Keresés

Részletes keresés

M62-180 Creative Commons License 2005.09.07 0 0 8655
Az a ritka, hogy van rajta mellékkocsi.:-)
Előzmény: m61019andras (8653)
Mad Scientist Creative Commons License 2005.09.07 0 0 8654
De szigorúan szólóban.
Előzmény: m61019andras (8653)
m61019andras Creative Commons License 2005.09.07 0 0 8653
Egyébként miért ritka látvány? Itt Bz jár nem?
Előzmény: smith (8650)
smith Creative Commons License 2005.09.07 0 0 8652
Solt, 33713 indulása előtt.
Előzmény: m61019andras (8651)
m61019andras Creative Commons License 2005.09.07 0 0 8651
Pontosan hol készült a fotó?
Előzmény: smith (8650)
smith Creative Commons License 2005.09.07 0 0 8650
Ritka látvány a 151-en ma délután.
gmarc Creative Commons License 2005.09.05 0 0 8649
A nép hangját tolmácsolom: Bz-t Mezőhídvégre!

... sajnos küzdelmes lesz...
gmarc Creative Commons License 2005.09.02 0 0 8648

Ez nagyon jó! :-)) Vitnyéd meg itt van a szomszédban, bár helyesen Vitnyéd-Csermajor, bár úgy nem jön ki a rím:-)))

Hétfőn ismét mellékvonalazni merészelek, de ezúttal gyalog. Akinek van kedve, tartson velem (velünk) a 49-esre, Lepsénytől Mezőhídvégig!

Előzmény: István Gyuri (8647)
István Gyuri Creative Commons License 2005.09.02 0 0 8647

Egy kis lazításként:

A Favágók együttes ki nem adott Göbülő csövek (Rolling Stones dalok magyarul) lemezéről íme az egyik dal (Route 66), melyben sok-sok (vici)vasútvonalat érint :)

http://www.slagerradio.hu/www/vago_bumerang/HungarianRoadShow.wma

Troup-Vágó:

Hungarian Road Show

Figyelj! Világ körüli bulira indulunk
Sok csodahelyet végiglátogatunk
De ne hisztizz, az út visszavisz!

Pest, Maglód, Aszód, Zagyvaszántó
Szurdokpüspöki, Mátraverebély, Pásztó,
Ne hisztizz, az út visszavisz.

Háromhányás-tanya, Arló, Baglyasalja,
Bánréve, Kurityán, Kány, Taktaharkány,
Balkány, Csökmő, Körösladány
Békéscsaba, Csorvás, Szank, Balotaszállás
Hímesháza, Görcsönydoboka
Villány, Siklós, Harkány, Vokány
Vajszló, Csányoszró, Darány
Ne hisztizz, az út visszavisz.

Nagyatád, Böhönye, Bázakerettye,
Várfölde, Pördefölde, Babosdöbréte,
Vitnyéd, Szentléránt, Potyond, Bágyogszovát
Mérges, Nyalka, Aka, Mór, Nagyveleg, Tata
Héreg, Bajna, Sárisáp, Buda.

Figyelj! Világ körüli bulira indulunk
Sok csodahelyet végiglátogatunk
De ne hisztizz, az út visszavisz!

v_peti Creative Commons License 2005.09.02 0 0 8646

Sógoréknál is eljátsszák ezt. És azért elég gyakran össze is ütköznek ezek a vonatok. :( De északi szomszédunknál még nem hallottam komolyabb balesetről emiatt.

Bár nálunk is volt már néhány ütközéses baleset mellékvonalon. Ld. pár éve a 11-esen. :(((

Előzmény: tweety83 (8642)
gmarc Creative Commons License 2005.09.02 0 0 8645
...Ha minden idejétmúlt rendelkezést szó szerint betartatnának holnaptól, akkor egy vonat sem indulna el éjféltől sehol, vagy csak jelentős késéssel...
chrta Creative Commons License 2005.09.02 0 0 8644

nagyonoff

jelentkezett a körletparancsnoknál, de további noszogatás nem árt.. :) 

K.

Előzmény: Törölt nick (8595)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.02 0 0 8643

Járó motort őrizetlenül hagyni tilos!

Előzmény: Törölt nick (8630)
tweety83 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 8642
Szlovákiában is vannak mellékvonalak, ott sem feltétlen jobb állapotú a bizt.ber, de ott 60-80-al küldik a BZ-ket. (Utaztam Dedinky - Telgárt között, meg Losonc környékén, szóval alátámaszthatom, hogy jobb a pálya, gyorsabb a BZ meg a kaller sem 10 kilós táskával rohangál jegyet adni, hanem ilyen pici érintőképernyős valamivel...)
Előzmény: Törölt nick (8640)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.02 0 0 8640

Kedves gmarc!

1. Küldtem "old" GYSEV 1929-es szkennelt menetrendet.

Visszajelzést nem kaptam, Rád gondoltam Kapuvár miatt.

Bocs.

Érdekes 1929-ben nagyon sok motorvonat szolgált a Gysev mellékvonalakon is, meg máshol MÁV kezelésű mellékvonalon is.

