Keresés

Részletes keresés

windom earle-ke Creative Commons License 2009.09.18 0 0 204

Szvsz is risaztás esetén is a kommandónak (persze függhet attól is hogy melyik beavatkozó csapat lép be) vagy a csak már a Pesti csapatnak van joga a fene tudja valóban elég sok idő kell mire "felfejlődik".

A "másokról" már írtam....a kis rendőr lehet tudná mit kellene csinálni....de nem ő "csinálja a politikát"....

Szerintem nagy túzerejű fegyverek nincsenek a rendőrautóban....(járőrkocsiban) nem rudom...milyenre gondolsz....

Emlékszem valóban mintha egyszer lett volna egy bemutató, vagy bejátszás a TV-ben hogy hogyan van felszerelve egy modern járőrkocsi....abban lehet volt....hm....ugye azért nem vagyunk ennyire naivak....Ha lett volna...ahogy felvették a golyóállómellyényt...(a hírek szerint) úgyanúgy elkapták volna a "nagy tűzerejű fegyvereket is ...

na mindeg ....

arról van szó, hogy merre tüntek el az autópályáról...? és amúgy is meg amúgy is a jóisten rakná bele....mondanám...az ÜTI-be aki kapta arisztást...és küldte az embereit....miért nem intézkedett a szomszédos megyék felé....no meg a pályával határos városkák fendőri állománya felé....a risztás pillanatában....

Ez olyan mint Mórnál...(há'istennek nem annyira) ott is meg vab a riasztás viszavonja az ellenőrző járöröket az egyik kivezető útról... épp akkor mikor N-t elenőrzik...az meg röhög rajta.... (bár a zabszem a popsijában)

Persze aztán lehet mindent megtettek a yardo,k...de ezeknek az elkövetőknek kifimomultabb technikájuk volt....láthatatlanná tevő kenőcs....vagy csak a hírek hiányosak...

Előzmény: Törölt nick (203)
Cs_ Creative Commons License 2009.09.18 0 0 202

"Aztán később egy úttorlasszal megállították őket, és elfogták. (Jellemző, hogy egy arra járó bazi nagy teherautót megkértek, álljon már keresztbe - vagy nincs a rendőröknek eszközük, vagy hülyék hozzá, vagy annyi adminisztrációval jár, hogy nem éri meg.) "

Vagy csak szimplán nem volt másra idő. Egyszerű, gyors és működik.

Előzmény: ohrana (184)
windom earle-ke Creative Commons License 2009.09.18 0 0 201

amúgy teljesen igazad van.....

de....

ahogy nicktársunk írta, lehet tudták már hogy ak-val vagy legalábbis gépkarabéllyal vagy hasonlóval állnak szemben. Ezzel szemben meg neki állni vigéckedni, lehet mint a filmeken, vagy mint Zrinyi  ( a korábbi és nem költő) nekirontani....a valaminek...

Ahogy néztem a grupppossss nem is volt olyan hulladék verda....tehát azt is el tudom képzelni, hogy a támadás megkezdésekor már akár "beszélgetőkapcsolatban" is lehettek a diszpécserrel. 

Ettől függetlenül....ha a yard tudta milyen fegyverrel állnak szemben, akkor (márpedig szvsz tudták) marhaság volt nekirohanni, vagy egyből a helyszínre törtetni olyan közelségbe amely már lehetőséget ad az alkövetőknek, hogy tüzet nyissanak....

A bűncselekmény megakadályozásához, vagy akár a félbeszakításához. már az is elegendő ha kéklámpa szirénával közelítenek....és akkor talán van lehetőség akár még üldözni (követni) őket és tájékoztatni a többi felcsatlakozó rendőrt is....

Mert azért, hogy rendőr vki még nem kell meghalnia, bár vszeg esküje erre is kötelezhetné....

Persze könnyen dumálok, nem voltam ott, nem tudom pontosan hogy történt....így lehet a fentiek hülyeségek....

Én csak azt  nem értem busafejű rebndőri vezérek orrba-szájba jártak egyidőben tanulmányutakra idegen országokba, még a nagy bazi USÁba is... vajon mit tanulmányozhattak ott....sőt páran még mindenféle FBI-je academy-ket is elvégeztek...ők hun vannak...? 

