Azért írok, mert szeretném felhívni mások figyelmét arra, ne járjanak úgy mint ahogy én jártam:
MICROTEAM SZÁMÍTÁSTECHNIKAI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. 1145. Budapest, Róna utca 127 alatt működő szakszervizben Bankó Miklós úrnál hagytam az elromlott laptopomat, hogy megállapítsa a hiba okát, azonban mint később kiderült úgy kaptam vissza a laptopomat, hogy kilopta belőle a memóriát valamint a 150 Gb winchesteremet.
Üdv.Olyan kérdésem lenne.Hogy adott egy IBM T20 laptop.A hálozati töltöje felforrosodik és kikapcsol a gép.Akkumlátor nélkül..Mikor benn van az akku akkor olyat csinál hogy kéri hogy tegyem fel tölteni egy darabig minden rendben de aztán elkezd csipogni és a töltés lámpa zöld és sárga között váltakozva villog.Rá kötöttem egy volt méröt és ilyenkor a 16,1V leesikegy pillanatra 12-13 V-ra.Szerintetek mi a probléma.A töltő?
Hogy megint letörik. Szinte mindnek megszorul idővel a csuklója. A másik bajuk az nVidia lapkakészlet/VGA és annak gyártástechnológiájából fakadó sorozathibája.
Eladó egy ASUS F5 Sl ap 141 es laptop HIBÁS! ha valakit érdekel, valami híd baja van de nem javítható.. bekapcsol, csak nem bootol be.. ezen felül mindenen jó. Valakinek ha kell alkatrésznek akkor írjon . Megbeszéljük az árát
Egyébként kijelzője jó, hdd jó, memória jó, webkamera, egér, asus táska, papírjai, doboza, 3 éves.
Déli híd újraforrasztás, újragolyózással. Sok helyen csak újrahevítik, mert az az olcsó, de az minden lesz, csak tartós nem (én nem is vállalok el ilyesmit, ritka kivételtől eltekintve, inkább golyózzuk). Olyan 15k körüli összegre számíts maximum.
Volna egy Hp Compaq NX 6110 laptop. Csak úgy bootól be ha a touchpad bal oldalát nyomom erősen illetve a gép is csak akkor hajlandó működni mert ha elengedem akkor lefagy. Halottam ,hogy bal oldalnál "déli hidnál" van a hiba. Valami BGA tokozású IC forrasztása lehet ezért a felelős.
Lehet, hogy nagyon rosszul irtam le de a szakik remélem megfejtik.
Az alap probléma az, hogy nem hajlandó dolgozni a DVD meghajtó. Bekapcsoláskor megpörgeti a rendszer, világít a ledje, de nem ismeri fel. A Win7 alatt ugyanez a probléma. Már cseréltem egy másik íróra is, azzal is ugyanúgy viselkedik. Pörög, olvassa a lemezt, de nem lehet hozzáférni, mert alapból sem látja.
Van egy HP 6735s tipusú laptopom amit úgy 2,5 éve vásároltam. Egyik napról a másikra nem akar menni akksiról csak vezetékről. Az akksit látja, írja, hogy csatlakoztatva nem töltődik. Ez azért érdekes, mert nem sűrűn volt használva / havonta 3x-4x/.
Mi lehet a baja? Tönkrement az aksi? Ennyitől?
Ja meg elég lassú. Mindenen rengeteget gondolkodik / vista /
Lehet hülyeséget kérdezek. Adott egy IBM T60P laptop. Kérdésem a következő. Bármekkora vinyót bele lehet tenni? Most egy 60Gb-os van benne, de kevés. Ki szeretném cserélni és nem akarok mondjuk megvenni egy 500Gb-ost feleslegesen, ha esetleg nem ismeri fel vagy nem kezeli. :/
Van egy két és fél éves (azaz már nem garis) HP N6735s laptopunk. Az utóbbi időben bekapcsolás után néha-egyre hosszabb ideig a fekete képernyőn kívül semmi sem jelenik meg (a BIOS sem indul), majd gondol egyet, bootol és elindul. Ha megy, semmi gond vele. Az aksi már elég régen szinte totálkáros, alig pár percre működőképes. Új kora óta semmiféle belenyúlás nem volt. Néha második, harmadik bekapcsolásra indul.
Mi lehet a probléma? Kábelek csatlakozásai, aksi, BIOS?
Nagyon megköszönnék néhány építő-gyógyító ötletet.