A korabeli menetrendekben pl 1929-es menetrendben az M.V. rövidítés motorvonat.

Én jelenleg legnagyobb gondnak a pályageometriát tartom, nagyon-nagyon sok, a merész kis sugarú ív  (R=250m) ami 50 km/h vonali sebességre korlátoz egy vonalat.

Megjegyzem fővonalat is építttek R=275 m sugárral /40-es/

R=400 m essel /1-es/

Később átépítés átépítése és sok pénz kellett, meg teljesen új nyomvonal, egyes helyken, hogy a jelenlegi 120 km/h (40)valamint 140 km/h (1 Kelenföld-Tata) ill 160 km/h (1-es Tata-Győr-Hegyes)

sebességek megvalósulhassanak.

Ehhez minimum:

R=1200m (120 km/h)

, de ajánlott a R=1700m (160km/h)

Lényeg: Nagyon sok műtárgy, földmunka kell emiatt, ez nagyon megdrágít egy vasutat.

Ha a mellékvonalakon nem  a jelenlegi R=250 m lenne, hanem R=400 máris elméletben megnyílhatna az út a V=80 km/h felé , természetesen megfeleő bizt berrel.

Ez csak álom.

Addig maradnak a 50 km/h 60 km/h vicinálisok.

Az alacsonyabb sebességűekről ne is beszéljünk...

/76 és sok társa/

Előzmény: gmarc (8610)
Indul a bakterház Creative Commons License 2005.09.01 0 0 8639

Az előző hsz felét megette az index.

A fékutasítást nem a szóló Bz-re írták, de ugyanúgy érvényes rá.

Baleset esetén nem hivatkozhatsz rá,hogy ez csak egy szóló Bz, nem 40 kocsis teher vonat.

Előzmény: Indul a bakterház (8638)
Indul a bakterház Creative Commons License 2005.09.01 0 0 8638

Kiváncsi vagyok, hogy az elmúlt 2X évben hányszor fordult elő, hogy egy Bz 10-15 perces áldogállásakor romlott el a fék...

A fékutasítást nem a szóló Bz-re írták, t, hogy ez csak egy szóló Bz, nem 40 kocsis teher vonat.

Előzmény: vaskerék (8637)
vaskerék Creative Commons License 2005.09.01 0 0 8637

Megpróbálom elképzelni, hogy egy buszsofőr, vagy egy kamionsofőr minden motorleállítás után, (pl: benzinkút, autós étterem) a járgányát átkellene vizslatnia,

fékpróbáznia. Hát elég morbid...

Kiváncsi vagyok, hogy az elmúlt 2X évben hányszor fordult elő, hogy egy Bz 10-15 perces áldogállásakor romlott el a fék...

Előzmény: Vendégsín (8634)
gmarc Creative Commons License 2005.09.01 0 0 8636
Pohár volt. Azt nem tudom, UIC-szabvány-e. Valószínűleg nem, inkább OSZZSD. Olyan klasszikus kávéspohár, szabvány kiskanállal, melynek árboca szürke.
Vendégsín Creative Commons License 2005.09.01 0 0 8635
Sok éve, egy este mentem be a 2510 sz. vonathoz (túristavonat volt Moszkvába, Debrecenben váltottunk, és hoztuk vissza a párját, marha utálatos egy szolgálat volt). A Főpályaudvaron még mindig forgalmi szolgálattevő egy volt iskolatársam, mondtam neki, hogy éjfélre legyen kávé. Mondta, ha megállsz, lesz. Egy debreceni IV. (Vontatási) osztályos kolléga utazott a mozdonyon, a Főpályaudvar kijárati jelzője sárga-zölddel állt Maglód felé a helytelenbe. Lassítás, Kávé van? hallótávolságból, a válasz Van.-ra önműködőfékkel fék, menet, az irodai átjárónál stop, kiegészítő fék be, majd kávéivás. És két perc múlva tovább. A kolléga Szolnokig tűnődött, hogy kérdezzen-e a kávéval kapcsolatban. Utánna egyeztünk meg, hogy abban a hónapban az a szolgálat nyolcadszor vajon mennyire lehet unalmas...
Vendégsín Creative Commons License 2005.09.01 0 0 8634
...minden hozzászólásom ilyen viharokat kavar a kávéscsészében...

Most akkor csésze volt, vagy pohár?
Előzmény: gmarc (8628)
István Gyuri Creative Commons License 2005.09.01 0 0 8633

taxxx: ketyeg a Szergej egy vasútállomáson úgy 4-5 órát, akkor lezárhatja JÁRÓ motorral a vezér és elmehet onnan

Nem.

