Keresés

Részletes keresés

Mustár Creative Commons License 2007.09.25 0 0 390
Üdv! Nem tudna-e segíteni nekem valaki abban, hogy kicsit régebbi Yamaha szintimet hol tudnám javíttatni BP-n (egy-két gomb nem működik már)? Tudom, nem teljesen ez a topik témája, de jobbat nem találtam.
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.19 0 0 389
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.19 0 0 388
ha érdekel valakit a DGX-620, könnyen talál róla videókat a neten. Én is csak annyit tettem, hogy a youtube.com keresőjébe beírtam a típust. itt egy példa a találatok közül. Szerintem így szinte bármelyik népszerűbb hangszerről lehet videókat találni.
Celtis Creative Commons License 2007.09.19 0 0 387

Szia!

A neten nézz körül. Rengetegen árulnak Yamahát. Ha bevált a PSR, akkor neked is ajánlom a DGX-620-at. Alig drágább, mint a P70 és jóval többet tud, ráadásul pont befér a költségvetésbe:

http://www.hmi-dallam.hu/product.php?productid=178&cat=0&bestseller=Y

Itt még olcsóbb:

http://www.codahangszer.hu/index.php?content=showstuff.php&termekID=2595

De ez szürkeimport egy év garanciával.

Előzmény: bugsysiegel (381)
Celtis Creative Commons License 2007.09.19 0 0 386

staccato76 megelőzött, de én is megerősítem, hogy kalapácsmechanikás a hangszer.

Ugyanolyan mechanikája van, mint az YDP-131-es zongorának.

A súlyozás itt annyit jelent, hogy a mélyebb hangok felé nehezebb a billentése.

A boltban összehasonlítottam a Roland és Yamaha digizongorák billentését hagyományos zongorákkal és laikusként a Yamahát találtam nagyon hasonlónak. A Roland érezhetően könnyebb volt.

Előzmény: Lizzi (380)
Lizzi Creative Commons License 2007.09.19 0 0 385

Ez az én balfékségem. Pár forgalmazó honlapján néztem csak. Szomorúan tapasztaltam viszont hogy több forgalmazó nem veszi fáradságot, hogy megfelelő információkat tüntessenek fel. Találkoztam olyannal ahol összekeverték pl a polifóniát a hangszínek számával stb. Ez a hangszer is szerepelt 32 ill 64 hangú polifóniával is.

Mégegyszer elnézést.

Előzmény: staccato76 (384)
staccato76 Creative Commons License 2007.09.18 0 0 384
A Yamaha DGX-620-as kalapácsmechanikás (88-key weighted graded hammer action keyboard):

A DGX-620 honlapja
Előzmény: Lizzi (380)
staccato76 Creative Commons License 2007.09.18 0 0 383
A GEM RP-X zongorahangja igen meggyőző:

GEM RP-X Concert Grand Piano
Előzmény: pezsgotuner (354)
bugsysiegel Creative Commons License 2007.09.18 0 0 382
ja azt kifelejtettem hogy elég egy "jó" zongora hang meg orgona bele. mást úgysem használnék szerintem.
bugsysiegel Creative Commons License 2007.09.18 0 0 381

üdvözlet

én is vásárlás elöt tállok, sajnos a kassza kicsi. mivel inkább csak hobby szinten játszogatok (eddig egy régi psr-el), meg tanulgatok pár számot, nem is tervezem egy profi gép vásárlását, de azért a "lehető legjobban közelitsen egy zongorához". neten nézegetve ráakadtam a yamaha p70-re, ami igéretesnek tűnt, de mivel vidéki vagyok, ezért nem volt alkalmam kiprobálni még.

egy olcsobb casio-t kiprobáltam, az nem nyerte el tetszésemet.

ha esetleg valaki tudná hogy hol van készleten p70-es pesten azt megköszönném ha megosztaná velem. (eldoradoba volt akcios tokkal, de asszem elfogyott) persze lehet ha kirpobálom a yamaha sem fog annyira tetszeni.

