam, hogy minden bizonnyal rossz a CD, de üsse kő, ráírtam annyit. Tegnap vettem egy 870 Mb-os CD-t, és az előbb akartam rá írni Mp3-mat 850 Mb körül, és meglepődve tapasztaltam, hogy ismét csak 703 Mb szabad kapacitást fedezett fel a Nero CD-n. Mi ennek az oka, hogyan tudnám orvosolni?
Tanácsotokat kérem.
WinOnCD 3.7-tel szoktam CD-t írni, de most egy 90 perces PrimeDisc tartalmát szeretném egy másik ugyanilyenre átírni, de ezt persze a program nem engedi.
Ugyanakkor csak ez van rajta a gépemen.
Az íróm: Sony CD-RW CRX175A1.
Tudnátok tanácsot adni abban, hogy ez szoftveres probléma-e, vagy hardveres, és ha szoftveres, akkor honnan lehetne letölteni egy lehetőleg "nem zűrös" szoftvert, amelyikkel átírhatnám a fentit?
De én nem tudom elrontani már mindent kipróbáltam. :)))))
Neteztem, letőltöttem, zenét hallgattam közben és úgy írtam ki a filmet. Semmi nem történt. :)
Túlírtam is és akkor igaz nem hallgattam zenét de legközelebb azt is fogok. :))
Pedig csak egy mezei LG íróm van ami 12x tud max irni viszont a 8MB puffer méret csak a easy creator-nál ürült ki amit adtak hozzá anno. Na az a cödö repült csak igazán nálam és landolt a falon. :D