De ez is valószínűleg egy olyan utasítás, amit lehetne ésszerűen, és a jelenlegi vasútbiztosági szint mellett módosítani. (Pláne, hogy van olyan eset, ahol szinte kilométeres távolságban van a fszt-től a mv., így elég nehéz adott esetben előzetes engedélyt kérnie...)

gmarc Creative Commons License 2005.09.01 0 0 8632
Pontosan ezt kérdezem én is!
gumpy Creative Commons License 2005.09.01 0 0 8631
Nyugi, nem veled van a baj, hanem az "életszagútlan" és rugalmatlan előírásokkal. Én kapcsoltam össze a két dolgot: mert bosszant, hogy 15 perc menetrendszerinti tartózkodás alatt nem mehet le meginni egy kávét a mv...
Nem is csodálom, hogy megszüntetik a mellékvonalakat, ha ilyen esztelenül tudnak csak működni.
Előzmény: gmarc (8628)
gmarc Creative Commons License 2005.09.01 0 0 8629

Hétfő-szerda-péntek reggel és délután 1-1 pár vonat (elvileg), enying után az IKR műtrágyagyárát szolgálják ki.  Hétfőn arra megyünk vonalat bejárni, remélem találkozunk a vonattal.

(azt ne kérdezzétek, hogyan van megfutamodás ellen biztosítva, és hogy kávézik-e a vezér Enyingen, de ígérem, felderítjük!)

Előzmény: Törölt nick (8625)
gmarc Creative Commons License 2005.09.01 0 0 8628

A q...va életbe, nekem minden hozzászólásom ilyen viharokat kavar a kávéscsészében...:-(

Naszóval. Jó. Van rá utasítás, hogy ne kávézzon, csak az fszt engedélyével. Kapott rá engedélyt, kijött, és szólt, hogy kész a KV. Hogy ezt beírta-e a fejrovatosba, azt nem láttam, de legközelebb odamegyek és megkérdezem, illetve figyelmeztetem a vezért, hogy az F.2. 15.64-es pontja alapján hogy kell eljárnia. (gondolom örül majd nekem). Ezen túl, a Bz-t lezárta, ahogy kell. Motrot nem állította le, kérdésem ehhez, hogy le kell-e állítani minden esetben? Megfutamodás ellen biztosítva volt, a fék be volt húzva, ezt én betekintéssel megállapítottam. Vonali fékpróba volt tartva, mert a kijáraton lassújel van, ráfékezett. Hogy álló volt-e, azt nem tudom megítélni.

Hogy ilyen és ehhez hasonló eseteket ne írhassak le ismét, javaslom mára visszamenőleges hatállyal a vonal forgalmának teljes beszüntetését, (a mai pozitív utasszámot a keddi negatívokkal kiegyenlíteni!), és autóbuszra terelését (csak nehogy a sofőr odacsukja a nyögdíjas néni kezét).... 

Legközelebb tehát csak a barátaimnak írom le a tapasztalataimat, levélben, vagy le se írom...

:-)

István Gyuri Creative Commons License 2005.09.01 0 0 8627
taxxx: Szóval akkor most kell kávézás után fékpróbát tartani vagy csak Coca-Cola ivás után ?

Még mielőtt valaki komolyan gondolja: NEM a kávéivás miatt kell(ene) fékpróbát tartani, hanem azért, mert mielőtt elhagyja a járgányát a mv. le kell zárnia az adott vontatójárművet, majd miután visszatért (akár wc-ről, akár kávézásból, akár szolgálati okból) fel kell nyitnia bz-t, mozdonyt, üzembe helyeznie, amikor már a fékutasítás szerint fékpróbát kell tartania.

Persze nem életszagú az utasítás, de ezt kell(ene) betartani.

Előzmény: Törölt nick (8623)
hjvb Creative Commons License 2005.09.01 0 0 8626
Van raktárnok a felvételi épületben nappal, szerintem ha bemész hozzá, válaszol.
Előzmény: Törölt nick (8625)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.01 0 0 8625
Kedves vicinális-barátok! Kérdésem: van-e, ill. mekkora a teherforgalom Enying állomáson? (Ill. Lepsény-Tamási vonalon?) Enyingen koptatják a sínt, jelzők működnek, váltót nem állítanak, a felvételi épület meglepően jó állapotú (ahhoz képest, hogy most épp buszmegálló). Nos? Mikor érdemes kimenni Dácsiát nézni? (Pesti gyerek vagyok, most kerültem Enyingre dolgozni.)
tweety83 Creative Commons License 2005.09.01 0 0 8624
Én csak olyat éltem át az egyik Északi-középhegységi vonalon, hogy kereszt volt XY állomáson.  bejött a másik vonat, leszálltak a mozdonyvezetők + jegyvizsgállók kávéztak s közben elszívtak egy cigit ..

Kicsit már idegbajos voltam mert tök feleslegesnek éreztem a várakozást (főleg hogy a következő megállónál száltam volna le..)

Aztán odamentem hozzájuk és kérdeztem hogy mikor indulunk tovább, mert a menetrend szerint már rég el kellett volna indulnunk....

Erre aszondja az egyik, hogy:
"ugyenmár, menetrend.....látod ezt a cigit itt a kezemben?....Na  - majdha elszívom teljesen akkor indulunk, addig maradj nyugodtan..."

Hát Kb ilyen a menetrendszerinti EU-s vonatközlekedés
Előzmény: Törölt nick (8612)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!