úgyhogy tanácsokat is elfogadok, miket érdemes kiprobálni 180-as árkategóriában, meg melyik boltba érdemes benézni, ha tényleg eljutok pestre pénteken?

előre is köszönöm

Lizzi Creative Commons License 2007.09.18 0 0 380

Szia,

oszlasd el a kétségemet de én akárhol olvasok hivatalos leírást a DGX-620-ról, mindenhol úgy veszem ki hogy nem kalapácsmechanikás hanem csak súlyozott billentyűje van. Vagy valami hibrid megoldás, de sehol nem merik a "hammer" szót odaírni. Van valakinek esetleg tapasztalata mennyire jó a bilentése? Eddig csak a kisebb szériásokat próbáltam pl.520-asat de az borzasztó élmény volt számomra. Hangszínben még elfogadható de játszhatatlan volt számomra. Annál még az ős korg M1-em is jobban hasonlít a zongorabillentésre.

Előzmény: Celtis (374)
staccato76 Creative Commons License 2007.09.18 0 0 379
Az M-Audio cuccokat nem ismeritek?

M-Audio ProKeys 88
staccato76 Creative Commons License 2007.09.18 0 0 378
Csak azért kérdeztem, mert a Korg billentyűit is a Fatar gyártja... Volt egy Korg SP-200-asom korábban, amiben az zavart a legjobban, hogy rettentő hangosan kopogtak a billentyűi. Főleg akkor, amikor visszaugottak a helyükre, tehát a "felfelé vezető út" végén. A Korghoz képest a Privia PX-200-as nagyon csendes, nagyon finoman, halkan működik a mechanikája. Te próbáltad a PX-200-ast? Nekem ennek a billentése tetszett eddig a legjobban. A Yamaha P-70-est nem próbáltam még. Te próbáltad? Milyen a billentése? Autentikus? És csendes is? És a zongorahangja milyen?
Előzmény: pezsgotuner (377)
pezsgotuner Creative Commons License 2007.09.17 0 0 377

Hát, ízlés dolga, én tényleg szeretem.

Engem pl. a már korábban említett Roland HP-107-es dörömbölés jobban zavar.

Előzmény: staccato76 (376)
staccato76 Creative Commons License 2007.09.17 0 0 376
És jó? Nem kopognak túl hangosan a billentyűi?

Más.

Az M-Audio cuccokat nem ismeritek?

http://www.m-audio.com/products/en_us/ProKeys88-main.html

Igen meggyőzőnek tűnik a hangja...
Előzmény: pezsgotuner (375)
pezsgotuner Creative Commons License 2007.09.17 0 0 375
Előzmény: staccato76 (373)
Celtis Creative Commons License 2007.09.17 0 0 374
Gabor1970-hez hasonlóan végül mi is a Yamaha DGX-620-nál maradtunk.
Ideális tanulóhangszernek tűnik. Jó kalapácsmechanika+rengeteg funkció. Az otthoni beüzemelés után különösen örülök, hogy végül nem egy sima digizongorát választottunk. Nem hinném, hogy ebben az árkategóriában pl. egy YDP-131-nek annyival jobb lenne a hangja.
Előzmény: ceruza_elemér (353)
staccato76 Creative Commons License 2007.09.17 0 0 373
Te milyen billenytyűvel "hajtod" meg a GEM RP-X-et? Ha nem titok... :)
Előzmény: pezsgotuner (355)
pezsgotuner Creative Commons License 2007.09.16 0 0 372

A GEM-ek - mint említettem - olasz gyártmányok.

A bútorzongoráiknak (is) rohadt jó az ár-érték aránya a Roland, Yamaha hasonló termékekhez képest, ezt jó látod.

Mindazonáltal én a billentésüktől nem voltam elájulva. Ugyanígy az olcsóbb Kawai-októl, vagy az egykor (nem Magyarországon!) standard-nek tekintett Technics-ektől sem.

A  Roland bútorzongorák (HP sorozat) legolcsóbbjaji nekem szintén nem túl bejövősek, a drágábbak (pl. HP107 670ezerért) szódával elmegy, de annak is túl rövid a billentyűútja szerintem.

A Yamaha-k kemény billentése nekem tetszik, a Fatar masterbillentyűké szintén.

Hangban viszont számomra a GEM verhetetlen, ezért vettem meg a moduljukat.