Ni mindegy csak megtudjuk hogy mi történt pontosan....

Egy biztos ezek a fickók nem először raboltak, vagy akartak rabolni....

Előzmény: ohrana (66)
prérikutya Creative Commons License 2009.09.18 0 0 197

Gondolom Te szembeszálltál volna, két, automata fegyveres emberrel, akik már akkor rád lőnek, amiko még ki sem szálltál a verdából....

Nem hősökre van szükség, hanem rendőrökre....

Előzmény: bankcsod (195)
bankcsod Creative Commons License 2009.09.18 0 0 195

Az a két gyáva rendőrgyerek, igazán lőhetett volna egyet!

halkergető Creative Commons License 2009.09.18 0 0 191

Úgy érezted, az volt a szándékom, hogy a nevesített bírót isteni szerepkörbe helyezzem?

(Amúgy meglehetősen ambivalens vagyok a halálbüntetés kérdésében, konkrét cselekményhez kötve esetleg lehetségesnek tartanám, de általában nem!)  

Előzmény: Törölt nick (187)
ohrana Creative Commons License 2009.09.18 0 0 190
Volt már ilyen, Miskolcon a "zálogházi" rablások után a Bükkben tűzharc a rablók és rendőrök között.
A rablók akkor is meglógtak.

o
Előzmény: halkergető (189)
halkergető Creative Commons License 2009.09.18 0 0 189

Az általad említett "civil társadalom" akkor tud bomlani, ha kiépült. Magam inkább azt gyanítom, hogy az utóbbi az elmúlt 20 év alatt sem történt meg!

Az elmúlt 2-2,5 év előtt is volt történelem, akkor is lövöldöztek, csak szembetűnőbben a gengszterek egymásra.

Engem inkább ez a golyózápor gondolkodtatott el, mert azt hiszem, ez egy eddig talán nem tapasztalt esemény volt. Vagy tévedek?

Előzmény: chapelle (183)
ohrana Creative Commons License 2009.09.18 0 0 188
off
Az arányos önvédelem valóban egy marhaság. A bíróság évekig molyol rajta, szakértők tucatjait hallgatja meg, sok-sok tanút - aztán dönt. A vádlottnak meg volt 0.01 másodperce, hogy megvédje önmagát, szeretteit, élete munkáját...
on

o
Előzmény: Törölt nick (187)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.18 0 0 187
Lehet, hogy nem volt, de én akkor sem szeretek istent játszani. Volt már nem egy olyan halálos ítélet, amiről később kiderült, hogy tévedés volt. És egy nagyon fontos motívum: az ítéltethozatalkol minden bizonyíték megdönthetetlennek tűnt fel. Később kiderült, hogy bárki más lehetett, csak az elítélt nem.
Az is igaz, hogy eljárási hiba miatt felmentettek valódi gyilkost, akinek első dolga az volt, hogy ismét ölt.

Pálinkásnak volt egy érdekes álláspontja, amivel viszont egyetértettem. Szerinte az arányos önvédelem hibás. A megtámadott soha nincs abban az állapotban, hogy a támadás súlyosságát mérlegelje.
Előzmény: halkergető (182)
P.URBANUS Creative Commons License 2009.09.18 0 0 186
Meg azt is mondta, hogy ő nem az ártatlanság, hanem a bűnösség vélelméből indult ki. Aztán ha bebizonyosodott, hogy ártatlan, akkor felmentett.
Előzmény: Törölt nick (179)
halkergető Creative Commons License 2009.09.18 0 0 185

A témát felevezető postodban azt írtad, hogy "rendre jóváhagyta" az elsőfok ítéletét.

Most azt mondod, talán volt két eset, amikor mégsem.

Magam óvatosabban bánnék a tévedhetetlen bíró minősítés kiosztásával.

