Hát akkó' nemértem... Rákerestem a neten ("kupelny poplatok"-nak híjják tótul), van ahol 15 (a Limbán is), de van ahol 10. Lehet, hogy idén emeltek? Nekem a szállásadónk 10 Sk-t írt.
Ahova mi utazunk majálisozni, a Chata Hradisko egy 14-16 fős vendégház, a szobákat külön-külön is kiadják. Mi 5.000 Sk/éj árért béreljük az egész házat. Megvan nekem részletesen is az árlista, szobára lebontva. Úgy számoltam, hogy kb. 13 főnél (ez 385 Sk/fő) már kb. ugyanott vagyunk, mintha külön vesszük ki a szobákat, de nem mindet.
Amúgy Szlovákiában a szállás színvonalától függően vendégházat (Chata) kb. 300-400 Sk/fő áron lehet bérelni. A panziók ára ennek 1,5-2 szerese.
Szerintem túlkombinálod. Tipikusan mindenféle alapterületű apartman van különböző mérteben, ágyszámmal, pótágyakkal, stb., ebből kell az adott időpontban az adott létszámhoz legjobban közelítőre valamit kihoznia az aktuális is a jövőbeli potenciális foglalásoknak megfelelően.
Accomodation: appartement /2 floor/ for 4 persons. On the first floor there is double bed + extra bed. On the ground floor there is sofa which can be extended for sleeping and it is for 2 persons. Appartement is provided with bathroom - shower, wash basin, WC. Price for the appartement - 4 persons - is 2300 Sk / 1 night + 15 Sk local fee / 1 person / 1 night Catering services: breakfast - you can choose from menu, price is 130 Sk / 1 person dinner - 150 Sk you can choose from menu.. When you choose cheaper meal than price 150 Sk you can use other kind of meals and drinks like cakes, coffee, tea, alcohol and non alcohol drinks,.. When you consume more meals than price 150 Sk, difference you have to pay cash.
Azon gondolkodom, hogy hogyan jött ki neked ez az eredmény
Nekem azt mondta, hogy
szállás - 500 SK (legalább 3 éjszaka esetén)
reggeli - 130 SK
dinner - 200 SK
local fee - 15 SK
Ebből sehogy nem jöhet ki az, amit neked mondott. Azt mondta, hogy ezek az idei áraik egész évre. Nem mondott konkrétabb árakat? Vagy lehet, hogy egyetlen éjszakára 575 SK, de 3-tól meg 500?
Sőt azt is mondta nekem, hogy reggelit mindenképp kell kérni: "You have to have at least breakfast for your stay in our guest-house.". Neked ilyet nem mondott?
Nekem mindig egy Valéria Smiková nevű nő válaszolt.
Az email címe alapján kipróbáltam a www.inatour.sk oldalt. Nekem ez úgy tűnik mintha egy utazási iroda lenne. Még magyar utakat is ajánlanak: http://www.inatour.sk/madarsko.htm. Esetleg emiatt lennének magasabbak az árak?
Én meg eddig azt hittem, hogy a panzióval beszélek közvetlenül. De úgy tűnik ez nem lehetséges.
A másik cím ami az oldalukon szerepel (preveza kukac spisnet.sk) nem válaszol. Ennek biztos van valami köze a Preveza Hotelhez a Spiski Nová Ves városban.
Egyébként helyileg pontosan merre van ez a Biely Potok panzió? A kempingnél, a Hernád felé... vagy inkább Hrabusice irányába? Milyen messze van mondjuk a Sucha Bela bejáratától?
(Rákérdeztem az áraira. Egy kicsit sokallom a 2360 SKK-t egy éjszakára négy személynek... reggeli/ebéd nélkül.)
Nekünk csak a július jó. Hogy pontosan mikor azt az alapján döntjük el, hogy mikor van hely, nincs előre meghatározva. Amit nekem mondtak időtartományt 07.26-08.03, az alapján nincs sok választásunk. Csak arra lennék kíváncsi, hogy neked is ugyanezt mondja-e 9 fő esetén. Mondjuk az is számíthat, hogy a 9 fő milyen szobákban van elhelyezve, a mi esetünkban 2 duplaágyas és egy 5 fős apartman.
Szóval csak annyit kérnék, hogy érdeklődj náluk, hogy júliusban mikor van szabad helyük ilyen módon 9 főnek. Nem kell konkrét időpontot mondani. Előre is köszönöm a segítséged.
Most megint érdeklődtem ennél a Biely Potok panziónál, hogy mikor van hely 9 főnek. Most azt mondta, hogy 07.26 - 08.03.
Korábban március 7-én írta azt, hogy 07.12 - 08.13, de akkor még csak 7 főt mondtam.
Hol van még július... Ilyen hamar fogynának a helyek? Alig bírom elhinni. Nektek mi a véleményetek?
Esetleg Műhód, megkérhetnélek, hogy te is kérdezd meg tőlük, hogy mikor lenne szabad helyük nyáron 9 fő részére? Az email cím: inatour kukac inatour pont sk
Ha teljesen mást mond, akkor nem megyek oda. Köszi előre is. Általában másnapig válaszol.
Nálunk a gyerekek jelentik a szűk keresztmetszetet. Ennyiből is jó az október vége - november eleje, mert általában akkor van náluk az őszi szünet, az meg egy kicsivel több, mint egy hosszú hétvége.
Mi a podlesoki kemping faházaiban lakunk ilyenkor, estére már be szoktak fűteni. Aztán amilyen komfortosak ezek a faházak, nem sokban marad le tőlük a sátor. :)