A Malpensa express cadorna pu.-ra 11, centralera 10, viszont azt nem látom, hogy olcsóbb lenne ha hamarabb leszállsz. A regionale vonatokat hol találtad, trenitalia v. trenord oldalán?
Néztem Oleggiot a térképen innen tényleg messze van Verona, mi Milanobol nem mentünk át Bresciaba mert délben lett volna vonat Bergamobol (jó tudom hajnalban kellett volna kelni, a 10-es vonat az orrunk előtt ment el :) )...Verona meg legalább még ugyan annyi, szerintem ne vállaljátok vonattal.
a szállsunk malpensatol 10 km-re lesz Oleggioban, hát a mobilhomok sem lettek volna olcsobbak
viszont van vonat onnan novaraba , milanoba + ahotlenek 20 órás ingynese reptéri transzfere és ha bemegyek malpensara onna elvileg a regionale meg jár is
remélem jól kalkuláltam és ez lesz a tuti, mert ugy rovidebb időben :-)
a malpensa expresszre egy jegy van és az 10 €vagy az is kilometerre megy? és ha nem megyek be csak saronnoig akkro olcsobb?
mindegy 2 fajtát is ír majd meglátjuk m, hogy melyik az igaz
Üdv ! Ez az Io viaggio- Lombardia bérlet sok mindenre jó csak pont a Malpensa express-re nem. Valamint csak az Iseo-tavi menetrendszeri hajókra használható. Tehát a Comó-i tavon nem..!
Milánóból a Malpensára ezzel a bérlettel is el lehet utazni. Mégpedig úgy, ha a Porta Garibaldi pu-ról elmegyünk Gallarateba a sima Trenord vonattal. Néhány vonat a Centrale-ról is indul ezen a vonalon. Valamint Suburbano vonatok is indulnak Gallarateba, amelyek sűrűn közlekednek és megállnak a Porta Venezia-n, a P.Republica-n, P.Garibaldi Passante, azaz földalatti állomáson is. Ezek metró állomások is egyben Milánóban. Gallarateban közvetlenül az állomás elől kb óránként induló SACO busszal utazhatunk tovább a reptérre. A busz megáll a 2-es terminálnál is, ahonnét az Easyjet repül. A buszjegy 1,65€ a 2-es, 2€ az 1-es terminálig. A sofőrnél kell fizetni. Egyébként a két terminál között ingyenes shuttle busz is közl egész nap.
Comoi siklot en delelottre ajanlom, delutan/este pont szembol sut a nap, az meg ugy nem feltetlen a legjobb (nem voltam fent sem delelott sem delutan, csak jozan paraszti esz).
Ha nem lesz io viaggio jegyetek akkor mindegy melyik hajóra ültök fel, a kis kirándulóhajó mondjuk csak egy félórás kört tett meg és ugyan oda hozott vissza de nagyon jó volt. A menetrendszerinti járatokkal tudtok más tóparti városokba eljutni.
Szállásra nincs ötletem...20 euro a tónál lehet, hogy kevés lesz, bár az éttermekben sem fizettünk többet mint Milanoban.
Igen Milanobol mentünk, de legközelebb lehet, hogy én sem ott szállnék meg :) és az is biztos, hogy Bergamot sem utoljára láttam :)
Comóban a siklóra amit írtál ár az oda-vissza vagy csak fel 5.1 euro?
Szerinted ha felmegyünk, érdemes ott túrázgatni vagy esetleg fel siklóval, lefelé gyalog?
Én is néztem ezt a bérletet, de 5-en megyünk és az autóbérlés mellett voksoltunk, esetleg még a hajózás kérdéses.
A kocsi miatt azonban legalább 1 embernek ugyanoda kell visszaérkezni.
Szállásra nem lenne valami ötleted a tó körül? Én még mobilhome-ra is gondoltam campingben, de azt tuti, hogy egy éjszakára nem adják. Marad valami kis vendégház. Csak reménykedem, hogy 20 euro/főből megúsznánk, de még nem találtam ilyet. Igaz, nem nagyon volt időm még keresgélni.
Ti Milánóból mentetek?
Mi most a 2nap alatt Csak Comó-i tavat, illetve sokadszorra egy kis Bergamót terveztünk.
Szóval: mindenre jó, a városban, busz, metró, villamos, troli...és azt gondolom nem csak Milanoban (ahol ATM van ott használható)
Vonatra csak az R ill. RE jelzésűekre vagyis regionale.
Ezt a variációt nem ismerem (porta garibaldi, megpróbáltam utána nézni de a trenitalia honlapja kész katasztrófa :) ) az biztos, hogy a Malpensa expressre nem jó.