Előzmény: Törölt nick (179)
ohrana Creative Commons License 2009.09.18 0 0 184
Na, így írjon az ember emlékezetből...
1992. dec.11. Pécsen ékszerboltot raboltak nem ketten, hanem négyen. Két szerb és két orosz.
Pest felé két rendőr megállította őket, és meglehetősen lazán igazoltatták őket: mind a kettőt lelőtték (életben maradtak, bár azt hiszem nem egészségesek), de az egyik visszalőtt, és kettőt el is talált.
Aztán később egy úttorlasszal megállították őket, és elfogták. (Jellemző, hogy egy arra járó bazi nagy teherautót megkértek, álljon már keresztbe - vagy nincs a rendőröknek eszközük, vagy hülyék hozzá, vagy annyi adminisztrációval jár, hogy nem éri meg.) Idézet a sajttájból: a tábornok szerint a rendőröket kötő intézkedési szabályok meglehetősen merevek, s kényszerítő eszközt – köztük a legvégsőként szóba jöhető fegyvert – csak alapos okkal használhatnak Akkor megígérte, hogy ezen változtatnak.
Azóta már vettek el fegyvert rendőrtől.

o
Előzmény: Törölt nick (180)
chapelle Creative Commons License 2009.09.18 0 0 183
"Mi lesz a "fejlődés" további iránya?"
olyankor amikor az állam nem vagy rosszul működik akkor sajnos a közösségellenes cselekmények is sokasodnak. Amikor a rendőrük motiválatlanul végzik munkájukat lehetnek hatékonyak, de ezt a civil társadalom nem érzékeli.
És amíg a büntetési tételek szigorításáról csak beszélnek addig mindig lesznek akik feszítik a húrt.
Az egész elmúlt 2-2,5 év eseményeiből akár a civil társadalom felbomlásának kezdeteit is ki lehetne olvasni
Előzmény: halkergető (-)
halkergető Creative Commons License 2009.09.18 0 0 182

A bíró emberi kavlitásait, kitűnőségét semmi okom vitatni. Hogy nem volt téves ítélet? Az is lehet.

Én inkább úgy mondanám: Nem volt reklamáció! Az, akit felhúztak, már nem tudott perújrafelvételért folyamodni!

Előzmény: Törölt nick (174)
MayItBe Creative Commons License 2009.09.18 0 0 181

OFF

Látom OFF a téma, de annyit azért még érdemel, hogy a jó qrva édesanyját az ilyen ombucmannak ....

Nem nagyon van olyan üzlet, ahol ne lenne kamera, de nem hallottam, hogy szóvá lett volna téve. A buszsofőrök és utasaik meg pusztuljanak, legfeljebb ha egyszer valaki elég nagyot talál visszaütni, lesz mód okoskodni újfent ...

Eh ... :-(

ON

Előzmény: borzimorzi (163)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.18 0 0 180
Pár éve volt Pécsen egy éxerrablás. Két ex-jugó volt. Mentek Pest felé, leírás is. Rendőrök (szerencsétlenek) megállították, teljesen szaxerűtlenül. A hátsó ülésen ülő simán lelőtte mind a kettőt...

Szoktam valamennyire követni a véresebb kék híreket, totál nem emlékszem ilyesmire. Valami link esetleg?

Kösz,
ZOH
Előzmény: ohrana (80)
ohrana Creative Commons License 2009.09.18 0 0 178
nyilatkozta teljes felelősséggel, hogy köztörvényes ügyekben pályája alatt nem volt téves halálbüntetés.
Hát azt azért mégsem mondhatja, hogy volt néhány tévedés...

Azért érdekes, hogy mindenki hibázik, a gyárakban készül selejt x%, vannak orvosi műhibák is, meg a mozdonyvezető is hibázik - de a bíró, az sosem. 0,1% hibát sem követ el. Na ez az, amit én nem hiszek el.

o
Előzmény: Törölt nick (174)
Dobri Creative Commons License 2009.09.18 0 0 177

Főleg itt Elzászban mert elég sok eső van.:))

Viszont a magyar lányok sokkal szebbek,mint az itteniek.

Előzmény: horex (175)
halkergető Creative Commons License 2009.09.18 0 0 176

Akkor hát rakd ki azt a felkiáltójelet a topik végére! Lássuk, hol a vége?

Én csak a cím végéről felejtettem le.   :-)))

Előzmény: Mindfield (172)
horex Creative Commons License 2009.09.18 0 0 175

Jahogy francia!

