Azért nem adtam meg a motorkódomat, mert egyenlőre nincs, csak nézegetem a kocsikat. Meglepő, hogy milyen sok féle motorkóddal gyártották. Van ezek közül olyan, amelyiket előtérbe kellene helyeznem a többivel szemben?
Az, hogy az autó színét adtam meg, az azért volt, mert valamelyik hozzászólásban volt korábban, hogy azt is meg kell adni :D Persze csak viccből. (Valakit lecsesztek, mert nem adott meg semmit a kocsiról, csak kérdezett)
Viszont voltam közben kocsit nézni és az a kérdésem, hogy ezeknek a motoroknak (1.9 PDTDI, motorkódot nem tudok) mennyire szabad füstölni, ha letekerem az olajsapkát vagy megnézem a nívó pálcánál?? Hidegen nem volt semmi füst, de melegen azért volt egy kevés. Indítás pöccre ment, közben alig volt korom a kipufogó füstben. Nagyobb gázra sem kormozott (igaz ezt csak hidegen néztük) Ereje szerintem volt rendesen a motornak. Elvileg kicsivel 200.000 felett van benne.
Heló múltkor nekem is ugyan ez a problémám volt az index relé egybe van az elakadás jelzővel én kivettem szétszedtem kifújattam belőle a port és azóta is működik egy próbát megér neked is
Úgy látszik akkor ez a probléma messze vezet! A biztosítékot megnéztem az rendben van. A furcsa az az volt, hogy egyik napról a másikra ment teljesen tönkre.
Indexkart, hogy tudom ellenőrizni, hogy működik-e?
Hali! Ha az elakadás jelző müködik akkor az indexrelé biztos hogy jó! Én helyedben először a biztositékot nézném meg,utána az indexkart. Valami nem kap áramot,lehet hogy valami érintkezési baj van a kapcsolónál stb...
Ha AWX a motorkódod / nekem ugyan ez az évjárat és szin! :-) /annál 90000km után, vagy futásteljesítménytől függetlenül 5év után mindenképpen cserélni kell.
30000km-ként érdemes ellenőrizni, de csak azt láthatod hogy van-e durva sérülés, repedezés, esetleg kerül-e rá valahonnan olaj. Ha bármi sérülést látsz, azonnal csere. Viszont attól függetlenül hogy nem látsz sérülést még elszakadhat ha elöregedett. Én bő 4év után mindenképpen cseréltetem.
AVF motorkódnál 120000Km vagy 5év a csereperiódus.
Vízpumpát mindenképeen csak gyárit tegyél bele, Conti szíjat, és INA feszítőket. A HEPU pumpát, meg a Gates szíjat hanyagold...
Ezek itt mind 1.9PDTDI motorkódok: : AMF, BAY, AVF, AWX, ASZ, AVB, BKC, BJB, ATD, AVQ, AXB ezért
javaslom, hogy ha legközelebb tanácsot kérsz, ne az autó szinét, hanem inkább a motorkódját add meg.
Amennyire tudom, a vezérműszíjakon egyáltalán nem szokott látszani, hogy elhasználódtak, ezért is olyan rizikósak. Szerintem ajánlott az előírtnál korábban cserélni, mert ha szakad, akkor...
A6 1.9 PDTDI, 2002-es évjáratú (sötétszürke :D) autón mennyinként kell vezérműszíjat (és ahhoz kapcsolódó dolgokat) cserélni?
Igaz az, hogy van olyan előírás, hogy 30.000-nként ellenőrizni kell az állapotát, és ha nem látszik rajta hiba, akkor mehet újabb 30.000 km-t? (Gondolom ez a csereidőszakon belül értendő.)
Üdv Kolega! Bocs az offért de mire Frankfurtból előtekeredek igencsakeltelik az idő. Na az utolsó mondatoddal mélyen egyetértek. Most pedíg indulok visza, úgyhogy a LEGJOBBAKAT!