Szerintem megéri, csak a vonatra költenétek kb. ennyit, és akkor még sikló (Comoban 5.1, Bergamoban ha jól emlékszem 1.2 az egyik 1.9 a másik de ez nem 100%), városi közlekedés, és szerintem Comoban jó a hajóra is de azt meg kell kérdezni sőt ha 3 teljes napotok lesz lehet h. megéri a 3 napos... 5 euróval több...egy városi napijegy 4,5.
Bergamoban lesz a szállásotok? Csak azért kérdezem mert a reptérről oda mennél...nekünk elment ott az egész napunk :)
Nem tudom írtam e még többet az előbb :)...ha kérdésed van csak nyugodtan :)
de még mindig nem tiszta, hogy az io viaggio a buszra is érvéynes meg a metróra is ??? vagyis smindkettőre? egyélbn helyek azo a villamos meg a busz is??
az összes reginale ileltve urban járatok???
a trenitaliat néztem ott írja malpensa aeroporto-t mint rendes regionale vonatot, vagy az nem az ileltve erre nem érvéynes a jegy????
átszállsá a port garibaldin és 2 óra alatt bergamoban vag y
a 2 nap 25 euro thát 50 euro ért megérni mondjuk egy malpensa-milano -como -bergamo plussz vissza ??ileltegv asiklok is amit ajnalottal?
Malpensa Aeroporto 09:43 Milano Porta Garibaldi 10:25
The travel solution is not sellable for the selected segment It's not possible to buy a travel solution if the departure date is before current date. Milano Porta Garibaldi 10:31 Bergamo 11:38
:) ez a minimum a sok római segítséged után... sajnos azt nem tudom meddig jár a metró... nagyjából este 10 ig mindig a szálláson voltunk, addig biztos.
Köszönöm, de jó, hogy vagy. :) Ha minden igaz Cadorna mellett lesz a szállás, a közvetlen vonat egyértelmű volt.
Arra emlékszel hogy a metrók meddig járnak Milánóban? Az előző naphoz kérdezem.
Mi 3 napost vettünk, nagyon megérte mert vonatra többet költöttünk volna mint 30 euro, az egy napos 15.
Nem tudom mennyi idő hajóval Bellagio... szerintem egy napba belefér...elég laza napunk volt... belefért volna.
A sikló jegy 5,1 lett volna oda-vissza... nagyon hosszú szakaszon jár... gyönyörű kilátással, és Brunate in nagyon hangulatos.
Meglátjátok hogy álltok idővel a vonat kb. 50 perc ( neked mindenképpen a közvetlen járatot ajánlom a cadorna pályaudvarról mert számít az idő, az átszállás felesleges időpocsékolás), a reptérre legalább 1 óra a busz. Nem rendeltem előre jegyet, ahogy kijössz az előcsarnokba kicsit jobbra megtalálod az jegyárust, egy busz formájú, ha jól emlékszem rózsaszín pavilonja van, ott vettük, de a busz mellett álló alkalmazottaktól is lehet venni. A busz közvetlenül a kijárat elől indul.
Jó hogy írod az Io Viaggio infókat én is akartam kérdezni, mert 1 napos talán megéri ha a Comoi tóra is kijutunk. Úgy emlekszem a napi 15 euróba kerül.
A sikló jegy Brunatera mennyi lenne egyébként? Mennyi időt szánjunk egy Milano Como tó és lsikló Brunate+ Bellaggio hajóval, majd vonattal vissza Milánó? Azert lenne fontos hogy korán induljunk es akkor mind belefér vagy ne is tervezzük csak.a hajót. Még ezen a napon Malpensa reptér, az esti géppel lesz a hazaút.
A Shuttle Malpensáról honnan indul és a retúr jegyet rendelted esetleg ott árulják vagy a buszvezetőnél vehetem szintén ennyiért?
Köszönöm előre is.
Ne add már fel ilyen könnyen! Nekünk sem volt napokig, aztán a sokadik próbára hopp, volt kettő. Majd 1 hét is eltelt talán, mire újabbakat talált egyikünk a csapatból.
Kint a bizonytalanságra is sok az idő ami feleslegesen elmegy. Akor már a + 10 eurós közvetítői díj is jobb szerintem. Vagy a legközelebbi útra megmarad, amikor már ügyesebbek lesztek. De 3 hét alatt összejön az, én szorítok. ;)
A Centrale FS maga a központi pályaudvar, elég kacifántos hely, több aluljáró szint van, de ha jól emlékszem közvetlenül a vágányok alatti szinten van a központi jegyiroda, nagy üveg fala van, két sorba lehet beállni, ha szemben állsz a pénztárakkal akkor a jobb oldaliba álljatok be, máshol ne próbálkozzatok kb. öt helyen próbálkoztunk mire tudták miről beszélünk.
