Ez az olajevés a szelepszár szimering csere után vagy előtte van így, hogy hidegen látszik/hallatszik? menni volt az a mennyiség, aminél Te cseréltél, iletve cserélni kellene?
a távirányító nálam sem működik. Autóvillamosságis faszi azt mondta, hogy ez előfordul ezekkel az autókkal. Nem nem akartam akkor nagyon belefojni, éppen fontosabb problémám volt, és ezért nem is érdekelt annyira, de ha valakinél volt ez a probléma, engem is érdekelne, hogy mi volt a baj, és hogy mennyibe került
Sziasztok! szeretnék tőletek segitséget kérni: a vectrámon valamiért nem működik a központi zár. a kulcsokban az elem jó, mert ha megnyomom a nyitó záró gombot villog tiszteséggel... de az autó nem reagál rá semmit. valami ötlet? ( esetleg biztositék? vagy azon kivül?)
Nem a multikormányos dologra gondoltam (mert nincs nekem oölyan), hanem arra, hogy a dátum meg a hőmérséklet kijelzés maradjon meg. Kis fedélzetis az enyém (azaz 2 soros). A rádió kiírása meg nem igazán érdekel, mivel kiírja az új fej. Ha jól értettem, ehhez kell az átalakító, amivel a multikormány is működne. De ez egyelőre drága nekem...
Igen, szorgalmasan tekeri, de valahogy mégsem indul be, aztán pár próbálkozás után meg pöccre... és az olajfogyaztás, illetve a szimering cseréről mi a vélemény? nem egy nagy összeg, legalábbis nekem 15-20 ezret mondtak, kb-ra...szóval érdemes elvégeztetni?
Én is nem régen vettem egy B Vectra-t. Beleszerettem mert gyönyörű, elég jól megy, nagy, kényelmes, szóval ideális választás. A szerelőmet kicsit aggasztja az olajzabálás. Egy opel márkaszervízben dolgozó srác szerint nincs ezzel semmi baj, teljesen rendben van. Nem tudom kinek higyjek:) Azt javasolta a szerelő ahova már régóta járunk, hogy próbáljunk egy szelepszár szimering cserét, hátha kicsit javul a helyzet.Fogalmam sincs, nem értek hozzá, meggondolom még.
Viszont egy párszor tapasztaltam, hogy nehezen indul be. Forgatja, de a motor nem indul be, mintha nem lenne benne benzin, és nagy nehezen azért beindul. Vagy pár próbálkozás pöccre indul...ez most a legújabb talány, hogy vajon mi lehet?? Ötletek esetleg?
Igen kulonbozik. Viszont szerintem az audijan sem magyar rendszam van.....csak azert irtam,hogy egy mailt szerintem meger....a topik alapjan nem az a tipikus lenezo gazdag emberke. Vagy ha tudsz varni kb. egy hetet akkor fogok beszelni a haverral...o mindig hoz be autokat-igaz 90%-ban bontasra,de hatha otthol van a temeban. Ha erdekelne utanna is akkor egy e-mail cimet,v. telszamot adhatok.....
Az a gáz,h a hasonló kaliberűek egyből mindig tudnak pont egy olyan autót,ami nekem tutira kell...legyen ő a kivétel,nem akarok látatlanban ítélkezni,csak pár kérdésem van,viszontr az ami meg a germán honosítás eléggé külömbözik,nem? szerintem szóba sem állna velem,az a kocsi,amiot én néztem,3000 euróért már vígan vihető,de 2,5-ért is elég jók vannak.
