Keresés

Részletes keresés

Kulik Creative Commons License 2003.03.20 0 0 329
Összejött az amcsiknak Saddam kiiktatása?
Nem. Ez tény melyet az amcsik is elismertek.
Előzmény: Törölt nick (328)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.20 0 0 328
ezt csak így ?
már a 4 órában sikerült megállapítanod ... ?
:-)
Előzmény: Kulik (326)
pernahajder Creative Commons License 2003.03.20 0 0 327
Ti csak üljetek le a képernyő elé szociáldemokrata haveroddal, bámuljátok a CNN tudósításait a mészárlásról és közben kortyolgassatok valami fínom borocskát. Élvezzetek. És élvezzetek még. Ez a nektek való. Még a kezetek sem fárad el.
Előzmény: Szerintem (305)
Kulik Creative Commons License 2003.03.20 0 0 326
Várjunk azzal még.
Még ezt a "falatot" valahogy le kellene nyelniük.
Úgy látom viszont, hogy rögtön az első falat a torkukon akadt.
Előzmény: pernahajder (322)
Hy Creative Commons License 2003.03.20 0 0 325
Monnyátok, miért kell mindig hazudni?
llila Creative Commons License 2003.03.20 0 0 324
Szégyenletes, hogy ilyen kormányunk van!
BaSand Creative Commons License 2003.03.20 0 0 323
Irán.
Előzmény: pernahajder (322)
pernahajder Creative Commons License 2003.03.20 0 0 322
Ki lesz a következő?
Előzmény: takacsi (319)
pernahajder Creative Commons License 2003.03.20 0 0 321
Minden nép olyan kormányt érdemel, amilyet választott magának. :(
Előzmény: tutti frutti (318)
takacsi Creative Commons License 2003.03.20 0 0 320
A Népszabadság:

"a washingtoni junta semmibe vette az ENSZ Biztonsági Tanácsa két állandó tagjának, valamint Németországnak, a nem állandó tagok többségének, továbbá a világ meghatározó részének véleményét..."

Előzmény: takacsi (319)
takacsi Creative Commons License 2003.03.20 0 0 319
Bűnösök vagyunk mindannyian, akik hagytuk, hogy ezek az őrültek uralják a világot.
Az Isten verje meg a kitervelőket és végrehajtókat, meg segítőket.

Osama bin Laden miatt szétbombázták Afganisztánt, most Szaddam Husszein miatt szétverik legyilkolják Irakot és népét. Ezt mondták.

Hazudtak/nak. Civilizációs és gazdasági háborút folytatnak. Agressziót, háborús bűnösként.

Előzmény: tutti frutti (318)
tutti frutti Creative Commons License 2003.03.19 0 0 318
Magyarország már megint nyakig van egy jogtalan, agresszív háborúban.:-(
JO Creative Commons License 2003.03.19 0 0 317
ÜDV!

Lehet feketén fehéren nézni a világot, de nem érdemes.
Egyesek izadságszagú erőlködéssel próbálják bizonygatni, hogy MO éppen agressziót követ el a Irak ellen. Ez messziről bűzlik, legalábbis annak, aki veszi a fáradtságot és megnézi honnan fúj a szél.
Ugyanakkor nyilván a "mi a béke pártján állunk" szlogen is inkább propaganda, mert a békének nagyon kicsi az esélye.

Ez az egész dolog politikai kérdés.Önjelölt nemzetközi jogászkodással nem megyünk semmire, mert egyrészt nem ismerjük a nemzetközi jogot, másrészt, e jog érvényesülése meglehetősen bizonytalan.
Lehetne ugyan játszani a keményfiút, hogy nem engedjük át a légteret csak több szempontból hátrányosan érné MO-t.Egyrészt hátrányba kerülne a környező országokkal pl. Romániával szemben. Károsan befolyásolná az USA-val fenntartott kapcsolatokat, hiába próbálnak meg egyesek úgy tenni, mintha ez MO szempontjából lényegtelen lenne.Harmadsorban az ország szövetségesi megbízhzatatlanságát hírdetők újabb muníciót kapnának. Az egyetlen reális lehetőség az iraki leszerelés JELKÉPES segítése az őszinte békevágy hangoztatása mellett.
Magyarország kis ország. HA jelképesen segítünk azt senki nem veszi észre,és később busásan megtérül, ha nem segítünk, ismét a "vesztes" oldalra kerülnénk és rengeteget ártana az ország tekintélyének és külkapcsolatainak.

m.t.:
JO

budai93 Creative Commons License 2003.03.19 0 0 316
Miért?
Azért , mert nem eszik meg a sok hazugságot?