Ott a fű is zöldebb :)

Az emlitett autoval járok néha és rámszolt a rendőr egyszer, hogy át van furva a rendszám, merthogy csavarral is rögzitettem az újat

Az hogy lopják, az nem érdekli, de a csavar az igen

Amikor ellopták bejelentettem a ker.rendőrségen, ott meg azt mondták, irjam hogy elveszett

Dehogy irom, ellopták, ha valahol felhasználják, nehogymá' azt mondhassák "találták"

A legszebb , hogy CA rendszám, mint kulföldi tulajdonos

Nem tudom van-e valami szabály ennek a vezetésére, mint magyar állampolgár.

by horex

Előzmény: Dobri (173)
Dobri Creative Commons License 2009.09.18 0 0 173

Még régebben tanultam ezeket a dolgokat,és azóta sokat fejlődtek.:)

Még jó,hogy itt franciában a kulcsmásolóknál lehet rendszámot csináltatni!Bár nem is lehet elhagyni mert úgy kell felszegecselni.

Előzmény: horex (171)
Mindfield Creative Commons License 2009.09.18 0 0 172
És milyen jó, hogy ennek a topiknak csak egy felkiáltó jelet kell a végére rakni, és máris elindulhat az álmodozás.
Előzmény: halkergető (-)
horex Creative Commons License 2009.09.18 0 0 171

Fölösleges vagdosni a mai világban

Komálosom első rendszámát ellopták. PC-vel kinyomtattam a pontos mását ,felragasztottam az én régi rendszámtáblámra és feltettem előre, mig elkészult a pótlás

Közelröl is alig volt észrevehető

by horex

Előzmény: Dobri (167)
prérikutya Creative Commons License 2009.09.18 0 0 170

Általában tömegautókat lopnak. Suzuki, Opel stb.... Ezekből meg bőven van a lakótelepeken.... Pl.: III. ker.: Pók utcai ltp., Békásmegyeri ltp.. Egy gyenge gázfröccs, aztán Üröm, Budakalász, Dunakeszi...

Komolyabb autót általában megrendelésre visznek, meg előbb lekövetik....

Előzmény: ohrana (169)
ohrana Creative Commons License 2009.09.18 0 0 169
és leginkább peremkerületekben dolgoznak, mert onnnan pikk-pakk kit tud menni Budapestről...
Ráadásul ott soxor jobb gépeket találnak mint a nyóckerben.

o
Előzmény: prérikutya (168)
prérikutya Creative Commons License 2009.09.18 0 0 168

Ez is eléggé amatőr....

-az autótolvajt nem érdekli, hogy milyen rendszám van a verdán, elviszi azzal, ha rendőrt lát, még át is megy rajta, ha megpróbálja megállítani.... persze, ha közben golyót kap, megsértődik....:-)

- általában típus és színazonos autót nyúlnak, ahhoz meg van legális rendszám, meg forgalmi, és még a rendőr elől sem kell menekülni....

-és leginkább peremkerületekben dolgoznak, mert onnnan pikk-pakk kit tud menni Budapestről...

Előzmény: Dobri (167)
Dobri Creative Commons License 2009.09.18 0 0 167

Van ennél jobb megoldás is!

Az ORFK elött parkoló kocsik közül kiválasztani egyet.Lehetőleg olyat amivel "dolgozni" akarok és ennek felírni a rendszámát.Beszerzek pár rendszámot és ezeket feldarabolom.Ezekből kirakom a felírt rendszámot és egy lemezre nagyon pontosanfelragasztva felteszem a kocsira.Ennyi.Az autótolvajok is ezt a módszert használják.

Előzmény: prérikutya (164)
Pénzecske Creative Commons License 2009.09.18 0 0 166
De. Elmondom hogyan.
Áll a leállósávban egy sárga villogós járgány, mögötte egy hokedli. Arra ki van rakva a kütyü. Van még a személyautós változat is, az is többnyire áll.

Odáig fajult a dolog, hogy pár helyen külön öblöt építettek ki a matricanézegetőknek.

Az M7-n stabil kamerák vannak oszlopon, de az M1-en csak ezek a mobil eszközök mozognak. Mondanom se kell, max 2 műszakban. Éjjel nem nagyon.
Előzmény: horex (161)
horex Creative Commons License 2009.09.18 0 0 165

Gondolhatni, lopott rendszám vagy az egész auto

De a kép alapján már kiinduló nyom

Megint ezek a "sötét audik"

Mé' nem piros rózsaszin csillagocskákkal?

:)

by horex

Előzmény: ohrana (160)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!