Nem láttam sehol Malpensan, hogy meg lehetne venni, és nem is érvényes a Malpensa Express vonatra, mi shuttle busszal mentünk be a városba, ha megveszed a retúr jegyet akkor 16 euro. Nem tudom melyik járattal mentek ( 11 óra Bp?), mikor értek oda, de nem ajánlanám már aznap felhasználni. Szállásotok belváros v. külváros?
Amit mindenképpen ajánlok:
1. Bergamo: vonattal, ott gyalog ill. két siklót is használhatsz az io viaggio-val. Fagyi a gelateria Suryában :) a világ legjobbja :) a pályaudvartól nem messze az út bal oldalán, még a park előtt.Nem messze vissza a pu. felé van egy jó kis étterem is. Ahol ne egyetek az az óvárosban, ahogy kilépsz a siklóból szemben van egy hangulatos bár...hívogató...de borzasztó volt a pizza.
2. Como: vonat, vagy a kp.-i pu-ról (de akkor Monzában át kell szállni), vagy a Cadorna pu. ról, akkor nem kell átszállni és közvetlenül a tópartra érkezel, mi az első variációval mentünk és a másodikkal vissza. Itt is van egy sikló, fel Brunateba...gyönyörű...és jó rá a jegy. A tavon lehet hajózni, mi egy magán céggel mentünk egy rövid kört 5 euróért, aztán vettem észre h. vannak menetrendszerinti járatok is ...nem bántuk meg... de érdemes megkérdezni jó e rá a jegy...gyanítom igen, és így el lehet jutni Bellagio-ba, Lecco-ról azt olvastam, hogy iparváros inkább.
Verona és Genova már Lombardián kívül van, csak a tartományon belül érvényes a jegy.
Ha három teljes napra mentek akkor a többi idő elég Milánóra, ha négyre akkor még be lehet tervezni valamit, mi az Iseo tóhoz akartunk menni, Bergamobol megy a vonat tovább de mivel csak két óránként van vonat mi nem mentünk tovább, későn értünk volna oda és vissza is kell jönni. Vagy nagyon korán kell kelni, vagy nem fér bele, ugyhogy maradtunk ismét Bergamoban és láblógatós napot tartottunk fantasztikus környezetben.
Szerintem 1 v. 2 napijegyre lesz még szükségetek, attól függ mennyi időre mentek, az io viaggio-t egyszer kell érvényesíteni, célszerű az első vonatra szállás előtt, a vágány végében van egy sárga doboz, abba kell bedugni, utána csak fel kell mutatni a metróban ill. egyéb helyeken.
Ha van kérdésed csak nyugodtan :D Bocs, hogy ilyen hosszú voltam... de még élénkek az emlékek :D
az io viaggio érdekelne a Centrakle FS az a központi páklyudvarnál van ?
Az io viaggio jegyet szeritned Malpensan is meglehet venni, hogy esetleg azzal bejutni a városba?
3 vag y4 naposra tervezzük Milánó, Comoi tó (como bellagio,lecco?) melett mi férne még bele a 3 napba? ileltve hova mennél 4dik nap? Verona ,Genova? vagy csak sétájunk aztan majd meglátjuk?
Relativ, de ~6 ropiert 2*2.5 orat hajokazni, plusz eltolteni minima egy varosban 2-3 orat nem tunik egy okor aranak nekem. Foleg, ha minden nemkicsit szep :) Az biztos, hogy most mar ugy csinalnam, hogy az oda-vissza irany az nem ugyanaz, tehat mondjuk comobol bellagioba, aztan onnan nem vissza, hanem leccoba, de most mar igy jartam, szep volt igy is.
Sok 1 naposra megyünk, de októberben lesz egy 2 napos út, Milan-Inter meccsel fűszerezve, feltéve ha kapunk rá jegyet, de van 50% esélyünk. Eddig 70€-ért foglaltam szállást, de most találtam 50€-ért, közel MXP-hez, mert most Wizz-el lesz a hazaút úgy néz ki, de még sokmindentől függ a dolog.
Én is szoktam nézni még utolsó héten a szállásokat, lehet spórolni velük szépen, de én mindig úgy szoktam csinálni, ha van valami akkor azt lefoglalom ingyenes lemondással és ha lesz jobb akkor cserélek.