Pedig szerintem Donibcsinek lesz igaza (bár nem hiszem, hogy az én szavam nélkül ne kéne hinni neki :D).
Érdemes lenne azért egy kicsit körüljárni a témát!
A duhogás szinte biztos, hogy törött, lefordult, himba (nem tudom, hogy himbás-e), 0-ás hidrotőke, kopott vezérműtengely, stb. miatt van. Ezt, ha leveszed a légszűrőházat, vagy a szívócsövet, akkor hatványozottan fogod hallani. 2 hete cseréltem az enyémben is (2.5v6tdi) 2 himbát, hidrotőkét, és eltűnt a duhogó hang.
Az viszont más téma, hogy miért az egr szelepen keresztül hallod. Szerintem azon nem kéne, hacsak nincs valami tömítetlenség is ott.
A kluttyogás lehet membránhang, bár inkább csak a szívócsövön lévő fojtószelepnél szoktam hallani. Amióta le van húzva az egr vákuumcsöve, azóta pláne nem hallom. :D
Az egr csak részterhelésen nyit, gyorsításnál zár. A két üzemállapot között váltogatáskor lehetne hallani kuttyogni.
Ha lehúzta a szerelőd a vákuumcsövet az egr-ről, akkor zárva marad az egr. Ez lehet oka annak, hogy esetleg a duhogó hangot sem hallod, de akkor az egr csöve kipu oldalról, vagy maga a kipu cső (?!?!) lyukas? Azt viszont hallani kéne.
Sziasztok! Alkatrészre lenne szükségem,de sajnos cikszámot nem tudok. Az alany A6 99-ÉVJ Avant 2,5tdi! Jobb oldali hátsó ajtóra kellene az a müanyag csik "diszcsik ami felvan ragasztva mert sajnos elhagytam" Az autó sötétszürke,de fekete is jó lenne. Bármilyen megoldás érdekel vagy csak egy cikszámot kérnék erről az alkatrészről...köszönöm
Az adó osztálynak csak közvetve van köze a problémádhoz. Tőle ne kérj ebben az ügyben tanácsot. ;)
Még az okmányirodában sem mindig mondanak helyeset, pedig ez rájuk tartozik. Menj be nyugodtan, kerüld el az adóosztály vezetőjét, és irány az okmányiroda. Jelentsd be, hogy anno eladtad az autódat, és szeretnéd, ha megszünne a kapcsolatod vele az adásvételiben szereplő dátummal!
Ne tudd meg, hogy mennyi ennél jóval kacifántosabb ügyet intéztem már! ;)
Sajnos a Polgármesteri Hivatal Adó Osztály vezetője mondta telefonba, hogy ameddig a nevemen van (hijába van róla adás-vételeim, hogy elmértem), engem illet a befizetetndő adó, amit adó formályában levonnak akár nyugdíjból is!
Ahogy mondod, ettől eltűnik, hiszen az adás-vételivel igazoltad, hogy 2008 óta már nem a tiéd a kocsi, csak a vevő nem jelentette át a nevére. Így a továbbiakban a kocsi már nem számít majd a te tulajdonodnak. Eddig az okányirodában úgy hitték, hogy a tiéd, hiszen honnan kellett volna tudniuk, hogy eladtad? A vevő nem íratta át a saját nevére, te pedig nem mondtad le.
Na hali, az autó Donibcsinél van, nagyon profi és rendes srác, a vezérlésem teljesen elkopott, azaz a vezműszíjon nem voltak bordák!! Komplett vezérlés csere és majd meglátjuk, remélem csak ez gond... Üdv majd még jelzem mi lett a vége.
Semmilyen autó, semmilyen alkatrészére nem létezik garantált időtartam (nem összetévesztő a garanciával!).
Normális használat mellett, normális üzamanyag (nem kannás) és a szervízperiódusok betartásásval (megfelelő minőségű olaj és szervízanyagok) a motorhoz nem kell hozzányúlni 300-400ezer km-ig. Tehát a PD elemeknek 300000km-t ki kell bírni.
Ma sikerült beszélnem a Donibcsivel, és azt mondta hogy az olaj (507.00) maradhat a motorban, jó bele. De mivel az AWX-es motor nem LONG LIFE-os, a normál olajcsereperiódussal (1év vagy 15000km) után kell lecserélni.
Aszem Ő küldte az ajánlatát. Azért rendes hogy adja az elsa-etkát is. Csak nekünk nem éri meg megvenni. A Tied mit tud?(mármint a kiolvasóra gondoltam:)))... ) Biztos hülye kérdés de laptophoz csatlakozik és azon nézegeted a paramétereket vagy nem is kell laptop? Nem értek a számtechez(sajnos:( ).
Köszi a segítségeket!Adás-vételi természetesen van.Tehát be kell vele tipegni az ocsmányba és kényszer átíratást kell kezdeményezni?!Khm...ettöl eltűnik az adó módjára levonható súlyadóm az utóbbi 2 évre?Tehát az a porblemám, hogy mi van akkor,ha bent fekszik valahol a kertjének végében az A6, és nincs is szándékában atíratni?Akkor mindíg én leszek a forgalmiban tulaj ->tőlem tudják kaszálni a súlyadót, adóból levonva?
Kényszerátiratást kell kezdeményezni. Az azért jó, mert az átírási illetéken kívül még bírságot is meg kell fizetnie a vevőnek. Mondjuk a munkabéredből nem tudják levonni, csak adó módjára behajtani. Gyorsan keress egy okmányirodát!