Tök jó, engem ma hívtak, hétfőre akartak időpontot adni az műszaki átadásra. Sajnos éppen külföldön leszek, így csak csütörtökön tudjuk összehozni.... Mindenesetre nagyon boldog vagyok, hogy már lehet látni a fényt az alagút végén. Csütörtökön kiderül, hogy dudál-e :-)))))
Az előbb hívott vissza az értékesítőnk. Mivel a B lépcsőház van a legjobb állapotban, ott már a héten elkezdődnek az átadások, tehát akár holnap is kaphatunk egy telefonhívást, hogy egyeztessenek velünk időpontot.:-))))))))))))))))))))))))))))))))
Ne aggódj, az Esztergomi út felől a teraszkorlátok továbbra sincsenek felrakva, a Véső utcai, közvetlenül az építkezés mellett lévő lépcsőház lépcsője pedig nincs burkolva. Ahogy benéztem a csupasz betonlépcső mosolygott vissza. :))))) De szerintem még a tetőkerten is bőszen dolgoznk.
Én személy szerint nem kaptam még étesítést. Két napja felhívtam az AF-et, a telefonos hölgy szokás szerint nem tudott semmit mondani, ha jól tudom, augusztus 1-jén lesz a ház műszaki átadása, utána kezdik meg a lakások átadását.
A használatbavételi engedélyt csak akkor kapod kézhez h az utolsó részlet is az AF számláján van! Mindenki átvátte műszakilag a lakás, senki nem emelet lényeges kifogást (nem kell falakat bontani, újra csinálni valamit ami a lakók nagytöbbségét érintené) szóval ha minden rendben akkor adja ki az önkormányzat a lakhatási engedélyt, meg persze ha többi hivatal sem emelet kifogás (pl. tűzoltó, ÁNTSZ, rendőrség, a többire nem emlékszem még ki jön a bejárásra). No ha mindez megvan akkor bejegyeztetik a főldhivatalban a megosztásokat (nem tom mi a hivatalos neve) amikor is a saját már létező lakásod a nevedre kerül. No ha mindez megvan akkor lehet értesíteni a lakókat, hogy kötözhetnek! :-) Az a baj, hogy ha tényleg minden rendben és nincs semmi kifogása a vásárlóknak akkor is extrém esetben az egész hercehurca eltarthat 2X30 napig. Mert ugyi a hivatoloknak 30 napjuk van sőt egyes esetekben 60 arra, hogy valamit csináljanak is végre! De án azért nagyon reménykedek egy szeptember közepi költözésben!:-)
A szerződésben az áll, hogy az utolsó vételárrészlet kifizetését követően, a használatavételi engedély birtokában történik meg a lakás birtokbaadása. Ezzel én is tisztában voltam, csak azt nem tudtam, hogy a használatbavételi engedély megszerzése 1-1,5 hónapig fog nekik tartani a műszaki átadást követően.
Egyébként ma jártam arra, megcsinálták a járdát a ház körül, felszerelték a garázsajtót, és a bejáratok környéke is késznek látszik.... közben komolyan csinálják a második ütemet is....
Remélem, hogy el lesznek választva, bár múltkor nem úgy tűnt... Nálunk is teljesen egyben van azon a szinten az erkély, érdekes lenne, ha mindenki keresztül-kasul sétálgathatna a lakások előtt :)))))
Nem akarom elvinni a témát az autógyártás rejtelmei felé, de egészen konkrétan tudom, hogy egy alkatrész beszállító magyarországon konkrétan így gyártja az alkatrészeket a felsorolt márkákhoz ahogy leírtam :-) Nyílván én sem úgy gondoltam, hogy minden alkatrész így készül, csak amik teljlesen egyformák a különböző típusoknál.... De mind1, legyen neked igazad, Te biztosan jobban tudod.....
más:
Egyébként ma beszéltem az AF irodával, és azt ígérték, hogy jövő héten küldik ki az értesítéseket a ház elkészültéről, augusztusban lesznek a műszaki átadások, viszont a birtokbaadás azért is lesz szeptember körül, mert a használatbavételi engedély még nem lesz meg az átadások során. Ami azt jelenti, hogy ha (nagyon optimista esetet feltételezve) semmi hibát nem találunk az átadáskor, és gyorsan átutaljuk a maradék részletet akkor sem költözhetünk hamarabb.... :-(
Az a szomorú, hogy nálunk a Horizontban is ezt mondták, hogy "majd el lesznek választva valahogyan". Pedig a tervező szerintem egyértelműen meghatározta az elválasztás módját és anyagát.
Nekünk azt mondták, hogy az erkélyek el lesznek választva egymástól valami módon. Szerintem kb. egy eternit fallal vagy valami ilyesmivel. Azt mondták, hogymindenképp el lesz szigetelve egymástól valami módon a két erkély ami egyben van (legalábbis nálunk). MOndjuk célszerű is mivel a szomszéd lepcsőházban lakóval lenne közös az erkély!:-)
Nekem is ez a bajom az udvarival, hogy teljesen fehér, az én lakásom pont arra a részére esik. Valami izgalmat vihettek volna bele, csinálhatták volna úgy, mint a Véső utca udvari részét... :) Ja még azt néztem a legutolsó fényképeken, hogy vajon az erkélyeket elválasztják valamivel? Remélem, igen...
Candy hűtőt használok már vagy fél éve, és meg vagyok vele elégedve. Eredetileg Whirlpool-ban gondolkodtam, de kicsit elszabták a konyhámat, és csak 55 centis fért be, Whirlpool-nak meg olyanja szabadonálló kivitelben nincs.
Azt néztétek, hogy a lépcsőház felső szintjém tudunk-e szellőztetni, mert mintha nem lenne nyitható ablak ott. Azért volna jó az ablak, mert a meleg felszáll és akkor megreked a felső szinten, ami ott igen zavaró lehet.
Télleg szépen haladnak, a Dunára merőleges homlokzat szép, de sajnálom, hogy a többi, főleg az udvari szinte teljesen fehér. Vagy ezt még festik?
Nagyon csábító reklámfelületnek tűnik a tűzfal, ha végül úgy döntünk, hogy kiadjuk, nehogy olcsó legyen. ;-)