Nos nem lebecsuleskeppen,de a szuzka utan nem rossz lepes egy B-s veki.... En momentan az 1.6-rol lebeszelnelek....inkabb az 1.8-as nem sokkal tobb az uj adoja a draga allamnak ra. Az ecotek motorok valoban csipegetik az olajat,mondjuk nekem v6-nal nem igen jott elo.(kop...kop) A fogyasztas az 1.8-nak szinte ua. mint az 1.6-nak de viszont azert dinamikusabb. Ez kb. lab es hasznalat fuggvenye,de 6.5-9 literig......vegyesben. Itt a totalcar hasznalt tesztjeben pont egy 1.6 -os vectrat tesztelnek....el lehet olvasni,ill. az opel vectra lap.hu-n talalsz meg hasznos informaciokat.
Olyan jellegu kerdesem van, hogy szeretnek vasarolni egy 1998-as Opel Vectra B 1.6 16V autot, de nem igazan ismerem. Jelenleg egy 2003-as Suzuki Swift GS 1.3 16V autonk van, de kinojjuk hamarosan, mert a felesegem varandos es ket fiucskat varunk decemberre.
Nos, konkertan a kerdesem nyilvan az elofordulo hibakra (mechanikus, elektronikai, stb.) vonatkozva elsosorban, illetve a fogyasztasra, mivel sokaktol azt az infot hallom, illetve olvasom, hogy ezek a kocsik eszik az olajat es magas a fogyasztasuk.
Asszem az audi a8 topikban van egy w12 long nev alatt futo illeto aki otthol van nagyon ebben-eppen most hoz megint valami sportgepet az Usabol..... Egy probat meger,hatha tud segiteni......
NEkünk meg hátsó ívek kezdtek hólyagosodni,mindkét autón....de amig ki nem lyukad,addig én nem csináltatom meg,az A Veki is kihúzott 12 évet rohadás nélkül,onnantól meg,h hozzányúltak,kétévente csiszolni-festeni kellett....
Most nincs igazad,mert igenis van vectra A forum is...... Ha belepsz oda es visszaolvasol megtalalod a valaszodat is a benzinszagra. A kipuffogo meg jobban penz kerdese,hogy mennyit szansz ra.....vannak olcsobbak es dragabbak.Olyat is talasz amit a te fulednek-hangolnak,igy nagyjabol olyan hangja lesz amit szeretnel.
Köszönöm szépen a válaszokat :) főleg most már értem is a besorolást.. de ahogy elnézem valamilyen szinten felesleges volt a kérdésem. Mivel Vectra A fórum nincs :D
Egyébként ilyeneket szerettem volna kérdezni hogy:
1: Motortérben erős benzinszag mitől lehet? (olyan mértékben hogy az utastérben is érezni sokszor)
2. Egy kicsit szeretnék az autó hangján dobni és hogy tudtok-e ajánlani egy olyan kipufogó megoldást aminél az alapjárati illetve az alacsonyabb fordulatnál lesz szép duruzsoló hangja (nem üvegtörő) és hogy árban is elérhető legyen. Kinézet annyira nem számít mert annyira nem észrevehető ennél a típusnál.
3. Jó boltot tudtok-e nekem mondani Nagykáta környékén vagy pedig Budapesten.
Udv! Nagyon konnyen,mar csak ranezesre is.... Szoval 1988-1995-ig A-s vectra melyen belul vannak kulonbsegek a frissitesek vegett 1995 ev vegetol asszem 2001-ig B-s vectra itt is van kulonbseg megint csak modelfrissites miatt.(kezdetben B1 aztan B2 vectra) 2002-tol napjainkig pedig vectra C mely szinten atesett mar egy rancfelvarason. Ha van meg kerdesed ne tartsd magadban megprobalunk valaszolni.....
Na ez izgalmas...... Vegre egy holgy akit erdekel az autoja..... Igy meg foleg ne hagyd magad mert azokrol az osszes szerelo azt gondolja jol le lehet huzni...... Sok sikert!Remelem jo lesz a klimad.....!
Mindenképpen megpróbálom nem hagyni magam.Nő létemre azért figyelek. Holnap viszem is a szerelőhöz nagyon érdekel mi a baj.Kívánjatok sok szerencsét (és hogy ne legyen zsebbenyúlós a dolog).