Duna TV.

"Valki László nemzetközi jogász híradónk kérdésére leszögezte: az ENSZ BT 1441-es határozata semmiféle felhatalmazást nem ad egy Irak elleni, esetleges fegyveres támadáshoz. L Ez a döntés ugyanis csak arról szól, hogy a fegyverzetellenőrzés sikertelensége esetén a Biztonsági Tanácsnak újra kell tárgyalnia a kérdést.

A nemzetközi jog szerint sem az 1441-es, sem a korábbi biztonsági tanácsi határozatok nem adnak felhatalmazást a támadásra - mondta Valki László, utalva arra, hogy Nagy-Britannia főügyésze már az 1990-es BT határozatra is hivatkozott a támadás jogalapját említve. --- Az ENSZ alapokmánya két esetben ad lehetőséget erőszak alkalmazására, vagy önvédelem jogán, vagy pedig azon az alapon, hogy a BT felhatalmazza az államokat, hogy egy bármilyen konfliktus helyzetben létrejött szituáció fenyegeti a nemzetközi békét és biztonságot... Itt sem az önvédelem jogáról, sem az önvédelem esetéről nem lehet szó, sem pedig arrról, hogy a térségben uralkodó állapotok veszélyeztetik a békét és a biztonságot, legalábbis ezt a Biztonsági Tanács nem mondta ki"

.

Előzmény: takacsi (315)
takacsi Creative Commons License 2003.03.19 0 0 315
Az amerikai Külügy nyilatkozta, hogy Magyarország
csatalakozott az erő alkalmazásához.
A háborúhoz. A "szövetségesekhez".
Ezért szállták meg a nápolyi konzulátust a pacifisták.
Ők olvasnak Népátszabót, nem értik ugyan a tévéműsorokat, de tudják, hogy hazudnak.
Amit hazai használatra mond H.Kovács és D-209 az smafu...
Előzmény: méregkeverő (310)
Seki Waker Creative Commons License 2003.03.19 0 0 314
A SZER a CIA egyik "cege" volt.

Én ezt kissé másképpen tudom. A SZER külön költségvetési fejezet volt, nem tartoztak közvetlenül a CIA felügyelete alá. Persze volt együttműködés, de komoly önállósága volt a nemzeti szerkesztőségeknek. A magyar szerkesztőség meg különösen hajlamos volt az önjáróságra. Legalábbis számomra ez derült ki a különböző visszamelékzésekből.

Előzmény: Szerintem (308)
luyo57 Creative Commons License 2003.03.19 0 0 313
Hö-hö :)
Nem kapunk mi abból, hiába a lihegés..
Meg merem kockáztatni, hogy a britek meg a spanyolok se kapnak belőle.
Csak náluk előkerült a nosztalgia, ahogy nézem. Gyarmatbirodalom, a világ felosztása, miegymás. Csakhogy most nem ők osztják a lapokat, ahogy ez már ismeretes vagy 400 éve..
Szerintem Creative Commons License 2003.03.19 0 0 312
meregkevero

Nyugi!

Csak szep sorjaban, majd meglatod.

NEMETH Zsolt kepviselo ur ma megmondta, hogy az egesz vilag Magyarorszagot haboru-partinak tartja.

Es ha valamely orszag haboru parti akkor reszketni kell tole.

keletmagyarorszag Creative Commons License 2003.03.19 0 0 311
Várjál már, messze van az az Irak ...gyalog...
méregkeverő Creative Commons License 2003.03.19 0 0 310
A topic cimére kérdezve:

A magyar csapatok elfoglalták már Bagdadot?
Még Bászrát sem??? Legalább egy ici-pici olajkutat a MOL-nak???

Semmi????

Szerintem Creative Commons License 2003.03.19 0 0 309
Seki Waker

Ezer bocsanat. Abszolut hulye voltam.

DEMETER Ervint akartam irni, HAJDU DEMETER az a papaja.

Előzmény: Szerintem (308)
Szerintem Creative Commons License 2003.03.19 0 0 308
Seki Waker

A SZER a CIA egyik "cege" volt.

Es egy titkos szolgalatnal nem igazan kenyesek a demokraciara, erkolcsre stb.

De sehol a vilagon nem.