Egy jó fülessel használva egyszerűen nincs vele semmi hiányérzetem, pedig órán egy 2,5m Forintos Yamaha nagyzongorán játszom - vagyis nem arról van szó, hogy nem hallottam még közelről zongorát. ;)

Előzmény: xxjoc (368)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.16 0 0 371
sztem inkább 20-hoz közelít, elég laza kis állványzata van.
Előzmény: staccato76 (370)
staccato76 Creative Commons License 2007.09.16 0 0 370
Egy kérdés: a DGX-620-as hány kiló álvány nélkül? Csak az állvánnyal együtt megadott tömegét találtam meg, az 25,5 kg... (Akkor kb. 15 kg állvány nélkül?)
Előzmény: Törölt nick (339)
xxjoc Creative Commons License 2007.09.15 0 0 369
Jah és bocsi, ha olyant kérdezek, ami már elhangzott a fórumon, de egyszerűen nincs időm annyit netezni, pedig roppantul érdekel most a téma, így vásárlás előtt, de sajna az idő pénz... :)
Szóval bocsi ha én lennék esetleg az ezredik aki ugyanazt kérdezné.
Köszi a megértést.
xxjoc Creative Commons License 2007.09.15 0 0 368
Hali fiúk!

Nem rossz ez a PX-200-as sem, hát a demók mindig kitesznek magukért... Én üzletben AP sorozatot próbáltam csak és ez a Privia is jó, de valahogy nem az igazi. Lehet csak rögeszme, hogy mivel Casio akkor eleve szar, pedig messze nem az. De ma nagyon sokat hallgattam a Casio és Yamaha demókat és mégis más. Mikor az AP-45 és AP-500-ason játszottam, akkor sem tudtam olyan jól beleélni magam a zongorázásba. Akár hogy is van, az ember ha ránéz kicsit is a zongorára játék közben és megpillantja a Casio feliratot... hát szóval valahogy nem passzol az sem a klasszikus zenéhez sem ragtime-hoz. Ez így lehet furcsán hangzik, de nekünk van otthon egy Casio SA-20-as miniszinti, amit még a tesóm kapott kiskorában, és amikor az AP sorozaton játszottam, mindig ezek a tipikus Casio-s szintihangok jutottak eszembe, meghogy a tesóm is egy ilyen márkájú hangszeren pötyög. Szerintem a zongorázás élményéhez az is hozzájárul, hogy milyen cuccon játszik az ember és sajnos egyedül a Casio van szar helyzetben, mert nagyon el van bénázva a hírnevük legalábbis hazánkban. Röviden szólva nekem nem sikerült megbarátkozni ezzel a márkával. Meg amúgy is valahogy nem úgy képzeltem el a zongoracserét, hogy CASIO...... Egyébként én nem régóta tudom csak, hogy egyáltalán foglalkozik ez a gyártó zongorákkal is. :) Véleményen szerint a Casioknak kicsit Yamahás a hangja, vagy legalábbis arra hasonlít, bár azt nem tudom, hogy Ők milyen zongoráról mintavételeznek, mivel kétségtelen, hogy a másik két Japán gyártó a saját zongoráját veszi alapul (Yamaha és Kawaira gondolok), a Casio-t nem tudom. Szerintetek? (azért kiváncsi lennék rá)
Még sajnos nem volt alkalmam kipróbálni új Yamcsi meg Kawai digit. zongorákat, szerintetek hol érdemes? Hol van a legtöbb választék? Meg én 5 perc alatt nem tudom megítélni, legalább 10-15 percig szeretnék rajta játszani és amennyire lehet, mindent kipróbálni rajta, csak nem nagyon ismerek ilyen bemutatótermeket, de gondolom Pesten van pár hasznos hely.
Jah, közben találtam GEM RP-700-ast az aratohangszer.hu oldalon és csak 180e Ft székkel! Vajon miért csak ennyi? Nem mintha kevesellném, de ha mindenigaz tartalmazza azt a GEM szabadalmat, hogy minden felhang megszólal, akkor hogy hogy csak ennyibe kerül? Nincs valami bunda a dologban? :) Mert ahogy nézem, alapból nem egy drága hangszerek ezek a GEM-ek. Amúgy hol szerelik össze ezeket a zongorákat?
Ha Pesten járok egyúttal az RP szériából is szeretnék kipróbálni párat a Yamahákkal együtt, mert már nagyon kiváncsi vagyok erre a GEM-re. :)
A billzete saját fejlesztés vajon vagy esetleg Fatar, nem tudjátok?
Na egyenlőre ennyi.