Az econ hatása az, hogy minden ugyanúgy működik a rendszerben, mint nélküle, csak a klímakompresszort nem engedi bekapcsolni a rendszer. (econ=economy, gazdaságos, mivel a kompresszor többlet fogyasztást generál :))
Sok mindenre jó, illetve kell. Csak egy példa: fékrásegítés. Azért kell tárolni, mert a motoron lévő vákuumszivattyú nem tud akkora mennyiségben és minőségben vákuumot előállítani, mint ahogy kellene. A vákuumtartály plusz térfogatot ad a vákuumrendszernek, tehát amikor elkezdi az autód használni a vákuumot, akkor nem ingadozik a vákuum nagysága.
A C5-öt jobban ismerem. Ott pl. használják még: szívócső pillangószelepénél, a turbó geójának állítására, egr működtetésére, stb.
Indítsd be egy kicsit, de úgy, hogy előtte kapcsold ki a klímát! (off, vagy econ)
Ha így is turbékol, akkor nem klíma, hanem inkább a vákuumtartály.
A gömböcöket hallgasd meg, illetve nézd meg, hogy milyen csövek, és honnét mennek rá. Nagy valószínűséggel az lesz a vákuumtartály, de a 4F-et nem ismerem ennyire látatlanban...
Nem légrugós ! Most már abbahagyta ! Azok a gömböcök a kerékívburkolat mögött lenne a vákumtartály ? Audi fórumon is valami nyomáskiegyenlítősdire gyanakodtak. A klíma is szóba jött ! Na mindegy furcsa volt, még nem csinált ilyet !
Valakinek van fogalma arról, hogy mi lehet a jobb első kerékívből leginkább galambturbékolásra hasonlító nyöszörgő hang forrása ? Galambok nem költöztek be már benéztem alaposan ! Lassan egy órája áll az autó és még mindíg jön ez a nyöszörgő turbékoló hang szabálytalanul szakaszosan.
Mi lehet aminek a hangját onnan hallom ?
Kezd már kicsit idegesíteni : )
Az autó egy A6 4F 3.0 TDI Tiptronic ASB (és quartzszürke : )
A festékréteget megtudjátok mérni, nagy segítség lehet. Ha gyárira cserélnek egy elemet, és az korábban nem volt javítva (fényezve) akkor elvileg ugyan úgy merített alkatrésznek kell lennie. (Tehát bontott, de gyári fényezésű elemmel marad a védelem)
Ha viszont a szakszervízben fényeznek egy elemet az már nem lesz olyan tartós mint a gyári. A szakszervízben nem tisztítják le a fémig az egész alkatrészt, és természetesen nem is tudják újra meríteni.
Mivel már elég régóta nem volt Audi a kezeim közt, ezért fordulok hozzátok tanácsért.
Tesómék vettek maguknak egy A6 C4 1.9TDi (1995.10.) gépezetet, amiben rossz a váltó. Manuális 5-ös, csak a rükvercet nem veszi be. A kérdésem az lenne, hogy ehhez az autóhoz csak ilyen donorból származó váltót lehet (komplett csere esetén) feltenni, avagy mondjuk egy 80-as TDi váltó is passzolna hozzá?
A "komplettet" a turbóra értettem, tekintve hogy az egy nagyobb tétel lenne. Abban pedig, hogy érdemes-e csak ezt cserélni (nem tett-e kárt a meghibásodása a többi elemben, illetve egy esetleges rossz turbon mennyi az esélye, hogy ez az alkatrész még felhasználható...) nem voltam egészen biztos. Köszönöm a segítséget. Eddig még nem sikerült találni megfelelőt, de akkor körbekérdezem a fellelhető bontókat. Magam is ilyen árkategóriát sejtettem. Köszi.
Pedig azt a vákumos labdát kompletten cserélned kell... Bontóban halomszámra állnak az ilyenek, megvétel előtt ellenőrizni kell, h nem lyukas-e a membránja ( kis gumicső rádug, megszív, csővége nyelvvel befog, ha nem ereszkedik a kar vissza akkor jó). 5-10e forintos tétel.