Ez utobbiban lehet, hogy tevedek, mert HAJDU Ervin vezette magyar titkosszolgalatok, mintaul szolgalhattak barmelyik mas orszagnak.

Előzmény: Seki Waker (307)
Seki Waker Creative Commons License 2003.03.19 0 0 307
1. Dumálni hadosztályok nélkül is lehet, beavatkozni nehezebb.
2. A SZER szerkesztésébe nem szóltak bele közvetlenül. Adták a zsozsot + kevéske irányelvet, oszt a többit rábízták a szerkesztőségekre. Tudod az USA-ban már akkoriban is demokrácia volt, ha nem is annyira kiforrott mint manapság.
Előzmény: Törölt nick (302)
sul Creative Commons License 2003.03.19 0 0 306
Bocs, az előbb csak a címre akartam reagálni, hozzád megszokásból (figyelmetlenségből) csatlakoztam. :)
Szerintem Creative Commons License 2003.03.19 0 0 305
Derek

Nem ertesz Te ehhez.

Azt hiszed, hogy Eisenhower elnok tudta, hogy mit csinal?

Dehogy tudta!

Hol volt meg akkor a zsenialis politikus NEMETH Zsolt, aki meg mondta volna neki mit kell Amerikanak csinalnia.

Eisenhower csak a II. vilaghaborut csinalta vegig (hala Istennek sikeresen), tehat nem tudhatta mikor, hol és hogyan kell beavatkoznia.

Bezzeg ha akkor lett volna egy NEMETH Zsolt vagy egy SIMICSKO Istvan.

Ok ketten mindent tudnak a kulpolitikarol es a hadvezetesrol, amit csak tudni lehet.

Irigykedj USA!

Előzmény: Derek (301)
zogu Creative Commons License 2003.03.19 0 0 304
Pedig a balos kormány önmagában is felért egy kisebb háborúval. :((
Előzmény: sul (303)
sul Creative Commons License 2003.03.19 0 0 303
Épp csak ez hiányzott még szegény Magyarországnak!
Derek Creative Commons License 2003.03.19 0 0 301
"Jól szólsz kedves Tyimofejev! '56-ban úgy vártuk az amerikaiakat, mint a Messiást. Csak hát akkor IS fontosabb volt nekik a Szuez- és Vidéke Kft, mint a mi kis hazánk. "

Szuez francia-angol biznic volt,nem amerikai. De azert elmeselhetned hogyan jottek volna MO-ra az amerikak, Jugoszlavian es a semleges Ausztrian keresztul? Meg talan nem artana megnezni,hany amerikai hadosztaly volt akkor Nyugateuropaban es hany orosz errefele.
Megcsak az otlete sem merult fel,hogy beavatkozzanak, csak a SZER jartatta a szajat.

Előzmény: MZ per X (299)
takacsi Creative Commons License 2003.03.19 0 0 300
A szövetségesek ott állnak az Iraki határon.
H.Kovács szeme tele lett homokkal. Homokvihar van:

"Harminc ország nyíltan csatlakozott az Egyesült Államokhoz Szaddám Huszein iraki elnök erővel való megbuktatására, 15 további titokban támogatást ígért, de egyelőre nem szeretné, ha nyilvánosságra hoznák róla ezt a tényt.

A 30 ország: Afganisztán, Albánia, Ausztrália, Azerbajdzsán, Bulgária, Csehország, Dánia, Dél-Korea, Eritrea, Észtország, Etiópia, a Fülöp-szigetek, Grúzia, Hollandia, Japán, Kolumbia, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Nagy-Britannia, Nicaragua, Olaszország, Románia, Salvador, Spanyolország, Szlovákia, Törökország és Üzbegisztán."

Előzmény: Tyimofejev (291)
MZ per X Creative Commons License 2003.03.19 0 0 299
>"Mi '56-ban kértünk segítséget a nyugattól, mégsem segített senki..."

Jól szólsz kedves Tyimofejev! '56-ban úgy vártuk az amerikaiakat, mint a Messiást. Csak hát akkor IS fontosabb volt nekik a Szuez- és Vidéke Kft, mint a mi kis hazánk. Vastagon és jó magasról potyogtatták az emberi ürüléket miránk. Ma pedig "Vitam et sanguinem!" a békeszerető baráti amerikai népért! - Kiáltja Kovács Dobzse László. Ügyes...

Előzmény: Tyimofejev (293)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!