Jah sexi fiú: azt nem egészen úgy értettem :D 8 éve talán P1-esem lehetett, de azóta már új van. Csak az analógia kedvéért mondtam. :)

Üdv!
ceruza_elemér Creative Commons License 2007.09.14 0 0 367
Természetesen nincs ötször olyan jó hangja. De miért pont a hngszerkenél lenne egyenes arány a teljesítmény és az ár között? Ez sajnos általános piaci jelenség.
Előzmény: staccato76 (364)
pezsgotuner Creative Commons License 2007.09.14 0 0 366

Ahogy mondod, fejhallgatózásnál egy jó füles elengedhetetlen.

(Gondoltam, ez egyértelmű... ;))

Előzmény: ceruza_elemér (363)
staccato76 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 365
Elszúrtam a linket, szóval erről van szó:

A Privia PX-200-as így szól
Előzmény: staccato76 (364)
staccato76 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 364
Na, jó egy 800 ezerbe kerülő Roland HP-nek legyen 5-ször jobb hangja, mint a 180 ezres Privia PX-200-nak. Nemde? De van-e tényleg ötször jobb hangja?

Mert azért a Privia PX-200-as így szól, ha profi játszik rajta:

[a href="http://demofield.freeweb.hu/pastorale.mp3"]http://demofield.freeweb.hu/pastorale.mp3[/a]
Előzmény: xxjoc (360)
ceruza_elemér Creative Commons License 2007.09.14 0 0 363

Ezért praktikusabb egy hangmodul ha mondjuk sokat játszik valaki fejhallgatóval (pl. én), mivel azoknak úgy lövik be a hangkarakterét, hogy vonalban a lehető legtöbb lehallgató rendszeren jól szóljon.

Szóval nem egyszerű az élet... ;)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Olyannyira nem egyszerű, hogy a legtőbb lehallgató rendszeren csak úgy fog szólni, mint amire az képes, vagyis tudjuk, hogy hogyan.

Mellesleg nem tudom milyen fejhallgatót használsz, de egy igazán jó dinamikus is 90.000Ft körül mozog (Sennheiser HD650).

Mert akkor legalább ennyi jár a Promega hangmodulnak. :-)

Ebből is az látszik, hogy nagyon erős kompromisszumok árán lehet sok pénzért játékszert vásárolni. 

Előzmény: pezsgotuner (361)
sexy fiú Creative Commons License 2007.09.13 0 0 362

mikor elavult lett a Win98'-am, XP-t tettem rá, most meg Vistát, de a gép nem sokat változik közben

neked 8 éve már pentium 4-esed volt? :)

vagy P2-esen fut a vista? :)

Előzmény: xxjoc (360)
pezsgotuner Creative Commons License 2007.09.13 0 0 361

A VI. ker Zichy Jenő u. 20. alatt ki tudod próbálni a GEM RP700, RP800, PS1600 modelleket. (www.pianino.hu)

Árban nagyon jók a megfelelő Roland és Yamaha modellekhez, bár ha jól emlékszem, a billentésük nem túl nehéz. Persze azért nézd meg, az a biztos, amit Te érzel.

Amire gondolsz, az egyszerűen megoldható, ha olyan modellt veszel, aminek van audio bemenete. Felcsavarozol egy tetszőlegesen kiválasztott hangmodult az aljára, annak a jelét bevezeted és helyben vagy.

"Kis" probléma, hogy a digi pianínók szintén rengeteg kompromisszummal tervezett hangrendszerét (hangszórók méretproblémái, esztétikus elhelyezése stb.) általában egy adott hangmintához szánják. Az tűrhetően szól rajta, de a hangminta és az audio rendszer betegségeit megpróbálják egymással "gyógyítani" - ha érthető, hogy mire gondolok.

Ezért praktikusabb egy hangmodul ha mondjuk sokat játszik valaki fejhallgatóval (pl. én), mivel azoknak úgy lövik be a hangkarakterét, hogy vonalban a lehető legtöbb lehallgató rendszeren jól szóljon.

Szóval nem egyszerű az élet... ;)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!